September 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in de Amsterdamse Waterleidingduinen, september 2020

 

In september 2020 heb ik 3 uitstapjes gemaakt. De rest van de tijd heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, veel foto’s bewerkt en  ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Intussen gaat het totaal niet goed met het coronavirus. Mensen zijn, naar mijn mening, te makkelijk geworden in het opvolgen van de maatregelen, zijn op vakantie geweest en hebben zich daar niet aan de daar geldende coronaregels gehouden en voilà, het virus steekt de kop weer op in Nederland. Nu zijn we terug bij af en zijn er de afgelopen weken weer strengere maatregelen ingesteld. Vanaf eind september is er een dringend advies om in publieke ruimten een mondkapje te dragen, iets wat we de afgelopen maanden niet hoefden.😷

In deze blog De maand september 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand september. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in september mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in september 2020

 • Zoals gezegd ben ik er in september 3x op uitgetrokken. Ik liep in de tweede week van september de tweede etappe van het Westerborkpad vanaf Station Diemen naar Station Weesp. Ik ben van plan om elke maand een etappe te lopen. Dit is dus een lange termijn project. Ook bezocht ik het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte ik voor het eerst sinds 2 maanden weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Mijn uitstapjes in september 2020 : etappe 2 van het Westerborkpad, het Cruquius Museum en de Amsterdamse Waterleidingduinen Mijn uitstapjes in september 2020 : etappe 2 van het Westerborkpad, het Cruquius Museum en de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • In september ben ik verder gegaan met het aanpassen van artikelen op JTravel.nl en ook de eerste blogs op JTravelBlog.nl zijn aangepast. Het gaat niet heel snel maar het begin is er. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe blogs geschreven die nog niet gepubliceerd zijn. Voor JTravel.nl heb ik een nieuw artikel met foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gepubliceerd en mijn artikelen over het Cruquius Museum zijn aangepast en uitgebreid met nieuwe foto’s.
 • In september heb ik 871 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in september plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In augustus ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, maar nog niet gepubliceerd heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins  gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • In september lees ik twee boeken: Vuurdoop van Nora Roberts en Op het eerste gezicht van Danielle Steel.


 • Deze maand verschijnt er één nieuw artikel op mijn website JTravel.nl: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 22 september 2020. Op deze website verschijnen 4 nieuwe blogs. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten deze maand mijn beide websites weer goed te vinden.
  Voor JTravelBlog was het niet de beste maand ooit, maar de cijfers zijn beter dan de afgelopen paar maanden.
  Voor JTravel was september helaas niet de beste maand ooit.
  De meeste bezoekers komen ook deze maand weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook en Pinterest).

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in september

Deze maand 2 nieuwe artikelen in deze top 5: Informatie Texel 2016 en Informatie Texel 2017. Beide artikelen hebben al eerder in deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie over Borkum
  Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 4. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland en nog veel meer.
 5. Informatie Texel 2017
  Ook in dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.

Informatie over Waddeneiland Texel Informatie over Waddeneiland Texel

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in september

Deze maand twee nieuwe, recente blogs in de top 5: Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam en Museumtip #14: Muiderslot in Muiden. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is schijnbaar veel behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet.
 3. Mijn bucketlist – Nederland
  Net als veel bloggers heb ik in een blog mijn wensenlijstje voor Nederland op een rijtje gezet, welke plaatsen of natuurgebieden in Nederland wil ik in toekomst nog bezoeken.
 4. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Dit jaar neem ik mijn kans, want het is er rustiger dan normaal omdat niet-Europese toeristen wegblijven. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.
 5. Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden
  Ik bezocht het Muiderslot tijdens een wandeling door vestingstad Muiden op de dag in maart dat werd aangekondigd dat de musea voorlopig gesloten zouden worden. In deze museumtip lees je alles over de routes in het kasteel, de binnen- en buitenruimtes van het Muiderslot.

