Informatie over de Floriade Expo 2022 in Almere

Almeerse Wolunie op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Ik bezocht eind mei en half juni de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog geef ik je de (praktische) informatie voor je bezoek aan deze tuinbouwtentoonstelling in Almere die eens in de 10 jaar wordt gehouden en alles wat je moet weten om er een mooie en leerzame dag van te maken.

Aan Floriade Expo 2022 in Almere nemen meer dan 40 landen en honderden nationale inzendingen deel. Allemaal laten ze hun oplossingen zien om steden groener en gezonder te maken. Het hoofdthema van Floriade 2022 is Growing Green Cities. Op de Floriade Expo ontdek je creatieve, groene en duurzame oplossingen voor groene steden en kom je meer te weten over de groene initiatieven en duurzame technologieën voor tuinbouw, voeding, energie en gezondheid. De Floriade Expo beslaat 60 hectare! Er is veel te ontdekken, zoals een kabelbaan van 850 meter lang tussen de zuid- en noordkant van het Floriadepark, mooie landenpaviljoens in het Urban District en bloemententoonstellingen in The Green House in Hortus Avenue.

In de blog Wat is er te zien op de Floriade Expo 2022 in Almere lees je alles wat er te zien is op de Floriade Expo 2022 in Almere.

 

Wat is de Floriade Expo?

Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die 1x per 10 jaar in Nederland plaatsvindt. Elke 10 jaar in een andere plaats. De eerste Floriade werd in 1960 gehouden als opvolger van de Floratentoonstellingen. Tot 1960 werden er onder de naam Flora internationale bloemententoonstellingen georganiseerd in het huidige Wandelbos Groenendaal bij Heemstede en daarvoor in de Haarlemmerhout in Haarlem.

De tuinbouwtentoonstelling Floriade hoort volgens het Bureau International des Expositions (BIE) in een categorie binnen de wereldtentoonstellingen. Dit is is als sinds 1960 het geval en sindsdien worden de tentoonstellingen die voldoen aan de A1-categorie van de International Association of Horticultural Producers (AIPH) als wereldtuinbouwtentoonstelling erkend door het BIE. Floriade is de benaming die gebruikt wordt voor de in Nederland gehouden tuinbouwtentoonstellingen die voldoen aan de A1 categorie van BIE en zich dus wereldtuinbouwtentoonstelling mogen noemen.

In 2022 wordt de Floriade Expo gehouden in Almere. Eerdere Floriades werden gehouden in:

 • 1960 : Rotterdam
 • 1972 : Amsterdam
 • 1982 : Amsterdam
 • 1992 : Zoetermeer
 • 2002 : Haarlemmmermeer
 • 2012 : Venlo

Ik heb met mijn ouders en broertje de Floriade in 1982 in Amsterdam, in Gaasperpark, bezocht. Dat was toen voor ons Groningers een hele reis met de trein naar Amsterdam. En in 2002 werd de Floriade bijna in mijn achtertuin in de Haarlemmermeer gehouden. Ik had toen een Floriadepas en was er regelmatig te vinden. Van de Floriade in de Haarlemmermeer zijn nog altijd restanten te zien in het Haarlemmermeerse Bos, Big Spotters Hill en de Expohal (werd in 2022 de Libelle Zomerbeurs gehouden). Van de Floriade in 1972 in Amsterdam zijn het Amstelpark en het Beatrixpark overblijfselen. Rotterdam hield er de Euromast aan over.

De Floriade wordt gecoördineerd door de Nederlandse Tuinbouwraad. De Nederlandse Tuinbouwraad is in 1908 opgericht met als doel het imago van de Nederlandse tuinbouw te versterken en de export te bevorderen en de Floriade is hierbij het belangrijkste middel. Gemeenten kunnen zich voor iedere editie kandidaat stellen en een bidbook aanleveren waarna de Tuinbouwraad een keuze maakt. Of er nog een volgende Floriade in 2032 komt is afwachten.

Floriade Expo 2022 in Almere

 

Of het echt rendabel is vraag ik me, want volgens mij is er nog geen één editie die winst gemaakt heeft, iets wat gemeentes kan afschrikken om de Floriade Expo te organiseren. Ook rond deze versie in Almere is een hoop commotie geweest en nog steeds. Of het goed komt, ik heb mijn twijfels, want ik lees dat tot eind juni de bezoekersaantallen heel erg tegenvallen. Er wordt gerekend op 2 miljoen bezoekers in een half jaar. Dat is gemiddeld ongeveer 11.000 bezoekers per dag. Toen ik er was, waren die er beide keren zeker niet, want het was ongelooflijk rustig.

Op het moment dat ik deze blog afmaak, lees ik dat de begroting is bijgesteld naar 1,2 miljoen bezoekers en dat de Floriade extra geld nodig heeft. Het college van wethouders is eind juni zelfs gevallen over de Floriade. In de eerste twee maanden trok de wereldtuinbouwtentoonstelling slechts 232.500 bezoekers, drie keer minder dan was voorzien.

Als oorzaken voor het tegenvallende aantal bezoekers noemt de Floriade het veranderde gedrag van de Nederlandse recreant sinds de coronacrisis, mensen bezoeken minder vaak dagattracties dan ze gewend waren voor de crisis. Een andere oorzaak is de hoge inflatie, de entreeprijs is veel te hoog. Ook de negatieve publiciteit in de eerste weken na de opening speelt een rol. De recensies zijn niet allemaal positief, vooral de eerste weken niet. Er waren klachten over het feit dat niet alles af was en dat het er kaal uit zag. Best vreemd dat niet alles af was, foutje in de planning? Ook tijdens mijn bezoek waren er paviljoens gesloten, zoals tijdens mijn eerste bezoek de paviljoens van Turkije, Italië en Frankrijk. Het paviljoen van Turkije was ook tijdens mijn tweede bezoek gesloten. Dit paviljoen is pas eind juni, twee maanden na het begin van de Floriade geopend. Maar dat het er kaal was, en er niets te beleven is, snap ik niet, want het zag er juist heel groen en fris uit en er is genoeg te beleven. Ook de pers is niet altijd positief, maar ik vraag me bij sommige artikelen online wel af of de betreffende journalist weet wat het verhaal achter de kavel of het kunstwerk is.

