Mei 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in mei 2020

 

Mei 2020 was nog altijd een rare maand. De intelligente lockdown is bijna ten einde want vanaf 1 juni worden veel maatregelen versoepeld, maar dat is pas vanaf 1 juni. In mei waren de terrassen, de horeca en de musea nog gesloten vanwege de coronacrisis.😷 Ook mei 2020 is weer voorbij gevlogen. Mijn uitjes zijn nog altijd niet zoals ‘vroeger’, want de musea zijn nog altijd gesloten en ik kom niet in de steden, omdat ik nog niet met het openbaar vervoer durf te reizen en het niet noodzakelijk is dat ik met het openbaar vervoer reis. Ik heb inmiddels mondkapjes aangeschaft voor het geval ik vanaf juni met het openbaar vervoer moet reizen. Vanaf 1 juni zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht.

In deze blog De maand mei 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op mei 2020. Ik ben deze maand 3x weggeweest. Elke keer pakte ik mijn fiets om ergens te gaan wandelen. Welke uitstapjes ik maakte? Je leest het in deze blog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in mei mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in mei 2020

 • In mei ben ik 3x weggeweest. Ik bleef in de buurt, twee keer ben ik naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gefietst om daar een wandeling te maken en ik ben op de fiets naar Lisse gegaan om op Landgoed Keukenhof en bij Kasteel Keukenhof 2 korte kabouterwandelingen te maken. Ik mis het bezoek aan een museum of een stad, maar ik denk dat ik de stad en musea ook in juni, wanneer alles weer opengaat, nog mijd.

Mijn uitjes in mei 2020: Amsterdamse Waterleidingduinen (2x) en twee kabouterwandelingen in de Bollenstreek Mijn uitjes in mei 2020: Amsterdamse Waterleidingduinen (2x) en twee kabouterwandelingen in de Bollenstreek

 

 • Ik was redelijk productief deze maand. Ik heb verschillende blogs en artikelen geschreven, mijn foto’s van mijn bezoeken aan de Landgoed en Kasteel Keukenhof en de Amsterdamse Waterleidingduinen bewerkt en online geplaatst en mijn lijstje aangevuld van blogs en artikelen die ik al vast kan schrijven zonder ze te publiceren. Ik heb er inmiddels een aantal geschreven. Ik heb nog genoeg dingen om handen, zoals blog werkzaamheden en interessante cursussen/challenges/webinars.
 • Eindelijk werd mij duidelijk waarom mijn foto’s op deze blogwebsite niet responsive waren voor mobiele gebruikers. En dus moest ik alle blogs aanpassen. Ik stuitte vervolgens op het probleem dat het formaat van mijn pins en andere staande foto’s en bijv. banners niet meer klopten door de toevoeging van css. Dit is nu ook opgelost door extra css toe te voegen aan deze afbeeldingen. Dit moet ook nog gebeuren voor mijn andere website en die klus is vele malen groter dan deze blog. Dit omdat er veel meer artikelen online staan. Het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.
 • In mei heb ik 906 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in mei zijn elke dag vele pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb inmiddels alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel. Daar worden op het moment alleen pins geplaatst van de nieuwe artikelen en blogs. Maar op mijn andere borden en groepsborden pin ik dagelijks. Volg je mij al op Pinterest? Aan het maken van nieuwe pins ben ik deze maand (helaas) niet toegekomen.
 • In mei lees ik een aantal boeken, zoals Hotel van sneeuw van Noortje Brink, Prijs van de waarheid van Tess Gerritsen, Versplinterd van Karin Slaughter en Haar laatste vlucht van Edwin Winkels. Allemaal boeken die ik gratis kon lezen via de ThuisBieb app.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. De foto’s van mijn twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen van 7 mei en 28 mei staan online. En ook de artikelen die ik maakte over mijn twee kabouterwandelingen over Landgoed Keukenhof en bij Kasteel Keukenhof staan online. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Om me nog verder te verdiepen in online marketing heb ik vorige maand voor een mooie prijs IMU Premium aangeschaft. Hier kan ik in mijn eigen tijd en tempo mooie cursussen volgen. Op dit moment ben ik nog altijd bezig met de IMU basiscursus online marketing.
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites ondanks de coronacrisis nog steeds goed te vinden.
  De cijfers voor JTravelBlog vallen deze maand tegen. Je merkt dat er minder behoefte is aan artikelen zoals mijn blog met tips om bezig te blijven tijdens deze coronacrisis.
  Voor JTravel was het wel de beste maand ooit.
  De meeste bezoekers komen via zoekmachines. Het aantal bezoekers dat via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn websites terecht komt is lager dan de vorige maand, helaas.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in mei

