April 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in de Bollenstreek, april 2020

 

April 2020 was wederom een bizarre maand. De hele maand stond Nederland nog steeds grotendeels stil vanwege de coronacrisis.😷 En toch is ook april 2020 weer voorbij gevlogen. Voor mij is er dan ook niet veel veranderd, ik ben vanwege mijn ziekte al een aantal jaar thuis en af en toe (ik probeer 1x per week) trek ik er op uit. Mijn uitjes zijn wel veranderd, want de musea zijn nog altijd gesloten en ik kom niet in de steden omdat ik niet met het openbaar vervoer durf te reizen. Maar ik schrijf gewoon door, want ik heb nog genoeg ideeën. Nu is tijd voor mijn maandoverzicht van april 2020 van JTravelBlog. In deze blog kijk ik nog een keer terug op deze rare maand. Ik ben de eerste drie weken elke week een keer weggeweest, de laatste week van april bleef ik binnen, omdat ik druk was met andere dingen en het weer ook niet geweldig was. Welke uitstapjes ik maakte? Je leest het in deze blog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in april mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in april 2020

 • In de eerste weken van april ben ik elke week weggeweest. Ik bleef in de buurt, twee keer ben ik naar de Bollenstreek rond De Zilk gefietst en ik ben op de fiets naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gegaan om daar een wandeling te maken. Ik mis het bezoek aan een museum of een stad maar ik hoop dat later dit jaar weer te kunnen opschrijven dat ik een museum of stad heb bezocht. Nu even niet, helaas.

Twee bezoekjes aan de Bollenstreek, april 2020 Twee bezoekjes aan de Bollenstreek, april 2020

 

 • Ik was best productief deze maand. Ik heb verschillende blogs en artikelen geschreven, mijn foto’s van mijn bezoeken aan de Bollenstreek en Amsterdamse Waterleidingduinen bewerkt en online geplaatst en een lijstje gemaakt van blogs en artikelen die ik al vast kan schrijven zonder ze te publiceren. Ik heb nog genoeg dingen om handen, zoals blog werkzaamheden, pinterest pins maken en interessante cursussen/challenges/webinars.
 • In april heb ik 652 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in april worden er weer elke dag pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb inmiddels alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel. Daar worden op het moment alleen pins geplaatst van de nieuwe artikelen en blogs. Maar op mijn andere borden en groepsborden pin ik dagelijks. Volg je mij al op Pinterest? Ook heb ik nieuwe pins met een ander uiterlijk ontworpen in Canva, nu moeten ze nog gemaakt worden van alle artikelen/blogs.
 • In april lees ik een aantal boeken, zoals Publiek geheim van Nora Roberts en via de app van de thuisbieb lees ik Rotterdamse zaken van Olaf Hooimeijer en het indrukwekkende boek De kleine moeder van Bergen Belsen van Hetty Verolme. Op de laatste dag van april begin ik in het boek Hotel van sneeuw van Noortje Brink.
 • Deze maand verschijnen er veel nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Van mijn bezoeken in maart, net voor de coronacrisis uitbrak, aan het Muiderslot en van mijn wandeling in Muiden staan de artikelen en de foto’s online. Ook mijn foto’s van mijn twee bezoeken op 7 april en 16 april aan de Bollenstreek en van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 23 april 2020 staan online. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️

Een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, april 2020 Een boomkikker, een vos, een damhert en een mannelijke zandhagedis gespot tijdens een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, april 2020

 

 • Aan het eind van april (en ook begin mei) neem ik via Facebook-Watch met vele anderen deel aan de zesdaagse Tornado Challenge van IMU. Begin april had ik het boek De Online Marketing Tornado al aangeschaft. Om me nog verder te verdiepen in online marketing heb ik voor een mooie prijs IMU Premium aangeschaft. Hier kan ik in mijn eigen tijd en tempo mooie cursussen volgen. Op dit moment ben ik bezig met de IMU basiscursus online marketing.

Het boek De Online Marketing Tornado van IMU.nl Het boek De Online Marketing Tornado van IMU.nl

 

 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites ondanks de coronacrisis nog steeds goed te vinden.
  Voor JTravelBlog is april 2020 net niet de beste maand ooit. Het artikel met tips om bezig te blijven tijdens deze coronacrisis blijft het heel goed doen.
  Voor JTravel was het wel de beste maand ooit.
  Op JTravel is 18% van mijn bezoekers via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn website terecht gekomen (iets minder dan vorige maand) en voor JTravelBlog is dat maar liefst 60% van alle bezoekers in april en dan vooral via Pinterest.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in april

Deze maand weer een oude bekende (Koninklijk Paleis) die terug is in dit lijstje en op 4 een nieuw artikel in deze top 5 :

 1. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 2. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.
 3. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Informatie Texel
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en  2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017 maar net buiten deze top 5 staat het artikel Informatie Texel die in 2016 geschreven is. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Haarlemmermeerse Bos
  Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien.