 

Waar vindt de Floriade Expo plaats?

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere Stad in de provincie Flevoland.

 

Het thema van Floriade Expo 2022 in Almere is Growing Green Cities

Het thema van Floriade Expo 2022 in Almere is ‘Growing Green Cities’. Overal op de Floriade kom je dit thema tegen. Want het thema is helemaal hot en de Floriade Expo 2022 is the place to be op het moment om te zien hoe anderen hierover denken. Je ziet tijdens je wandeling verschillende creatieve, groene en duurzame oplossingen zoals basis bouwen met tiny houses en groener wonen, duurzame oplossingen voor het leefbaar houden in de steden. De prognose is dat in 2050 maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad woont, op slechts 2% van het totale aardoppervlak.

Naast het wonen is er ook veel aandacht voor nieuwe en duurzame technologieën voor de tuinbouw, een gezonde leefomgeving, voedselvoorzieningen en energiewinning. Meer dan 400 nationale en internationale bedrijven komen met hun groene uitvindingen en oplossingen. Allemaal thema’s die in 2022 actueler zijn dan ooit en waar we wereldwijd over na moeten denken om onze planeet leefbaar te houden.

Floriade Expo 2022 vertaalt het thema Growing Green Cities naar vier subthema’s:

 • Greening the City: Meer groenvoorziening in de steden om de steden leefbaar te houden.
 • Feeding the City: Betere voedselvoorziening met oplossingen op het gebied van experimentele land- en tuinbouw, stadstuinbouw, kunstmatig geproduceerd voedsel, voeding, gezondheid en duurzame landbouw.
 • Healthying the City: Bewuster leven, de zoektocht naar schone lucht, schoon water en een schone bodem die je helpen om je lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te voelen.
 • Energising the City: Slimmere energievoorziening met nieuwe manieren om energie op te wekken, op te slaan en te besparen.

Thema Greening the City op de Floriade Expo 2022 in Almere op de Floriade Expo 2022 in Almere

Thema Feeding the City op de Floriade Expo 2022 in Almere

Thema Healthiying the City op de Floriade Expo 2022 in Almere op de Floriade Expo 2022 in Almere op de Floriade Expo 2022 in Almere

Treeport Zundert op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

Plattegrond van de Floriade 2022 in Almere

 

Op de website van de Floriade Expo kun je een grote plattegrond downloaden.

 

Districten op de Floriade Expo 2022 in Almere

De Floriade is opgedeeld in een paar districten:

 • Urban District
 • Central Square
 • Utopia Island
 • Green Island
 • Hortus Avenue
 • Eco District

Ik vond het Urban District en Green Island het meest interessant en Eco District het minst. Dit deel ligt ook wel erg afgescheiden van de rest, maar wel slim gedaan om hier de in- en/of uitgang van de kabelbaan te leggen, zo zien de gebruikers van de kabelbaan dit deel ook.

Urban District op de Floriade Expo 2022 in Almere

Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Eco District op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Lees ook: Wat is er te zien op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Aan de banners langs de paden kun je zien in welk deel je je bevindt. Ben je de weg kwijt, overal op de Floriade staan routewijzers.

Banner op de Floriade Expo 2022 in Almere

Richtingaanwijzer op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Ingangen

Er zijn twee ingangen:

 • Ingang Weerwater als je met de boot, fiets of bus komt. Ook de invalideparkeerplaatsen bevinden zich bij ingang Weerwater.
 • Ingang Cable Car is de ingang bij Eco District. Hier kom je aan als je met de auto en de shuttlebus vanaf de parkeerplaats komt. Deze ingang is met ingang van 18 juli 2022 gesloten. Je parkeert, als je met de auto komt, nog wel op de parkeerplaats maar vanaf daar wordt je met de shuttlebus naar ingang Weerwater gereden. Bij het verlaten van het park stap je ook weer bij de Weerwater Entree op de shuttlebus richting het Floriade parkeerterrein bij Nobelhorst.

De ingang van de Floriade Expo 2022 in Almere

De in- en uitgang bij Eco District van de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Arboretum

Op het hele Floriadeterrein vind je het arboretum. Het arboretum bestaat uit honderden bomen, duizenden heesters, honderdduizenden vaste planten en waterplanten en een nog grotere hoeveelheid bollen en eenjarige bloemen. Alle planten leveren een belangrijke bijdrage aan een gezonde en groene stad. Het arboretum vormt de basis van het Floriade park. Na Floriade blijft het bestaan en geeft het de nieuw te bouwen stadswijk met een groen karakter. Het arboretum vind je vooral in de delen langs het water in de verschillende gebieden, langs Hortus Avenue, in het Urban District en in het Eco District.

Arboretum op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Kunst en cultuur op de Floriade

Kunst en cultuur en de Floriade gaan al diverse edities hand in hand. Ook tijdens de editie in de 2002 in de Haarlemmermeer was er veel cultuur te snuiven.

Tijdens deze Floriade Expo 2022 in Almere staan er door het hele park meer dan 20 kunstwerken. In de blog Wat is er te zien op de Floriade Expo 2022 in Almere heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Kunstwerk Beehold op de Floriade Expo 2022 in Almere

Kunstwerk Okay, I’m Alex op de Floriade Expo 2022 in Almere

Kunstwerk Dobberend Bos op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Muziekliefhebbers kunnen genieten van lunchconcerten van 180 verschillende muziekgezelschappen, muziek bij de vele terrassen van internationale bands, beats van lokale DJ’s en klassieke concerten op de zondagochtend.

