Tegenvallende bezienswaardigheden op reis

Een tegenvaller op reis: de Drijvende Markt in de Mekong Delta in Vietnam

 

In deze blog heb ik een aantal tegenvallende bezienswaardigheden op reis voor je op een rijtje gezet. Iedereen kent wel een plek die je hebt opgenomen in je reisroute tijdens een (groeps)rondreis of roadtrip of een stedentrip en waarvan je je een voorstelling hebt gemaakt en die plek valt achteraf gezien ontzettend tegen.

Ik heb ook van deze plekken bezocht. Nu waren onderstaande plekken ook niet roodomrand in mijn lijstje must-see, met uitzondering van Swakopmund.

 

Port Elizabeth (Zuid-Afrika)

Tijdens mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika is één van de overnachtingsplekken Port Elizabeth aan de zuidkust. Ik verblijf hier twee nachten. Op de eerste dag kom ik aan het begin van de avond aan. Van de stad heb ik deze dag niets gezien. De volgende dag plenst het van de regen. We worden afgezet bij een winkelcentrum bij het strand. Maar wat en de chauffeur en de reisleider niet weten, is dat dit winkelcentrum wordt gerenoveerd en bijna alle winkels gesloten zijn.

Na de lunch wordt de groep naar township Motherwel gereden. Doordat het nog altijd regent is het een troosteloze boel en ontzettend vies. En als je dan ook nog een lokale begeleider in de bus hebt, die je precies kan vertellen waar de haarsalons en nagelstudio’s gevestigd zijn en voor de rest niet veel te vertellen heeft, is de lol van een townshiptour er snel af. De regen, de begeleiding en de troosteloosheid in de township maken dat dit een tegenvaller is. Veel meer dan een paar krotten heb ik niet gezien, de andere plekken waren door het slechte weer onbegaanbaar.

Aan het eind van deze townshiptour dineer ik in een lokale bar (shebeen) en is er een concert van een orkest van marinba’s en het Stars of Hope Gospelchoir.

Een tegenvaller op reis: Township Motherwel in Port Elizabeth/Zuid-Afrika

Bekijk ook: Foto’s van Port Elizabeth

 

Augrabies Falls (Zuid-Afrika)

Niet ver van de grens met Namibië liggen de watervallen Augrabies Falls. Tijdens mijn voorbereiding zie ik schitterende foto’s met een spectaculaire waterval. Nu dat valt tegen als ik dat tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika & Namibië zie. Het water staat nu heel laag, waardoor de waterval totaal niet spectaculair is. Er is bijna niets te zien en het is er bloedheet.

Volgens de beschrijvingen is het een 60 meter hoge waterval die bij een diepe kloof van 18 kilometer lang en 150 meter diep. Nu diep is het wel maar totaal niet spectaculair toen ik hier was.

Er leven veel dieren in dit National Park, dat is dan wel weer interessant, ik heb er verschillende gezien. Maar daar kom ik niet voor, ik wil een mooie waterval met veel water zien en dat zie ik (helaas) niet.

Een tegenvaller op reis: Augrabies Falls in Zuid-Afrika

Lees en bekijk ook: Augrabies Falls en Foto’s Augrabies Falls

 

Drijvende markt in de Mekong Delta (Vietnam)

Een dag voor het bezoek aan de drijvende markt in de Mekong Delta in Vietnam heb ik tijdens mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam al een deel van de Mekong Delta gezien en dat was een geweldige dag.

Dit keer stond voor ik terug zou rijden naar Ho Chi Minh City voor de terugvlucht naar Nederland, een bezoek aan de drijvende markt in de Mekong Delta op het programma. De dag in Can Tho, waar ik overnachtte, begon vroeg. Dit omdat we vroeg per boot naar de delta varen om de lokale bevolking aan het werk te zien. Op internet had ik gelezen dat de Mekong Delta een zeer populaire toeristische attractie in Vietnam is.

