Vliegen naar Namibië

Het KLM vliegtuig van Amsterdam naar Kaapstad. Vanuit Kaapstad reisde ik verder naar Namibië

 

In deze blog vertel ik je veel over vliegen naar Namibië, een land in het zuidwesten van Afrika met een fantastische natuur en veel wildlife. Ik heb een aantal tips voor je op rijtje gezet hoe je goedkoop je vliegtickets naar Namibië kunt vinden en boeken en ik geef je bespaartips.

 

Vlucht naar Namibië

Windhoek is de aanvlieghaven voor Namibië. De Namibische hoofdstad is de uitvalsbasis van waar de rondreis door Namibië vertrekt. Blijf een paar dagen Windhoek, want de stad is de moeite van een verblijf waard. Vanuit Nederland werd Windhoek in het verleden een aantal jaren rechtstreeks met KLM aangevlogen, maar dat is verleden tijd. Vanuit Amsterdam gaan geen rechtstreekse vluchten meer naar Namibië.

Het vliegveld van de stad heet Windhoek Hosea Kutako International Airport. De IATA code is WDH. De afstand van de luchthaven naar Windhoek bedraagt bijna 50 kilometer. Ik raad je aan om een luchthaven-taxi te nemen en deze van te voren online te reserveren, dit om te voorkomen dat er geen vervoer beschikbaar is en om discussies over prijzen te voorkomen. Het openbaar vervoer van de luchthaven naar de stad is niet optimaal.

Vanuit Amsterdam worden vluchten via de Zuid-Afrikaanse steden Johannesburg en Kaapstad aangeboden. Goedkoper is het om vanaf de Duitse luchthaven Frankfurt te vertrekken. Namibië is vroeger een Duitse kolonie geweest, iets wat je nog steeds terugziet in Namibië. Door dit verleden zijn er vanuit Duitsland wel rechtstreekse vluchten. De dichtstbijzijnde luchthaven in Duitsland is Frankfurt. Voor een retourvlucht Frankfurt am Main – Windhoek begint de prijs van je ticket op  € 650,–. Dit is een vlucht van ongeveer 10 uur.

Een retour Amsterdam – Windhoek met tussenstops heb je vanaf € 620,– tot € 1.000,–, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Op zowel de heen- als terugreis kom je de  volgende dag aan in Namibië of Nederland. Dit staat aangegeven met een +1 als teken dat de aankomst een dag later is. Bij een vroege terugvlucht vanuit Windhoek naar Frankfurt kom je dezelfde dag nog aan in Frankfurt. Als je met het openbaar vervoer terugreist naar Nederland, raad ik je aan een hotel rond de luchthaven van Frankfurt te boeken. De vluchten komen nl. allemaal ’s avonds laat aan op Frankfurt en de laatste trein naar Nederland is dan al vertrokken.

Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië.

 

Vliegtickets boeken naar Namibië

Er zijn veel websites waar je je tickets naar Namibië kunt boeken, zoals Skyscanner, Cheaptickets of Tix.nl.

Je kunt via de website van Skyscanner een prijsalert instellen zodat je een e-mail krijgt als het ticket dat jij op het oog hebt, goedkoper wordt. Je kunt op deze manier ook de verschillende maanden met elkaar vergelijken. Je vult in wanneer en waarheen je wilt vliegen en de heen- en terugreisdatum. Er komt dan een pop-up van Skyscanner voor het prijs alarm. Vul hier je e-mailadres in en je krijgt direct een e-mail als de prijs voor deze vlucht omhoog of omlaag gaat.

De prijs van een vliegticket is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Wanneer wil je Namibië bezoeken? Het hoogseizoen is duurder dan het laagseizoen, of vlieg je in een weekend of een door de weekse dag.
 • Wil je een rechtstreekse vlucht of een vlucht met een overstap? Als je een vlucht met overstap boekt, duurt je reis langer, maar is vaak goedkoper.
 • Wil je onderweg een stopover maken in bijv. Johannesburg, Kaapstad in Zuid-Afrika of Doha in Qatar?
 • Wat is je budget voor een vliegticket naar Namibië?
 • Hoe lang ga je, want vaak is een ticket dat 1 maand geldig is goedkoper dan als je bijv. een 3 maands ticket boekt.
 • Wil je een flexibel ticket of een niet wijzigbaar ticket?

