September 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow tijdens de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp, september 2023

 

De maand september 2023 is weer voorbij gevlogen. Het was een mooie maand qua weer, soms een regendag maar ook dagen dat de temperatuur voor september te warm was. Het was een maand om er op uit te trekken. Ik ben er in september 2023 4 keer op uitgetrokken. Ook heb ik in september weer heel veel aan mijn website JTravel.nl gewerkt. Zoals je al een paar maanden leest, ben ik bezig om deze website om te zetten van Joomla naar WordPress. Ik heb begin dit jaar besloten om JTravel.nl voortaan in WordPress te maken net als deze website. Het migreren van data is in januari gebeurd. Ik ben nog niet klaar voor de overstap van Joomla naar WordPress. De artikelen zijn overgezet naar Elementor Pro maar moeten nog verder aangepast worden, het vordert gestaag. Mijn website is nog niet af. Ik hoop ergens eind oktober de nieuwe versie live te zetten. Begin september verbleef ik in Groningen. Ik heb daar geen uitstapjes gemaakt.

In deze blog September 2023 – een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand september. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in september mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in september 2023

 • Ik ben er in september 4x op uitgetrokken. Ik maakte deze maand weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik maakte een wandeling vanuit Broek in Waterland naar Amsterdam, ik maakte de Pionierswandeling tussen Zwaanshoek en Hoofddorp en ik bezocht twee musea in Amsterdam: het Groote Museum en het Joods Historisch Museum en aansluitend liep ik voor ik weer in de metro stapte langs het indrukwekkende Nationaal Holocaust Namenmonument.

September 2023: Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Wandeling tussen Broek in Waterland en Amsterdam, Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp, Groote Museum in Amsterdam September 2023: Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, Wandeling tussen Broek in Waterland en Amsterdam, Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp, Groote Museum in Amsterdam

 

 • In september 2023 heb geen artikelen en blogs op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. De reden is nog altijd dat ik mijn joomla website JTravel.nl aan het overzetten ben naar WordPress. Ik pak met het aanpassen van de artikelen wel direct de seo aan. Dit alles in het kader van het SEO proof maken van de artikelen. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ik heb in september wel een aantal nieuwe blogs voor deze website geschreven.
 • Ik heb in september mijn website verder aangepast met Elementor Pro n.a.v. de cursus van Matthijsonline.nl.
 • In september 2023 heb ik 1.425 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Omdat X, het vroegere Twitter, is overgenomen en het daar volgens mij een puinhoop is, heb ik me in november 2022 aangemeld bij Mastodon. Volg jij mij al op dit nieuwe kanaal. Ik moet me er nog verder in verdiepen maar mijn account is aangemaakt en ik post er dagelijks mijn berichten.
 • Ook in september plaatste ik niet elke dag pins op Pinterest, als ik wel pins plaatste gebeurde dit zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. In 2021 ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds 2021 heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek. In september lees ik een paar boeken. De reden: er  zijn ’s avonds weinig leuke programma’s op televisie. Ik lees een deel van het tegenvallende en moeilijk leesbare boek Aleksandra van Lisa Weerda en de serie van Nora Roberts over de familie O’Hurley: Valse schijn, Dansende ster, Verrassende rol en Geluk als toegift.

 • In september verschijnen er geen nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl.
 • Op deze website verschijnen in september 6 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die in september aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • De websites scoren in september qua bezoekersaantallen lager dan de afgelopen maanden. Door de laatste Google algoritme update ben ik voor JTravelBlog heel veel posities verloren. Deze update doet mijn website geen goed. Het aantal bezoekers is ongeveer gehalveerd. JTravel scoort ook slechter maar niet zo dramatisch als JTravelBlog. De meeste bezoekers komen ook in september weer via zoekmachines, direct en sociale media (vooral Facebook en Pinterest). Het aantal bezoekers via sociale media voor JTravel en JTravelBlog via Facebook en Pinterest laten een dalende lijn zien ten opzichte van de vorige maanden. Ik plaats niet meer elke nieuwe post op Instagram. Ik heb mijn strategie aangepast. Ik plaats nu elke dag een foto rond een thema.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in september

