Juni 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens de 26e etappe van het Westerborkpad, juni 2023

 

De maand juni is weer voorbij gevlogen. Juni was een warme en droge maand. Ik ben er in juni 2023 3 keer op uitgetrokken. Het was soms te warm om weg te gaan en eind juni waren de weersvoorspellingen niet altijd betrouwbaar voor dat wat ik wilde doen, nl. fietsen. Ik heb geen zin om onderweg kleddernat te worden. Ik heb in juni heel veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Zoals je al een paar maanden leest, ben ik bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin dit jaar besloten om JTravel.nl in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari gebeurd. In juni heb ik mijn layout en thema aangepast en ben ik opnieuw begonnen met het bijschaven van alle artikelen omdat ik heb besloten om met Elementor te gaan werken. Voor half augustus moet ik overstappen van Joomla naar WP. Mijn website zal nog niet volledig af zijn zoals ik wil maar ik zal ook vanaf half augustus nog een tijdje zoet zijn met de aanpassingen. Deze maand kwam er nog een ‘leuk’ karweitje bij, nl. Google Analytics Universal omzetten en inrichten naar Google Analytics GA4. Ik kwam er niet uit, gelukkig was er al een deel automatisch omgezet, maar waar ik bepaalde statistieken terug kan vinden was voor mij onduidelijk. De reden dat ik halverwege deze maand een gratis masterclass bij Spixels Online Marketing heb gevolgd en een cursus heb aangeschaft die me heel veel duidelijk maakt.

In deze blog Juni 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand juni. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in juni mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in juni 2023

 • Ik ben er in juni 3x op uitgetrokken. Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen (ik heb weer genoten van de vossenwelpen), ik maakte een wandeling langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25 + 26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Dit was voor mij iets te ver want ik heb er een aantal dagen last van gehad. Het was warm die dag en ik heb meer dan 20 kilometer gelopen. De reden dat ik twee etappes op een dag liep was omdat er in dit deel van Drenthe (bijna) geen openbaar vervoer (meer) rijdt en als het al rijdt, is het slechts 1x per uur en niet in de weekenden. Deze laatste etappes van het Westerborkpad moet ik daarom goed plannen qua data en locatie.

Juni 2023: zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een hofje tijdens de hofjeswandeling in Leiden en etappe 25+26 van het Westerborkpad Juni 2023: zonnedauw in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een hofje tijdens de hofjeswandeling in Leiden en etappe 25+26 van het Westerborkpad

 

 • In juni 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in juni wel een aantal nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • Ik heb in juni een cursus van Matthijsonline.nl gevolgd, dit omdat ik me wil verdiepen in het Astra-thema en Elementor (Pro). Ik heb er veel aan, want het geeft mij weer ideeën hoe mijn websites aan te passen.
 • In juni heb ik 1471 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Omdat Twitter is overgenomen en het daar volgens mij een puinhoop is, heb ik me in november 2022 aangemeld bij Mastodon. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal. Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten.
 • Ook in juni plaatste ik niet elke dag pins op Pinterest, als ik wel pins plaatste gebeurde dit zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In juni lees ik niet veel omdat er ’s avonds leuke programma’s op televisie zijn. Ik lees een deel van Diplomatenvrouw van Pam Jenoff, het tegenvallende Moordende hitte van Sophie Wester, Plaats voor geluk van Nora Roberts en een groot deel van de thriller Vuurland van Pascal Engman. Ook heb ik een klein deel van een ander boek gelezen, maar daar kwam ik niet doorheen, ik heb het boek niet uitgelezen.

 • In juni verschijnen er 2 nieuw artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat is lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in juni 6 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in juni aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De website JTravel scoort in juni qua bezoekersaantallen lager dan de afgelopen maanden maar is wel de beste juni maand ooit. Juni is voor JTravelBlog een slechte maand, geen idee waarom. Zullen alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen zijn werk weer doen? De meeste bezoekers komen ook in juni weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laten een wisselend beeld zien ten opzichte van de vorige maanden want beide websites scoren slechter dan de afgelopen maanden. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram. Ik heb mijn strategie aangepast. Ik plaats nu elke dag een foto rond een thema.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in juni

Deze maand drie dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. De twee andere artikelen hebben al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Informatie over Borkum
  Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.
 5. Beatrixpark in Amsterdam
  Het Beatrixpark in Amsterdam ligt niet ver vanaf NS station Amsterdam-Zuid. Het Beatrixpark werd in 1938 aangelegd en was in 1972 onderdeel van de in Amsterdam gehouden Floriade. Het is hier heerlijk relaxen, wandelen en fietsen.

Informatie over het Duitse Waddeneiland Borkum Borkum

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in juni

In juni staan vier dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5. De blog met tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen staat sinds lange tijd niet meer in dit overzicht. De blog Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.
 3. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  Begin maart is de mol, winnaar en verliezer bekend geworden. Dat het programma voor dit seizoen voorbij is, merk ik aan de bezoekersaantallen, deze blog met een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties staat niet meer op de eerste plaats. Op naar het nieuwe seizoen (ik heb ergens gelezen dat de nieuwe kandidaten al uitgekozen zijn!). Op naar een aanvulling van deze mooie lijst vol reisinspiratie.
 4. Een bezoek aan het Verscholen Dorp bij Vierhouten
  Het Verscholen Dorp bij Vierhouten op de Veluwe is een onderduikkamp uit de Tweede Wereldoorlog in de bossen van de Veluwe tussen Nunspeet en Vierhouten. Het Verscholen Dorp is een nagebouwd onderduikersdorp uit de Tweede Wereldoorlog dat bestaat uit drie hutten. Zij staan op de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de hutten van het Verscholen Dorp stonden. Op een informatiepaneel lees je uitleg over het onderduikersdorp. Ook zijn er twee gedenkstenen geplaatst.  Ik bezocht het Verscholen Dorp tijdens mijn wandeling van de 14e etappe van het Westerborkpad.
 5. Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage
  Iedereen heeft de afgelopen tijd de bagagechaos op luchthaven Schiphol gezien of zelf ervaren. Het is een nachtmerrie voor iedereen, je bagage kwijtraken. Daar sta je dan bij de bagageband en wacht en wacht en wat er ook langs komt, niet jouw koffer, alle andere passagiers zijn al vertrokken. En jouw koffer is er nog altijd niet en is waarschijnlijk zoek. In deze blog heb ik je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage op een rijtje gezet.

