Augustus 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Dahlia's bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

De maand is alweer voorbij. Tijd om terug te kijken naar de maand augustus 2019 van JTravelBlog. Wat heb ik deze maand gedaan? Je leest het in dit blogbericht.

 

Dit waren mijn bezigheden in augustus 2019

 • In augustus 2019 heb ik 3 uitstapjes gemaakt: een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, LAM (Lisser Art Museum) + de tuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse en een wandeling in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden.
 • Na 10 maanden bezocht ik eindelijk weer eens de Amsterdamse Waterleidingduinen en spotte voor het eerst in 14 maanden een paar vossen 🦊🦊 en veel damherten 🦌🦌🦌🦌. Deze wandeling van bijna 11 kilometer ging goed. Ik was ’s avonds wel heel moe, maar de volgende dag had ik niet extreem veel last van mijn moeheid en ook geen extreme hoofdpijn, iets wat ik vaak wel heb als ik een dag of deel van de dag weggeweest ben, die veel inspanning heeft gekost.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen 🦊Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen🦊

 

 • Op een mooie woensdag in augustus bezocht ik het LAM (Lisser Art Museum) op het terrein van Kasteel Keukenhof, een museum met als thema voedsel, winkelen en consumptie. Alles wat je in het museum ziet aan kunstwerken heeft betrekking op dit thema. LAM (Lisser Art Museum) in Lisse en foto’s van het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse zijn al op JTravel.nl te zien. Dezelfde dag was de opening van het Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof met een praalwagen van het bloemencorso uit het voorjaar. De bloemen waren voor de gelegenheid opnieuw gestoken, dit keer met dahlia’s. Meer foto’s van de dahlia’s en de praalwagen vind je in het artikel foto’s Kasteel Keukenhof.

Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa,. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse Kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa. Alles wat je ziet liggen is door Itamar Gilboa in een jaar gegeten en in porselein gemaakt in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof in Lisse Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

 • Een paar dagen later reisde ik af naar Rheden voor een Trage Tocht wandeling van 13 kilometer over de heide en door de bossen van Nationaal Park Veluwezoom. Dit was iets te veel. Reden: warmte (30° C) en het vele klimmen en dalen tijdens deze wandeling. Ik was kapot toen ik thuis kwam en het heeft 2 dagen geduurd voor ik me redelijk voelde, want goed voelen doe ik me nog altijd niet.

De heide tijdens mijn Trage Tocht wandeling rond Rheden De bloeiende heide tijdens mijn Trage Tocht wandeling rond Rheden

 

 • Deze maand geen Instameet Waterliniepad deel 4 voor mij omdat ik uitgeloot ben. Mijn artikelen over deel 3 staan inmiddels online. Deel 5 is op 14 september maar verdere informatie behalve de datum is nog niet bekend bij het verschijnen van deze blog.
 • Op de laatste dag van augustus reis ik af naar Groningen. Met mijn moeder gaat het inmiddels weer goed. De uitslagen zijn goed en de chemo’s zijn achter de rug.
 • In augustus heb ik 759 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ik ben eind vorige maand begonnen pins van mezelf te pinnen op mijn eigen Pinterest account en in verschillende groepsborden. Achter de schermen ben ik nog steeds druk bezig met het ontwerpen van de pins voor JTravel. Het ontwerp van de pins van de al gemaakte blogs voor JTravelBlog zijn allemaal klaar, nu moeten ze nog gepind worden en de teksten moeten nog toegevoegd worden en in de berichten geplaatst worden. Volg je mij al op Pinterest? Onderstaand zijn voorbeelden van mijn ontwerpen van een paar artikelen die deze maand verschenen en waarvan de Pinterest pins ook al gepind zijn in de verschillende borden. Wat vind je ervan?

