September 2022 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, september 2022

 

September is ook al weer voorbij. Een maand die qua weer twee gezichten had. Het begin was warm en zonnig en later in de maand was het wisselvallig, koud, nat en toch ook weer zonnig. Ik heb in september 2022 vijf uitstapjes gemaakt waarvan twee met mijn moeder tijdens mijn verblijf in Groningen. Ik heb veel aan mijn beide websites gewerkt. Ook heb ik weer ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen. Het is weer tijd om terug te blikken op de afgelopen maand.

Eind augustus reisde ik eindelijk weer af naar Groningen voor een bezoek aan mijn ouders. In Groningen bezocht ik met mijn moeder twee musea: Museum Borg Verhildersum in Leens en De Theefabriek in Houwerzijl. Door treinproblemen in de polder tussen Zwolle en Lelystad ging de terugreis iets anders dan anders. De reis duurde ook langer. Later in de maand had ik weer last van deze treinproblemen die waarschijnlijk nog wel tot december 2022 aanhouden. Lang leve het treinleven.

Het gaat niet goed in Nederland en daar maak ik me best zorgen over: de stijgende inflatie, de steeds maar stijgende energietarieven en de altijd voortdurende oorlog in Oekraïne die nog lang zal duren aangezien Rusland nu 4 provincies geannexeerd heeft. Bijna alle overige landen hebben dit gelukkig scherp veroordeeld. Gezien de onvoorspelbaarheid van het Kremlin, vrees ik het ergste aangezien Oekraïne doorgaat met het terugveroveren van het oostelijk deel van hun eigen grondgebied.

In deze blog September 2022 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand september. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in september mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in september 2022

 •  Ik ben er in september 5x op uitgetrokken. Ik bezocht Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Zwolle en bezocht het Nederlands Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum in Hattem en op de laatste dag van september maakte ik weer een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. In totaal heb ik deze maand 4 musea waar ik mijn museumkaart kon gebruiken, bezocht.

September 2022: Schaive Toren in Bedum, Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en Historische Tuin Aalsmeer September 2022: Schaive Toren in Bedum, Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en Historische Tuin Aalsmeer

September 2022: Nederlands Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum in Hattem, het vroegere gymnasium Celeanum in Zwolle en een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen September 2022: Nederlands Bakkerijmuseum en het Anton Pieck Museum in Hattem, het vroegere gymnasium Celeanum in Zwolle en een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • In september 2022 heb ik slechts twee artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast en het SEO proof maken van oude blogs en artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in september veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven. Eindelijk heb ik alle foto’s die ik nog had liggen bewerkt.
 • In september heb ik 2.841 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in september plaatste ik elke dag pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In september 2022 lees ik een deel van het boek Italië voor altijd van Nicky Pellegrino, één van de acht boeken die ik voor mijn verjaardag cadeau kreeg via de NS van Bookchoice, Hej Denemarken van Svea Ersson, Bergje van Bregje Hofstede, het korte verhaal Witte ballonnen van Anya Niewierra en driekwart van het boek De jongen die met de wolken speelde van Franco Faggiani.

 • In september verschijnt er slechts 1 nieuw artikel op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in september 8 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in september aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De website JTravel scoort in september qua bezoekersaantallen iets minder dan de twee afgelopen maanden, maar wel een stuk beter dan vorig jaar. De maand september staat qua bezoekersaantallen in de top 10 van de meest succesvolle maanden sinds het bestaan van de website (oktober 2016). Qua bezoekersaantallen staat september 2022 voor JTravelBlog in de top 10 van de meest succesvolle maanden sinds het bestaan van de website (september 2018). Zullen alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen zijn werk weer doen? De meeste bezoekers komen ook in september weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog daalt weer iets ten opzichte van vorige maand zien via Facebook en Pinterest. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in september

Deze maand 3 dezelfde artikelen in deze top 5 als in augustus, alleen de volgorde is anders. Het artikel Een wandeling in wandelbos Groenendaal heeft volgens mij nog niet eerder in dit overzicht gestaan in tegenstelling tot het artikel Wandeling in Amsterdam-Noord.

