Maart 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in Hoofddorp

 

Maart 2020 was een bizarre maand. Het begon nog gewoon, maar vanaf half maart kwam Nederland abrupt tot stilstand vanwege de coronacrisis. 😷 Toch is maart 2020 voorbij gevlogen. Ook in deze periode schrijf ik gewoon door, want ik heb nog wel wat op de plank liggen. Nu is tijd voor mijn maandoverzicht van maart 2020 van JTravelBlog. In deze blog kijk ik nog een keer terug op deze rare maand. Tot half maart ben ik elke week één keer ben weggeweest. Waarheen, blijf deze blog lezen, dan kom je erachter. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in maart 2020

 • Ik maakte tot de week van 18 maart elke week een uitstapje. Ik bezocht in Hoofddorp Kringloopwinkel RataPlan, ik maakte op de dag dat bekend werd dat de musea voorlopig gesloten zouden worden vanwege het coronavirus, een wandeling door Vestingstad Muiden en bezocht het Muiderslot en in de eerste week dat Nederland grotendeels op slot zat, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Om af en toe een frisse neus te halen, maakte ik korte wandelingen in de buurt van mijn huis. Tijdens deze wandelingen maakte ik foto’s van de kersenbloesem en bloeiende magnolia’s.

Maart 2020 met bezoeken aan Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp, het Muiderslot in vestingstad Muiden, de Amsterdamse Waterleidingduinen en het is lente! Maart 2020 met bezoeken aan Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp, het Muiderslot in vestingstad Muiden, de Amsterdamse Waterleidingduinen en het is lente!

 

 • Net als iedereen kwam er in de eerste week van het verplicht thuiszitten niet veel uit mijn handen en net als veel anderen volgde en volg ik het nieuws op de voet. Na deze eerste week van verplicht thuiszitten (nu zit ik vanwege mijn ziekte al veel thuis) werd ik weer wat productiever. Maar het feit dat ik geen museum meer kan bezoeken, het openbaar vervoer niet meer durf te gebruiken, maakt dat het wereldje kleiner wordt. Ik heb nog genoeg dingen om handen, zoals blog werkzaamheden, pinterest pins maken en er liggen nog nieuwe artikelen/blogs te wachten om geschreven te worden.
 • In maart heb ik 715 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in maart worden er weer elke dag pins op Pinterest gepind, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Ik heb inmiddels bijna alle pins gepind in mijn eigen borden op Pinterest: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel. Volg je mij al op Pinterest? Ik heb nog geen nieuwe pins met een andere foto en een ander uiterlijk ontworpen, ik heb wel ideeën maar die moeten nog steeds uitgevoerd worden.
 • In maart lees ik verder in de het eerste deel van de serie van De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Ik was hier in februari al in begonnen. Daarnaast lees ik Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore en Het strandhuis van Nora Roberts.
 • Deze maand verschijnen er veel nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Van mijn bezoeken in februari aan twee musea in Amsterdam en mijn wandeling in de duinen van IJmuiden staan de artikelen en de foto’s online. Ook mijn foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 18 maart 2020 staan online. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn en verschenen zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites ondanks de coronacrisis goed te vinden. Voor JTravelBlog is maart 2020 de beste maand ooit en dat komt omdat één artikel viral ging. Een artikel met tips om bezig te blijven tijdens deze coronacrisis. Een blog die ik half maart publiceerde en ook door mijn pins in Pinterest ontzettend goed gelezen wordt. Voor JTravel was het niet de beste maand ooit. Maar ik mag niet klagen. De invloed van Pinterest pins was groot op JTravelBlog en ook dat kwam weer door de pin voor de blog 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis. Op JTravel is 21% van mijn bezoekers via sociale media (vooral Facebook en Pinterest) op mijn website terecht gekomen en voor JTravelBlog is dat meer dan 60% van alle bezoekers in maart.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in maart

Deze maand twee nieuwe artikelen, nr. 4+5, in deze top 5 :

 1. Wandeling Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 2. Informatie Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de AWD kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Informatie Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 4. Kasteel Doorwerth
  In Kasteel Doorwerth snuif je de sfeer van een middeleeuws tot 16-17e eeuws kasteel. In dit 13e eeuws kasteel zijn drie musea te zien: het Kasteelmuseum met de mooi ingerichte vertrekken en de nationale bosbouwcollectie, het Museum Veluwezoom en het Nederlands Jachtmuseum. Het kasteel ligt midden in de natuur.
 5. Haarlemmermeerse Bos
  Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien.

Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in maart

Deze maand twee nieuwe blogs in de top 5: 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis en Tips voor het besparen op entreeprijzen.

