Thuis Wandelen-Tag

Thuis Wandelen-Tag: Fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden

 

Deze Thuis Wandelen-Tag is een vragenlijst over wandelen en thuisblijven tijdens deze coronacrisis. Heb jij deze vragenlijst al ingevuld? Aan het einde van deze blog heb ik een aantal links geplaatst van bloggers die deze Thuis Wandelen-Tag al hebben ingevuld.

Een paar jaar geleden introduceerde Vera van VeraWandelt de Wandelen-tag. Deze tag zal ik in een andere blog nog een keer invullen. De tag is een vragenlijst, die je kunt invullen over wandelen. Verschillende wandelbloggers hebben hun versie van deze Wandelen-Tag op hun eigen blog gepubliceerd. Dit jaar heeft Vera, vanwege de coronacrisis, de Thuis Wandelen-Tag geïntroduceerd.

Dit is dus de Thuis Wandelen-Tag. Dit heeft alles te maken met de coronacrisis waar we ons nu in bevinden. Door deze crisis reis ik niet meer met het openbaar vervoer of auto naar een wandelgebied ergens aan de andere kant van Nederland, maar maak ik wandelingen in mijn eigen buurt. Ik wandel af en toe bij mij in de buurt, maar ik fiets ook af en toe naar bijv. de Amsterdamse Waterleidingduinen om daar een wandeling te maken. Een stadswandeling maak ik op het moment niet. Natuurlijk houd ik mij tijdens mijn fietstochten en wandelingen aan de regels van social distancing en houd ik 1,5 meter afstand tot andere wandelaars en fietsers.

Hieronder lees je mijn antwoorden op deze Thuis Wandelen-Tag.

Thuis Wandelen-Tag: Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Maak je nog een ommetje of blijf je volledig binnen?

Ik maak regelmatig een ommetje om een frisse neus te halen. Mijn laatste wandeling ver van huis was de dag voor alle musea gesloten werden in Vestingstad Muiden met een bezoek aan het Muiderslot.

Sindsdien loop ik bij mij in de buurt en ik ben een keer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gefietst om daar een eind te wandelen, in de hoop damherten en vossen te spotten. De vossen hebben zich niet laten zien. Ik heb ook veel minder damherten gezien dan andere keren dat ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen liep.

Daarnaast pak ik ook regelmatig de fiets om een eindje te fietsen en niet alleen om boodschappen te doen. Zo fietste ik recent nog twee keer naar de bollenvelden rond De Zilk en Lisse.

Het is niet verboden om naar buiten te gaan om te wandelen of fietsen, dus zolang het kan/mag, doe ik het ook regelmatig.

Thuis Wandelen-Tag: Fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden

Thuis Wandelen-Tag: Fietsen en genieten van de bloeiende bollenvelden Bloeiende bollenvelden

 

Wat doe je nu je geen (lange) wandeling kunt maken?

Net als andere dagen ben ik veel met mijn websites, JTravelBlog en JTravel bezig. Vanwege gezondheidsredenen werk ik niet. Mijn dagen zien er niet veel anders uit dan voor de coronacrisis.

Daarnaast lees ik veel en ’s avonds kijk ik televisie om het nieuws te volgen en om te relaxen.

 

Hoe blijf je fit nu je minder wandelt?  

Ik wandel bij mij in de buurt en fiets naar de supermarkt. Soms maak ik een langere fietstocht met soms aansluitend een wandeltocht. Dat deed ik voor de crisis ook al. Hardlopen is vanwege mijn gezondheidsproblemen al jaren niet te doen. Dat is voor mij als CVS patiënt (CVS = chronisch vermoeidheidssyndroom) te vermoeiend. Wandelen en fietsen zijn wel mogelijk maar niet te lang en ook niet dagelijks een lange fietstocht/wandeling. Na een lange wandeling/fietstocht ben ik kapot en doe ik de dag er na niet heel veel.

Thuis Wandelen-Tag: wandelend de natuur ontdekken Kersenbloesem bij mij in de buurt

 

Wat mis je het meest nu je minder kunt wandelen?

Ik mis de combinatie van een mooie stadswandeling en een bezoek aan een museum. Ik probeerde er wekelijks op uit te trekken. Dat doe ik nu ook maar ik wandel nu in de natuur, iets wat ik altijd al deed, maar ik wisselde het af met op zijn tijd een stadswandeling. Van deze wandelingen, hetzij in de natuur of in de stad en een museumbezoek, schrijf ik weer artikelen voor op mijn websites. Ik heb nog genoeg ideeën voor artikelen en blogs. Die zullen ook blijven verschijnen in deze coronacrisis.

