December 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow bij de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep, december 2023

 

Op deze laatste dag van het jaar 2023 kijk ik terug op de afgelopen maand. Als je dit leest verblijf ik in verband met de feestdagen in Groningen. De maand december 2023 is weer voorbij gevlogen. Een maand waarin opnieuw veel regen viel en de temperaturen schommelden. Ik ben er 2 keer op uitgetrokken in december 2023. Ik reken dan het verblijf in Groningen niet mee. Ook heb ik in december weer heel veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Nog een paar punten op de i. Ik heb op het laatst nog een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Zoals je al een paar maanden leest, ben ik bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin 2023 besloten om JTravel.nl voortaan in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari 2023 gebeurd. Ik ben nog niet klaar voor de overstap van Joomla naar WordPress. Het overzetten van de artikelen naar Elementor Pro is gebeurd, maar ik heb nog een paar dingen verandert waardoor ik nog een keer alle artikelen langs loop om die veranderingen door te voeren. Mijn website is bijna af. Ik hoop ergens in januari 2024 de nieuwe versie live te zetten.

In deze blog December 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand december. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in december mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in december 2023

 • Ik ben er in december 2x op uitgetrokken. Ik bezocht de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De laatste week van december verblijf ik in verband met de feestdagen in het hoge noorden bij mijn ouders.

December 2023: Een bezoek aan de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen December 2023: Een bezoek aan de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • In december 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is nog altijd dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in december wel nieuwe blogs voor deze website geschreven.
 • Ik heb in december mijn website verder aangepast met Elementor Pro n.a.v. de cursus van Matthijsonline.nl. Ik kwam er achter dat de wijzigingen veel makkelijker kunnen en dat heb ik nu ook direct aangepakt. In januari komt JTravel nieuwe stijl online, daarna wil ik JTravelBlog onderhanden nemen want die mag ook wel in een nieuw jasje gestoken worden.
 • In december 2023 heb ik 451 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Het is een puinhoop bij X, het vroegere Twitter, en er ontstaan steeds meer twijfels over het voortbestaan van dit social media kanaal. Na Bluesky is er in december een nieuw social media kanaal beschikbaar, Threads. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal? Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten. Ook op Mastodon post ik dagelijks berichten. Volg jij mij al op Mastodon?
 • Ook in december plaatste ik niet elke dag pins op Pinterest, als ik wel pins plaatste gebeurde dit zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In december lees ik een paar boeken. De reden: er  zijn ’s avonds weer wat leukere programma’s op televisie. Ik lees ongeveer de helft van Het dossier van Anya Niewierra, het vulgaire boekje December van Bregje Hofstede, het indrukwekkende Vlucht uit Parijs van Mario Escobar en om in de kerstsfeer te komen De kerstboekwinkel van Jenny Colgan.

 • In december verschijnen er geen nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Ik heb wel een aantal artikelen gemaakt, maar die verschijnen alleen op de nieuwe versie van JTravel. Als die website online staat zie je startpagina’s van de bestemmingen en continenten en een aantal artikelen met de foto’s van mijn wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen van de afgelopen maanden.
 • Op deze website verschijnen in december 9 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in december aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De websites scoren in december qua bezoekersaantallen veel lager dan de afgelopen maanden. Door de laatste Google updates van september (‘Helpful content update’) en oktober (‘spam update’) ben ik voor JTravelBlog heel veel posities verloren. Deze updates doen mijn website absoluut geen goed. Het aantal bezoekers is dramatisch gekelderd. In het nieuwe jaar ga ik een online SEO cursus volgen die mij (hoop ik) weer meer inzichten geeft wat ik kan aanpassen qua seo en de vindbaarheid in Google. De updates hebben op dit moment nog niet veel invloed op JTravel. De meeste bezoekers komen ook in december weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laat voor zowel JTravelBlog als JTravel een dalende lijn zien ten opzichte van de vorige maanden. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram. Ik heb mijn strategie aangepast. Ik plaats nu elke dag een foto rond een thema.
 • Omdat Google GA4 zo ingewikkeld is geworden heb ik bij Datalover de Google Analytics 4 dashboard voor Bloggers aangeschaft. Dit zorgt er voor dat ik veel makkelijker mijn cijfers kan inzien.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in december