Deze maand twee nieuwe artikelen, Kasteel Keukenhof en Nationaal Monument op de Dam, in deze top 5 :

 1. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam
  Waarschijnlijk vanwege de Dodenherdenking op 4 mei jl. is er veel gezocht naar informatie over het Nationaal Monument op Dam in Amsterdam.
 3. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Kasteel Keukenhof
  Kasteel Keukenhof ligt aan de overkant van het terrein waar de jaarlijkse bloemententoonstelling Keukenhof wordt gehouden. Het Kasteel is, helaas, niet te bezichtigen, maar je kunt heerlijk wandelen in de prachtige kasteeltuinen, een kabouterwandeling maken met de kinderen vanaf de Hofboerderij, naar de kinderboerderij of als straks de musea weer open zijn, naar het LAM (Lisser Art Museum) dat ook op het terrein van Kasteel Keukenhof staat.
 5. Informatie Texel
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en  2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017, maar net buiten deze top 5 staat het artikel Informatie Texel die in 2016 geschreven is. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.

Kranslegging bij Nationaal Monument op Dam ter ere van de Dodenherdenking op 4 mei Kranslegging bij Nationaal Monument op Dam ter ere van de Dodenherdenking op 4 mei

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in mei

Deze maand een nieuwe blog in de top 5: De 7 dorpen van Texel en de blog met de review over de wereldkaart staat weer vertrouwd op nr. 1.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Dit is een blog die ik half maart schreef en die ik later nog een aantal keer heb aangevuld/aangepast. Ik heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 3. Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen.
 4. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 5. De 7 dorpen van Texel
  Dit was één van mijn eerste blogs die in 2018 online kwam. In deze blog heb ik informatie over de zeven dorpen van Texel: Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend en De Waal, voor je op een rijtje gezet. Omdat we niet naar het buitenland kunnen, is Texel een mooie plek om dit voorjaar of deze zomer door te brengen.

De 7 dorpen van Texel De 7 dorpen van Texel

 

Foto van de maand mei

Mijn foto van de maand mei is een foto van een boomkikker die op het blad van een bramenstruik lag. Deze foto maakte ik tijdens mijn tweede bezoek deze maand aan de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Foto van de maand mei 2020: een boomkikker in de Amsterdamse Waterleidingduinen Foto van de maand mei 2020: een boomkikker in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in mei

Deze maand is mijn beste instagram post een foto die ik tijdens mijn wandeling door Weesp maakte. Het blijft opvallend dat, ondanks dat ik dagelijks post, er bij sommige foto’s niet veel likes komen. Komt het doordat iedereen bezig is met andere dingen, zijn mijn posts niet interessant of komt het door het algoritme van Instagram? Wie weet mag het zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van mei

Voor mijn website JTravel is de pin Wandelen rond Rheden de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis.

Ik maakte een mooie wandeling in Nationaal Park Veluwezoom, de Trage Tocht rond Rheden, over de heide en door de bossen. Mijn belevenissen lees je in dit artikel. Lees en loop je mee? #rheden #nationaalparkveluwezoom #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #tragetocht Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen

 

De blogs die in mei verschenen op JTravelBlog

In mei verschijnt er elke zondag en woensdag een blog, 9 in totaal. Op woensdag zijn dat de blogs over de verhalenpalen in de Haarlemmermeer en op zondag mijn andere blogs. Ook maakte ik nog een pagina’s aan, Aanbiedingen.

 • April 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand april 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand april voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 17 – RUIG / Ruigoord
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 17 – RUIG / Ruigoord. Deze verhalenpaal staat in het kunstenaarsdorp Ruigoord (in Amsterdam) op de kruising van Ruigoord en de Bauduinlaan.
 • NS-wandeling in Amsterdam: het Westerborkpad
  Een verslag van mijn indrukwekkende wandeling in Amsterdam langs een klein stukje van het Westerborkpad. Mijn route vanaf het Rembrandtplein naar het Muiderpoort Station in Amsterdam en alles wat ik onderweg zag, lees je in deze blog.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 18 – GEUS / Spaarndammerdijk
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 18 – GEUS / Spaarndammerdijk. Deze verhalenpaal vind je aan de Spaarndammerdijk in Halfweg in de bocht van de Spaarndammerdijk in de Verenigde Binnenpolder.
 • Recept : Geglazuurde honingcake
  Dit keer heb ik een heerlijke geglazuurde honingcake gebakken. Een mooie variatie op een gewone cake. Je kunt kiezen om deze geglazuurde honingcake met of zonder het glazuur te serveren. Mijn glazuur is (helaas) in de cake getrokken.
 • Verhalenpalen in de Haarlemmermeer : nr. 19 – VINK / Vinkebrug
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 19 – VINK / Vinkebrug. Deze verhalenpaal vind je in de Verenigde Binnenpolder op de plek waar tot 2015 het buurtschap Vinkebrug lag.
 • Review – Retroprints van Fotofabriek.nl
  Van Fotofabriek kreeg ik in ruil voor een review een setje van 8 retroprints. Mijn review van deze retroprints, waarvoor ik foto’s die ik in april in de bollenvelden maakte gebruikte, lees je hier.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 20 – VUUR / Gemaal de Cruquius
  Dit is voorlopig de laatste blog over de verhalenpaal. Dit is nr. 20 – VUUR / Gemaal de Cruquius. Deze verhalenpaal vind je tegenover Theehuis Cruquius en het Cruquius Gemaal.
 • Aanbiedingen
  Ik maakte een aparte pagina aan met aanbiedingen. Deze pagina wil ik wekelijks vernieuwen met nieuwe aanbiedingen, een last minute van de week, een arrangement van de week en het boek van de week.
 • Mei 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand mei 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand mei voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.

