12 tips om te doen tijdens de coronacrisis

Tip om te doen tijdens de coronacrisis: geniet van de natuur

 

Ik heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog wel kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie. Laten we vooral onze tijd, die we nu anders moeten besteden, goed invullen. (Reis)bloggers in Nederland worden zwaar getroffen, omdat (pers)reizen geannuleerd worden en opdrachten vervallen of op de lange baan worden geschoven. Laten we elkaar steunen waar het kan (maar wel op afstand).

De hele wereld is sinds begin 2020 in de greep dit dodelijke coronavirus en de coronacrisis die dit veroorzaakt. Het begon als een ver van mijn bed show in China en later in meer delen van Azië. En toen kwam het in februari wel heel dichtbij, eerst in Italië en tijdens de carnavalsperiode werden ook in Nederland de eerste mensen positief getest op het coronavirus. En het werd erger en erger, mensen kwamen op de IC van ziekenhuizen aan de beademing te liggen en er overleden mensen. Het gevolg is dat er in de week van 12 maart harde maatregelen werden genomen om deze coronacrisis en pandemie te boven te komen. Alle musea, scholen, restaurants worden gesloten, sportwedstrijden en evenementen gaan niet door, Koningsdag in april in Maastricht is afgelast, vluchten worden massaal geannuleerd, grenzen worden gesloten en reisorganisaties staken de uitvoering van hun reizen voor de maand maart en en april en sommige reisorganisaties bieden ook in mei geen reizen aan. In een andere blog heb ik van de meeste reisorganisaties de data op een rijtje gezet.

Ik volg alle ontwikkelingen van deze coronacrisis op de voet. Jij ook? Houd je aan de maatregelen die genomen zijn, zodat deze bijna lockdown in Nederland en de lockdowns in de rest van Europa/wereld snel voorbij zijn. Ik snap niet dat mensen denken dat het maar een griepje is die zomaar voorbij gaat. Mensen neem dit serieus en houd je aan de richtlijnen die de Rijksoverheid opstelt. Ze zijn er niet voor niets.

De financiële gevolgen voor bijv. de luchtvaartsector, de horeca en de reiswereld zijn niet te overzien. Op het moment van publiceren van deze blog is het nog veel te vroeg om al conclusies te trekken over de gevolgen van deze coronacrisis. Wees lief voor elkaar, maar houd afstand en help zoveel je kunt.

 

Wandelen

Eén van de dingen die we op het moment van publiceren van deze blog nog wel mogen doen is wandelen. Ik heb woensdag 18 maart een wandeling door het gebied gemaakt. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn op het moment van publiceren van deze blog gewoon geopend, met uitzondering van het bezoekerscentrum bij de ingang Oase/Oranjekom. Mijn foto’s zie je op mijn andere website. Je kunt nog altijd een bezoek brengen, maar houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid! Deze maatregelen worden niet voor niets genomen. Houd je aan de 1,5 meter afstand, het hoesten/niezen in je elleboog en het geen handen schudden.

PS: onderstaande foto is van januari 2020, in maart 2020 heb ik slechts 17 damherten, merendeel op redelijke afstand, gezien.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: wandelen

 

Fietsen

Ook één van de dingen die we op het moment van publiceren van deze blog nog wel mogen doen is fietsen. Dus doen we dat deze week ook maar tot dat straks ook niet meer mag. Ik ben op woensdag 18 maart 2020 naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gefietst om daar te gaan wandelen (ook dat mag nog en de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn gewoon geopend, met uitzondering van het bezoekerscentrum bij de ingang Oase/Oranjekom). Ook tijdens je fietstocht geldt, houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid! Deze maatregelen worden niet voor niets genomen. Houd je aan de 1,5 meter afstand.

Je kunt ook een fietstocht maken langs de 20 verhalenpalen in de Haarlemmermeer. Ik schreef daar al meerdere blogs over en tot eind mei verschijnt er elke week een nieuwe blog waarin één van de verhalenpalen wordt uitgelicht.

