November 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens mijn wandeling in het Haarlemmermeerse Bos, november 2021

 

En ook de maand november 2021 is alweer voorbij. De tijd vliegt. De dagen worden korter, het is koud, het waait en het regent. Tijd om terug te blikken op de afgelopen maand. In november 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik opnieuw heel veel nieuwe content voor deze website geschreven, veel foto’s bewerkt, dingen aan mijn beide websites aangepast, een aantal blogs en artikelen aangepast en aangevuld en veel ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Het gaat na het opheffen van de coronamaatregelen in september heel slecht met de coronacijfers. De regels zijn weer veel strenger, er is een avondlockdown na 17.00 uur, de mondkapjes 😷 zijn terug in het straatbeeld en 1,5 meter houden is weer verplicht. De vaccinaties stagneren, de boosterpriks komen maar niet op gang, tot overmaat van ramp is er ook nog een nieuwe besmettelijker variant en mensen zonder vaccinatie worden weer zo ziek dat ze op de IC’s belanden met alle gevolgen van dien voor mensen die wachten op een operatie en die nu weer horen dat het weer uitgesteld moet worden. November is een hele natte maand, vooral de laatste anderhalve week. Dat is ook de reden dat ik eind november niet weggeweest ben. In het westen van het land regent het heel veel. Ik trek er op uit als het mooi weer is. De zon hoeft niet uitbundig te schijnen, als het maar niet regent of hard waait.

In deze blog De maand november 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand november. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in november mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in november 2021

 • Ik ben er in november elke week een keer  op uitgetrokken, in totaal 4x. Ik liep 2x het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp, de reden waarom 2x: ik was de eerste keer niet voorbereid op deze route omdat ik hier spontaan een wandeling maakte en de kabouterpaaltjes zag. De tweede keer een paar weken later was ik wel voorbereid en heb ik alle 20 kabouterpaaltjes gezien. Aansluitend heb ik beide keren de Big Spotters Hill in Vijfhuizen beklommen. Ook hier weer waarom 2x: de eerste keer begon het te regenen toen ik bovenop stond waardoor ik geen foto’s rondom heb kunnen maken. Dat lukte de tweede keer wel. Big Spotters Hill en het Haarlemmermeerse Bos liggen naast elkaar. De blog over het kabouterpad en de artikelen over Big Spotters Hill zijn inmiddels verschenen. Daarnaast maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was er druk met wandelaars, maar ook met werkverkeer en fietsers met ontheffing. Helaas geen vossen gezien. Ook maakte ik een mooie wandeling in en rond Velsen: de buitenplaatsroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een wandeling over buitenplaatsen Beeckenstijn en Velserbeek. De blog is inmiddels verschenen.

November 2021: Big Spotters Hill in Vijfhuizen, Buitenplaats Beeckestijn in Velsen, het Kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen November 2021: Big Spotters Hill in Vijfhuizen, Buitenplaats Beeckestijn in Velsen, het Kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • In november 2021 heb ik het aanpassen van artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl en SEO proof maken van oude blogs en artikelen weer opgepakt. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in november veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In november heb ik 1.035 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in november plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds februari 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek, dit omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar een fysieke bieb te gaan. In november 2021 begin ik met een nieuwe serie van de schrijfster Robyn Carr: Thunder Point. Ik lees de maand in totaal 3,5 boeken: Vaste grond, Een nieuwe start, Met open armen en de helft van deel 4: Twee Werelden.

 • In november verschijnen er 9 nieuw artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in november 9 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Beide websites scoren qua bezoekersaantallen een stuk slechter dan de afgelopen maanden. Qua bezoekers aantallen staat november voor beide websites buiten de top 10 van de meest succesvolle maanden sinds het bestaan van de websites (oktober 2016 en september 2018). November was voor beide websites de slechtste maand in 2021. Deze maand merk ik niets van alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen. De cijfers zijn voor JTravel  beter dan november 2020 maar voor JTravelBlog niet en dat heeft te maken met de slechte laatste week van november toen de bezoekersaantallen echt dramatisch waren. Waarschijnlijk heeft het te maken met de update van Google Analytics maar na een aanpassingen in met name de snelheid zijn de bezoekersaantallen de laatste dag van november weer oké. De meeste bezoekers komen ook in november weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravelBlog en JTravel valt deze maand tegen en ook de stijgende lijn via Pinterest is teruggelopen ten opzichte van afgelopen maanden. Zoals ik al eerder al schreef heb ik besloten om niet meer elke nieuwe post op Instagram te plaatsen. Ik denk dat hier iets gewijzigd is in het algoritme, want wat mij al een paar maanden opvalt zijn de teruglopende likes op mijn posts. Zijn er meer Instagrammers die daar last van hebben of heb je er een verklaring voor?

