Maart 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn wandeling in Heemskerk, maart 2023

 

De wisselvallige maand maart met zon, veel regen en wind en zelfs sneeuw is weer voorbij. Wat gebeurde er deze maand? Maart 2023 was qua uitstapjes een rustige maand. Ik heb in maart 2023 4 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Ik ben bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin dit jaar besloten om JTravel.nl in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari gebeurd. In maart heb ik veel artikelen bijgeschaafd. Dit omdat de indelingen anders zijn en de plugins van bijv. mijn foto artikelen niet werken in WordPress. Er moeten galerijen gemaakt worden. Het is een hele klus. Maar inmiddels heb ik meer dan de helft van de artikelen aangepast en heb ik me verdiept in welk thema en layout ik wil gebruiken. In februari schreef ik al dat mijn vader met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Hij ligt er nog steeds, hij verbleef twee weken in een verpleegtehuis maar bij een controle in het ziekenhuis werd besloten dat hij geopereerd moest worden. Nu verblijft hij nog steeds in het ziekenhuis, het gaat wel iets beter maar het is een proces van lange adem. Rond de paasdagen reis ik weer af naar Groningen en verblijf ik bij mijn moeder.

In deze blog Maart 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand maart. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in maart mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in maart 2023

 • Ik ben er in maart 4x op uitgetrokken. Ik maakte een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, ik liep op 1 dag etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel (was iets te veel van het goede, want ben een paar dagen heel moe geweest), ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Ik heb deze maand geen wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt, de reden, het weer, als het een keer droog was, waaide het heel hard (te hard voor mij om er op mijn fiets naar toe te gaan) of ik voelde me niet goed.

Maart 2023: een wandeling rond Buitenplaatsen in Heemskerk, etappe 21+22 van het Westerborkpad, Museum JAN in Amstelveen en het Kersenbloesempark in Amstelveen Maart 2023: een wandeling rond Buitenplaatsen in Heemskerk, etappe 21+22 van het Westerborkpad, Museum JAN in Amstelveen en het Kersenbloesempark in Amstelveen

 

 • In maart 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in maart wel een aantal nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In maart heb ik 1158 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Omdat Twitter is overgenomen en het daar volgens mij een puinhoop is, heb ik me in november 2022 aangemeld bij Mastodon. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal. Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten.
 • Ook in maart plaatste ik elke dag pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In maart lees ik veel omdat er ’s avonds niet heel veel bijzonders is op televisie. Ik lees deel 7-12 en een groot deel van het dertiende deel van de serie Chesapeake Shores van Sherryl Woods: Baken van licht, Een Ierse kerst, Ierse betovering, Haar eigen kerstster, Midwinterbruid, Een gouden match en een deel van Thuis in Chesapeake Shores.

 • In maart verschijnen er 2 nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in maart 6 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in maart aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De website JTravel scoort in maart qua bezoekersaantallen hoger dan de afgelopen maanden. Voor beide websites was maart 2023 de beste maartmaand ooit. Maart staat voor JTravelBlog niet in de top-10 overall, JTravel staat wel in de top-10 overall. Zullen alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen zijn werk weer doen? De meeste bezoekers komen ook in maart weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laten een wisselend beeld zien ten opzichte van de vorige maanden want JTravelBlog scoort veel beter dan de afgelopen maanden en JTravel juist veel minder. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in maart

Deze maand drie dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. Het artikel Informatie over Borkum heeft al vaker in dit overzicht gestaan. Het artikel Wandeling langs street art in Haarlem is nieuw in dit overzicht.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling langs street art in Haarlem
  Ik maakte een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.
 3. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.
 4. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Informatie over Borkum
  Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.

Street art in de Noorder Schoolsteeg in Haarlem

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in maart

In maart staan vier dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5, alleen de volgorde is verandert. De blog Wat kost reizen in Namibië heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  Begin maart is de mol, winnaar en verliezer bekend geworden. Dat het programma voor dit seizoen voorbij is, merk ik aan de bezoekersaantallen, deze blog met een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties staat niet meer op de eerste plaats. Op naar het nieuwe seizoen (ik heb ergens gelezen dat de nieuwe kandidaten al uitgekozen zijn!). Op naar een aanvulling van deze mooie lijst vol reisinspiratie.
 3. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 4. Wat kost reizen in Namibië
  Ik heb de kosten van reizen door Namibië voor je op een rijtje gezet. De kosten van een reis door Namibië is voor iedereen anders. Overnacht je in hotels of kies je voor een auto met daktent? Reis je alleen of in een groep? Allemaal dingen die een budget bepalen. Namibië is geen goedkope bestemming, houd daar rekening mee als je besluit om dit schitterende land te bezoeken.
 5. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.

Excursie: Sossusvlei

 

Foto van de maand maart

Mijn foto van de maand maart 2023 is een foto van de kersenbloesem in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos in Amsterdam/Amstelveen maakte.

Kersenbloesempark in Amstelveen

 

Beste Instagram-post in maart

Mijn beste Instagram post van maart 2023 is een foto die ik in december 2022 van de vos CC maakte. Naar nu blijkt is dit de laatste keer dat ik haar gezien heb. Ik zag haar tijdens mijn wandelingen regelmatig. Ze is in het weekend van 11-12 maart dood gevonden in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van maart

Voor mijn website JTravel is de pin Hofjes in Haarlem de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand de pin Mijn reisroute van 23 dagen door Zuid-Afrika. De pins voor het artikel Hofjes in Haarlem en de blog Mijn reisroute van 23 dagen door Zuid-Afrika hebben al vaker in dit overzicht gestaan.