In mijn blog heb ik een aantal bespaartips voor dagjes uit voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #bespaartips #pretparken, #dierentuinen, #musea, #museumkaart #eurosparen #jtravel #jtravelblog  Midden in de hectiek van Amsterdam-Zuid ligt de Botanische Tuin Zuidas. Mooi, rustig en de toegang is gratis! Meer hierover lees je op mijn website, lees je mee? #botanischetuinzuidas #amsterdamzuid #amsterdam #botanischetuin #jtravel #jtravelblog

 • In augustus lees ik verder in het boek Judas van Astrid Holleeder. Ook begin ik met het vervolg van dit boek: Dagboek van een getuige.
 • Van mijn telecomprovider krijg ik zomaar 16 boeken verspreid over 2 maanden cadeau via Bookchoice en ook van Eurosparen krijg ik vanwege het 10-jarig jubileum van Eurosparen nog eens 8 boeken cadeau via Bookchoice. Tot oktober kan ik elke maand 8 e-books uploaden en lezen. Beide organisaties dank. Met dit soort cadeaus doe je mij een plezier. Er zitten een paar interessante boeken tussen.
 • Ik word weer eens helemaal gek van officiële instanties die nog altijd zeggen dat Chronische vermoeidheid/CVS/ME tussen de oren zit. Dit zal voorlopig (helaas) niet veranderen en het is voor patiënten met deze ziekte vechten tegen de bierkaai en tegen de instanties. En dat terwijl ik hier op dit moment geen energie meer aan wil besteden. Die energie besteed ik liever aan andere dingen. Wat Chronische vermoeidheid/CVS/ME inhoudt en hoe mijn therapie slechts een klein beetje geholpen heeft, leg ik je uit in mijn blogs die hier over verschenen.
 • Deze maand verschijnen er veel nieuwe artikelen op mijn websites. Ik heb, zoals ik vorige maand al beloofde, mijn artikelen van de Instameet van 6 juli 2019 geschreven en ook heb ik verschillende artikelen over Groningen geschreven en een paar aangepast, het artikel met de foto’s die ik maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen staat online en ik heb foto’s toegevoegd aan het artikel Kasteel Keukenhof en twee nieuwe artikelen toegevoegd. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn lees je later in deze blog. ⬇️

De Martinikerk in Groningen De Martinikerk in Groningen

 

 • Deze maand ben ik begonnen met aanpassingen te doen aan mijn websites want de Pinterest borden moeten geplaatst worden en ook de tekst met Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’ moet aangevuld worden omdat ik sinds vorige maand lid ben van Bloglovin’. Verder wil ik nog meer aanpassingen doen, maar wat er aangepast moet worden is per blogbericht of artikel verschillend. Ik heb een overzicht in excel gemaakt van dat wat ik sowieso aangepast en verbeterd wil hebben.
 • Mijn lezers weten mijn beide websites steeds beter te vinden. Deze maand was voor beide websites de beste ooit. Het is nog niet de invloed van Pinterest pins plaatsen. Maar ik ben hier blij mee. Ik hoop dat de komende maanden de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.
 • JTravelblog bestaat volgende maand 1 jaar. 🎉Mijn eerste artikel verscheen op 2 september 2018: Wat is chronische vermoeidheid. Inclusief deze blog zijn er afgelopen jaar 63 blogs verschenen.🎈

 

 Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in augustus 2019

 1. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Hofjes in Groningen
  Ik ben gek op hofjes en ook de stad Groningen heeft er vele. In dit artikel heb ik de hofjes in de stad op een rijtje gezet en vul deze aan met tekst en foto’s, zodra ik weer een hofje gezien heb.
 3. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Wandeling Amsterdam Noord
  De route en bezienswaardigheden van een 7 kilometer lange wandeling door Amsterdam Noord. Een trendy wijk met bezoeken aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel, de NDSM werf met streetart.
 5. Hortus Botanicus Leiden
  Informatie over dat wat er in de Hortus in Sleutelstad Leiden te zien is, een stukje geschiedenis en algemene informatie zoals de entreeprijzen en openingstijden.

Dit zijn dit keer niet dezelfde 5 artikelen die ook de vorige maand het best gelezen werden, want nu staat de wandeling door Amsterdam Noord in dit lijstje.

Streetart van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan op de NDSM werf in Amsterdam Noord Streetart van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan op de NDSM werf in Amsterdam Noord

