In de spotlights : Kringloopwinkel RataPlan – Hoofddorp

Vintage spullen bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

 

Dit keer staat Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp in de spotlights. Kringloopwinkel RataPlan is de nieuwste kringloopwinkel in Hoofddorp, gevestigd in een leegstaande bedrijfshal die verbouwd is tot een kringloopwinkel van twee etages. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te koop, snuisterijen en hebbedingetjes, huishoudelijke artikelen, kleding (voor dames, heren en kinderen), fietsen, speelgoed, meubels, witgoed, boeken, cd’s. Ik nam een kijkje want ik houd van dit soort winkel met leuke vintage spullen.

 

Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

Op 27 februari 2020 werd RataPlan Hoofddorp geopend in een verbouwde, leegstaande bedrijfshal aan de Graftermeerstraat. Het is de 24e vestiging van RataPlan.

Er is een breed assortiment tweedehands spullen te vinden in de winkel. De winkel is heel overzichtelijk en ruimtelijk ingericht per artikelgroep. De snuisterijen en huishoudelijke artikelen zijn zelfs op kleur gesorteerd.

Het pand heeft twee etages. Op de begane grond vind je snuisteren en huishoudelijke artikelen, fietsen en achterin is zelfs een fietsenmaker voor de kleine fietsreparaties, boeken, witgoed, Cd’s en LP’s.

Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

Hebbedingetjes bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp Hebbedingetjes

Boeken bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp Boeken

 

Op de eerste verdieping vind je meubels, schoenen, speelgoed en kleding, zowel voor dames, heren en kinderen. Er zijn een paar pashokjes. Deze verdieping is per trap of kleine lift bereikbaar.

Kleding bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp Kleding

De paskamers bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp De paskamers

Meubels bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp Meubels

 

Wat mij opviel is dat de spullen er allemaal heel goed uit zien. Elektrische apparaten worden, voor ze in de winkel worden gelegd, eerst getest of ze werken.

Er is een koffiecorner waar je drinken, een gebakje of broodje kunt kopen en even bij kunt komen van het shoppen.

De koffiecorner bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp De koffiecorner bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

 

Er is zelfs een fietsenafdeling met fietsenmaker voor kleine reparaties.

De fietsenmaker bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp De fietsenmaker bij Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

 

Voor bezoekers die geen trappen naar de 1e verdieping kunnen lopen, is een kleine lift aanwezig.

 

RataPlan 

RataPlan werd in 1982 opgericht. Het doel van de stichting is en was om zonder winstoogmerk, werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het bevorderen van hergebruik van spullen. Iets wat in het kader van de duurzaamheid waar iedereen het tegenwoordig over heeft een mooie doelstelling is. De eerste kringloopwinkel werd in 1983 in Den Helder geopend.

De naam RataPlan komt van een Noord-Hollands gezegde: ‘Neem de hele rataplan maar mee’. Met andere woorden neem de hele handel maar mee.

RataPlan heeft inclusief deze nieuwste vestiging in Hoofddorp in totaal 24 winkels en in totaal 1200 medewerkers en 43 fietsenstallingen.

De kringloopwinkels zijn gevestigd in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ook beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen in heel Nederland. RataPlan heeft als doel om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en RataPlan heeft werkervarings- en stageplaatsen. In kader van duurzaamheid wordt hergebruik van spullen gestimuleerd. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

RataPlan RataPlan

 

Praktische informatie

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00-18.00 uur.
Zaterdag: 10.00-17.00 uur.
Zondag: 12.00-17.00 uur.

 

Locatie
Kringloopwinkel RataPlan is gevestigd in een tot voor kort leegstaande bedrijfshal aan de Graftermeerstraat 46 in Hoofddorp. Het pand is volledig verbouwd tot kringloop hotspot vol met snuisterijen. Op 27 februari 2020 opende deze 24e winkel van Kringloopwinkel RataPlan haar deuren. RataPlan Hoofddorp heeft een oppervlakte van ruim 2.400 m2 verdeeld over twee verdiepingen.

Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp

 

Adres
Kringloopwinkel RataPlan
Graftermeerstraat 46
2134 AC Hoofddorp

 

Website
Rataplan

 

Sociale media
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

 

Meer In de spotlights

 

Heb jij wel eens een kringloopwinkel van RataPlan bezocht? Wat zijn jouw ervaringen? Heb je iets leuks op de kop kunnen tikken?

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Dit keer in de spotlights: Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp. Een winkel vol tweedehands en vintage spullen, zoals kleding, meubels, fietsen, hebbedingetjes, boeken en huishoudelijke artikelen. Shop je mee? #kringloopwinkelrataplenhoofddorp #rataplenhoofddorp #rataplan #kringloopwinkel #hoofddorp #hotspot #jtravel #jtravelblog Dit keer in de spotlights: Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp. Een winkel vol tweedehands en vintage spullen, zoals kleding, meubels, fietsen, hebbedingetjes, boeken en huishoudelijke artikelen. Shop je mee? #kringloopwinkelrataplenhoofddorp #rataplenhoofddorp #rataplan #kringloopwinkel #hoofddorp #hotspot #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com