 1. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.
 2. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede
  Ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal Heemstede, een bos van meer dan 80 hectare. Een heerlijk bos voor een mooie wandeling, in elk seizoen van het jaar. Ik ben er in de herfst geweest en vond een bos vol paddenstoelen. Maar ik kom zeker terug om ook Wandelbos Groenendaal in de andere jaargetijden vast te leggen. Ik ben heel benieuwd naar de bloeiende rododendrons in het voorjaar.
 5. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.

De Adriennelaan in de herfst in Wandelbos Groenendaal in Heemstede De Adriennelaan in de herfst in Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in september

In september staan dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5, alleen de volgorde is verandert. De blog over de wereldkaarten is weer terug op nummer 1 van de meest gelezen blogs.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 3. Informatie over de Floriade Expo 2022 in Almere
  In deze blog geef ik je de (praktische) informatie voor je bezoek aan deze tuinbouwtentoonstelling in Almere die eens in de 10 jaar wordt gehouden en alles wat je moet weten om er een mooie en leerzame dag van te maken. Aan Floriade Expo 2022 in Almere nemen meer dan 40 landen en honderden nationale inzendingen deel. Allemaal laten ze hun oplossingen zien om steden groener en gezonder te maken. Het hoofdthema van Floriade 2022 is Growing Green Cities. Op de Floriade Expo ontdek je creatieve, groene en duurzame oplossingen voor groene steden en kom je meer te weten over de groene initiatieven en duurzame technologieën voor tuinbouw, voeding, energie en gezondheid. De Floriade Expo beslaat 60 hectare! Er is veel te ontdekken, zoals een kabelbaan van 850 meter lang tussen de zuid- en noordkant van het Floriadepark, mooie landenpaviljoens in het Urban District en bloemententoonstellingen in The Green House in Hortus Avenue. De Floriade is nog t/m 9 oktober geopend.
 4. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.
 5. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  De finale van het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ is als deze blog verschijnt, gespeeld. Heel Nederland zit weer voor de buis gekluisterd om te ontrafelen wie de mol van dit seizoen is. Ik heb een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties gemaakt. Een mooie lijst vol reisinspiratie.

Vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere Vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Foto van de maand september

Mijn foto van de maand september 2022 is een foto van een vos die ik op de laatste dag van de maand in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

Een vos in de Amsterdamse WaterleidingduinenEen vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in september

Mijn beste Instagram post van september 2022 is een foto die ik vorige maand van een icarusblauwtje tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte. Mijn likes zijn de afgelopen maanden ook drastisch teruggelopen. Ik hoor het van heel veel bloggers en ook van andere gebruikers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van september

Voor mijn website JTravel is de pin Reisschema Texel 2017 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand een pin die nog niet eerder in dit overzicht heeft gestaan: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas.

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 10-daagse verblijf op Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #reisschema #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in september verschenen op JTravelBlog

