Augustus 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens de 29e etappe van het Westerborkpad, augustus 2023

 

Ook augustus 2023 was een maand met twee gezichten: het begin van de maand was wisselvallig met veel regen, zon en  frisjes, de tweede helft van augustus was het lekker weer met soms een regendag. Ik ben er in augustus 2023 4 keer op uitgetrokken. Ik heb ook in augustus heel veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Zoals je al een paar maanden leest, ben ik bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin dit jaar besloten om JTravel.nl in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari gebeurd. De datum van half augustus heb ik losgelaten na overleg met het hostingbedrijf. Ik ben nog niet klaar voor de overstap van Joomla naar WordPress. Niet alle artikelen zijn al aangepast met behulp Elementor Pro. Mijn website is nog niet af. Ik ben er nog wel een tijdje zoet mee om alles aan te passen. Ik hoop ergens eind oktober de nieuwe versie live te zetten.

In deze blog Augustus 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand augustus. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in augustus mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in augustus 2023

 • Ik ben er in augustus 4x op uitgetrokken. Ik maakte deze maand weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik liep de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en bezocht het Herinneringscentrum en het kampterrein en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes.

Augustus 2023: Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, etappe 1 van het Voetstappenpad, Kamp Westerbork en etappe 2 van het Voetstappenpad Augustus 2023: Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, etappe 1 van het Voetstappenpad, Kamp Westerbork en etappe 2 van het Voetstappenpad

 

 • In augustus 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in augustus wel een aantal nieuwe blogs voor deze website geschreven.
 • Ik heb in augustus mijn website verder aangepast n.a.v. de cursus van Matthijsonline.nl.
 • In augustus heb ik 1.247 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Omdat X, het vroegere Twitter, is overgenomen en het daar volgens mij een puinhoop is, heb ik me in november 2022 aangemeld bij Mastodon. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal. Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten.
 • Ook in augustus plaatste ik niet elke dag pins op Pinterest, als ik wel pins plaatste gebeurde dit zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In augustus lees ik een paar boeken. De reden: er  zijn ’s avonds te veel leuke programma’s op televisie. Ik lees ongeveer de helft van het boek Zon achter de wolken, het vierde deel van de serie Wild River van Jennifer Snow, Met moeder mee van Joyce Roodnat (een deel van de Terloops serie), Brief aan Isaac van Shari J. Ryan, Casa Familia van Nathalie Pagie, Ogentroost van Yolanda Entius (een deel van de Terloops serie) en een deel van het boek Aleksandra van Lisa Weerda.

 • In augustus verschijnen er geen nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl.
 • Op deze website verschijnen in augustus 5 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in augustus aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De websites scoren in augustus qua bezoekersaantallen weer een stuk hoger dan de afgelopen maanden. Ik moet, net als velen met mij, enorm wennen aan de nieuwe versie van Google Analytics. Ik moet mijn weg nog even vinden waar ik de statistieken het beste vindt. De meeste bezoekers komen ook in augustus weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laten een wisselend beeld zien ten opzichte van de vorige maanden want beide websites scoren ongeveer gelijk aan afgelopen maand. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram. Ik heb mijn strategie aangepast. Ik plaats nu elke dag een foto rond een thema.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in augustus

Deze maand staan vier dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. Het andere artikel heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Informatie over Borkum
  Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.
 3. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 4. Panoramaterras op Schiphol
  Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar je goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras zie je de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras geparkeerd staat. Je kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.
 5. Hofjes in Leiden
  In Leiden heb ik verschillende hofjes bezocht en deze voor je op een rijtje gezet. Als ik weer een keer in Leiden ben en een hofje bezoek wordt dit artikel aangevuld. Ik heb van de 35 hofjes in Leiden nog veel te bekijken. Ik moet dus hoog nodig weer een keer naar Leiden. Thuis heb ik een boekje liggen met een hofjeswandeling van Leiden. Deze wandeling heb ik inmiddels gemaakt, het artikel op JTravel moet nog aangevuld worden.

St. Salvatorhofje tijdens mijn hofjeswandeling langs de 35 hofjes in Leiden St. Salvatorhofje in Leiden

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in augustus

In augustus staan drie dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5. Nieuw in dit overzicht is de blog: Tips voor een bezoek aan Hanzestad Hattem. De blog over de locaties van Wie is de Mol heeft al vaker in dit overzicht gestaan.

 1. Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage
  Iedereen heeft de afgelopen tijd de bagagechaos op luchthaven Schiphol gezien of zelf ervaren. Het is een nachtmerrie voor iedereen, je bagage kwijtraken. Daar sta je dan bij de bagageband en wacht en wacht en wat er ook langs komt, niet jouw koffer, alle andere passagiers zijn al vertrokken. En jouw koffer is er nog altijd niet en is waarschijnlijk zoek. In deze blog heb ik je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage op een rijtje gezet.
 2. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.
 3. Overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties
  Begin maart van dit jaar zijn de mol, winnaar en verliezer van 2023 bekend geworden. Dat het programma voor dit seizoen voorbij is, merk ik aan de bezoekersaantallen, deze blog met een overzicht van alle ‘Wie is de Mol?’ locaties staat niet meer op de eerste plaats. Op naar het nieuwe seizoen (ik heb ergens gelezen dat de nieuwe kandidaten al uitgekozen zijn!).
 4. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 5. Tips voor een bezoek aan Hanzestad Hattem
  Hanzestad Hattem is een leuke stad om een dag door te brengen. Er is genoeg te zien en doen. De stad staat vol monumenten, kent maar liefst drie musea, er zijn leuk straatje en terrasjes en je kunt uitwaaien aan de IJssel. Hattem heeft in het centrum ook leuke winkels. In deze blog lees je wat je allemaal kunt zien en doen in Hanzestad Hattem.