Verhalenpaal nr. 4 - GEZAG / Oude Secretarie Verhalenpaal nr. 4 – GEZAG / Oude Secretarie

 

Naar het strand

Ga lekker uitwaaien op het strand. Pak de zonnestralen mee, laat de wind door je haren gaan en enjoy. Helaas zit een terrasje pakken bij één van de strandtenten er even niet in. Vanwege de drukte op de stranden in het weekend van 21-22 maart 2020 zijn veel toegangswegen afgesloten. Mocht je toch een strandwandeling maken, ook hier gelden de maatregelen van de Rijksoverheid! Deze maatregelen worden niet voor niets genomen. Houd je aan de 1,5 meter afstand.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: naar het strand

 

Een boek lezen / luisteren

Mocht je je vervelen, ik word helemaal blij met een boek in mijn hand. Ik lees vooral ’s avonds voor het slapen gaan. Welke boeken lees ik dan: op het moment lees ik Verhalen van de nacht van Nora Roberts. Maar het kan ook een thriller of een reisboek of iets anders zijn. Wat is jouw favoriete boek op het moment?

Een andere mogelijkheid is om via de app Luisterbieb gratis een luisterboek te downloaden. Deze app is van de openbare bibliotheken die natuurlijk ook gesloten zijn. Maar vrees niet, je hoeft niet zonder boeken te zitten. Via de app Luisterbieb zijn tientallen gratis luisterboeken beschikbaar. De app Luisterbieb is onderdeel van de online bibliotheek. De meeste titels zijn alleen beschikbaar voor leden van bibliotheken en een klein aantal boeken is gratis te beluisteren. Maar om deze de crisis door te komen zijn er extra titels bijgekomen die voor iedereen beschikbaar zijn. De app van de Luisterbieb is gratis te downloaden via de App Store of de Play Store. De eerste keer geef je aan of je lid bent van een bibliotheek of niet. Niet-leden geven hun mailadres op en hun postcode. Via een link in een mailtje bevestig je de registratie. Daarna zijn alle titels te vinden bij het kopje ‘Extra luisterboeken voor iedereen’. Van elk boek is een kort fragment beschikbaar, het hele boek download je via een knopje in beeld.

 

Online een museum bezoeken

Zoals je weet ben ik gek op musea. Ik bezoek regelmatig een museum met mijn museumkaart. Maar helaas dat zit er even niet in. Ik hoop dat dit snel verandert.

Het LAM in Lisse heeft een leuk initiatief: 🍔 Ontvang elke dag een kunstsnack uit het museum 🍩 Elke dag een kunstsnack om de moed erin te houden. Hier kun je je inschrijven voor deze extra nieuwsbrief. En het leuke is dat je in de nieuwsbrief instructies krijgt om dit kunstwerk na te maken. Ook via Instagram zijn de instructies te lezen. Leuk om de kinderen de komende weken zoet te houden.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: bezoek online een museum Het kunstwerk ‘Food Chain Project’ van kunstenaar Itamar Gilboa in het LAM (Lisser Art Museum) in Lisse

 

Er komen steeds meer leuke creatieve oplossingen om online een museum te bezoeken. Zoals meedoen met Tussen Kunst & Quarantaine. Kies een kunstwerk uit een Nederlands museum en doe het na. Deel het met het museum waar je iets van kiest en deel het op het Twitteraccount of op het Instagramaccount van Museumkaart en op het Instagramaccount van Tussen Kunst & Quarantaine.

Voor kinderen heeft het Muiderslot (ik was er op  12 maart 2020, een dag voor alle musea gesloten werden) wekelijks een thuisopdracht. Je kunt de opdrachten hier vinden. Plaats je ontwerp op Instagram of Facebook, je tagt het museum er in (@muiderslot) en je gebruikt de hashtags #muiderslot en #SlotOpSlot.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: bezoek online het Muiderslot en maak de lockdown opdracht

 

Ook het Zaans Museum is nu met een thuismuseum begonnen. Je vind hier workshops voor kinderen en volwassenen en mooie verhalen over de museumcollectie.

Museumkaart heeft een overzicht gemaakt van alle musea die je online mee het museum innemen: Thuis in het museum.

Musea mogen dan gesloten zijn tijdens deze coronacrisis maar online kun je bij veel musea een virtuele tour maken. Een paar leuke zijn:

Hier vind je nog meer musea met virtuele tours en online exposities.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: bezoek online een museum zoals het Frans Hals Museum in Haarlem

 

Een (wereld)gerecht koken

Omdat je niet kunt reizen en dus niet van het lekkere eten in het buitenland kunt genieten, moet je improviseren en de buitenlandse keuken naar je toe laten komen. Ik heb op deze blogwebsite bijv. een recept voor Zuid-Afrikaanse bobotie geplaatst. Dit recept heb ik gekregen van de Zuid-Afrikaanse reisleider tijdens mijn georganiseerde groepsreis door Zuid-Afrika en Namibië. Het recept lees je hier. Maar ik heb meer recepten op mijn website staan. Deze lees je hier.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: koken