Welke wandeling wil je het eerst gaan maken als het weer mag?

Ik denk dat dit weer een stadswandeling gaat worden, in welke stad nog geen idee maar het zal in combinatie zijn met een museumbezoek, want dat mis ik wel. Ik bezoek minstens elke maand wel een museum en dat kan nu dus niet omdat ze in elk geval tot eind april 2020 gesloten zijn.

Het laatste museum dat ik bezocht was het Muiderslot, een dag voor het kabinet verregaande maatregelen afkondigde en ook alle musea op slot gingen.

Thuis Wandelen-Tag: mijn laatste museumbezoek: het Muiderslot tijdens mijn wandeling in vestingstad Muiden Mijn laatste museumbezoek: het Muiderslot tijdens mijn wandeling in vestingstad Muiden

 

Welk wandelevenement moet je missen? En aan welke doe je weer als eerste mee?

Ik doe niet mee met wandelevenementen. Vanwege mijn CVS is het voor mij moeilijk plannen. Als ik mij een dag niet goed voel, is het voor onmogelijk om een lange wandeling te maken.

Ik wandel vaak alleen, camera mee en gaan.

 

Welke websites raadpleeg je juist nu je zoveel thuis moet blijven?

Ik ben en blijf actief op mijn sociale media kanalen Pinterest, Facebook, Instagram en Twitter. Hier post ik dagelijks berichten en pins. En ik lees blogs van andere bloggers, dat zijn niet perse wandelblogs.

Verder volg ik verschillende nieuwswebsites.

 

Wat voor moois heb je in de buurt ontdekt nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven?

Ik merk dat ik nog meer naar de natuur kijk. Bij mij om de hoek is een klein parkje met bloeiende kersenbloesem en een paar mooie magnolia’s. Hier geniet ik tijdens mijn wandeling van. Ook zag ik op een andere plek kievietsbloemen. Ik kom hier regelmatig langs, maar dat hier bloemen bloeiden, was me nooit opgevallen.

Daarnaast heb ik weer genoten van bloeiende bollenvelden. Vorig jaar heb ik de bollenvelden, vanwege familieomstandigheden, niet kunnen bezoeken, maar ondanks deze crisis heb ik ze dit jaar wel weer gezien.

Thuis Wandelen-Tag: wandelend de natuur ontdekken Kievietsbloem

 

Geef de Thuis Wandelen-Tag door!

Vind je de Thuis Wandelen-Tag ook leuk om in te vullen? Dan kun je deze vragen gebruiken en beantwoorden en voor je het weet heb je weer een nieuwe blog.

Hier lees je de verhalen van andere bloggers die de Thuis Wandelen-Tag al hebben ingevuld:

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Deze Thuis Wandelen-Tag is een vragenlijst over wandelen en thuisblijven tijdens de coronacrisis. Heb jij deze vragenlijst al ingevuld? Aan het einde van deze blog heb ik een aantal links geplaatst van bloggers die deze Thuis Wandelen-Tag al hebben ingevuld. #thuiswandelentag #wandeltag #jtravel #jtravelblog #wandelen #coronacrisis #corona Deze Thuis Wandelen-Tag is een vragenlijst over wandelen en thuisblijven tijdens de coronacrisis. Heb jij deze vragenlijst al ingevuld? Aan het einde van deze blog heb ik een aantal links geplaatst van bloggers die deze Thuis Wandelen-Tag al hebben ingevuld. #thuiswandelentag #wandeltag #jtravel #jtravelblog #wandelen #coronacrisis #corona

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • Isabel schreef:

  Bedankt voor je mooi geïllustreerd blog over wandelen en thuisblijven. Ook nu de beperkingen worden opgeheven, moeten we het moois in eigen land zoeken. Gelukkig is er ook zoveel te genieten. Wij hebben een huisje in Zeeland en daar mogen we sinds kort weer naartoe. Ik verheug me nu al op het fietsen en strandwandelen.

  • Jaquelien schreef:

   Hallo Isabel,
   Leuk dat je deze blog waardeert. Gelukkig worden de maatregelen steeds iets soepeler. Ik hoop dat er niet een tweede golf komt, waardoor we weer in een intelligente lockdown terecht komen. Ik blijf nog even in de buurt fietsen en wandelen.
   Veel plezier in Zeeland.
   PS volg je me al op de sociale media kanalen?

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com