Bruiningshofje aan de Botermarkt in Haarlem Bruiningshofje aan de Botermarkt in Haarlem

 

Foto van de maand juni

Mijn foto van de maand juni 2023 is een vossenfoto. De foto van de maand is dezelfde foto die je ook bij De artikelen die in juni verschenen op JTravel. Ik heb deze maand niet echt een foto die er uitspringt.

 

Beste Instagram-post in juni

Mijn beste Instagram post van juni 2023 is een foto die ik in april van een vossenwelp in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte en nu pas poste op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van juni

Voor mijn website JTravel is de pin Reisschema Texel 2017 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand de pin: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas. Beide pins hebben al eerder in dit overzicht heeft gestaan.

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 10-daagse verblijf op Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #reisschema #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in juni verschenen op JTravelBlog

In juni 2023 verschenen er in totaal 6 blogs op deze website. Ik had besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren, maar een paar blogs konden niet wachten tot publicatie. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress kost veel tijd en gaat deze komende maanden even voor. De blogs op woensdag heb ik op een uitzondering na geskipt uit de planning.

 1. Mei 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand mei 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand mei voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’
  De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ is een wandelgids met 10 thematische wandelingen in en rond Delft, variërend tussen 11 en 14,5 kilometer. De uitdaging voor de routemakers Cock Hazeu en Peter Kuiper was daarbij om ook mensen die denken alles in en om Delft wel te kennen, te laten zien dat er toch nog veel te ontdekken valt. Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
 3. Westerborkpad etappe 24 : Koekange – Station Hoogeveen
  Dit is mijn verslag van etappe 24 van het Westerborkpad van Koekange naar Station Hoogeveen over een afstand van 15 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 4. Mooie vakantiehuisjes in de provincie Limburg
  Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes in de provincie Limburg voor je op een rijtje gezet. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes in Limburg variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes in de provincie Limburg verblijft.
 5. Een rondleiding over Buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede
  Ik nam deel aan een gratis rondleiding over Buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede. Deze gratis rondleiding wordt wekelijks op zaterdag gehouden en tot eind mei ook op dinsdagmiddag. Dit komt mij beter uit. Helaas zijn de gebouwen op de buitenplaats niet toegankelijk omdat ze bewoond worden. Ook tijdens speciale dagen als Openmonumentendag zijn de huizen niet toegankelijk. In deze blog lees je meer over Huis te Manpad in Heemstede en de rondleiding.
 6. Parklopen over Landgoed Clingendael in Den Haag
  Ik combineerde mijn bezoek aan de Japanse Tuin in Den Haag met een een mooie wandeling over Landgoed Clingendael: Parklopen. Ik besluit deze de combinatie van de gele en rode route te lopen, dit zijn zgn. parklopen. Alles over Parklopen over Landgoed Clingendael in Den Haag lees je in deze blog.

De achterkant van Huis te Manpad tijdens de rondleiding over Buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede De achterkant van Huis te Manpad tijdens de rondleiding over Buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede

 

De artikelen die in juni verschenen op JTravel

In juni 2023 verschenen er 2 nieuwe artikelen op JTravel.

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 3 mei 2023
  Mijn 5e bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2023 is op 3 mei. Dit keer spotte ik een paar vossenwelpen en hun moeder. De 🦊 worden groot. De foto’s van deze middag zie je in dit artikel.
 2. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 7 juni 2023
  Mijn 6e bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2023 is op 7 juni. Dit keer spotte ik een paar vossenwelpen maar op een andere plek dan voorgaande keren. Ook zag ik zonnedauw, blauwborsten (vogels) en damherten. De 🦊 worden groot. De foto’s van deze middag zie je in dit artikel.

Een vossenwelp in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een vossenwelp in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in juni op JTravelBlog

Ik heb in juni één blog op JTravelBlog aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • Aanbiedingen
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen en een boek van de week. Het museum van de week staat ook weer online omdat de musea weer geopend zijn. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

 

 

Aangepaste artikelen in juni op JTravel

Ik heb in juni 2 artikelen op JTravel aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Delft' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig De wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor juli? Mijn plannen zijn om weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken, twee etappes van het Westerborkpad te lopen (mijn planning is om de overige etappes in 2023 te lopen) en ik ga naar Groningen, dit omdat ik in juli jarig ben en mijn ouders niet meer in staat zijn om van het noorden naar het westen van Nederland te reizen, reis ik naar het noorden. Ook wil ik mijn website verder afmaken qua styling en aanpassingen. Ik heb nog t/m half augustus om dit af te ronden. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper.
Ook in 2023 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog In juni 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en langs de 35 hofjes in Leiden en ik liep etappe 25+26 van het Westerborkpad van Station Hoogeveen naar Wijster. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #juni2023 #leiden #hofjesinleiden #westerborkpad #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com