Een drijvende markt heb ik eerder bezocht, nl. in Thailand. Maar dit ziet er heel anders uit, dit omdat we met de boot langs de bootjes van de handelaren varen en niet zoals bij de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) buiten Bangkok er langs lopen. De handel is levendig en de lokale bevolking trekt zich niets van de toeristen aan. Maar wat mij en ook de rest van de groep opvalt, is dat de boottocht wel erg kort is. De boottocht duurt om precies te zijn 1 uur en een kwartier. Ook is het heel commercieel aan boord want onderweg, terwijl ik foto’s wil maken en wil genieten van dat wat ik zie, wordt er geprobeerd om bijv. sieraden te verkopen door de medewerkster aan boord. De sieraden zijn leuk, maar daar kom ik niet voor.

In de bus naar Ho Chi Minh City horen we dat deze boottocht inderdaad korter was dan zou moeten, de reden is dat we onderweg langs werkzaamheden rijden, waarvan niet bekend is of dit veel vertraging zal opleveren. We moeten wel het vliegtuig halen. Maar gelukkig valt het allemaal mee en blijven we langer op ons lunchadres.

Een tegenvaller op reis: de Drijvende Markt in de Mekong Delta in Vietnam

Lees en bekijk ook: Mekong Delta en Foto’s Mekong Delta

 

Giant’s Playground (Namibië)

14 kilometer van Keetmanshoop in het zuiden van Namibië staat de Gariganus boerderij. Hier zijn twee bezienswaardigheden te zien: het fotogenieke Kokerbomenwoud/Quiver Tree Forest en Giant’s Playground. En deze laatste bezienswaardigheid valt ontzettend tegen.

Voor mij is het een hoop stenen, terwijl een groepslid tijdens deze 22-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika & Namibië dit helemaal geweldig vindt. Ieder zijn ding.

Giant’s Playground/Speeltuin van de Reuzen staat bekend om zijn bizarre rotsformaties. Het ziet er uit alsof hier een reus met rotsblokken heeft lopen gooien. Er zijn rotsformaties en een reeks doolhoven ontstaan.

Een paar groepsleden maken een wandeling langs de rotsformaties. Een paar andere groepsleden en ik zoeken de schaduw op en wachten op de anderen.

Een tegenvaller op reis: Giant's Playground in Namibië

Lees en bekijk ook: Giant’s Playground en Foto’s Giant’s Playground

 

Swakopmund (Namibië)

Swakopmund is ook zo’n tegenvallende bestemming tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika & Namibië. Ik verblijf hier tijdens het weekend en als je Namibië bezoekt, zorg er dan voor dat je in de weekenden niet in de grotere plaatsen verblijft, want de winkels zijn er allemaal gesloten. Dit geldt ook voor bijv. de hoofdstad Windhoek. De winkelsluitingen doen erg denken aan Duitsland (logisch want Namibië is een vroegere Duitse kolonie). Daar zijn ook alle winkels vanaf zaterdagmiddag gesloten. Nu in Swakopmund is dat niet anders.

Toen ik hier verbleef begon het al met de accommodatie die heel slecht was en waar heel veel over geklaagd werd. Vervolgens komen we er achter dat er geen winkel en museum open is.

Ik heb uiteindelijk op de zondag twee excursies rond Walvis Bay gemaakt: een boottocht in de haven van Walvis Bay en een Living Desert Tour in de Namib woestijn.

Een paar groepsleden heeft ook deelgenomen aan één of beide excursies en de rest van de groep heeft ’s ochtends een zandduin beklommen en op zondagmiddag waren ze in Swakopmund waar niets te beleven viel.

Het enige dat ik leuk vind aan Swakopmund is de pier en de zonsondergang vanaf het strand. Swakopmund doet Duits aan met bijv. menukaarten in restaurants die in het Duits zijn opgesteld of verschillende Konditoreien in het centrum.

Een tegenvaller op reis: Swakopmund in Namibië

Lees en bekijk meer: Swakopmund en Foto’s Swakopmund

 

Petrified Forest (Namibië)

De versteende bomen van Petrified Forest in de buurt van Khorixas in het noorden van Namibië vind ik weinig voorstellen. De aanrijdroute is een knollenpad en heel slecht aangegeven. Een grote bus zou hier niet kunnen rijden. Tijdens deze 22-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika & Namibië is het vervoer in een kleine bus, maar die heeft ook moeite om Petrified Forest te bereiken. Het is een verschrikkelijk pad met hele diepe kuilen waar we doorheen heen moeten rijden.