Schapenboet op Texel Een schapenboet op Texel

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in april

Deze maand twee nieuwe blogs in de top 5: Corona: belangrijke websites op een rijtje en In de spotlights : Kringloopwinkel Rataplan – Hoofddorp

 1. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Dit is een blog die ik half maart schreef en die ik later nog een aantal keer heb aangevuld/aangepast. Ik heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 2. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 3. Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen.
 4. In de spotlights : Kringloopwinkel Rataplan – Hoofddorp
  Deze blog is viral gegaan omdat ik een bericht op Facebook plaatste en dit bericht vervolgens gedeeld werd door Rataplan. Kringloopwinkel RataPlan is de nieuwste kringloopwinkel in Hoofddorp. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te koop, snuisterijen en hebbedingetjes, huishoudelijke artikelen, kleding (voor dames, heren en kinderen), fietsen, speelgoed, meubels, witgoed, boeken, cd’s. Ik nam een kijkje want ik houd van dit soort winkel met leuke vintage spullen.
 5. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.

Kringloopwinkel Rataplan in Hoofddorp Kringloopwinkel Rataplan in Hoofddorp

 

Foto van de maand april

Mijn foto van de maand april is een foto van de bloeiende roze tulp die ik tijdens mijn tweede fietstocht op 16 april in de Bollenstreek maakte.

De Bollenstreek, april 2020 Foto van de maand, gemaakt in de Bollenstreek, april 2020

 

Beste Instagram-post in april

Dit is een foto van Texel die het deze maand goed gedaan heeft op Instagram. Het blijft opvallend dat, ondanks dat ik dagelijks post, er bij sommige foto’s niet veel likes komen. Komt het doordat iedereen bezig is met andere dingen, zijn mijn posts niet interessant of komt het door het algoritme van Instagram? Wie weet mag het zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van april

Voor mijn website JTravel is de pin Hofjes in Leiden de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis.

Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Mijn foto's van deze hofjes zie je op mijn website. #leiden #wandeling #hofjes #fotos #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in april verschenen op JTravelBlog

In april verschijnt er elke zondag en woensdag een blog, 9 in totaal. Op woensdag zijn dat de blogs over de verhalenpalen in de Haarlemmermeer en op zondag mijn andere blogs. Ook maakte ik nog twee pagina’s aan, Instagram en JTravel.

 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 12 – SLAG / Zeeslag 1573
  Deze blog gaat over de twaalfde verhalenpaal in de Haarlemmermeer: SLAG / Zeeslag 1573. Deze verhalenpaal vind je naast het fietspad in de buurt van de rotonde Schipholweg – Spaarnwoudeweg in Vijfhuizen.
 • Maart 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de bizarre maand maart 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand maart voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 13 – MUNT / Romeinse vondst
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 13 – MUNT / Romeinse vondst. Deze verhalenpaal vind je op de hoek van de Kaagweg en de Huigsloterdijk in Abbenes.
 • Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden
  Een museumtip over het Muiderslot in vestingstad Muiden. Ik bezocht het museum op de laatste dag dat de musea voorlopig open waren. Je leest hier alles over de twee routes in het kasteel en over het buitenterrein van het kasteel.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 14 – DIEP / Diepe kavel
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 14 – DIEP / Diepe kavel langs het fietspad bij het crematorium aan de Hoofdweg 1100 oostzijde tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.
 • Thuis Wandelen-Tag
  De Thuis Wandelen-Tag is een vragenlijst over wandelen en thuisblijven tijdens deze coronacrisis. Heb jij deze vragenlijst al ingevuld? Aan het einde van deze blog heb ik een aantal links geplaatst van bloggers die deze Thuis Wandelen-Tag al hebben ingevuld.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 15 – FRUIT / Olmenhorst
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 15 – FRUIT / Olmenhorst. Deze verhalenpaal vind je bij Landgoed De Olmenhorst aan de Lisserweg 481 in Lisserbroek.
 • Fotoblog : Oranje Boven
  In het kader van Koningsdag 2020 maakte ik een fotoblog met oranje foto’s. Het was een rare Koningsdag, dit omdat we midden in de coronacrisis zitten en alle festiviteiten, zoals vrijmarkten waren afgelast. Onze koning vierde zijn verjaardag thuis en niet in Maastricht, zoals de bedoeling was. Maar toch: Oranje boven!
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 16 – STOMP / Stompe Toren
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 16 – STOMP / Stompe Toren. Deze verhalenpaal vind je aan de Kerkweg 26, vlakbij de Stompe Toren, tussen de inrit naar de boerderij en het fietspad naar Spaarndam.
 • Instagram
  Ik maakte een aparte pagina aan, die sinds half april geldt als landingspagina als je vanuit mijn Instagram-account @jtravel.nl doorklikt. Hier vind je links naar de meest recente foto’s op Instagram, de meeste recente berichten op JTravel.nl en JTravelBlog.nl en links naar mijn homepages van beide websites, over JTravel en JTravelBlog en mijn contactformulier.
 • JTravel
  Op deze pagina staan de links naar mijn andere website: JTravel.nl met de landen die ik heb bezocht en voor Nederland nog een uitsplitsing naar de plaatsen in ons eigen land die ik op mijn andere website beschrijf.

