Juli 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

De maand juli 2019 van JTravelBlog

 

De maand juli 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog is de derde blog in de categorie maandoverzicht. In deze bloedhete maand verbleef ik de helft van de maand bij mijn ouders in Groningen. Veel heb ik hier niet gedaan, simpelweg omdat het te warm was, ik ben niet gemaakt voor temperaturen boven de 30° C. Wat heb ik wel gedaan in juli? Je leest het in deze blog.

 

Dit waren mijn bezigheden in juli 2019

 • In juli heb ik 2 uitstapjes gemaakt: Deel 3 van de Instameet Waterliniepad en Groningen.
 • Zaterdag 6 juli nam ik deel aan het derde deel van de serie van 5 van Instameet Waterliniepad. Direct een mooie test voor mijn wandelschoenen die ik vorige maand bij Bever heb gekocht. Dit keer was Gorinchem het verzamelpunt, waarna we al fotograferend door het vestingstadje trokken, de veer naar de overkant namen om Woudrichem te verkennen, met een volgende veer overstaken om Slot Loevestein te verkennen, weer een veer namen om Fort Vuren te bekijken en vervolgens teruggebracht werden met de snelle veer naar Gorinchem. Hier wachtte nog een uitgebreid diner in een restaurant in het centrum van de stad. Het was een hele lange dag, een voor mij iets te lange dag, want ik heb er drie dagen last van gehad. Een paar dagen later verscheen er zelfs een krantenartikel in het Algemeen Dagblad. Mijn artikelen over deze Instameet moeten nog verschijnen op mijn website JTravel.nl. Op het moment van verschijnen van deze blog weet ik al dat ik niet deelneem aan deel 4 van de Instameets Waterliniepad op 24 augustus. Ik ben helaas uitgeloot.

Instameet Waterliniepad deel 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Instameet Waterliniepad deel 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren

 

 • Donderdag 18 juli was ik in Groningen te vinden. Ik bezocht hier het GRID Grafisch Museum waar een tentoonstelling over Bosatlassen wordt gehouden (nog t/m 27-10-2019 te zien), ik maakte een wandeling via de Prinsentuin en de Noorderhaven, ik bezocht nog een hofje waar ik toevallig langs liep, het Roode of Burger Weeshuis (ik heb wel eens mooiere hofjes gezien). Daarnaast bezocht ik de Martinikerk en beklom ik de Martinitoren en genoot van het uitzicht over Stad en Ommeland. Ik ben opgegroeid onder de rook van de stad maar tot mijn schande moet ik bekennen, dat ik nog maar 1x bovenop d’Olle Grieze heb gestaan. Dit is dus de tweede keer. Mijn artikelen hierover moeten nog verschijnen op mijn website JTravel.nl. Ook mijn museumblog over het GRID Grafisch Museum op deze website zal binnenkort aangevuld worden.

Groningen met het GRID Grafisch Museum (tentoonstelling Bosatlassen), Prinsentuin, Martinikerk en uitzicht vanaf de Martinitoren. Groningen met het GRID Grafisch Museum (tentoonstelling Bosatlassen), Prinsentuin, Martinikerk en het uitzicht vanaf de Martinitoren

 

 • De rest van de maand maak ik geen uitjes, simpelweg omdat het weer het niet toelaat, het is de laatste week van de maand bloedheet met temperaturen tegen de 40° C. En daar kan ik niet heel goed tegen.
 • In juli heb ik 828 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Naast pins van anderen ben ik eind juli begonnen pins van mezelf te pinnen op mijn Pinterest account. Achter de schermen ben ik nog steeds druk bezig met het ontwerpen van de pins voor JTravel. Het ontwerp van de pins van de al gemaakte blogs voor JTravelBlog zijn allemaal klaar, nu moeten ze nog gepind worden en in de berichten geplaatst worden. Volg je mij al op Pinterest? Onderstaand zijn voorbeelden van mijn ontwerpen van de Pinterest pins voor mijn beide websites. Wat vind je ervan?

Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Welke dat zijn lees je op mijn website. #leiden #wandeling #hofjes  Heb jij de Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem al gemaakt. Dit kan nog t/m 27 oktober 2019! Bezoek na afloop ook de Kathedraal. Deze is zeer de moeite van een bezoek waard. Meer over de Klim naar het licht en de KoepelKathedraal in Haarlem lees je op mijn website. #haarlem #klimnaarhetlicht #koepelkathedraal

 • Begin deze maand heb ik me aangemeld bij Bloglovin’. Dit omdat ik veel posts van bloggers tegenkom die aangesloten zijn bij dit platform. Eens kijken of dit ook iets is voor mijn blog. Volg je mij al op Bloglovin’?
 • Van Fotofabriek.nl ontving ik, in ruil voor een review, een hele gave foto op canvas. Ik koos hiervoor een foto van een vos. Een foto die ik heb gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heb jij deze review al gelezen.
 • In juli heb ik de driedelige boekenserie over de familie Deverill van de schrijfster Sante Montefiore uitgelezen, heb ik het spannende boek Paradijsvogels van Nathalie Pagie gelezen en ben ik in de trein terug naar huis begonnen met het lezen van het boek Judas van Astrid Holleeder.
 • Het schrijven van sollicitatiebrieven heb ik deze maand even stopgezet. Ik werd niet uitgenodigd voor gesprekken en omdat ik de helft van deze maand in Groningen verbleef, heb ik het schrijven van brieven even on hold gezet. In augustus pak ik het schrijven van de brieven weer op.
 • Deze maand verschijnen er niet veel nieuwe artikelen op mijn websites. Maar dat wil niet zeggen dat ik niets doe. Ik heb het in het begin van de maand en de laatste week van juli druk met het schrijven van de artikelen over de Instameet van 6 juli. Helaas zijn deze artikelen nog niet publiceerbaar bij het verschijnen van deze blog. Volgende maand meer en ook over Groningen zullen in augustus nieuwe artikelen verschijnen en zullen een paar artikelen aangepast worden en worden aangevuld met nieuwe foto’s.
 • Tijdens mijn verblijf in Groningen heb ik, mede door het veel te warme weer, niet aan mijn websites gewerkt.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juli 2019