 1. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Dit is een nieuwe blog die ik half maart schreef en die ik later nog een aantal keer heb aangevuld/aangepast. Ik heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 2. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 3. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 4. Een wandeling door Leiden
  In deze blog neem ik je mee met een wandeling door Sleutelstad Leiden. In deze blog vertel ik je mijn route en bezienswaardigheden. Een route die begint en eindigt bij het Centraal Station van Leiden en voert langs de molen, hofjes, musea en kerken.
 5. Tips voor het besparen op entreeprijzen
  In deze blog geef ik je tips voor het besparen op entreeprijzen. Ik heb een aantal mogelijkheden voor het besparen van geld op een dagje uit voor je op een rijtje gezet. Zelf ga ik er zeer regelmatig op uit met mijn museumkaart en op internet zoek ik vaak naar een leuke korting om geld te besparen.

Tip om te doen tijdens de coronacrisis: geniet van de natuur Tip om te doen tijdens de coronacrisis 😷: geniet van de lente en de natuur

 

Foto van de maand maart

Mijn foto van de maand maart is een foto van de bloeiende bloesem die ik tijdens een wandeling bij mij in de buurt maakte.

Wandelen en genieten van de lente

 

Beste Instagram-post in maart

Opnieuw valt het op dat, ondanks dat ik dagelijks post, er niet veel likes komen. Komt het doordat iedereen bezig is met andere dingen, zijn mijn posts niet interessant of komt het door het algoritme van Instagram? Wie weet mag het zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van maart

Voor mijn website JTravel is de pin Amsterdamse Bos de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis.

Ik heb 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Lees je mee. Iedereen sterkte tijdens deze coronacrisis. #corona #tips #jtravelblog #jtravel #wandelen #fietsen #bloggen #lezen In het voorjaar maakte ik een wandeling en fietstocht door het Amsterdamse Bos met het kersenbloesempark en het Dachaumonument. Meer lees op mijn website. Lees, wandel en fiets je mee? #amsterdamsebos #wandelen #fietsen #dachaumonument #kersenbloesempark #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in maart verschenen op JTravelBlog

In maart verschijnt er elke zondag en woensdag een blog, 9 in totaal. Op woensdag zijn dat de blogs over de verhalenpalen in de Haarlemmermeer en op zondag mijn andere blogs. Ook schreef ik in verband met de huidige coronacrisis twee extra blogs die ik direct publiceerde. Totaal verschenen er deze maand maar liefst 11 blogs.

 • Februari 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand februari 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand februari voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Je leest het in deze blog.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 8 – EEND / Eendenkooi Stokman
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 8. Deze verhalenpaal EEND/ Eendenkooi Stokman vind je aan de Kromme Spieringweg 355-357 buiten Vijfhuizen, bij de ingang naast het pad in de richting van de eendenkooi.
 • Een wandeling door vestingstad Naarden
  Ik maakte een wandeling in vestingstad Naarden, een pittoreske vestingstad in het Gooi. Naarden is een bezoek waard met leuke straatjes, een goed bewaarde vesting, drie musea (ik heb er twee bezocht) en 17 muurgedichten.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 9 – DORP / Verdwenen dorp Nieuwerkerk
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 9. Deze verhalenpaal 9 – DORP / Verdwenen dorp Nieuwerkerk vind je aan het fietspad bij Schipholweg 695 naast de doodlopende weg in Lijnden.
 • Mijn reisroute van 21 dagen door Vietnam
  In deze blog vertel ik je mijn reisroute in 21 dagen door Vietnam. Deze groepsrondreis door Vietnam was mijn tweede verre (rond)reis in Azië. Deze 21-daagse reis begint in de Vietnamese hoofdstad Hanoi en eindigt in het zuiden in het Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon).
 • 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Dit is een extra blog die ik half maart schreef en die ik later nog een aantal keer heb aangevuld/aangepast. Ik heb een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze crisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 10 – HOEVE / Badhoeve
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 10. Deze verhalenpaal HOEVE / Badhoeve vind je langs het fietspad van de Nieuwemeerdijk tegenover de brug over de Ringvaart naar Langsom aan de overkant van het water in Badhoevedorp.
 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  Dit is een extra blog die ik half maart schreef en die ik bijna dagelijks aanvul/aanpas. In deze blog heb ik belangrijke websites van bijv. de Rijksoverheid en de RIVM op een rijtje gezet om deze coronacrisis door te komen. Het zijn algemene websites, maar ook de websites met belangrijke regelingen voor ondernemers en ZZP’ers en voor reizigers met per reisorganisatie de datum tot wanneer de betreffende reisorganisatie hun reizen heeft geannuleerd. 😷
 • In de spotlights : Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp
  In de serie in de spotlights dit keer Kringloopwinkel RataPlan in Hoofddorp. Kringloopwinkel RataPlan is de nieuwste kringloopwinkel in Hoofddorp met leuke snuisterijen en hebbedingetjes, huishoudelijke artikelen, kleding (voor dames, heren en kinderen), fietsen, speelgoed, meubels, witgoed, boeken, cd’s. Ik nam een kijkje want ik houd van dit soort winkels met leuke vintage spullen.
 • Verhalenpalen Haarlemmermeer : nr. 11 – FORT / Fort aan het Schiphol
  Deze blog gaat over verhalenpaal nr. 11. Deze verhalenpaal FORT / Fort aan het Schiphol vind je langs het fietspad langs de Ringvaart tegenover het tunneltje onder de N231 met de Nieuwemeerdijk, vlakbij het viaduct van de A9, bij Badhoevedorp.
 • De leukste reisboeken ter inspiratie op je volgende reis
  Ik heb de leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis op een rijtje gezet. Boeken, je kunt me niet blijer maken dan met een boek. Of het nu gaat om een reisboek of een roman of een thriller. Wat is jouw favoriete reisboek?
 • Reisgidsen bestellen
  Ik maakte een pagina aan met gratis te bestellen reisgidsen. In deze reisgidsen doe je inspiratie op voor je volgende reis. De gidsen staan vol informatie over routes, tips en leuke weetjes.