Op de Floriade kun je in een paar theaters en podia voorstellingen bijwonen.

Elk land dat op Floriade aanwezig is met een paviljoen organiseert tijdens Floriade een Nationale Dag. De gastlanden verzorgen op deze dag een speciaal cultureel programma op het hoofdpodium en het beste van hun thuisland in de vorm van muziek, dans of theater wordt getoond.

Het volledige programma van de kunst en cultuur lees je op de website van de Floriade.

 

Theaters

Op de Floriade kun je in een paar theaters en podia voorstellingen bijwonen. Ik heb geen voorstelling bij gewoond, simpelweg omdat ik er geen tijd voor genomen heb en er ook geen tijd voor had.

 • Main Stage van de Vriendenloterij in Urban District bij Central Square (nr. P1 op de plattegrond). Het podium is op een ponton in het water gebouwd. Hier kun je een paar keer per dag een voorstelling bijwonen.
 • Urban Stage in het Urban District bij de foodtrucks (nr. P2 op de plattegrond)
 • Flora’s Stage op Utopia Island (nr. P3 op de plattegrond)
 • Forest Theatre (bostheater) op Utopia Island (nr. P4 op de plattegrond)
 • Forest art (oerbos) op Green Island (nr. P5 op de plattegrond)

Main Stage op de Floriade Expo 2022 in Almere

Urban Stage op de Floriade Expo 2022 in Almere
Flora's Stage op de Floriade Expo 2022 in Almere

Forest Theatre op de Floriade Expo 2022 in Almere

Forest art op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Eten en drinken

Op het terrein van de Floriade Expo in Almere is voor ieder wat wils als het op eten en drinken aankomt. Er zijn verschillende foodtrucks maar ook restaurants waar je binnen en buiten lekker kunt eten. Of je nu zin hebt in een kopje koffie, snack, lunch of diner, Floriade Expo heeft het allemaal. De meeste eetgelegenheden hebben gezondheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, wat perfect past bij het thema van Floriade Expo 2022.

Op de plattegrond staan alle restaurants met een cijfer in een grijs vakje aangegeven. Ook de foodtrucks. Elk gebied heeft minimaal 1 en meestal meerdere plekken waar je iets te eten en/of drinken kunt kopen.

Restaurants in het Urban District:
2 = Local Foodtrucks

Foodtruck op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants op Central Square:
3 = Ice Cream Parlour
5 = Pizza Place

Pizza Place op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants op Utopia Island:
8 = Poffertjes en school lunches

Poffertjeskraam op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

9 = Flora’s Kitchen
10 = The Dutch

Restaurant Flora's Kitchen op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants op Green Island:
11 = ROOTS Shelter restaurant

Roots shelter Restaurant op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

12 = Local Foodtrucks met Thais eten bij Chop Chop en Venezolaans eten

Foodtruck Chop Chop op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

13 = Foodtruck Joyride met koffie, thee en iets voor bij de koffie en thee

Foodtruck Joyride op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants op Hortus Avenue:
1 = Coffee Corner

Coffee Corner op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

14 = Orangerie
15 = Conference Paviljoen
16 = ROOTS Restaurant

ROOTS Restaurant op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants in het Eco District:
17 = Coffee Corner

Coffee Corner op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Kinderen en de Floriade Expo

Floriade Expo is een leuke plek voor nieuwsgierige kinderen. Ze komen er meer te weten over duurzaamheid en leren wat ze kunnen doen om onze planeet te helpen beschermen.

Er worden speciale Floriade Kids-expedities georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen.

Dagelijks wordt in het oerbos op Green Island om 13.00 en 15.00 uur een theatervoorstelling gespeeld. De kinderen krijgen tijdens deze voorstelling de volledige vrijheid om te onderzoeken, ontdekken en experimenteren midden in de natuur. Er zijn drie routes in het bos. ‘Leven als een monster’ is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Voor jongere kinderen is een aparte route beschikbaar.

Kinderen kunnen zich uitleven op één van de vijf speelplaatsen in het park. Dit is in de districten:

 • Speeltuin Flevo Campus op het Urban District tussen Aeres Hogeschool en Natural Paviljoen (nr. 98 en 100 op de plattegrond)
 • Speeltuin A Million Friends op Utopia Island tussen Stichting Stad & Natuur Almere en Save Plastics (nr. 46 en 23 op de plattegrond)
 • Speeltuin Watermeloen op Utopia Island bij de vuurtoren Utopia Toren
 • Speeltuin Wortel op Green Island in het gras bij de kunstwerken Attuning Nows en Roots tegenover de Garden of Peace
 • Speeltuin Citroen op Green Island bij het Roots Shelter Restaurant en treinstation C

Ook leuk voor kinderen is natuurlijk de kabelbaan.

Speeltuin Flevo Campus op de Floriade Expo 2022 in Almere

Speeltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Speeltuin op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Speeltuin Watermeloen op de Floriade Expo 2022 in Almere

Speeltuin Wortel op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Winkels

Er zijn twee officiële winkels die door de Floriade geëxploiteerd worden.

 • bij Green House op Hortus Avenue (nr. A op de plattegrond)
 • Eco District (nr. B op de plattegrond)

Bij deze beide winkels is merchandising van de Floriade Expo 2022 met het logo te koop, maar ook veel typisch Hollandse spullen, zoals bloembollen, mokken met tulpen (zaken die ik eerder ook in de Keukenhof zag).

Ook bij verschillende landenpaviljoens kun je souvenirs uit het betreffende land kopen, zoals uit Sudan, Marokko en India.

