Januari 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in de Amsterdamse Waterleidingduinen, januari 2021

 

De maand januari 2021 is ook al weer voorbij. De tijd vliegt, ondanks de lockdown, waar we ons sinds 15 december 2020 in bevinden. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In januari 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt. Ik probeer er elke week een keer op uit te trekken. De rest van januari heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, foto’s bewerkt, nieuwe blogs/artikelen geschreven en ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Nog altijd is het het een onzekere periode met de coronapandemie die nog altijd in alle hevigheid rond gaat. Sinds half december 2020 bevindt Nederland zich in een algehele lockdown en sinds 23 januari is daar zelfs een avondklok bijgekomen. Een deel van mijn voorgenomen uitstapjes valt weg, omdat ik als ik bijv. een etappe van het Westerborkpad wil lopen, gebruik moet maken van het openbaar vervoer en omdat het een niet-essentiële reis is, reis ik op het moment niet verder dan plekken die ik per benenwagen of fiets kan bereiken. Ook musea zijn (helaas) nog altijd gesloten.

Mijn familie en ik zijn tot nu toe allemaal gezond gebleven. Laat dat alstublieft zo blijven. Ik ben heel strikt in het naleven van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapje op als ik boodschappen doe😷. Houd je alsjeblieft aan de regels. Als iedereen dat doet, verslaan we het virus en kan alles sneller weer ‘normaal’ worden. Het vaccinatieprogramma komt in Nederland slecht op gang. Intussen moeten we dealen met dat wat kan en mag. En ja, ik weet dat het moeilijk is, maar alleen samen krijgen we het virus er onder en als we dan een paar weken met een avondklok moeten leven, so be it. Ik heb daar geen last van, want ik ben nooit buiten op het tijdstip dat de avondklok van kracht is.

In deze blog De maand januari 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand januari. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in januari mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in januari 2021

 • Ik ben er in januari 4x op uitgetrokken. Deze maand helaas (door de lockdown) opnieuw geen etappe van het Westerborkpad.
  Op een mooie zaterdag (en dat doe ik voorlopig maar niet weer, want het was me veel te druk onderweg) fietste ik langs 5 beeldhouwwerken van de in december 2020 overleden kunstenaar Kees Verkade. Deze beeldhouwwerken staan in Hoofddorp, bij ingang Oase in de Amsterdamse Waterleidingduinen, 2 in Overveen en één in Heemstede. Mijn 2e en 4e uitstapje waren wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De eerst wandeling vanaf ingang Panneland  en de 2e wandeling vanaf ingang De Zilk, op zoek naar het Kabouterdorp. Mijn laatste uitstapje was een wandeling langs het Buitenplaatsenpad over Buitenplaats Leyduin. Van deze wandeling en ook van mijn wandeling naar het Kabouterdorp verschijnen volgende maand blogs op deze website. Over de beelden van Kees Verkade zal in de toekomst nog een keer een blog verschijnen maar ik wil eerst meer beeldhouwwerken fotograferen. In Zandvoort en Haarlem staan er ook een aantal.
  De uitjes gingen redelijk. De volgende dag was ik elke keer wel heel moe. Het fietsen langs de beelden van Verkade heeft me veel energie gekost en daar heb ik twee dagen last van gehad qua vermoeidheid en hoofdpijn.

Januari 2021: Fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Buitenplaats Leyduin en het Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen Januari 2021: Fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Buitenplaats Leyduin en het Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • De rest van januari heb ik veel artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb.
 • In januari heb ik 544 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in januari plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • In januari lees ik een aantal boeken: ik lees de Deense thriller Winterland van Kim Faber en Janni Pedersen uit en lees ik de thriller Plechtig vermoord van J.D. Robb en De Ontmoeting van Nicholas Sparks.


 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in januari

Deze maand 1 nieuw artikel in deze top 5: Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Dit artikel heeft al eerder is deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, een stadsstrand en een botanische tuin.
 4. Informatie Texel 2017
  Ook in dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
  Het Haarlemmermeerse Bos is een bos in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Het is een ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en andere sportievelingen. In 2002 werd hier de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade gehouden. Er zijn nog diverse restanten van deze Floriade te zien.

Het Haarlemmermeerse Bos tijdens mijn fietstocht langs fietsknooppunten rond Hoofddorp Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in januari

In januari 2020 is er één nieuwe blog in de top 5: Wandeling rond Nijkerk: een afwisselend hoevenlandschap. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊
 3. Wandelen in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden en aan het eind bezocht ik een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.
 4. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en nog meer beperkingen zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 5. Wandeling rond Nijkerk : een afwisselend hoevenlandschap
  Een wandeling rond het Gelderse Nijkerk. Deze wandeling  heeft een lengte van 11 kilometer. De route loopt door en om Nijkerk. Ik neem je mee met deze wandeling en leg je uit wat een hoevenlandschap is.