Tijdens je wandeling door Haarlem kun je veel hofjes bezoeken. Welke dat zijn lees je op mijn website. Lees je mee? #haarlem #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog Ik maakte een rondreis van 23 dagen door Zuid-Afrika. Mijn route begon in Johannesburg en eindigde in Kaapstad. Welke plekken die ik onderweg heb bezocht, lees je in deze blog. Lees je mee? #zuidafrika #rondreis #groepsrondreis #jtravelblog #jtravel

 

De blogs die in maart verschenen op JTravelBlog

In maart 2023 verschenen er in totaal 6 blogs op deze website. Ik heb besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren. Dit omdat ik simpelweg geen tijd en energie heb om beide dingen te doen. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress gaat deze komende maanden even voor. De blogs op woensdag heb ik op een paar uitzonderingen na geskipt uit de planning.

 1. Februari 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand februari 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand februari voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Mooie vakantiehuisjes in de provincie Zuid-Holland
  Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes in de provincie Zuid-Holland voor je op een rijtje gezet. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes in Zuid-Holland variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes in de provincie Zuid-Holland verblijft.
 3. Wandelnetwerk Noord-Holland : Buitenplaatsroute rond Heemskerk
  Ik liep de Buitenplaatsroute rond Heemskerk langs Kasteel Assumburg en Chateau Maquette. De wandelroute begint in het centrum van Heemskerk bij knooppunt 4. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling op elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee langs de schitterende Buitenplaatsroute rond Heemskerk, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland?
 4. Websites voor het boeken van singlereizen
  Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van singlereizen voor je op een rijtje gezet. Er zijn veel mensen die huiverig zijn voor het boeken van een singlereis en dan ook nog eens in groepsverband. Het imago is vaak negatief. Veel mensen denken dat de groep saai is, deelnemers aan dit soort reizen wanhopige types zijn die graag een date willen scoren of omdat ze een kamer moeten delen met iemand die ze niet kunnen uitstaan. Niets is minder waar. Singlereizen worden steeds vaker door de grote reisorganisaties aangeboden.
 5. Westerborkpad etappe 21 : Lichtmis – Staphorst
  Mijn verslag van etappe 21 van het Westerborkpad van Lichtmis naar Staphorst over een afstand van 11,1 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 6. Museumtip #31 : Museum van de Geest – Haarlem
  Museum van de Geest in Haarlem is een museum dat zich richt zich op de werking van de menselijke geest en de geschiedenis van de psychiatrie. Museum van de Geest is een belevingsmuseum. Het gaat hier niet om een verzameling voorwerpen maar om ervaringen en meningen waarin te zien is dat de grens tussen gek en normaal soms moeilijk te trekken is. Het museum geeft een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselende exposities. Je kunt je als bezoeker zelf testen: ‘Hoe normaal ben jij?’

Kasteel Assumburg tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Heemskerk

 

De artikelen die in maart verschenen op JTravel

In maart 2023 verschenen er 2 nieuwe artikelen op JTravel.

 1. Mijn wandeling in de haven van Amsterdam
  Ik maakte een wandeling in de haven van Amsterdam. Deze Amsterdamse havenwandeling loopt door transitiegebieden langs de noord- en oostoevers van het IJ. Deze gebieden zijn voormalige haven- en industriegebieden die een alternatieve functie hebben gekregen of inmiddels zijn getransformeerd in gewilde woonwijken waar nog steeds volop gebouwd wordt.
 2. Foto’s van mijn wandeling in de haven van Amsterdam
  In dit artikel zie je de vele foto’s die ik in tijdens mijn wandeling in de haven van Amsterdam maakte.

Street art op de NDSM werf tijdens mijn wandeling in de haven van Amsterdam

 

Aangepaste berichten in maart op JTravelBlog

Ik heb in maart één blog op JTravelBlog aangepast. De komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  Begin maart is de mol, winnaar en verliezer bekend geworden. Op naar het nieuwe seizoen (ik heb ergens gelezen dat de nieuwe kandidaten al uitgekozen zijn!). Op naar een aanvulling van deze mooie lijst vol reisinspiratie.

Kaapstad in Zuid-Afrika

 

Aangepaste artikelen in maart op JTravel

Ik heb in maart 3 artikelen op JTravel aangepast. De komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor april? De paasdagen breng ik door in Groningen en ik wil in elk geval weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maken en een etappe van het Westerborkpad lopen (mijn planning is om de overige etappes in 2023 te lopen). Ook wil ik De Olmenhorst route vanaf Venneperhout van Wandelnetwerk Noord-Holland lopen. Nu maar hopen dat dit alles door kan gaan vanwege de ziekenhuisopname van mijn vader. Ook het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper.
Ook in 2023 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog

In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog In maart 2023 maakte ik een wandeling van Wandelnetwerk Noord-Holland rond de buitenplaatsen in Heemskerk, liep ik etappe 21 en 22 van het Westerborkpad van Lichtmis via Staphorst naar Meppel, ik bezocht Museum JAN en het Kersenbloesempark in Amstelveen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #maart2023 #heemskerk #westerborkpad #museumjan #amstelveen #kersenbloesempark #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com