Februari 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Ik in Naarden, februari 2020

 

Ook februari 2020 is voorbij gevlogen. Waar blijft de tijd. Het is weer tijd voor mijn maandoverzicht van februari 2020 van JTravelBlog. In deze blog neem ik je nog een keer mee naar februari 2020 om terug te kijken naar deze maand. Een maand waar ik bijna een week in Groningen heb doorgebracht en de andere weken elke week één keer ben weggeweest. Waarheen, blijf deze blog lezen, dan kom je erachter. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in februari 2020

 • Ik maakte in februari elke week een uitstapje, m.u.v. van de tweede week van deze maand. Ik reisde i.v.m. de verjaardag van mijn vader af naar Groningen en vanwege het slechte weer en de drukte heb ik verder niets gedaan. Ik maakte een wandeling door Vestingstad Naarden, een indrukwekkende NS-wandeling in Amsterdam: Westerborkpad en een wandeling door de duinen van IJmuiden. De uitstapjes gingen redelijk goed. Ik was wel heel moe elke keer na alle uitstapjes en elke keer had ik opnieuw veel hoofdpijn.

Foto's van mijn wandeling in Naarden in februari 2020 Foto’s van mijn wandeling in Naarden in februari 2020

Foto's van mijn wandeling in Amsterdam in februari 2020 Foto’s van mijn wandeling in Amsterdam in februari 2020

Foto's van mijn wandeling in de duinen van IJmuiden in februari 2020 Foto’s van mijn wandeling in de duinen van IJmuiden in februari 2020

 

 • Ook in februari 2020 heb ik me veel bezig gehouden met online webinars en cursussen/trainingen, vooral op het gebied van sociale media. De cursus die ik in januari startte, heb ik deze maand afgerond.
 • In februari heb ik 1.055 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in februari worden er elke dag pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. De pins in mijn artikelen op JTravel.nl staan er eindelijk allemaal in. Nu is het een kwestie van nieuwe artikelen, direct nieuwe pins maken. Volg je mij al op Pinterest? Ik heb nog geen nieuwe pins met een andere foto en een ander uiterlijk ontworpen, ik heb wel ideeën maar die moeten nog uitgevoerd worden.
 • In februari lees ik verder in de De ooggetuige van Nora Roberts en een ander boek van Nora Roberts: De obsessie. En ik geef me zelf het eerste deel van de serie van De Zeven Zussen van Lucinda Riley cadeau. Dit laatste boek heb ik eind februari nog niet uit.
 • Deze maand verschijnen er een paar nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Van mijn wandelingen in Naarden en Amsterdam staan de artikelen en ook de foto’s online. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites minder goed te vinden dan de vorige maand. Februari 2020 was voor beide websites helaas niet de beste maand ooit. De invloed van Pinterest pins plaatsen begint steeds zichtbaarder te worden. Op JTravel is 20% van mijn bezoekers via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn website terecht gekomen en voor JTravelBlog is meer dan 30% van alle bezoekers in februari. Ik hoop dat de volgende maand weer een groei in het aantal bezoekers laat zien en dat de invloed van meedoen op Pinterest nog betere resultaten laat zien.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in februari

De volgorde is gewijzigd ten opzichte van januari, maar het zijn dezelfde 5 artikelen die in februari het meest gelezen zijn:

 1. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 2. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 4. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden.
 5. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen De Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in februari

Deze maand een nieuwe blog in de top 5: Een wandeling door Leiden. De artikelen die ik schreef over Chronische vermoeidheid/CVS blijven het goed doen. Deze maand twee artikelen hierover in de top 5.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  Dit is deze maand opnieuw de best gelezen blog op mijn website. Reden, geen idee, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 3. Een wandeling door Leiden
  In deze blog neem ik je mee met een wandeling door Sleutelstad Leiden. In deze blog vertel ik je mijn route en bezienswaardigheden. Een route die begint en eindigt bij het Centraal Station van Leiden en voert langs de molen, hofjes, musea en kerken.
 4. Mijn eerste stappen naar herstel van CVS
  In deze blog beschrijf ik hoe de eerste maand van mijn cognitieve gedragstherapie is gegaan. Een therapie die bedoeld was om van mijn chronische vermoeidheid af te komen (iets dat helaas niet gelukt is). In totaal zijn er 10 blogs over mijn ziekte en therapie verschenen.
 5. Chronische vermoeidheid, wat is dat?
  Dit was in september 2018 mijn eerste blog die verscheen en ook de reden dat ik deze blog startte. Ik liep en loop nog vaak tegen het feit aan dat ik elke keer moet uitleggen wat Chronische vermoeidheid/ME/CVS is. Ik heb in deze blog beschreven wat deze ziekte inhoudt en hoe chronische vermoeidheid bij mij begon en mijn leven nog altijd beïnvloed.