De Dijkpoort in Hattem De Dijkpoort in Hattem

 

Foto van de maand augustus

Mijn foto van de maand augustus 2023 is een foto van een Schotse Hooglander op de heide rond Hilversum. De foto is gemaakt tijdens de 1e etappe van het Voetstappenpad.

Schotse Hooglander op de Westerheide tijdens de 1e etappe van het Voetstappenpad Schotse Hooglander op de Westerheide bij Hilversum tijdens de 1e etappe van het Voetstappenpad

 

Beste Instagram-post in augustus

Mijn beste Instagram post van augustus 2023 is een foto die ik in augustus van een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van augustus

Voor mijn website JTravel is de pin De voorbereidingen op mijn reis door Zuid-Afrika in 2012 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin: Praktische tips voor je reis naar Zuid-Afrika. Beide pins hebben niet eerder in dit overzicht heeft gestaan.

Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Ik heb praktische tips voor je reis naar Zuid-Afrika voor op een rijtje gezet, zoals het vervoer naar en in Zuid-Afrika, eten & drinken, klimaat, grensdocumenten, geldzaken, accommodaties en nog veel meer. Lees je mee? #zuidafrika #praktischetips #praktischeinformatie #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in augustus verschenen op JTravelBlog

In augustus 2023 verschenen er in totaal 5 blogs op deze website. Ik heb besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren, maar een paar blogs konden niet wachten tot publicatie. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress kost veel tijd en gaat deze komende maanden even voor. De blogs op woensdag heb ik op een uitzondering na geskipt uit de planning.

 1. Juli 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand juli 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand juli voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Mooie vakantiehuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden
  Ik heb een aantal mooie vakantiehuisjes op de Nederlandse Waddeneilanden voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis op één van de Nederlandse Waddeneilanden, lees dan deze blog. Ik heb een selectie gemaakt van vakantiehuisjes op de Waddeneilanden variërend van vrijstaande huisjes voor twee personen tot luxe vakantiehuizen voor het hele gezin of familie. Geniet als je in één van deze vakantiehuisjes op één van de Waddeneilanden verblijft.
 3. Museumtip #33 : Visserijmuseum Zoutkamp – Zoutkamp
  In Visserijmuseum Zoutkamp in het Groningse Zoutkamp leer je alles over de  geschiedenis en de ontwikkeling van de visserij in Zoutkamp. Ook is er een heuse garnalenkotter, een nagebouwde stuurhut en een Zoutkamper vissershuisje te bewonderen.
 4. Westerborkpad etappe 27 : Wijster – Station Beilen
  Dit is mijn verslag van etappe 27 van het Westerborkpad van Wijster naar Station Beilen over een afstand van 6,4 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 5. Bergvolkeren in Noord-Thailand
  In Noord-Thailand leven verschillende bergvolkeren, zoals de Hmong, Karen, Akha, Yao/Mien, Lisu en Lahu. Tijdens mijn groepsrondreis bezocht ik verschillende bergvolkeren, allemaal samenlevend in een dorp, volgens mij speciaal gebouwd voor toeristen. De bergvolkeren hebben hun eigen unieke identiteit, cultuur, religie, taal, kunst en klederdracht. Veel van deze groepen zijn animistisch en geloven in de kracht van de natuur en de beschermgeesten die daarin wonen. In dit artikel leg ik het verschil tussen de bergvolkeren uit.

Garnalenkotter TÖN 2 in het Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp Garnalenkotter TÖN 2 in het Visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp

 

De artikelen die in augustus verschenen op JTravel

In augustus 2023 verschenen er geen nieuwe artikelen op JTravel.

 

Aangepaste berichten in augustus op JTravelBlog

Ik heb in augustus 3 blogs op JTravelBlog aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • Wat is chronische vermoeidheid
  In deze blog heb ik een stukje tekst toegevoegd over Post Exertional Malaise. Een stuk dat ik las op een website en dat ik ter verduidelijking in mijn blog heb verwerkt. Want niet de vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na inspanning is het kernsymptoom van ME.
 • Mijn leven met chronische vermoeidheid – Ben ik hersteld?
  Ook in deze blog heb ik een stukje tekst toegevoegd over Post Exertional Malaise. Een stuk dat ik las op een website en dat ik ter verduidelijking in mijn blog heb verwerkt. Want niet de vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na inspanning is het kernsymptoom van ME.
 • JTravelBlog steunen
  Ik heb affiliatelinks toegevoegd aan deze blog. Ik werk wekelijks aan mijn website JTravelBlog.nl en dat ik doe ik met heel veel plezier. Maar een website bouwen en onderhouden kost geld. Dat is de reden dat ik jullie steun vraag. De banners heb ik verwijderd en de links gecontroleerd en aangevuld.

Chronisch moe zijn is...fysiek niet kunnen wat je mentaal allemaal zou willen

 

Aangepaste artikelen in augustus op JTravel

Ik heb in augustus geen artikelen op JTravel aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor september? Mijn plannen zijn om weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken. Begin september verblijf ik in Groningen in verband met de verjaardag van mijn moeder. Voor de rest van de maand heb ik nog geen plannen. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper. Ook wil ik mijn website verder afmaken qua styling en aanpassingen.
Ook in 2023 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel

In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel In augustus 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, liep ik de laatste etappe van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork en ik liep het Voetstappenpad rond Hilversum in twee etappes. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #augustus2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #westerborkpad #kampwesterbork #voetstappenpad #wandelen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com