Deze maand staan vier dezelfde artikelen in deze top 5 als de vorige maand, alleen de volgorde is anders. Het andere artikel heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Informatie over Borkum
  Borkum is een Duits Waddeneiland. Het eiland is het westelijke en tevens het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden. Borkum ligt voor de kust van de Nederlandse provincie Groningen. In dit artikel geef ik je over het Duitse Waddeneiland Borkum, zoals de ligging, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en hoe er te komen.
 2. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 3. Panoramaterras op Schiphol
  Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar je goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras zie je de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras geparkeerd staat. Je kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.
 4. Wandeling langs street art in Haarlem
  Ik maakte een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.
 5. Hofjeswandeling in Haarlem
  Haarlem heeft maar liefst 22 hofjes. Dit is een deel van de wandeling ‘Verborgen Groen’ die gaat langs de verborgen rustoorden in Haarlem. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten bevinden zich de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen. De toegang tot de hofjes worden meestal gevormd door een aan de straatzijde gelegen poort.

Street art van Sidney Waerts op de hoek van de Pieter Kiesstraat en de Johan van Vlietstraat in Haarlem Street art van Sidney Waerts op de hoek van de Pieter Kiesstraat en de Johan van Vlietstraat in Haarlem

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in september

In september staan vier dezelfde blogs als de vorige maand in deze top 5. De andere blog heeft al eerder in dit overzicht gestaan.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage
  Iedereen heeft de afgelopen tijd de bagagechaos op luchthaven Schiphol gezien of zelf ervaren. Het is een nachtmerrie voor iedereen, je bagage kwijtraken. Daar sta je dan bij de bagageband en wacht en wacht en wat er ook langs komt, niet jouw koffer, alle andere passagiers zijn al vertrokken. En jouw koffer is er nog altijd niet en is waarschijnlijk zoek. In deze blog heb ik je rechten bij het kwijtraken of beschadiging of vertraging van je bagage op een rijtje gezet.
 3. Praktische tips voor je reis naar Zuid-Afrika
  In deze blog deel ik een aantal praktische tips voor je reis naar Zuid-Afrika. De praktische tips zijn bijv. geldzaken, gezondheid, reisdocumenten, beste reistijd. Het is nu zomervakantie en ik lees dat er veel Nederlanders in Zuid-Afrika rondreizen. Dan is deze blog handig om te lezen want ik geef hierin veel informatie.
 4. De 22 hofjes in Haarlem
  Ik kom regelmatig in Haarlem en vind het altijd leuk om één van de 22 hofjes in Haarlem te bezoeken. De hofjes zijn een oase van rust in de vaak drukke binnenstad. Eén van de leukste dingen om te doen is een wandeling maken langs de mooiste hofjes in Haarlem. In deze blog heb ik alle 22 hofjes in Haarlem op een rijtje gezet.
 5. Street art wandeling in Haarlem
  Ik maakte begin 2022 een wandeling langs de vele street art in Haarlem. Haarlem staat niet bekend als street art stad maar er zijn genoeg kunstwerken te zien. En er komen er steeds meer. Ik heb ook nog niet alles gezien.

Een giraffe in Tshukudu Game Reserve in Zuid-Afrika Praktische tips over Zuid-Afrika

 

Foto van de maand september

Mijn foto van de maand september 2023 is een foto van een brug in de middle of nowhere tijdens mijn wandeling van Broek in Waterland naar Amsterdam.

Mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Amsterdam Mijn wandeling tussen Broek in Waterland en Amsterdam

 

Beste Instagram-post in september

Mijn beste Instagram post van september 2023 is een foto die ik in augustus van de heide rond Hilversum maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van september

Voor mijn website JTravel is de pin Reisschema Texel 2017 de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand de pin: Recept : Quiche Lorraine met spek, prei en kaas. Beide pins hebben al eerder in dit overzicht heeft gestaan.

Mijn complete reisschema van dag tot dag van mijn 10-daagse verblijf op Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #reisschema #jtravel #jtravelblog Ik heb een heerlijk recept van een quiche Lorraine, een hartige taart met prei, spekjes en kaas voor je gemaakt. Het recept lees je hier. #recept #quiche #quichelorraine #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in september verschenen op JTravelBlog

In september 2023 verschenen er in totaal 6 blogs op deze website. Vanaf half september publiceer ik weer 2x per week een blog. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress kost veel tijd en gaat deze komende maanden even voor maar ik heb besloten om op woensdag ook weer blogs te publiceren.