 

Foto’s bewerken

Dit is de tijd om je achterstanden in het bewerken van je (vakantie)foto’s weg te werken. Ik werk met volle tevredenheid met het fotobewerkingsprogramma Adobe Photo Elements. Ik heb dit betaalde programma een paar jaar geleden gekocht en bewerk sindsdien al mijn foto’s met dit programma.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: foto's bewerken

 

Fotoboeken/wanddecoratie maken

Maak jij van elke reis een fotoboek? Het is nu de tijd om je fotoboek te maken. Lekker wegdromen bij je vakantiefoto’s en dromen over je volgende bestemming. Herinneringen ophalen terwijl je je fotoboek maakt. Voor je op reis gaat is je vorige fotoboek af en loop je bij thuiskomst niet achter de feiten aan dat je van je vorige reis je fotoboek nog niet gemaakt hebt. Ik heb zelf goed ervaringen met de Fotofabriek. Ook een mooie wanddecoratie is zo gemaakt bij de Fotofabriek.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: maak een fotoboek of wanddecoratie bij Fotofabriek.nl

 

Blog werkzaamheden

Voor de bloggers onder ons zijn er genoeg werkzaamheden te verrichten, zoals het optimaliseren van je blog, het schrijven van blogs voor de (nabije) toekomst, het herschrijven en actualiseren van blogs.

Zelf wil ik dit ook aan gaan pakken, maar elke keer komt er iets tussen waardoor ik er niet aan toe kom om dit te doen. Ook wil ik nieuwe pins maken voor mijn Pinterestaccount voor mijn beide websites: JTravelBlog en JTravel. Ik heb ideeën genoeg maar of geen puf of er komt iets anders tussen. Dit zijn voorbeelden van mijn pins zoals ik ze nu pin op mijn account en in een aantal groepsborden. Volg jij mij al op Pinterest?

Namibië staat bekend om zijn bijzondere natuurfenomenen. Van oude planten en de grootste zeehondenkolonie in Afrika tot zandduinen. Ik heb er 9 voor je op een rijtje gezet. Meer lees je hier. Lees je mee? #namibie #namibia #afrika #africa #natuurfenomenen #jtravel #jtravelblog In het centrum van Groningen staat achter de Martinitoren de Martinikerk. Een schitterende kerk. Lees je mee over de Martinikerk in Groningen? #martinikerk #groningen #kerk #jtravel #jtravelblog

 

Ondersteun JTravelblog

Bloggers die rond moeten komen van hun (reis)blog worden door alle maatregelen hard getroffen. Opdrachten gaan niet door of worden op de lange baan geschoven, (pers)reizen zijn allemaal geannuleerd.

Ik weet dat er veel meer bloggers zijn die hetzelfde vragen, maar als je de komende tijd ergens een online bestelling plaatst, zou je dat via een link op deze pagina willen doen. Ik ontvang dan een kleine vergoeding, jou kost het niets extra’s.

  • Iedereen kent Bol.com. Op deze website vind je een uitgebreid assortiment (reis)boeken, verzorgingsproducten, elektronica, speelgoed en spelletjes en sportartikelen.
  • Heb je geen eten in huis of geen zin om te koken, bestel dan je maaltijd bij Thuisbezorgd.nl. Zo ondersteun je de lokale restaurants die het heel moeilijk hebben vanwege de algehele sluiting van de horeca tot in elk geval 6 april 2020. Er komen steeds meer initiatieven, zoals afhalen bij de lokale horeca.
  • Horecaleveranciers hebben voorraden voor bijv. scholen en Schiphol. Een aantal heeft nu een nieuwe website gelanceerd: Etenover.nl. Leveranciers kunnen op deze website aangeven wat ze in voorraad hebben en jij kunt dan soep of ander eten bestellen tegen een schappelijke prijs. Zo hopen de horecaleveranciers van de voorraad af te komen. En als ze met bepaalde producten tegen de einddatum zitten, gaat het voedsel naar de voedselbanken.
  • Heb je vanwege het thuiswerken elektronica nodig, kijk dan eens op de website van Mediamarkt.
  • Maak alvast plannen voor een reis voor later dit jaar/volgend jaar. Hotels boek je via Booking.com en je vluchten via Skyscanner.
  • Bestel alvast een gratis brochure bij een reisorganisatie en doe inspiratie op voor je volgende reis.
  • Ik werk samen met meerdere (reis)organisaties. Welke dat zijn lees je in het artikel JTravelBlog steunen.