Houdt er rekening mee dat de Floriade ‘cashless’ is. Dit wil zeggen dat je alleen met je pinpas of creditcard kunt betalen. Als je liever met contant geld wilt betalen, moet je bij een service point op de Floriade een debit card kopen voor € 2,–. Je kunt overal op het park met deze kaart betalen.

De winkels worden op de plattegrond aangegeven met een letter in een rond grijs vakje.

Giftshop op de Floriade Expo 2022 in Almere

Giftshop op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Uitrusten op de Floriade

Op veel plekken kun je uitrusten en genieten van de omgeving en de zon of om even iets te drinken of eten. Er zijn verschillende soorten bankjes, ligstoelen, er is zelfs een hangmat, er zijn zitzakken en je kunt ook op een van de vele grasvelden gaan liggen of zitten.

Een bankje op de Floriade Expo 2022 in Almere

Een bankje op de Floriade Expo 2022 in Almere

Een bankje op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Bezoekers met een beperking

Er is op de Floriade Expo 2022 rekening gehouden met bezoekers met een beperking, zoals rolstoelgebruikers en blinden. Zo zijn de wandelpaden van de Floriade geschikt voor rolstoelen, rollators en scootmobiels. Ook de kabelbaan is voor gebruikers van hulpmiddelen toegankelijk net als de restaurants.

Alle toiletblokken hebben een aparte invalidentoilet.

Alle paden en wegen op de Floriade zijn obstakelvrij. In het midden van de paden ligt een functionele regengoot die te voelen is met een blindengeleidestok. Hulp- en geleidehonden zijn toegestaan voor alle gebouwen en ook de kabelbaan. Dit in tegenstelling tot andere honden.

Er zijn speciale gratis parkeerplekken voor bezoekers met een beperking. Deze liggen bij de Weerwater entree van Floriade.

Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Honden

Honden zijn op Floriade Expo 2022 NIET toegestaan.

 

Extra kosten ter plekke

Je kunt ter plekke veel extra kosten maken, want voor veel dingen moet je extra betalen, zoals parkeren, bootticket en busticket. Hieronder heb ik een aantal extra kosten op een rijtje gezet:

 • Je parkeerticket kost € 14,50 per auto als je vooraf een parkeerticket besteld. Koop je een een parkeerticket op het Floriade park dan kost een parkeerticket € 19,50 per auto. Vanaf het parkeerterrein rijden er shuttlebussen vanaf Floriade Parking naar de entree van Floriade. Het shuttlebusvervoer is inbegrepen bij je parkeerticket.
 • Retour bootticket van de Esplanade bij Almere Centrum naar Floriade: volwassen en kinderen vanaf 3 jaar: € 4,50 per persoon; kinderen t/m 3 jaar: gratis, zij hebben geen ticket nodig en hebben geen eigen zitplaats.
 • Een retour met de shuttle van Almere Centrum naar Floriade: volwassen en kinderen vanaf 3 jaar: € 5,– per persoon; kinderen t/m 3 jaar: gratis, zij hebben geen ticket nodig en hebben geen eigen zitplaats.
 • Extra rit met de kabelbaan: volwassenen: € 3,50 per persoon; kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 2,50 per kind en kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De kabelbaan op de Floriade Expo in Almere

Je ziet hem overal: de kabelbaan tussen Eco District en Utopia Island. De kabelbaan loopt van de noord naar de zuidkant van de Floriade. Geniet van bovenaf van de kleurenpracht. De kabelbaan is 850 meter lang. Vanaf 35 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht. Een ritje met de kabelbaan duurt ongeveer 4 minuten. Je zweeft over snelweg A6 en het 60 hectare grote Floriade. De kabelbaan bestaat uit zeven masten met kabels waaraan 34 cabines hangen.

Er is één opstapstation: op Utopia Island.

De kabelbaan is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met beperkingen en een scootmobiel of rolstoel kan mee. Beide opstapstations zijn gelijkvloers geplaatst en zijn via voetpaden bereikbaar.

Een retourrit met de kabelbaan is bij je entreeticket voor de Floriade Expo 2022 in Almere inbegrepen. Met de Floriade Pas is bij elk bezoek een rit met de kabelbaan inbegrepen. Het op- en uitstappunt van de kabelbaan is op Utopia Island aan de noordzijde van de Floriade. Dit is per 18 juli aangepast. T/m 18 juli was het een enkele rit en kon je in- en uitstappen bij Utopia Island en Eco District.

Wil je nog een keer, een extra rit met de kabelbaan is helaas niet gratis. Volwassenen betalen € 3,50 per persoon, kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 2,50 per kind en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Tickets voor de kabelbaan zijn te koop op het park bij de service points.

De cabine van de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

Vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

Vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De Floriade Explorer 

Voor bezoekers die niet zo goed ter been zijn of gewoon voor de fun is er een hop on hop off treintje, de Floriade Explorer, dat over de Floriade rijdt. Tijdens je treinrit kom je langs alle hoogtepunten van de Floriade Expo 2022.

Het treintje is helaas niet gratis, de kosten zijn € 6,75 voor de volwassenen per persoon en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 4,50 per kind. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Bij het reserveren van je entreeticket kun je ook je treinticket al boeken, je moet daarna bij het service point een polsbandje halen, zodat duidelijk is dat je erin mag. Een ticket voor de Floriade Explorer is een hop on hop off ticket waar je de hele dag mee op reis kan. De volledige rondje duurt ongeveer 45 minuten.

Instappen kan op vier plekken op het Floriadeterrein. Deze staan aangegeven met de letters A t/m D in een lichtblauw bolletje op de plattegrond. Station A is op Hortus Avenue, station B is bij Utopia Island, station C en station D zijn op Green Island. Toen ik er was, zaten er elke keer bezoekers in het treintje toen ik het treintje voorbij zag komen.

De laatste wagon van het treintje is rolstoeltoegankelijk.