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in november

Deze maand 4 dezelfde artikelen in deze top 5 als in oktober en een artikel dat terug is van weggeweest: Mijn wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 3. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede
  Wandelbos Groenendaal ligt aan de rand van Heemstede. Het bos is meer dan 80 hectare groot. Een heerlijk bos voor een mooie wandeling, in elk seizoen van het jaar. Er zijn veel voorzieningen in en rond het bos, zoals de kinderboerderij, de speeltuin en verschillende horecagelegenheden. Ik ben er in de herfst en lente geweest en vond een bos vol paddenstoelen en in de lente een mooi fris groen bos.
 5. Mijn wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang
  Ik maakte een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Deze wandeling is onderdeel van het Buitenplaatsenpad, een verbinding tussen historische buitenplaatsen rond Heemstede en Vogelenzang. Buitenplaats Leyduin zijn meerdere buitenplaatsen die samengevoegd zijn: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin.

De Beukenlaan in de herfst in Wandelbos Groenendaal in Heemstede De Beukenlaan in de herfst in Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in november

In november staan 2 nieuwe blogs in deze top 5. Beide blogs: Alles wat je wilt weten over de CoronaCheck-app en Mijn bucketlist – Nederland zijn al eerder verschenen in dit overzicht. De populariteit van de blog Alles wat je wilt weten over de CoronaCheck-app zal alles te maken hebben met de huidige 4e coronagolf waarin Nederland zich bevindt. De andere drie blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik heb nog een lijstje van blogs die ik over de Amsterdamse Waterleidingduinen wil schrijven.
 3. Alles wat je moet weten over de CoronaCheck-app
  In deze blog vertel je alles wat je moet weten over de CoronaCheck-app. De CoronaCheck-app is een app die we tegenwoordig nodig hebben om binnen Europa te reizen, om de horeca, kerk, festivals, musea, evenementen en een voetbalwedstrijd te bezoeken. Er wordt zelfs gesproken dat we deze app nodig zullen hebben om niet-essentiële winkels te kunnen bezoeken. Je hebt een toegangsbewijs, een QR-code, nodig die je met de CoronaCheck-app maakt. Maar hoe werkt deze CoronaCheck-app. Ik leg het je allemaal uit.
 4. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als velen van jullie heb ik een bucketlist voor plekken in Nederland die ik wil bezoeken. Een lijst van plaatsen en bezienswaardigheden die ik in de toekomst binnen Nederland wil bezoeken. Want ook in ons eigen land is genoeg moois te zien en te beleven.
 5. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was tot de zomer van 2020 nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.

De CoronaCheck-app, gele vaccinatieboekje en het paspoort

 

Foto van de maand november

Mijn foto van de maand november 2021 is een foto van een roze roos die ik in de rozentuin in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp maakte. Een mooie vrolijke kleur in deze moeilijke en donkere tijd.

Een roos in de rozentuin in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp Een roos in de rozentuin in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

Beste Instagram-post in november

Mijn beste instagram post van november 2021 is een foto die ik tijdens mijn wandeling in vestingstad Naarden maakte. Wat mij opvalt is dat mijn foto’s al maanden slecht geliked worden. De reden geen idee. Ik doe niets anders dan anders.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van november

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s van de hofjes in Leiden de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland. Twee pins die al eerder in dit overzicht stonden.

Tijdens je wandeling door Leiden zijn er vele hofjes te bezoeken. Mijn foto's van deze hofjes zie je op mijn website. Kijk en wandel je mee? #leiden #wandeling #hofjes #jtravel #jtravelblog #fotos Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in november verschenen op JTravelBlog