 1. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Hofjes in Groningen
  Ik ben gek op hofjes en ook de stad Groningen heeft er vele. In dit artikel heb ik de hofjes in de stad op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje gezien heb.
 3. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Hortus Botanicus Leiden
  Informatie over dat wat er in de Hortus in Sleutelstad Leiden te zien is, een stukje geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.
 5. Hofjes in Leiden
  Net als in Groningen heeft ook Leiden verschillende hofjes. Ik heb de hofjes in Leiden op een rijtje gezet en zal deze tekst aanvullen, zodra ik weer een hofje gezien heb.

Dit zijn dezelfde 5 artikelen die ook de vorige maand het best gelezen werden.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juli 2019

 1. Review – Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  Ik maakte een bijzonder uitje in Haarlem: ik bezocht de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in het kader van ‘Klim naar het licht’. Vanaf 1 mei t/m 27 oktober 2019 is deze bijzondere attractie te bezoeken en kun je zelf ook de klim naar het licht maken. De ‘Klim naar het licht’ is een route langs smalle trappen, via de koepel en catacomben naar de Vrouwen- en Mannentoren. Tussen de beide torens is een speciale loopbrug aangelegd.
 3. Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom
  In deze blog heb ik de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie beschreven. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. In totaal zijn er 10 blogs over deze ziekte en mijn therapie verschenen.
 4. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.
 5. Wat is een instawalk/instameet?
  In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.

Ook dit zijn dezelfde 5 artikelen die ook de vorige maand het best gelezen werden.

Het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City in Vietnam Het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City in Vietnam

 

Foto van de maand juli 2019

Mijn foto van de maand is gemaakt in de Martinikerk in Groningen. Deze foto is gemaakt vanuit de kerk door het raam naar het koor.

De Martinikerk in Groningen De Martinikerk in Groningen

 

Beste Instagram-post in juli 2019

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

Wel grappig om te zien dat juist mijn foto’s van de  vossen elke maand de meeste likes hebben op mijn Instagram-account.

 

De blogs die in juli 2019 verschenen op JTravelBlog

Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika tijdens mijn groepsrondreis van 23 dagen

 

De artikelen die in juli 2019 verschenen op JTravel

Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas en Foto’s Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas
Mijn wandeling langs het zakelijk deel van Amsterdam die verrassend groen is en waar naast gewerkt wordt, ook gewoond wordt. Alle groene plekken heb ik voor je uitgelicht in dit artikel en in het andere artikel zijn veel foto’s te zien. Als je deze wandeling gaat maken, veel plezier.

Het dakterras vanaf de CIRCL aan Gustav Mahlerplein tijdens mijn Wandeling Amsterdamse Zuidas Het dakterras vanaf de CIRCL aan Gustav Mahlerplein tijdens mijn Groene wandeling door de Amsterdamse Zuidas

 

Aangepaste berichten in juli 2019 op JTravelBlog

Wat is een instawalk/instameet?
Hierin beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk. Dit keer een aanvulling omdat ik deelnam aan deel 3 van de Instameet Waterliniepad rond Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

De Hugo De Grootkamer van Slot Loevestein tijdens deel 3 van de Instameet Waterliniepad De Hugo De Grootkamer van Slot Loevestein tijdens deel 3 van de Instameet Waterliniepad

 

Aangepaste artikelen in juli 2019 op JTravel

Er zijn geen aangepaste artikelen op JTravel verschenen maar achter de schermen wordt hard gewerkt om de bestaande artikelen van de Instameet Waterliniepad en Groningen aan te passen, maar deze zijn nog niet klaar voor publicatie.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor augustus?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet

De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet De maand juli 2019 van JTravelBlog met een Instameet Waterliniepad deel 3 en een bezoek aan Groningen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #groningen #instameet

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Jeanine schreef:

  Wat een lekkere maand! Je hebt veel gezien en gedaan! Leuk ook de Martinitoren beklommen.

  Fijne zondag!
  Groet Jeanine.

  • JTravelBlog schreef:

   Hallo Jeanine,

   Dank je voor je reactie. Ik heb afgelopen maand veel minder gedaan dan ik zou willen want de hitte hield me tegen om tijdens mijn verblijf in Groningen meer te ondernemen dan alleen een dagje Stad. D’Olle Grieze is een klim die ik al een tijd op mijn lijstje had staan. Ik heb de afgelopen maanden al meer torens beklommen maar in mijn eigen provincie stond deze op mijn lijst to do. Ik heb er tijdens de introductie van mijn middelbare schoolopleiding in Groningen op gestaan (en dat is long time ago) en daarna zo vaak voor bij gelopen.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com