Floriade Explorer op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Rondleidingen

Er zijn verschillende rondleidingen over het terrein. Een rondleiding duurt 60 à 90 minuten en wordt drie keer per dag gegeven, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het startpunt is bij het meeting point tussen nr. 128 en 130 op de plattegrond tegen over Main Stage (P1) op Hortus Avenue. De rondleidingen zijn gratis.

 • Floriade Park Tour:
  Deze algemene rondleiding voert je langs de highlights van Floriade, van de internationale landenpaviljoens tot dat wat komt van Nederlandse bodem en prachtige bloemen en planten. Je ontdekt het verhaal van Floriade. Een rondleiding duurt 60 à 90 minuten. De rondleiding wordt drie keer per dag gegeven, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het startpunt is bij kavel 129, tegenover de Main Stage bij de Flores toren. Hier staan drie houten kiosken en een beige tent. De loopafstand van de Weerwater Entrance naar 129 is ongeveer 10 minuten.
 • Utopia Tour:
  Deze rondleiding gaat over het eiland Utopia. Tijdens deze ontdekkingsroute onderzoek je en leer je over jouw relatie met de natuur. Deze rondleiding duurt 60 à 75 minuten. De rondleiding wordt drie keer per dag gegeven, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het startpunt is aan de voet van de rood-witte toren, Utopia Tower. De loopafstand van Weerwater Entrance naar Utopia Island is ongeveer 10 minuten.
 • Architectuur en Innovatie:
  Tijdens deze rondleiding loop je langs innovatieve en bijzondere architectuur, de leefomgeving van de toekomst. Een rondleiding duurt 60 à 90 minuten. De rondleiding wordt drie keer per dag gegeven, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het startpunt is locatie 129, tegenover de Main Stage bij de Flores toren. Hier staan drie houten kiosken en een beige tent. De loopafstand van de Weerwater Entrance naar 129 is ongeveer 10 minuten.
 • Tuinen en Tuinbouw:
  Een wandeling met de gids langs bijzondere tuinen en gebouwen, het Oerbos en de kas The Green House. Een rondleiding duurt 60 à 90 minuten. De rondleiding wordt drie keer per dag gegeven, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Het startpunt is locatie 129, tegenover de Main Stage bij de Flores toren. Hier staan drie houten kiosken en een beige tent. De loopafstand van de Weerwater Entrance naar 129 is ongeveer 10 minuten.

 

De rondleidingen zijn gratis!

 

Thema-routes

In het ruim 60-hectare grote Floriade park valt veel te ontdekken. Er zijn verschillende thema-routes uitgezet. Leuk om een keer te doen als je de Floriade vaker bezoekt.

 • De Bloemen-route:
  Groen, groener, groenst, Floriade draait helemaal om alles wat groeit en bloeit en hoe dat onze manier van leven beter, leuker en gezonder kan maken. Geniet van de kleurrijke bloemen, planten en bomen?
 • De Culinaire-route:
  Ben je altijd op zoek naar de lekkerste hapjes en drankjes? Tijdens de culinaire route wandel je van de ene smaakvolle plek naar de andere en proeft alles wat Floriade te bieden heeft, met aandacht voor gezondheid en duurzaamheid.
 • De Growing Green Cities-route:
  Benieuwd hoe onze leefomgeving eruitziet in de toekomst? Meubels die je later misschien niet meer in elkaar timmert, maar laat groeien van zwammen of je neemt de kabelbaan om naar je werk te reizen of je plukt eiwitten uit de grond.
 • De Kunst-route: 
  Een tour langs de kunstwerken van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Ze nemen je mee in hun visie op de ontwikkelingen in de tuinbouw, de toekomst van groene steden en de rol die natuur speelt in ons dagelijks leven. Geniet van alle kunstwerken.
 • Floriade Kids Expeditie:
  De kinderen gaan tijdens de Floriade Kids Expeditie op zoek naar de luisterpalen, waar planten, bomen en dieren hun oplossingen voor de grote problemen van nu vertellen.
 • Highlights-route:
  Een route langs de absolute hoogtepunten die je niet mag missen op de Floriade Expo 2022.
 • Kidsroute:
  Een route speciaal voor kinderen.
 • SDG (Sustainable Development Goals) route:
  Veel paviljoens op Floriade sluiten aan op één of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Tijdens deze route kom je meer te weten over de SDG’s en de oplossingen.

 

Meer over de routes en rondleidingen lees je op de website van de Floriade Expo 2022 in Almere.

 

Service Points

Er zijn in alle districten (m.u.v. Green Island) zgn. service points ingericht. Dit zijn kleine houten gebouwen waar je met je vragen terecht kunt maar ook tickets voor de rondleidingen, trein, kabelbaan, entree, floriade passen en debit cards kunt kopen. Wat mij beide keren opviel is dat de service points er erg gesloten uitzagen.

Bij een service point moet je als je bij boeking het treintje gereserveerd hebt een polsbandje halen, zodat duidelijk is dat je erin mag.

De service points zijn herkenbaar aan hun I van Informatie.

Servicepoint op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Bereikbaarheid

Auto

Reis je met je eigen auto naar de Floriade, voer dan Enrico Fermistraat, 1341 CB Almere in in je navigatie. Dit is de locatie van Floriade Parking.

Je reist via de A6 naar Almere. Op de snelweg A6 neem je ter hoogte van Almere afslag 6 Nobelhorst en volg de borden naar Floriade Parking.

Floriade Parking bevindt zich niet op loopafstand van de entree. Er is een shuttlebus die vanaf Floriade Parking naar de entree van de Floriade rijdt. Het vervoer met deze shuttlebus is inbegrepen bij je parkeerticket. De eerste shuttlebus vanaf de parkeerplaats naar de Floriade vertrekt om 09.45 uur. De laatste bus vanaf de entree van de Floriade naar de parkeerplaats vertrekt om 19.30 uur.