De gids staat in ene voor ons, wij hebben hem niet aan zien/horen komen. Later horen we dat hij ons heeft zien aankomen en dat hij over de velden van zijn huisje naar de ingang is gelopen. Zijn kantoor is wel grappig. Een paar boomstammen en een bord office. That’s it.

De rest valt tegen. We krijgen weinig tot geen uitleg wat Petrified Forest is. Nu het zijn 50 boomfossielen die ongeveer 260 miljoen jaar oud zijn.

Een tegenvaller op reis: Petrified Forest in Namibië

Lees en bekijk meer: Petrified Forest en Foto’s Petrified Forest

 

Een paar andere tegenvallers

Tijdens een paar stedentrips, die ik maakte in het nog niet digitale tijdperk, bezocht ik Kopenhagen en Brussel. Tijdens deze twee stedentrips waren de Zeemeermin in de haven van Kopenhagen en Manneken Pis een paar grote afknappers. Wat zijn die beeldjes klein.

Als ik mijn fotonegatieven gescand en gedigitaliseerd heb, zal ik, als ik de foto’s van deze stedentrips terug kan vinden, in deze blog plaatsen.

 

Manneken Pis in Brussel (België)

In het centrum van de Belgische hoofdstad staat het beeldje van Manneken Pis. Het plassende mannetje is een van de meest gefotografeerde standbeelden en overgewaardeerde beelden ter wereld. Manneken Pis is een symbool van België.

Verwacht niet te veel van je bezoek aan Manneken Pis. Het beeld is slechts 58 centimeter hoog en het is er altijd druk met veel toeristen die proberen een foto te maken. Je moet bovendien erg opletten voor zakkenrollers. Als de toeristen er niet zouden staan zou je het beeldje zo voorbij lopen, zo onopvallend is Manneken Pis en ook zo onopvallend is het beeld geplaatst.

 

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen (Denemarken)

Op een foto lijkt de Kleine Zeemeermin heel wat. Maar het beeldje in Kopenhagen/Denemarken is slechts 1,25 meter hoog. Net als Manneken Pis is dit  een van de beroemdste standbeelden ter wereld. De Kleine Zeemeermin is het hoofdpersonage in een sprookje van Hans Christian Andersen.

Je vindt dit beeldje dat je toch wilt zien als je in Kopenhagen bent op een rots in de haven. Ga op de drukte af. Je moet goed kijken om het kleine beeldje tussen de toeristen te vinden.

 

Heb jij ook wel eens een tegenvallende bezienswaardigheid bezocht? Ik ben heel benieuwd. Je kunt reageren via het reactieformulier onder dit artikel.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog

Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog Ik heb een aantal tegenvallende bezienswaardigheden die ik tijdens mijn reizen bezocht op een rijtje gezet. Waarom ik deze bezienswaardigheden vond tegenvallen, lees je in deze blog. #giantsplayground #namibie #petrified forest #swakopmund #mekongdelta #vietnam #drijvendemarkt #portelizabeth #zuidafrika #township #augrabiesfalls #jtravel #jtravelblog

2 reacties

 • Anne schreef:

  Ooit was ik in Zimbabwe en maakte ik een helicopter vlucht over de Victoria Falls. Net als jij ook in het verkeerde seizoen. Uiteraard prachtig maar niet het spektakel wat ik verwacht had.

  • Jaquelien schreef:

   Hallo Anne,
   Zo jammer dat zoiets waarvan je verwacht dat het spectaculair zou zijn nav foto’s en video’s en sociale media die je tijdens de voorbereidingen gezien hebt, zo tegenvallen. En je betaalt er een smak geld voor. Qua waterval had ik dat heel erg bij de Augrabies Falls in het noorden van Zuid-Afrika. Daar was niets bijzonders aan op het moment dat ik er was, er stond bijna geen water in. Had toen ook al een tijd amper geregend in dit gebied.

 • Geef een reactie

  Over JTravelBlog

  Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

  Zoeken

  Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

  Buy me a coffee

  Aanbiedingen

  Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

  Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

  Boek een vlucht

  Skyscanner

  Boek je hotel  Booking.com

  Boek je Natuurhuisje

  Boek hier je Natuurhuisje

  Heb je nog iets nodig?

  Bol.com