Een wandeling door Leiden Een wandeling door Leiden

 

Foto van de maand februari

Mijn foto van de maand februari is een foto van de vesting in Naarden die ik aan het begin van mijn wandeling door deze vestingstad maakte.

De vesting in Naarden De vesting in Naarden

 

Beste Instagram-post in februari

Opnieuw valt het op dat, ondanks dat ik dagelijks post, er niet veel likes komen. Zijn mijn posts niet interessant of komt het door het algoritme van Instagram? Wie weet mag het zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van februari

Voor mijn website JTravel is de pin voorbereiding Zuid-Afrika de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand Mijn bucketlist – Nederland.

Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in februari verschenen op JTravelBlog

In februari verschijnt er elke zondag en woensdag een blog, 8 in totaal. Op woensdag zijn dat de blogs over de verhalenpalen in de Haarlemmermeer en op zondag mijn andere blogs.

Verhalenpaal nr. 5 - VERZET / Onderduikadres Verhalenpaal nr. 5 – VERZET / Onderduikadres

 

De artikelen die in februari verschenen op JTravel

 • Wandelen in Naarden en Foto’s Wandelen in Naarden.
  Ik maak een wandeling in vestingstad Naarden, een pittoreske vestingstad in het Gooi. Naarden is een bezoek waard met leuke straatjes, een goed bewaarde vesting, drie musea (ik heb er twee bezocht) en 17 muurgedichten. In dit artikel deel ik je mijn route en vertel ik je wat je onderweg tegenkomt.
 • NS-wandeling Westerborkpad en Foto’s NS-wandeling Westerborkpad in Amsterdam.
  Ik maakte een indrukwekkende wandeling langs een heel klein stukje van het Westerborkpad in Amsterdam. Deze wandelroute is het begin van het Westerborkpad, een route die door het centrum van Amsterdam en langs enkele bijzondere stukjes Joodse historie in onze hoofdstad voert.

Het standbeeld van de Dokwerker op het J.D. Meijerplein in Amsterdam Het standbeeld van de Dokwerker op het J.D. Meijerplein in Amsterdam

 

Aangepaste berichten in februari op JTravelBlog

In februari heb ik geen artikelen op JTravelBlog aangepast, hooguit een keer een link toegevoegd of (ondanks controles) een typefout verwijderd.

 

Aangepaste artikelen in februari op JTravel

Ik heb in februari verschillende artikelen op JTravel aangepast:

 • Wandelingen en Foto’s wandelingen
  Deze artikelen zijn aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen naar aanleiding van mijn wandelingen door Naarden en langs het Westerborkpad in Amsterdam.
 • Wandelingen Amsterdam en Foto’s Amsterdam
  Deze artikelen zijn aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen naar aanleiding van mijn wandeling langs het Westerborkpad.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? En heb je al leuke plannen voor maart? Ik ben nog steeds van plan, als het weer en mijn gezondheid het toelaten, er 1x per week op uit te trekken om een museum te bezoeken (welke, nog geen idee, ik heb nog zoveel op mijn lijstje staan)  of om een wandeling, in bijv. de Amsterdamse Waterleidingduinen, te maken.

 

Meer maandoverzichten

 

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De maand februari 2020 van JTravelBlog met wandelingen in Vestingstad Naarden, een NS Wandeling in Amsterdam: het Westerborkpad en een wandeling in IJmuiden. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdam #westerborkpad #naarden #naardenvesting #wandelen #ijmuiden #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com