De Cao Dai Tempel De Cao Dai Tempel in Vietnam

 

De artikelen die in maart verschenen op JTravel

 • Hollandsche Schouwburg + Foto’s Hollandsche Schouwburg in Amsterdam
  De Hollandsche Schouwburg bezocht ik ook tijdens mijn indrukwekkende wandeling langs het Westerborkpad in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Hollandsche Schouwburg door de Duitse bezetter gebruikt als de plaats waar joden zich moesten melden. Vanaf hier werden tienduizenden vrouwen, mannen naar concentratie- en vernietigingskampen gedeporteerd. Nu is de Hollandsche Schouwburg een herdenkingsplek.
 • Verzetsmuseum + Foto’s Verzetsmuseum in Amsterdam
  Ook het Verzetsmuseum bezocht ik tijdens mijn indrukwekkende wandeling langs het Westerborkpad in Amsterdam. In het Verzetsmuseum ziet, hoort en lees je de verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De expositie gaat over verzet en geeft een beeld van de samenleving waarin het verzet heeft plaatsgevonden.
 • Foto’s overig Haarlemmermeer
  Ik maakte een fietstocht door Hoofddorp en bezocht o.a. Kringloopwinkel RataPlan. Op de terugweg naar huis kwam ik langs de Damsluis in de Hoofdvaart dat weer onderdeel is van de Stelling van Amsterdam en langs Molen de Eersteling. Mijn foto’s die ik toen maakte heb ik nu in dit artikel geplaatst.
 • Wandelen in de duinen van IJmuiden + Foto’s van mijn wandeling in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden. Toen ik deze wandeling eind februari maakte, waren alle winkels en horeca nog dicht. In dit artikel deel ik je mijn route.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen 18-3-2020
  Ik maakte aan het begin van de bijna lockdown in Nederland een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Veel was er dit keer niet te beleven. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.

Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog tijdens mijn wandeling in de duinen van IJmuiden Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog tijdens mijn wandeling in de duinen van IJmuiden

 

Aangepaste berichten in maart op JTravelBlog

In maart heb ik de blog Corona: belangrijke websites op een rijtje op JTravelBlog bijna dagelijks aangepast en aangevuld.

Ook de blog 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis heb ik na het publiceren nog een paar keer aangevuld/aangepast. Dit omdat ik weer leuke dingen op internet las die ik deze blog verwerkt heb.

Corona, we hebben er allemaal mee te maken Corona, we hebben er allemaal mee te maken

 

Aangepaste artikelen in maart op JTravel

Ik heb in maart verschillende artikelen op JTravel aangepast:

 • Inleiding Amsterdam + Informatie Amsterdam + Bezienswaardigheden Amsterdam + Foto’s Amsterdam
  Deze vier artikelen zijn naar aanleiding van mijn bezoeken aan het Verzetsmuseum en de Hollandsche Schouwburg aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • Wandelingen en Foto’s wandelingen
  Deze artikelen zijn naar aanleiding van mijn wandeling in de duinen van IJmuiden aangevuld met foto’s en links naar de betreffende artikelen.
 • In maart bezocht ik in Hoofddorp de damsluis in de Hoofdvaart en liep ik tijdens mijn wandeling door vestingstad Muiden langs de Westbatterij en het Muizenfort. Deze plekken maken onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam.
 • Tijdens mijn wandeling door vestingstad Muiden liep ik langs de Westbatterij en het Muizenfort en bezocht ik het Muiderslot. Deze plekken maken onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
 • Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 18 maart 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto met een link toegevoegd aan het artikel Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen.

Het Verzetsmuseum in Amsterdam Het Verzetsmuseum in Amsterdam

 

Hoe was jouw afgelopen maand? April wordt net als een deel van maart heel bizar. Toch wil ik als het weer en mijn gezondheid het toelaten wel proberen om bijv. een fietstocht of wandeling in de directe omgeving of  in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken.

 

Meer maandoverzichten

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In de bizarre maand maart 2020 fietste ik door Hoofddorp, wandelde in Vestingstad Muiden en bezocht ik het Muiderslot, wandelde ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen en genoot ondanks alles van de mooie bloesem dichtbij huis. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #amsterdamsewaterleidingduinen #muiden #muiderslot #wandelen #lente2020 #corona #coronacrisis #coronavirus #hoofddorp #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com