Deze maand staan drie dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. De andere twee artikelen hebben al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie over Zuid-Afrika
  Zuid-Afrika is de bestemming van mijn tweede en vierde verre reis. Een land waar ik veel over gehoord, gezien en gelezen heb. In dit artikel heb ik belangrijke informatie over dit schitterende land voor je op een rijtje gezet, zoals de ligging, het klimaat, de geschiedenis maar ook praktische zaken zoals geldzaken, grensdocumenten en beste reistijd.I
 3. Panoramaterras op Schiphol
  Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar je goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras zie je de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras geparkeerd staat. Je kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.
 4. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Wandeling langs street art in Haarlem
  Ik maakte een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.

Street art van Sidney Waerts op de Korteweg in Haarlem Street art van Sidney Waerts op de Korteweg in Haarlem

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in december

In december staat 3 blogs in het overzicht die er vorige maand ook in stonden. Twee blogs hebben dit overzicht nog niet eerder gehaald. De blog over de nominaties van de wandelroute van het jaar en de Pioniersroute zijn ook pas deze maand verschenen.

 1. Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas
  Het recept van een klassieker: Quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het is een recept van een hartige taart die iedereen lekker vindt. Het recept lees je in deze blog.
 2. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  In november werden de kandidaten en de locatie (Mexico) voor het seizoen 2024 bekend. Ik kon het direct merken aan de bezoekersaantallen van deze blog. Vanaf 6 januari 2024 gaat heel Nederland zich weer afvragen ‘Wie is de Mol?’ van dit seizoen. Ik heb er nu al zin in. Ik heb een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties gemaakt. Een mooie lijst vol reisinspiratie.
 3. Wat kost reizen in Namibië
  Ik heb de kosten van reizen door Namibië voor je op een rijtje gezet. De kosten van een reis door Namibië is voor iedereen anders. Overnacht je in hotels of kies je voor een auto met daktent? Reis je alleen of in een groep? Allemaal dingen die een budget bepalen. Namibië is geen goedkope bestemming, houd daar rekening mee als je besluit om dit schitterende land te bezoeken.
 4. Wandelnetwerk Noord-Holland : Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp
  Ik liep de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 9,38 kilometer die start bij startpunt Zwaanshoek bij knooppunt 9. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met Pioniersroute over de Boseilanden in Zwaanshoek, door de wijk Floriande in Hoofddorp en PARK 21. De Pioniersroute is voorzien van gele pijlen en ligt tussen Zwaanshoek en Hoofddorp. De wandelroute gaat door de nieuwe parken en buurten van de wijk Floriande in Hoofddorp en de ruigtes in PARK21. Allemaal relatief nieuw, echt pioniersland.
 5. Nominaties voor de wandelroute van het jaar 2024
  Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer een wandelroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 10 wandelingen verspreid over de hele Benelux genomineerd en staan op de longlist voor de Wandelroute van het Jaar 2024. De winnaar van deze eretitel voor de ‘beste wandelroute’ van de Benelux wordt op 2 maart 2024 bekend gemaakt. De jury maakt de uitslag tijdens de Fiets en Wandelbeurs in het Belgische Gent bekend. Benieuwd welke 10 wandelingen op de longlist staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Bonifatiusroute: Nominatie voor de wandelroute van het jaar 2024 Bonifatiusroute: Nominatie voor de wandelroute van het jaar 2024

 

Foto van de maand december

Mijn foto van de maand december 2023 is een foto van ruig haarmos in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ruig haarmos in de Amsterdamse Waterleidingduinen Ruig haarmos in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in december

Mijn beste Instagram post van december 2023 is een foto die ik in november van een gele trilzwam tijdens mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van december

Voor mijn website JTravel is de pin Reisverslag van mijn reis door Zuid-Afrika de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas. Beide pins hebben al eerder in dit overzicht heeft gestaan.

Hier vind je mijn reisverslagen van mijn 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika. Lees je mee? #zuidafrika #reisverslag #jtravel #jtravelblog #reisverslagzuidafrika Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in december verschenen op JTravelBlog

In december 2023 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website. Vanaf half september publiceer ik weer 2x per week een blog. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress kost veel tijd en gaat deze komende maanden even voor maar ik heb besloten om op woensdag ook weer blogs te publiceren. Kijken of het helpt de dramatische bezoekersaantallen wat op te krikken.