In november 2021 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : landen
  Elk jaar jaar verschijnt eind oktober de Lonely Planet’s Best in Travel. Deze top-10 lijst is onderverdeeld in landen, steden en regio’s. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : landen. In 2022 zijn het allemaal bestemmingen die ik (nog) niet bezocht heb, zoals Noorwegen, Slovenië, Oman en Malawi.
 2. Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : steden
  In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : steden. In 2022 zijn het, op twee steden na, allemaal steden die ik (nog) niet bezocht heb. Freiburg/Duitsland en Nicosia/Cyprus heb ik al bezocht maar bijv. Florence en Auckland niet.
 3. Beste reistijd voor Vietnam
  Wat is de beste reistijd voor Vietnam is ongetwijfeld een vraag die bij je opkomt als je een reis door dit schitterende Aziatische land wilt maken. En dat is nu juist zo moeilijk vanwege de lengte van Vietnam van maar liefst 1.600 kilometer. Vietnam telt drie verschillende klimaatzones: Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam. Het meest geschikte seizoen voor jouw reis hangt wanneer en waar je naar toe reist.
 4. Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : regio’s
  In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de Lonely Planet’s Best in Travel 2022 : regio’s. In 2022 zijn het, op één regio na, Bourgondië, allemaal regio’s die ik (nog) niet bezocht heb zoals Westfjorden in IJsland en Vancouver Island in Canada.
 5. Wandelen in Featherbed Nature Reserve bij Knysna (Zuid-Afrika)
  Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik op een ochtend een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve. Ik verblijf op dat moment in Knysna. Featherbed Nature Reserve is alleen per boot bereikbaar. Eenmaal aan de overkant maak je een wandeling van 2,2 kilometer.
 6. Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe
  Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Drenthe voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Drenthe verblijft.
 7. Wandelnetwerk Noord-Holland : Buitenplaatsroute rond Velsen
  Ik liep de Buitenplaatsroute rond Velsen over buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek en bracht een kort bezoek aan Oud-Velsen. De wandelroute begint bij Buitenplaats Beeckestijn bij knooppunt 80. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de  wandeling op elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen.
 8. Review : Boek ‘De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland’
  Deze review gaat over het boek ‘De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland’. Het is het eerste deel uit een serie van in totaal vijf schitterende fotoboeken. Afgelopen jaren zijn er al fotoboeken over West-Nederland, Noord-Nederland, Oost-Nederland en Texel verschenen.
 9. Het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  Ik maakte een wandeling over het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Een korte wandeling tussen Papa’s Beach House en de parkeerplaats aan de overkant van het meer in het Haarlemmermeerse Bos en terug. Deze wandeling loop je door een route langs 20 verschillende kabouterpaaltjes, 10 blauwe en 10 groene, te volgen.

Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika Featherbed Nature Reserve in Zuid-Afrika

 

De artikelen die in november verschenen op JTravel

In november 2021 verscheen er 7 nieuwe artikelen op JTravel:

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 oktober 2021
  Mijn 12e bezoek (13e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik bij ingang Panneland. Het is nog steeds bronstijd en burltijd voor de damherten. Een andere wandeling dan ik meestal maak, maar ook dat levert weer mooie kiekjes op.
 2. Mijn wandeling van het Fortenpad rond Uithoorn
  Ik maakte de wandeling via het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland op een mooie zonnige dag aan het begin van de herfst. Een wandelroute van 8 kilometer langs een paar forten rond Uithoorn die onderdeel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.
 3. Foto’s van mijn wandeling van het Fortenpad rond Uithoorn
  De foto’s van mijn wandeling via het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland zie je in dit artikel. Het fortenpad is een wandelroute van 8 kilometer langs een paar forten rond Uithoorn die onderdeel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.
 4. Big Spotters Hill in Vijfhuizen
  Sinds 2002 staat Big Spotters Hill op het voormalige Floriadeterrein in recreatiepark Groene Weelde in Vijfhuizen/Haarlemmermeer. Big Spotters Hill is een met gras begroeide heuvel in de vorm van een vierkante piramide. In dit artikel lees je alles over Big Spotters Hill.
 5. Foto’s van mijn bezoeken en beklimmingen van Big Spotters Hill in Vijfhuizen
  De foto’s van Big Spotters Hill in Vijfhuizen/Haarlemmermeer zie je in dit artikel.
 6. Wandelgidsen
  Ik koop zeer regelmatig de nieuwe wandelgidsen van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Deze wandelgidsen en ook als ik van een andere uitgeverij wandelgidsen koop, plaats ik op deze pagina.
 7. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 22 november 2021
  Mijn 13e bezoek (14e als je ook een deel van de wandeling Groene Wissel Vogelenzang meerekent) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 begin ik opnieuw bij ingang Panneland. Ik ga weer op zoek naar de vossen die ik de vorige maand niet bezocht op heb. Maar waarschijnlijk door de werkzaamheden in het gebied laten ze zich niet zien. Het is erg druk met wandelaars, fietsers met vergunning en bouwverkeer. Dit keer vooral damherten en paddenstoelen gezien.