Vliegen naar Namibië: Prijsalarm van Skyscanner is ingesteld
Voorbeeld van een prijsalarm van Skyscanner voor Windhoek/Namibië

 

Vliegen vanuit andere landen in Afrika

Vanuit Zuid-Afrika zijn er goede verbindingen met de luchthaven Windhoek. Voordeel is dat zowel Kaapstad als Johannesburg rechtstreeks door KLM worden aangevlogen. Je hoeft alleen nog een aansluitende vlucht naar Windhoek te boeken.

Ik maakte een groepsrondreis die begon in Zuid-Afrika en na een week rondtrekken in Zuid-Afrika stak ik de grens over naar Namibië. Mijn heenvlucht was naar Kaapstad. Deze fantastische stad heeft goede verbindingen met Windhoek.

Ook Johannesburg heeft goede verbindingen met Windhoek. Mijn terugreis verliep via Johannesburg. Daar stapte ik over op de rechtstreekse vlucht met KLM naar Amsterdam.

Begin je je rondreis in bijvoorbeeld Zuid-Afrika of steek je met je huurauto de grens met Botswana over? Houd er dan rekening mee dat er een toeslag kan gelden bij autohuur. Dit geldt ook als je je auto in een andere plaats inlevert dan waar je je auto ophaalt.

 

Binnenlandse vluchten Namibië

De afstanden binnen Namibië zijn groot. Er zijn in Namibië meerdere luchthavens, zowel in steden (Walvis Bay) als bij toeristische bezienswaardigheden, zoals Etosha National Park en de Sossusvlei. Vanuit Walvis Bay vertrekken ook vluchten naar buurland Zuid-Afrika.

De luchthavens zijn Namibië zijn klein. Zelfs de luchthaven van Windhoek is klein met één vertrekhal en één aankomsthal waar alle vluchten bij elkaar zitten. Ik moest na het boarden lopend naar het vliegtuig dat me naar Johannesburg bracht.

Omdat de luchthavens zo klein zijn wordt er met kleine vliegtuigjes gevlogen. De prijzen voor binnenlandse vluchten zijn hoog en de vluchten, met name in het hoogseizoen, zijn snel volgeboekt. De binnenlandse vluchten naar de toeristische trekpleisters worden door privé maatschappijen en chartervliegtuigen uitgevoerd.

 

Vluchtduur naar Namibië

Met een rechtstreekse vlucht vanuit Frankfurt vlieg je in 10-11 uur naar Windhoek. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam.

Heb je een vlucht met een tussenstop duurt de vlucht natuurlijk langer. Hoeveel langer, hangt af van je vliegroute en hoelang je tussenstop is.

Het is in Windhoek 1 uur later dan in Nederland.

 

Bespaartips op je vliegtickets naar Namibië

 • Wees flexibel in je reisdagen. Het kan veel geld schelen als je een dag later vliegt of in plaats van in het weekend op en maandag. Vertrek in een weekend is vaak duurder dan een door de weekse vertrekdag. Je kunt met bijv. Skyscanner de prijzen van een vliegticket over een hele maand of een heel jaar vergelijken om zo het goedkoopste ticket te boeken. Stel, als je je vlucht nog niet hebt gevonden hebt een zgn. prijsalarm in, zodat je altijd op de hoogte blijft wanneer de prijzen veranderen.
 • Kijk ook naar andere luchthavens dan alleen naar Amsterdam. Soms kan het veel geld schelen om vanaf Brussel, Düsseldorf, München of Frankfurt te vertrekken.
 • Vergelijk altijd meerdere zoek- of boekingswebsites. De verschillende boekingswebsites kunnen onderling qua prijs door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties of verschillen in toeslagen en extra kosten.
 • In het laagseizoen is vliegen naar Namibië goedkoper dan in het hoogseizoen. Tijdens het hoogseizoen zijn de goedkopere vluchten en klassen al snel volgeboekt. De inwoners van Namibië hebben zomervakantie in december/januari. Veel accommodaties zijn dan volgeboekt of duurder en het is overal druk.
 • Een rechtstreekse vlucht is meestal duurder dan een vlucht met een tussenstop/overstap. Let wel op de overstaptijd. Je wilt niet een hele dag op een luchthaven waar niet veel te doen is rondhangen.
 • Let voor het boeken altijd op de overstaptijden, vliegtijd, luchthaven.
 • Let ook op de extra kosten die berekend worden, zoals administratiekosten, bagagekosten enz.

 

Heb jij nog tips voor vliegen naar Namibië?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Namibië

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog
Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog Vliegen naar Namibië? Je leest er alles over in deze blog. #Namibië #vliegennaarNamibië #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com