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in augustus 2019

 1. Review – Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is opnieuw de best gelezen blog op mijn website tot nu toe. Reden, geen idee want promotie door deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Klim naar het licht in de KoepelKathedraal in Haarlem
  Ik maakte een bijzonder uitje in Haarlem: ik bezocht de KoepelKathedraal aan de Leidsevaart in het kader van ‘Klim naar het licht’. Vanaf 1 mei t/m 27 oktober 2019 is deze bijzondere attractie te bezoeken en kun je zelf ook de klim naar het licht maken. De ‘Klim naar het licht’ is een route langs smalle trappen, via de koepel en catacomben naar de Vrouwen- en Mannentoren. Tussen de beide torens is een speciale loopbrug aangelegd.
 3. Wat te doen in Ho Chi Minh City (Vietnam)
  In deze blog heb ik de bezienswaardigheden van de Vietnamese stad Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) voor je op een rijtje gezet.
 4. Mijn eerste stappen naar herstel van het chronisch vermoeidheidssyndroom
  In deze blog heb ik de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie beschreven. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. In totaal zijn er 10 blogs over deze ziekte en mijn therapie verschenen.
 5. Wat is een instawalk/instameet?
  In deze blog beschrijf ik wat een instawalk / instameet inhoudt en ook mijn belevenissen in het kort van de instameets en instawalks waaraan ik heb deelgenomen. Als ik weer aan één heb deelgenomen wordt dit toegevoegd aan deze blog, Ook leg ik je uit hoe jij kunt deelnemen aan een instameet of instawalk.

Dit zijn dezelfde 5 artikelen die ook de vorige maand het best gelezen werden, de volgorde is wel veranderd.

Gorinchem tijdens Instameet Waterliniepad part 3 Gorinchem tijdens Instameet Waterliniepad part 3

 

Foto van de maand augustus 2019

Deze foto van een dahlia is voor mij de foto van de maand augustus. De foto maakte ik in de tuin van Kasteel Keukenhof.

Dahlia bij Kasteel Keukenhof in Lisse Een dahlia bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Beste Instagram-post in augustus 2019

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pin van augustus 2019

Ik maakte een wandeling van 11 kilometer rondom Nijkerk. Dit is mijn route. Wandel je mee? #nijkerk #wandelen #kasteelsalentein #landgoedoldenaller #hiken #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in augustus 2019 verschenen op JTravelBlog

 • Juli 2019 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand juli 2019 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand juli voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in dit maandoverzicht van juli 2019, een maand waarin ik Groningen bezocht en deelnam aan deel 3 van de Instameet Waterliniepad.
 • De Leitjesroute in Oosterend op Texel
  De Leitjesroute in het plaatsje Oosterend op Texel is een korte route van 1,65 kilometer door het dorp. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door Oosterend. In het dorp hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute) op panden en huizen die belangrijk zijn. Op deze leitjes staat informatie over het pand zelf en zijn vroegere bewoners. De routebeschrijving kun je bij verschillende winkels in het dorp krijgen.
 • Recept: Penne met tomatensaus
  Een blog met het Recept van penne met tomatensaus. De penne met tomatensaus is heerlijk en makkelijk te maken.
 • Wat is er te zien/doen in Hanoi
  In deze blog deel ik de bezienswaardigheden in Hanoi (Vietnam) en praktische tips, zoals bereikbaarheid, vervoer in Hanoi en overnachtingsmogelijkheden. Ik bezocht de Vietnamese hoofdstad Hanoi tijdens mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam.

Een gevel in Oosterend op Texel Een gevel in Oosterend op Texel

 

De artikelen die in augustus 2019 verschenen op JTravel

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen 🦌Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen🦌

 

Aangepaste berichten in augustus 2019 op JTravelBlog

 • Museumtip #10 : GRID Grafisch Museum – Groningen
  Deze blog met de museumtip over het GRID Grafisch Museum in Groningen is aangevuld met informatie over de tijdelijke tentoonstelling ’De Bosatlas, de kunst van het weglaten’.
 • Doen in de Bollenstreek
  Ik heb nieuwe foto van Kasteel Keukenhof toegevoegd en de tekst aangepast met informatie en foto’s over het LAM (Lisser Art Museum) op Landgoed Keukenhof.

Kasteel Keukenhof in Lisse Kasteel Keukenhof in Lisse

 

Aangepaste artikelen in augustus 2019 op JTravel

Prinsentuin in Groningen Prinsentuin in Groningen

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor september? Ik verblijf begin september in Groningen, voor de rest van de maand heb ik nog geen plannen.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom

De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom De maand augustus 2019 van JTravelBlog met wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park Veluwezoom rond Rheden en een bezoek aan het LAM (Lisser Art Museum) en de tuinen rondom Kasteel Keukenhof in Lisse. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #lisse #lamlisse #kasteelkeukenhof #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog #awd #nationaalparkveluwezoom

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com