Fort aan de Drecht tijdens mijn wandeling van het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland/Noord-Holland Fort aan de Drecht tijdens mijn wandeling van het Fortenpad van Wandelnetwerk Amstelland/Noord-Holland

 

Aangepaste berichten in november op JTravelBlog

Ik heb in november 4 blogs op JTravelBlog aangepast. De afgelopen maand heb ik ook weer een paar van mijn oude blogs aangepast. Ook de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Aanbiedingen
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen en een boek van de week. Het museum van de week staat ook weer online omdat de musea sinds juni weer geopend zijn. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Wat is een instawalk / instameet?
  Ik zie je nu denken een instawalk / instameet? Wat is dat? Nooit van gehoord. In deze blog leg ik je uit wat een instameet / instawalk inhoudt en vertel ik je mijn eigen ervaringen. Deze blog is aangepast omdat ik in oktober 2021 weer deel genomen heb aan een instameet.
 • Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland
  Op sociale media zag ik een nieuw natuurhuisje in Hoek van Holland/Zuid-Holland, een bunker. Dit bijzondere natuurhuisje verdient een plekje in mijn blog over bijzondere natuurhuisjes in de provincie Zuid-Holland.
 • De beste wandelapps op je smartphone
  De afgelopen maanden heb ik een aantal keren een wandeling gemaakt via Wandelnetwerk Noord-Holland, zoals het Fortenpad rond Uithoorn en de Buitenplaatsroute rond Velsen. Binnenkort heb ik nog een wandeling in de planning staan die ik gevonden heb op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Tijd om deze app te noemen in mijn blog over de beste wandelapps op je smartphone.

Knooppunt 75 tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen Knooppunt 75 tijdens mijn wandeling van de Buitenplaatsroute rond Velsen

 

Aangepaste artikelen in november op JTravel

Ik heb in november 5 artikelen op JTravel aangepast. De afgelopen maand heb ik eindelijk weer een paar oude artikelen aangepast. Ook de komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijd mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert gestaag.

 • Mijn wandelingen op een rijtje en Foto’s van mijn wandelingen
  Om een link te maken naar de het artikel Fortenpad en foto’s van het Fortenpad rond Uithoorn heb ik foto’s met de link naar mijn verhaal over deze wandelingen en de foto’s van deze wandelingen toegevoegd aan dit artikel.
 • Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 28 oktober en 22 november 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar alle foto’s van deze dagen toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Bezienswaardigheden in de Haarlemmermeer en Foto’s van de Haarlemmermeer
  Om een link te maken naar de artikelen Big Spotters Hill in Vijfhuizen en Foto’s van de Big Spotters Hill in Vijfhuizen heb ik de links toegevoegd aan deze twee artikelen.
 • Instawalks
  Om een link te maken naar het artikel over de Instameet Week van de Industriecultuur heb ik een foto met de link naar Instameet Week van de Industriecultuur toegevoegd aan dit artikel.

Riwald Recycling in Beverwijk tijdens de Instameet Week van de Industriecultuur Riwald Recycling in Beverwijk tijdens de Instameet Week van de Industriecultuur

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor december? Ik wil in elk geval weer de Hermitage in Amsterdam bezoeken, iets wat ik vorige maand al wilde maar qua planning niet uitkwam en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maken. Als het weer mee zit wil ik nog twee wandelingen maken. Ik heb besloten om in november t/m januari geen etappe van het Westerborkpad te lopen. Dit omdat ik een paar lange etappes voor de boeg heb en het vroeg donker is. Ik hoop de kerstdagen en oud/nieuw bij mijn ouders in Groningen te kunnen vieren, maar dat hangt allemaal af van de ontwikkelingen van de coronapandemie.
Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is tot nu toe niet helemaal gelukt, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In november 2021 maakte ik een wandeling langs het kabouterpad in het Haarlemmermeerse Bos, beklom ik de Big Spotters Hill in Vijfhuizen, maakte ik een wandeling over Buitenplaats Beeckestijn in Velsen en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #november2021 #haarlemmermeersebos #bigspottershill #buitenplaatsbeeckesijn #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com