Kasteel Salentein in Nijkerk tijdens mijn wandeling rond Nijkerk Kasteel Salentein in Nijkerk tijdens mijn wandeling rond Nijkerk

 

Foto van de maand januari

Mijn foto van de maand januari 2021 is een foto van dezelfde foto van het roodborstje die hieronder bij de beste instagram-post wordt getoond. Daarom een foto van een damhert die op dezelfde dag gemaakt is.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in januari

Mijn beste instagram post van januari 2021 is een foto van een roodborstje die ik tijdens mijn eerste wandeling in 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van januari

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 10 december 2020 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik damherten, paddenstoelen en een vos. Mijn foto's zie je hier. Kijk je mee? #awd #vos #paddenstoelen #damhert #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in januari verschenen op JTravelBlog

In januari 2021 verschenen er in totaal 8 blogs op deze website.

 1. Mijn jaaroverzicht 2020
  Een blog met mijn jaaroverzicht 2020. Per maand heb ik de dingen die me in dit bizarre jaar bezighielden op een rijtje gezet. Een jaar dat bepaald werd door de coronapandemie.
 2. De best nine van JTravel op Instagram in 2020
  Dit is een blog met de 9 foto’s op Instagram die in 2020 de meeste likes kregen op mijn instagramaccount @jtravel.nl. Aan het begin van 2021 heb ik een top 9 van mijn instagram foto’s uit 2020 via een app op mijn telefoon samengesteld. Deze foto’s zie je in deze blog.
 3. De meest gelezen blogs en artikelen van 2020 op JTravelBlog.nl en JTravel.nl
  Ik heb van mijn twee websites (JTravel.nl en JTravelBlog.nl) een top 10 van de meest gelezen artikelen/blogs per website gemaakt. In totaal heb ik in 2020 41 artikelen voor JTravel.nl en 86 blogs voor JTravelBlog.nl gepubliceerd. De top 10 is een lijst met vooral bestemmingen in Nederland.
 4. Geld verdienen met je blog
  In deze blog deel ik een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen als blogger. Je verdient je inkomen met iets wat je het liefst de hele dag doet: schrijven en bloggen.
 5. Wandelgids ‘Wandelen in Groot Amsterdam’
  De wandelgids ‘Wandelen in Groot Amsterdam’ is een gids met vijftien Trage Tochten in Amsterdam en omgeving. Alle wandelingen liggen binnen een half uur van het centrum van Amsterdam. Net iets voor mij, want ik woon in de buurt van Amsterdam.
 6. Vliegen naar Namibië
  In deze blog vertel ik je veel over vliegen naar Namibië, een land in het zuidwesten van Afrika met een fantastische natuur en veel wildlife. Ik heb een aantal tips voor je op rijtje gezet hoe je goedkoop je vliegtickets naar Namibië kunt vinden en boeken en ik geef je bespaartips.
 7. Bezienswaardigheden in Hué (Vietnam)
  In deze blog deel ik de bezienswaardigheden in Hué (Vietnam) en praktische tips, zoals bereikbaarheid, vervoer in Hué en overnachtingsmogelijkheden. Ik bezocht de keizerlijke stad Hué, gelegen in het midden van Vietnam, tijdens mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam.
 8. Januari 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand januari 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand januari voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is dus deze blog.

Verboden Stad/Citadel in Hué Verboden Stad/Citadel in Hué

 

De artikelen die in januari verschenen op JTravel

In januari 2021 verschenen er 4 nieuwe artikelen op JTravel.

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 18 januari 2021
  Ik maakte voor de eerste keer in 2021 een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer was ik op zoek naar vossen en damherten. Helaas geen vos gezien, wel damherten. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.
 2. Mijn wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang en Foto’s van mijn wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang.
  Een wandeling via de Buitenplaatspad route over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang met mooie natuur en mooie gebouwen, zoals Huize Leyduin, Gasterij Leyduin en de Belvedère.
 3. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 25 januari 2021
  Mijn tweede wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen startte ik bij ingang De Zilk. Ik bezocht het kabouterdorp in de duinen. Mijn foto’s heb ik in dit artikel geplaatst.

De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Aangepaste berichten in januari op JTravelBlog

Ik heb in januari geen blogs op JTravelBlog aangepast. De komende tijd wil ik alle artikelen en blogs van beide websites controleren, aanpassen en aanvullen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

 

Aangepaste artikelen in januari op JTravel

Ik heb in januari drie artikelen op JTravel aangepast. De komende tijd wil ik alle artikelen en blogs van beide websites controleren, aanpassen en aanvullen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

 • Wandelingen en Foto’s Wandelingen
  Deze twee artikelen over wandelingen zijn aangepast n.a.v. de publicatie van de artikelen over mijn wandelingen over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Vanaf deze pagina’s kun je doorklikken naar de betreffende artikelen.
 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 18 en 25 januari 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Het kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen Het kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor februari? Ik heb nog geen plannen voor februari. Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Ik hoop dat me dat gaat lukken, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog

In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog In januari 2021 maakte ik een fietstocht langs beeldhouwwerken van Kees Verkade, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en één over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #januari 2021 #vogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsenpad #keesverkade #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com