Museumtip: het Muiderslot in MuidenMuseumtip: het Muiderslot in Muiden

 

Foto van de maand september

Mijn foto van de maand september is een foto die ik maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen van, hoe kan het ook anders, een vos.

Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen Foto van de maand september : Een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in september

Deze maand is mijn beste instagram post is dit keer geen foto van een vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen, maar een foto die ik in juli 2020 maakte tijdens mijn bezoek aan de Zaanse Schans.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van september

Voor mijn website JTravel is de pin Voorbereiding Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Alles over mijn voorbereiding van 10-daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in september verschenen op JTravelBlog

In september 2020 verschenen er in totaal 4 blogs op deze website.

 1. Tegenvallende bezienswaardigheden op reis
  Iedereen kent wel een plek die je hebt opgenomen in je reisroute tijdens een (groeps)rondreis of roadtrip of een stedentrip en waarvan je je een voorstelling hebt gemaakt en die plek valt achteraf gezien ontzettend tegen. Ik heb de voor mij tegenvallende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.
 2. 52 websites met gratis afbeeldingen voor je blogs
  Ik heb een lijst voor je gemaakt met 52 websites waar jij gratis en rechtenvrije afbeeldingen en foto’s voor je blog en websites kunt vinden. Ongetwijfeld heb jij ook wel eens een blog geschreven waar je geen eigen foto’s voor hebt.
 3. Westerborkpad etappe 2 : Station Diemen – Station Weesp
  Het verslag van de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp. Ik beschouw dit maar als een tussenetappe. Dit omdat ik weinig interessante plekken ben tegengekomen.
 4. Een wandeling langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, een stadsstrand en een botanische tuin.

Een wandeling langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas Een wandeling langs het groene deel van de Amsterdamse Zuidas

 

De artikelen die in september verschenen op JTravel

In september 2020 verscheen er 1 nieuw artikel op JTravel.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in september op JTravelBlog

Ik heb in september verschillende artikelen op JTravelBlog aangepast.

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog wordt zeer regelmatig aangevuld/aangepast, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Nu we weer mogen reizen, pas ik elke week mijn blog met aanbiedingen aan. Dit kunnen vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen zijn. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Op vakantie in coronatijd
  Vanaf 15 juni 2020 mogen wij, Nederlanders, weer reizen. In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat steeds meer landen in Europa van een code oranje naar een code geel en terug naar een code oranje reisadvies veranderden.

Corona, we hebben er allemaal mee te maken

 

Aangepaste artikelen in september op JTravel

Ik heb ook in september weer verschillende artikelen op JTravel aangepast.

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 22 september 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto van een vos met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Het Cruquius Museum in Cruquius
  Het Cruquius Museum in Cruquius (Haarlemmermeer) is verbouwd en totaal veranderd. Ik nam een kijkje in het vernieuwde museum (gratis toegankelijk met je museumkaart) en paste het bestaande artikel op mijn website aan, want er is het één en ander veranderd (en verbeterd) maar wat gebleven is, en waar veel bezoekers toch voor komen, is de werking van de stoommachine.
 • Foto’s van het Cruquius Museum in Cruquius
  In dit artikel heb ik nieuwe foto’s van het Cruquius Museum toegevoegd.

Het Cruquius Museum in Cruquius/Haarlemmermeer Het Cruquius Museum in Cruquius/Haarlemmermeer

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor oktober? Ik heb nog geen plannen voor deze maand. Wat ik ga doen is afhankelijk van het weer en mijn gezondheid. Ik ga waarschijnlijk de volgende (3e etappe) van het Westerborkpad van Station Weesp naar Muiderberg lopen. Verder zie ik het nog wel.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog In september 2020 liep ik de tweede etappe van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp, ik bezocht het vernieuwde Cruquius Museum in de Haarlemmermeer en maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2020 #westerborkpad #diemen #weesp #cruquiusmuseum #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com