Je parkeerticket kost € 14,50 per auto als je vooraf een parkeerticket bestelt. Koop je een een parkeerticket op het Floriadepark dan kost een parkeerticket € 19,50 per auto.

Voor bezoekers met een beperking zijn er speciale parkeerplekken bij de Weerwater entree van Floriade. Met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart mag je gebruikmaken van deze speciale parkeerplekken.

Er zijn parkeervakken met een oplaadpunt voor elektrisch auto’s. Het aantal oplaadpunten is beperkt. Laad je accu voor je bezoek aan de Floriade op.

 

Openbaar vervoer

Het makkelijkste is om met de trein naar de Floriade Expo in Almere te reizen. Almere Centrum heeft directe treinverbindingen met Amsterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag. De Floriade ligt net buiten het centrum van Almere. Je kunt je treinticket direct met je entreeticket voor de Floriade kopen. Ik raad je aan om te checken of het voor jou voordeliger is om je treinticket via de website van de Floriade aan te schaffen of gewoon op saldo met je OV chipkaart te reizen. Voor mij is het voordeliger om met de OV chipkaart te reizen, omdat ik met 40% korting via een kortingskaart van NS buiten de spits reis. Ik checkte net na 09.00 uur in op Schiphol Airport.

Vanaf NS-Station Almere Centrum zijn er verschillende mogelijkheden om door te reizen naar de Floriade. Je kunt met de shuttlebus, de boot, de fiets of te voet. Ik nam de boot. Daarvoor moest ik ongeveer 10 minuten door het centrum van Almere lopen. De route vanaf het station Almere Centrum naar de Esplanade staat in de binnenstad heel duidelijk aangegeven.

Richting de boot voor de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Je kunt behalve de shuttlebus ook de stadsbus naar busstation ’t Oor nemen. Vanaf het busstation ’t Oor is het ongeveer 20 minuten lopen naar de ingang.

 

Fiets

Kom je met de fiets naar de Floriade Expo, dan kun je je fiets gratis bij de Weerwater Entree stallen. Alleen de westelijke Weerwater Entree is toegankelijk voor fietsers. Vanaf Station Almere Centrum kun je ook een OV-fiets nemen. Het station ligt op ongeveer 15 minuten fietsen van de ingang.

Fietsenstalling bij de ingang Weerwater op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Wandelen

Wil je nog meer lopen dan je toch al doet op het Floriade terrein, dan kun je in ongeveer 40 minuten vanaf Station Almere Centrum het terrein van de Floriade bereiken. Je loopt naar de Weerwater Entree.

 

Reizen van Station Almere Centrum naar de Floriade Expo

Boot

Neem je de boot, dan moet je vanaf Station Almere Centrum eerst 10 minuten lopen naar de Esplanade. De route vanaf het station Almere Centrum naar de Esplanade staat in de binnenstad heel duidelijk aangegeven. Hier stap je op één van de elektrische boten die je direct naar de ingang van de Floriade brengt. De kapitein vertelt je tijdens de bootvaart over het Weerwater (het water waar je over heen vaart met een omtrek van 7 kilometer), Floriade Expo 2022 en Almere, zoals over het kunstwerk ‘De Naald’ door de inwoners van Almere ‘De Spijker’ genoemd. De boot naar de Floriade is een rondvaartboot.

Je ticket koop je samen met je entreeticket voor de Floriade. Je krijgt een QR code voor de boot die je bij het opstappen moet laten scannen. De eerste boot vertrekt om 09.45 uur vanaf de pier en de laatste boot van Floriade naar de Esplanade vertrekt om 19.15 uur.

De boottocht duurt ongeveer 10 minuten. Een bootticket van Almere Centrum naar Floriade is een retourticket. Voor de boot moet je extra betalen. Volwassen en kinderen vanaf 3 jaar: € 4,50 per persoon; kinderen t/m 3 jaar: gratis, zij hebben geen ticket nodig en hebben geen eigen zitplaats.

De boot naar de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Shuttlebus

De shuttlebus vertrekt vanaf het busplein bij treinstation Almere Centrum. De shuttlebus volgt een directe route zonder tussenstops naar de entree van Floriade Expo 2022. De eerste shuttlebus vertrekt om 09.45 uur naar de ingang van de Floriade. De laatste bus vanaf de Floriade naar het station vertrekt om 19.45 uur. De shuttlebus is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Een shuttlebusticket van Almere Centrum naar Floriade is een retourticket. Voor de shuttlebus moet je extra betalen. Volwassen en kinderen vanaf 3 jaar: € 5,– per persoon; kinderen t/m 3 jaar: gratis, zij hebben geen ticket nodig en hebben geen eigen zitplaats.

 

Openingstijden

Floriade Expo 2022 is van 14 april t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

 

Entree

De verkoop van tickets gaat via de website van de Floriade Expo. Je kunt je tickets online maar ook bij de kassa kopen. De tickets zijn geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot.

Volwassenen: € 29,– per persoon. Prijs aan de kassa € 35,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 19,– per persoon. Prijs aan de kassa € 23,– per persoon.
CJP: tussen € 20,30 per persoon.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

De entreetickets zijn voor één dag Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 inclusief een retourrit met de kabelbaan.

(Prijzen zijn van 2022).

De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Koop je entreetickets en eventuele parkeerkaart online en skip the line!

 

Entree groepen

Groepen van 15-100 personen: € 27,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 17,50 per persoon.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

De entreetickets zijn voor één dag Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 inclusief één rit met de kabelbaan.

(Prijzen zijn van 2022).

 

Floriade Pas

Je hebt, als je tijdens de openstelling tussen 14 april t/m 9 oktober 2022, gebruik maakt van de Floriade Pas onbeperkt toegang tot de Floriade.
Volwassenen: € 79,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 55,– per kind.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

 

Floriade Pas voor inwoners van Flevoland

Volwassenen: € 49,– per persoon.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 35,– per kind.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

(Prijzen zijn van 2022).