 1. November 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand november 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand november voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’
  De wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Den Haag. Dit is het vierde deel van de serie acht keer anders. Er zijn al delen over Rotterdam, Utrecht en Amsterdam verschenen. In deze gids zeer interessante wandelingen door Den Haag. Elke wandeling heeft een thema.
 3. In de spotlights : Decemberhoeve – Nieuw-Vennep
  Ik bezocht de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep. Bij de Decemberhoeve mag je je eigen kerstboom zagen. Heb je geen zin in zagen, op het erf staan de kerstbomen in verschillende soorten en maten al klaar. In de landbouwschuur vind je een uitgebreid assortiment kerstverlichting, kerstballen, kerstdorponderdelen in Dickenssfeer, kerststukken, kaarsen en accessoires. Maar de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep is meer.
 4. Nominaties voor de wandelroute van het jaar 2024
  Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer een wandelroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 10 wandelingen verspreid over de hele Benelux genomineerd en staan op de longlist voor de Wandelroute van het Jaar 2024. De winnaar van deze eretitel voor de ‘beste wandelroute’ van de Benelux wordt op 2 maart 2024 bekend gemaakt. De jury maakt de uitslag tijdens de Fiets en Wandelbeurs in het Belgische Gent bekend. Benieuwd welke 10 wandelingen op de longlist staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.
 5. Nominaties voor de fietsroute van het jaar 2024
  Zoals elk jaar, wordt ook dit jaar weer de fietsroute van het jaar gekozen. In totaal zijn er 5 fietsroutes in Europa genomineerd. Ze staan op de lijst voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Op vrijdag 23 februari 2024 maakt de jury de winnaar bekend tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs in Utrecht. Benieuwd welke 5 fietsroutes op de lijst staan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.
 6. Wandelnetwerk Noord-Holland : Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp
  Ik liep de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een nieuwe wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 9,38 kilometer die start bij startpunt Zwaanshoek bij knooppunt 9. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met Pioniersroute over de Boseilanden in Zwaanshoek, door de wijk Floriande in Hoofddorp en PARK 21. De Pioniersroute is voorzien van gele pijlen en ligt tussen Zwaanshoek en Hoofddorp. De wandelroute gaat door de nieuwe parken en buurten van de wijk Floriande in Hoofddorp en de ruigtes in PARK21. Allemaal relatief nieuw, echt pioniersland.
 7. Rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland
  Ik liep een rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland vanaf ingang Middenduin. Middenduin is één van de ingangen van dit Nationaal Park tussen Zandvoort en IJmuiden. Deze wandeling vanaf de ingang Middenduin in Overveen is uitgezet door Wandelnetwerk Noord-Holland en Staatsbosbeheer. Het is een prachtig gebied dat uitnodigt tot een mooie wandeling. Onderweg had ik een ontmoeting met een groepje Schotse Hooglanders.
 8. De door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023
  Ook in 2023 heb ik, net als in voorgaande jaren, een overzicht gemaakt van de door mij bezochte musea met mijn museumkaart in 2023. Sinds ik mijn museumkaart in augustus 2017 heb aangeschaft, bezoek ik regelmatig en vaker een museum. Het idee is en was: met mijn museumkaart zo veel mogelijk leuke musea bezoeken. Doe inspiratie over voor een volgend museumbezoek.
 9. December 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand december 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand december voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is deze blog.

Schotse Hooglanders tijdens rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland Schotse Hooglanders tijdens rondje Kamperberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

 

De artikelen die in december verschenen op JTravel

In december 2023 verschenen er geen nieuwe artikelen op JTravel. Mijn streven is om in januari 2024 weer nieuwe artikelen op mijn nieuwe website te publiceren.

 

Aangepaste berichten in december op JTravelBlog

Ik heb in december 1 blog op JTravelBlog aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen, museum van de week en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

Aangepaste artikelen in december op JTravel

Ik heb in december geen artikelen op JTravel aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor januari? Mijn plannen zijn om weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken. Voor de rest van de maand heb ik nog geen plannen. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper. Ook wil ik mijn website verder afmaken qua styling en aanpassingen.
Ook in 2024 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel

In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel In december 2023 bezocht ik de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep en maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #december2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #decemberhoeve #nieuwvennep #wandelen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com