In september 2022 verschenen er in totaal 8 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. Augustus 2022 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand augustus 2022 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand augustus voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Onderwijshistorische wandeling van Haarlem naar Zandvoort
  Ik maakte een onderwijshistorische wandeling van Haarlem naar Zandvoort. Het eerste deel van deze wandeling gaat door het centrum van Haarlem langs een paar belangrijke plekken voor het onderwijs. Vanuit Haarlem loop ik door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar Zandvoort. Alles over deze onderwijshistorische wandeling van Haarlem naar Zandvoort lees je in deze blog. Deze onderwijshistorische wandeling is te vinden in de wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig: Wandelgids ‘Op schoolreisje’.
 3. Westerborkpad etappe 18 : Station Wezep – Hattem
  Dit is mijn verslag van etappe 18 van het Westerborkpad van Station Wezep naar Hattem over een afstand van 8,5 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 4. Mooie vakantiehuisjes in de provincie Friesland
  Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes in de provincie Friesland voor je op een rijtje gezet. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes in Friesland variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes in de provincie Friesland verblijft.
 5. De Schaive Toren in Bedum, de scheefste toren van Nederland
  Ken je de Schaive Toren in Bedum al? Deze mooie toren van de Walfriduskerk/Hervormde kerk staat in mijn geboortedorp Bedum in de provincie Groningen. De Schaive Toren (Scheve Toren in het Nederlands) in Bedum is de scheefste toren van Nederland. De Schaive Toren staat schever dan de toren van Pisa/Italië.
 6. Museumtip #25 : Museum Borg Verhildersum – Leens
  Museum Borg Verhildersum is niet alleen een landhuis dat als museum is ingericht, maar je kunt ook het Arbeidershoeske, de boomgaard, het koetshuis, de tuinen achter de borg en Museumboerderij Welgelegen bezoeken. Een aanrader. In deze blog lees je alles over Museum Borg Verhildersum in Leens.
 7. Mijn bezoek aan de Historische Tuin Aalsmeer
  Ik bezocht de Historische Tuin Aalsmeer. Deze historische tuin in het centrum van Aalsmeer is een botanische tuin en levend museum. Een leuk en leerzaam middagje uit. Je leert veel over de geschiedenis van het telen en kweken van bloemen, groenten en planten. Er zijn oude gebouwen (zoals kassen, mattenschuur, het flettehok, een schuilhut en een bijenstal), er is het veilinggebouw met een originele ‘Jugendstil’ veilingklok uit 1930 en buiten groeien en bloeien mooie bloemen, bomen en planten.
 8. Verschillende soorten wandelingen op een rijtje
  Net als half Nederland wandel ik graag. Wandelen kan altijd en overal. Je kunt een wandeling net zo lang/kort maken als je zelf wilt. Ik heb in deze blog de verschillende soorten wandelingen in Nederland voor je op een rijtje gezet. Trek die wandelschoenen maar aan en beleef het zelf. 🥾 Ik wens je alvast heel veel wandelplezier.

De Schaive Toren in Bedum De Schaive Toren in Bedum

 

De artikelen die in september verschenen op JTravel

In september 2022 verscheen er 1 nieuwe artikel op JTravel. Het artikel met foto’s die ik tijdens mijn wandeling in september in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte, verschijnt volgende maand.

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 26 augustus 2022
  Mijn 9e bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2022 begin ik opnieuw bij ingang Panneland. Ik zie dit keer 2 vossen, icarusblauwtjes (vlinders) en damherten. De vele foto’s zie je in dit artikel. 

Icarusblauwtje in de Amsterdamse Waterleidingduinen Icarusblauwtje in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in september op JTravelBlog

Ik heb in september geen blogs op JTravelBlog aangepast. Ik heb ook geen oude blogs aangepast, simpelweg ontbrak het me aan tijd omdat ik heel veel blogs van september en begin oktober nog moest schrijven. Volgende maand wil ik weer verder met het aanpassen maar of dat gaat lukken, weet ik niet.

 

Aangepaste artikelen in september op JTravel

Ik heb in september 1 artikel op JTravel aangepast. Ik heb een aantal oude artikelen aangepast, eindelijk had ik weer even tijd om oude artikelen na te lezen, aan te passen en te voorzien van meer informatie en affiliatelinks. Volgende maand wil ik weer verder met het aanpassen maar of dat gaat lukken, weet ik niet.

 • Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 26 augustus 2022 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de links naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor oktober? Ik wil in elk geval weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maken want ik wil de burlende damherten fotograferen. Ook het wandelen van een etappe van het Westerborkpad staat weer op rol.
Ook in 2022 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2022 bezocht ik Museum Borg Verhildersum in Leens, De Theefabriek in Houwerzijl en de Historische Tuin Aalsmeer, ik liep de 19e etappe van het Westerborkpad van Hattem naar Station Zwolle en ik maakte weer een mooie wandeling in mijn favoriete wandelgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2022 #museumborgverhildersum #detheefabriek #historischetuinaalsmeer #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com