Verhalenpaal nr. 20 - VUUR / Gemaal de Cruquius Verhalenpaal nr. 20 – VUUR / Gemaal de Cruquius

 

De artikelen die in mei verschenen op JTravel

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 7-5-2020
  Ik maakte op een mooie middag een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer een moedervos met 5 jongen bij hun burcht gespot, maar ook damherten, kikkers, zandhagedissen en een viervleklibelle. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.
 • Wandelingen in de Bollenstreek
  Ik maakte twee wandelingen over Landgoed Keukenhof. Om mijn wandelingen in de Bollenstreek overzichtelijk te houden heb ik een extra artikel aangemaakt waar ik mijn wandelingen (want ik wil er nog een aantal maken en die artikelen zullen hier t.z.t. verschijnen) op een rijtje zet met links naar de betreffende wandelingen.
 • Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof en Foto’s van de Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof
  Op een mooie middag in mei maakte ik twee kabouterwandelingen. Mijn eerste wandeling was over Landgoed Keukenhof. De start was bij het voormalig station van Lisse. De kabouterroute begint aan de overkant van weg bij routepaaltje 45. Onderweg kom ik op verschillende plekken kabouters tegen. Via routepaaltje 43 en 44 kom ik terug bij mijn startpunt, station Lisse.
 • Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof en Foto’s van de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof
  De tweede kabouterwandeling is vanaf de speeltuin en kinderboerderij achter de Hofboerderij op het terrein van Kasteel Keukenhof. Deze kabouterwandeling is een korte wandeling van ongeveer een kilometer, die je loopt door de 16 verschillende kabouterpaaltjes te volgen. Leuk voor de kinderen.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 28-5-2020
  Een artikel vers van de pers. Eind mei maakte ik opnieuw een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer slechts 1 van de 5 welpen en waarschijnlijk in een flitst moedervos, maar ook damherten, boomkikkers, zandhagedissen en veel libelles. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.

Mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in mei 2020 Mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in mei 2020

 

Aangepaste berichten in mei op JTravelBlog

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog is in mei zeer regelmatig aangevuld, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Doen in de Bollenstreek
  Deze blog is aangevuld met de twee kabouterwandelingen die ik in de Bollenstreek maakte.

Mijn kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in mei 2020 Mijn kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in mei 2020

 

Aangepaste artikelen in mei op JTravel

Ik heb in mei verschillende artikelen op JTravel aangepast:

 • Bollenstreek en Foto’s Bollenstreek
  Deze artikelen zijn naar aanleiding van mijn twee kabouterwandelingen over Landgoed Keukenhof en bij Kasteel Keukenhof aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • Wandelingen en Foto’s wandelingen
  Deze artikelen zijn naar aanleiding van mijn kabouterwandelingen over Landgoed Keukenhof en bij Kasteel Keukenhof aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 7 en 28 mei 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met links toegevoegd aan dit artikel.

Twee vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen in mei 2020 Twee vossenwelpen in de Amsterdamse Waterleidingduinen in mei 2020

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Juni wordt weer iets makkelijker nu de maatregelen nog verder versoepeld worden. Als het weer en mijn gezondheid het toelaten zal ik weer een eind gaan fietsen of een mooie wandeling in de buurt maken. Ik ben nog angstig om weer het openbaar vervoer te gaan reizen. Durven jullie dat al weer aan.

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In mei 2020 fietste ik twee keer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen voor een paar mooie wandelingen en maakte twee kabouterwandelingen rond Landgoed Keukenhof. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #mei2020 #bollenstreek #kabouterwandeling #corona #coronacrisis #coronavirus #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com