 

Weetjes over de  Floriade Pas

 • De Floriade Pas is geldig van 14 april t/m 9 oktober 2022.
 • De Floriade Pas onbeperkt toegang tot Floriade Expo 2022 in Almere.
 • Bij elk bezoek kun je een ritje met de kabelbaan maken.
 • Floriade pashouders profiteren van speciale acties.
 • De Floriade Pas is persoonsgebonden.
 • De Floriade Pas is exclusief shuttlebus en boot.
 • Houders van de Floriade Pas kunnen vanaf 1 juli gratis parkeren en met de shuttlebus naar de Floriade Expo reizen. Vanaf station Almere Centrum kan op vertoon van de Floriade Pas gratis gebruik worden gemaakt van de shuttlebus. Wie met de auto of motor komt, kan gratis parkeren bij de Floriade Parking en vanaf daar met de shuttlebus naar Floriade gaan. Op de dag van het bezoek kan een gratis parkeerticket worden opgehaald bij Guest Relations bij de entrees op vertoon van je Floriade Pas.

 

De Floriade pas in vanaf juli 2022 inclusief parkeren en shuttlebus

 

De beste tijd voor een bezoek aan de Floriade Expo

Ik kan niet aangeven wat de beste tijd voor een bezoek aan de Floriade Expo is. Elk seizoen heeft zijn charme. Ik bezocht de Floriade Expo 2022 in Almere op de laatste dag in mei en half juni. Ik heb eind mei zowel zon als een paar buien gehad. Alles was lekker groen en tijdens mijn bezoeken stonden voor veel sieruien in bloei. De tulpen waren uitgebloeid zoals overal in Nederland. Half juni was het heerlijk zonnig weer met een lekker windje en rond de 21° C. Ook in juni zag het er allemaal fris en groen uit.

Ga op een doordeweekse dag als je de mogelijkheid hebt en buiten de schoolvakanties. In het weekend is het vaak druk en ik verwacht dat ook veel binnenlandse en buitenlandse bezoekers de Floriade tijdens de schoolvakanties in juli en augustus zullen bezoeken.

Ook zou ik hete dagen mijden, al is het aan het water dan wel goed toeven. Er zijn genoeg plekken, zoals op Utopia Island of Green Island, waar je de schaduw kunt opzoeken tussen de bomen. Ik denk dat het in het Urban District, Eco District en op Hortus Avenue iets minder fijn is, dit omdat dit open terreinen zijn.

Almeerse Wolunie op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Ik raad je aan om direct om 10.00 uur binnen te zijn. De eerste bus en boot vertrekken rond 09.45 uur naar de ingang. Na 17.00 uur is het al weer een stuk rustiger. Toen ik er was, waren er delen in het park waar het voor een groot deel van de middag al heel rustig was. De foodtrucks en winkeltjes sloten ook al vroeg. Ik kan alleen maar gissen naar de oorzaak. Ik weet niet of bijv. 17.00 uur normale sluitingstijden voor een paviljoen of foodtruck is. De gitshops waren wel tot 19.00 uur open. Ik heb er beide keren tot 19.00 uur (sluitingstijd) rondgelopen. Ik heb alles gezien maar beide keren was ik aan het eind redelijk gehaast, omdat ik alles op één dag wilde zien maar dat is bijna niet te doen, zeker niet als je af en toe met de medewerkers een praatje maakt of de paviljoens uitgebreid wilt bekijken.

Elk seizoen heeft voor- en nadelen. Ga op een dag in een periode die bij jou past.

 

Overige informatie

 • De Floriade is ‘cashless’. Dit wil zeggen dat je alleen met je pinpas of creditcard kunt betalen. Als je liever met contant geld wilt betalen, moet je bij een service point op de Floriade een debit card kopen voor € 2,–. Je kunt overal op het park met deze kaart betalen.
 • Honden zijn NIET toegestaan op Floriade Expo in Almere.
 • Floriade Expo 2022 is rookvrij. Of er gehandhaafd wordt, geen idee, want ik heb onderweg een paar sigarettenpeuken op de grond zien liggen en ook verschillende mensen sigaretten zien roken terwijl het duidelijk op de grond wordt aangegeven in zowel het Nederlands als het Engels.

Rookvrije Floriade Expo 2022 in Almere

 

 • Bij de toiletgebouwen is buiten ook een watertappunt waar je waterfles kunt bijvullen.
 • Corona is de wereld nog niet uit, dat weten wel allemaal. De Floriade Expo 2022 in Almere volgt de coronarichtlijnen van de Nederlandse overheid. Op de website van de Floriade lees je alles wat je moet weten.
 • Over het hele terrein vind je toiletgebouwen, met heren-, dames- en invalidentoiletten. Wat mij wel op viel is er af een toe een toilet kapot was, de waterkraan los zat en de toiletten redelijk krap zijn. Toen ik er was, waren de toiletten schoon, ik heb geen schoonmakers gezien, maar ik ga er vanuit dat alle meer dan 10 toiletgebouwen meerdere keren per dag schoongemaakt worden en bijv. zeep, handdoeken en toiletpapier bijgevuld worden. Ook bij de beide ingangen zijn toiletgebouwen buiten de entree.

Toiletgebouw op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

 • Op de Floriade mag je NIET fietsen. Af en toe kwam ik een fietser tegen, maar dat was een beveiliger of medewerker van de Floriade Expo.
 • Er zijn gratis rolstoelen beschikbaar bij de Floriade. De rolstoeluitgifte bevindt zich voor de entree aan het Weerwater en bij de entree bij de kabelbaan.
 • Er zijn gratis kluisjes beschikbaar.