Thuis Wandelen-Tag: Fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden Thuis Wandelen-Tag: Fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden

 

De artikelen die in april verschenen op JTravel

 • Muiderslot + Foto’s Muiderslot in Muiden
  Ik bezocht het Muiderslot tijdens mijn wandeling door Muiden. Het Muiderslot is één van de bekendste, best bewaarde en oudste kastelen in Nederland. Het Muiderslot is een vierkante waterburcht met op iedere hoek van het kasteel een ronde toren en binnen de muren een groot gebouw met trapgevels. Ik liep de twee routes en bezocht het buitenterrein.
 • Wandelen in Muiden en Foto’s Wandelen in Muiden
  In deze artikelen neem ik je mee met mijn wandeling door vestingstad Muiden. Het Muiderslot is apart beschreven.
 • Foto’s Bollenstreek 7 april 2020
  Op 7 april maakte in een fietstocht door de Bollenstreek rond De Zilk en plaatste mijn foto’s in dit artikel. Het was er, vanwege  de coronacrisis, erg rustig. Ik had geen last van toeristen.
 • Foto’s Bollenstreek 16 april 2020
  Ik maakte een tweede fietstocht door de Bollenstreek op 16 april. Dit keer via Hillegom en Lisse naar De Zilk. Ook nu weer geen toeristen (behalve de Nederlanders). Mijn foto’s van deze middag zie je hier.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 23-4-2020
  Ik maakte op een mooie middag een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer weer een vos gespot, maar ook damherten, kikkers, een zandhagedis en boomkikkers. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.

Het Muiderslot in Muiden Het Muiderslot in Muiden

 

Aangepaste berichten in april op JTravelBlog

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog is in april zeer regelmatig aangevuld, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Ook de blog heb ik na het publiceren nog een paar keer aangevuld/aangepast. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 • JTravelBlog steunen
  Dit is pagina met veel affiliatelinks. Deze pagina is aangepast omdat ik een affiliatesamenwerking aangegaan ben met Rechtsbijstandverzekering.nl.
 • Gratis reisgidsen bestellen
  Op deze pagina die ik vorige maand online zette zie je een groot aantal reisgidsen die je gratis bij de verschillende reisorganisaties kunt bestellen. In april heb ik deze pagina aangepast met een paar nieuwe links.

Corona: belangrijke websites op een rijtje Corona: belangrijke websites op een rijtje

 

Aangepaste artikelen in april op JTravel

Ik heb in april verschillende artikelen op JTravel aangepast:

 • Bollenstreek en Foto’s Bollenstreek
  Deze artikelen zijn naar aanleiding van mijn twee bezoeken aan de Bollenstreek aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • Wandelingen en Foto’s wandelingen
  Deze artikelen zijn naar aanleiding van mijn wandeling door vestingstad Muiden en mijn bezoek aan het Muiderslot aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • Links
  Op deze website heb ik onderin het artikel Links de gratis te bestellen reisgidsen met de bijbehorende links verwerkt.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 23 april 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto met een link toegevoegd aan dit artikel.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, april 2020 Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, april 2020

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Mei wordt hoop ik iets makkelijker nu de maatregelen iets versoepelen. Maar toch denk ik dat de maand mei nog steeds bizar zal verlopen. Toch wil ik als het weer en mijn gezondheid het toelaten wel proberen om bijv. een fietstocht of wandeling in de directe omgeving of  in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken.

 

Meer maandoverzichten lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de bizarre maand april 2020 fietste ik twee keer naar de Bollenstreek en wandelde ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #april2020 #bollenstreek #tulpen #corona #coronacrisis #coronavirus #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com