 

Blogs van anderen lezen en inspiratie opdoen

Blijf ook de komende tijd de vele reisblogs van de collega’s lezen. Veel bloggers maken nu een moeilijke tijd door omdat inkomsten wegvallen. Doe mij en ook mijn collega bloggers een plezier door de blogs te blijven lezen en doe alvast inspiratie voor je volgende reis op. Stéphanie van Expeditie Aardbol heeft alle Nederlandse reisblogs (en dat zijn er inmiddels 250!) op een rijtje gezet. Dank je wel, Stéphanie! Mijn complimenten voor deze uitgebreide lijst.

Tip om te doen tijdens deze coronacrisis: inspiratie op doen op mijn websites of via andere blogs

 

Een online cursus, challenge of webinar volgen

Deze weken worden er online veel cursussen, challenges en webinars gehouden, bijv. over Instagram, Pinterest, e-mailmarketing, meer klanten via internet of Iedereen Remote. Nu heb je er tijd voor, pak je kans om nieuwe kansen te ontdekken. Op sociale media worden op dit moment veel van deze veelal gratis cursussen, challenges en webinars aangeboden. Zo heb ik onlangs het geweldige boek De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren/IMU (Internet Marketing Unie) gekocht, ik heb eind april de Tornado Challenge van IMU gevolgd en weer veel geleerd en ook volg ik Online Marketing Cursussen van de IMU.

Boek: De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren/IMU (Internet Marketing Unie)

 

Andere dingen die je kunt doen

Andere dingen die je tijdens deze coronacrisis bijvoorbeeld zou kunnen doen, is je huis opruimen en schoonmaken, je belastingaangifte in orde maken, een spelletje (met je kinderen) spelen, films kijken op Netflix, Videoland, HBO of Disney+, je tuin op orde brengen (is het mooi weer voor), puzzelen (bijv. kruiswoordraadsels, sudoku of doorlopers) of legpuzzels maken.

De Stelling van Amsterdam heeft online puzzelen met Stellingforten gepubliceerd. Zo kun je puzzels maken van verschillende forten die onderdeel van zijn van de Stelling van Amsterdam, zoals bijv. de kaart van de Stelling van Amsterdam, het gerenoveerde Fort Hoofddorp, Fort Uitermeer en het Muiderslot. Bekende plekken voor mij.

De scholen zijn voorlopig dicht. Heutink heeft GRATIS allerlei werkboekjes en leuke leerzame activiteiten voor de groepen 1 t/m 8 digitaal beschikbaar gesteld. De werkboeken zijn per groep ingedeeld en kunnen de kinderen thuis actief bezig zijn met taal en rekenen.

 

Tenslotte

Sterkte iedereen die aan huis gebonden is vanwege alle maatregelen om deze coronacrisis in te dammen of nog erger aan huis is gebonden omdat hij/zij of directe naasten besmet is het coronavirus en in thuisquarantaine zit of in het ziekenhuis ligt/gelegen heeft.

Dit zijn mijn (voorlopige) tips voor iedereen die thuis zit. Mis je een tip, laat het me weten, dan voeg ik het toe aan dit artikel. Dit kan via onderstaand reactieformulier of via het contactformulier. Blijf vooral mijn blogs lezen en bestel eventueel iets via één van de affiliatelinks die in dit artikel staan. Ik blijf doorschrijven en ook foto’s en blogs delen op mijn sociale media kanalen. Ik hoop dat deze bijna lockdown niet langer dan tot 6 april gaat duren. Maar ik vrees dat het wel langer gaat duren dan 6 april.

 

Nederland, Nederlanders, let een beetje op elkaar.

 

Meer lezen

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Corona

Vanwege het coronavirus is op dit moment niet alle informatie op JTravel.nl en JTravelBlog.nl actueel. Voor de horeca, musea en andere toeristische attracties moeten de entreekaarten online besteld worden. Je kunt via de links in de artikelen de entreekaarten bestellen. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website voor actuele informatie.

I.v.m. het heersende coronavirus heb ik op mijn deze website meerdere blogs geplaatst die voor jou belangrijk kunnen zijn. Blijf gezond en houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid.

Sociale media

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Follow by Email
RSS

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Heb je nog iets nodig?

Bol.com

Bestel je reisgids

Bestel je digitale reisgids