Kluisjes en rolstoelen op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Weetjes over de Floriade Expo 2022 in Almere

 • De Wereldtuinbouwtentoonstelling is een thematische variant van een Wereld Expo.
 • Dit is de 7e editie Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.
 • Floriade Expo vindt één keer in de tien jaar plaats.
 • Het thema in 2022 is Growing Green Cities.
 • Almere heeft een centrale ligging in grootmetropoolregio Amsterdam, direct aan de snelweg A6.
 • Floriade Expo 2022 in Almere is 600.000 m2 / 60 hectare.
 • De prognose is 2 miljoen bezoekers (72% nationaal en 28% internationaal). Dit is eind juni 2022 bijgesteld naar 1,2 miljoen bezoekers.
 • Floriade Expo is dagelijks geopend in de periode 14 april 2022 – 9 oktober 2022.
 • De kabelbaan is 850 meter lang.
 • Voor een bezoek aan Eco District is er aan beiden kanten tussen de districten Hortus Avenue en Eco District een brug over snelweg A6 aangelegd.

Brug over de snelweg A6 op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

 • Er zijn locaties voor zakelijke bijeenkomsten op de Floriade en in directe omgeving.
 • Almere is de jongste stad van Nederland. Almere ligt op de bodem van de Zuiderzee (5,5 meter onder zeeniveau).
 • Het Floriade-park wordt na Floriade ontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Hortus.
 • Bij elk paviljoen staat een informatiebord met in het kort de inhoud van het paviljoen of de kavel.

Voorbeeld van een informatiebord op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Tours

Ik zou er zelf voor kiezen om een los ticket te kopen in plaats van een tour en lekker zelf op stap te gaan de Floriade ontdekken. Zo zit je niet vast aan tijden en heb je de hele dag de tijd. Je entreeticket boek je hier.

Je kunt er ook voor kiezen om een toegangsticket inclusief een busretour vanuit Amsterdam en inclusief de kabelbaan en een eventuele gids te boeken. Je kunt kiezen uit een begeleide of niet-begeleide tour.

Als je na een busrit vanuit Amsterdam zelf de Floriade Expo 2022 wilt verkennen, kun je het beste de excursie vanuit Amsterdam inclusief tickets voor de kabelbaan kopen.

Iets wat ook aangeboden wordt is een combinatie aan de Floriade Expo 2022 in Almere in combinatie met een bezoek aan de Zaanse Schans. Deze excursie duurt ongeveer 9 uur en beschikt over vervoer vanuit Amsterdam, toegang tot de Floriade met rondleiding en een bezoekje aan de Zaanse Schans. Ik vind dit zo jammer als mensen deze tour boeken omdat je voor beide attracties zo weinig tijd hebt. Want in die 9 uur is nog het vervoer van Almere naar Zaandam en dat kost ook zeker een uurtje als je niet in de file rond Amsterdam komt te staan. Ik raad je aan om deze twee attracties NIET te combineren en er twee dagen voor uit te trekken. Dit is mijn persoonlijke mening.

Je kunt via GetYourGuide ook tours in Amsterdam en de rest van Nederland boeken.

 

Overnachten

Je kunt niet overnachten op de Floriade zelf.

Woon je niet in de buurt van Almere of wil je een paar dagen achter elkaar de Floriade Expo bezoeken? Almere heeft prima hotels, zoals het 4* Leonardo Hotel Almere City Center, het 3* Hotel Finn, het 4* Best Western Plus Plaza Almere of het 4* Van der Valk Hotel Almere in Almere Stad of Bed & ontbijt Haddock in Almere Haven. Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hotels in Almere.

In Almere zijn ook leuke natuurhuisjes te boeken waar je in de natuur kunt uitrusten van je bezoek aan Floriade Expo 2022. Verblijven in de natuur en in een tiny house sluit aan bij dat wat je op de Floriade Expo 2022 in Almere gezien hebt.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb.

 

Adres

Floriade Expo
Arboretum West 98
1324 ZZ Almere

 

Website

Floriade Expo 2022

 

Sociale media

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube

 

Ik heb als blogger gratis entreekaarten voor de Floriade Expo 2022 in Almere ontvangen. De boot naar en vanaf de ingang heb ik beide keren zelf betaald. Ik heb alles zelf ontdekt en gefotografeerd. De ervaringen die ik in deze blog deel zijn mijn ervaringen. Laat je niet beïnvloeden door negatieve reviews van anderen want er zijn altijd bezoekers die een andere voorstelling van bijv. de Floriade hebben. Dat was in 2002 in de Haarlemmermeer al het geval en dat is nu ook weer het geval. Het zijn niet alleen maar plantjes waar je naar kijkt, dan kun beter naar een botanische tuin of in het voorjaar naar de Keukenhof gaan. De Floriade gaat over creatieve, groene en duurzame oplossingen voor groene steden, groene initiatieven en duurzame technologieën voor tuinbouw, voeding, energie en gezondheid. Ook de pers is niet altijd positief, maar ik vraag me bij sommige artikelen online wel af of de betreffende journalist weet wat het verhaal achter de kavel of het kunstwerk is.

Ik vond en vind de Floriade geweldig. Nadeel is wel dat alles op het park duur is en je bijna overal voor bij moet betalen, zoals de boot, de shuttlebus en het treintje. De rondleidingen zijn inmiddels gratis.

Dit is de tweede blog over de Floriade met veel praktische informatie. Alles wat er te zien is lees je in mijn blog Wat is er te zien op de Floriade Expo 2022 in Almere. Er is zoveel te vertellen over de Floriade. Ik hoop dat je er van genoten hebt en dat je iets aan deze blog hebt als je de Floriade Expo 2022 in Almere bezoekt. 

 

Heb jij de Floriade Expo in Almere al bezocht? Zo ja, wat vond je ervan?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Ik bracht in mei en juni 2022 twee keer een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om er een leuk dagje uit van te maken op de Floriade Expo 2022 in Almere. Lees je mee? #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com