 1. Augustus 2023 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand augustus 2023 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand augustus voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Westerborkpad etappe 28 : Station Beilen – Hooghalen
  Dit is mijn verslag van etappe 28 van het Westerborkpad van Station Beilen naar Hooghalen over een afstand van 10,3 kilometer. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 3. Voetstappenpad etappe 1 : de heidevelden en bossen aan de oostkant van Hilversum
  Als je wel eens een wandeling in het Gooi rond Hilversum hebt gemaakt kom je tijdens je wandeling door de bossen en over de heide van ’t Gooi brede, betonnen paaltjes met de rode tekst ‘Voetpad’ en een witte voetafdruk tegen. Dit is de markering van het Voetstappenpad, een lange afstandswandeling van 25 kilometer rondom Hilversum. Ik ben de paaltjes al vaker tegengekomen en het maakte mij nieuwsgierig. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken, de trein te nemen en een mooie wandeling over de heidevelden en bossen aan de oostkant van Hilversum te maken. Ik loop het Voetstappenpad in twee etappes omdat 25 kilometer voor mij te ver om te wandelen. Deze blog gaat over etappe 1 langs de oostkant van Hilversum.
 4. Review : Boek ‘Praktijkgids filters’
  Deze review gaat over het boek ‘Praktijkgids filters’. Het boek is geschreven door Bob Luijks. Dit boek is een praktijkgids die alle beschikbare filters beschrijft en ook de kenmerken per filter en hoe je ze in de praktijk toepast. Het boek geeft veel voorbeelden om alles duidelijk te maken. Doe inspiratie  op en zelf aan de slag met het gebruik van filters. Dit boek is een must-have voor elke landschaps- en natuurfotograaf.
 5. Westerborkpad etappe 29 : Hooghalen – Kamp Westerbork
  Dit is mijn verslag van etappe 29, tevens laatste etappe, van het Westerborkpad van Hooghalen naar Kamp Westerbork over een afstand van 5,3 kilometer. Bij Kamp Westerbork bezocht ik het herinneringscentrum en het kampterrein. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.
 6. Wandelgids ‘De mooiste netwerkwandelingen: Kennemerland’
  De wandelgids ‘De mooiste netwerkwandelingen: Kennemerland’ is een wandelgids met 15 wandelingen van 6,5 tot 15,5 kilometer, waarvan minimaal 50% onverhard is. De wandelingen liggen in de regio Kennemerland in de provincie Noord-Holland. De wandelgids is verschenen in de reeks ‘De mooiste netwerkwandelingen’. Deze serie wandelgidsen heeft inmiddels 13 delen. Wandel je mee?

Treinwagons in Kamp Westerbork tijdens de 29e etappe van het Westerborkpad Treinwagons in Kamp Westerbork tijdens de 29e etappe van het Westerborkpad

 

De artikelen die in september verschenen op JTravel

In september 2023 verschenen er geen nieuwe artikelen op JTravel.

 

Aangepaste berichten in september op JTravelBlog

Ik heb in september 2 blogs op JTravelBlog aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude blogs na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als ik JTravel helemaal heb omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 • De door mij bezochte plaatsen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
  Vanwege toevoegingen aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO heb ik deze blog aangepast. Nederland heeft een nieuwe plaats op deze mooie lijst gekregen: Planetarium Eise Eisinga in het Friese Franeker. Centraal staat een planetarium dat tussen 1774 en 1781 door Eise Eisinga werd gebouwd. Het planetarium wordt aangedreven door een slingeruurwerk. Het astronomisch uurwerk geeft de actuele positie van de planeten aan via de plafondwijzerplaat. Planetarium Eise Eisinga is het oudste werkende planetarium ter wereld. De actuele stand van de plafondwijzerplaat is ook terug te vinden op de site van het planetarium. Ik ben er (nog) niet geweest.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen, museum van de week en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

De Stelling van Amsterdam in Nederland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO De Stelling van Amsterdam in Nederland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

 

Aangepaste artikelen in september op JTravel

Ik heb in september geen artikelen op JTravel aangepast. Ook de komende tijd heb ik geen tijd om oude artikelen na te lezen en aan te passen en voorzien van meer informatie, pins en affiliatelinks. Als JTravel helemaal is omgezet naar WordPress en er gebeuren geen persoonlijke zaken zal ik dit weer oppakken.

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor oktober? Mijn plannen zijn om weer een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen te maken om naar burlende herten te zoeken. Voor de rest van de maand heb ik nog geen plannen. Het weer is een belangrijke factor, want ik ben een mooi weer loper. Ook wil ik mijn website verder afmaken qua styling en aanpassingen.
Ook in 2023 heb ik me voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Dit is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel

In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel In september 2023 maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik wandelde tussen Broek in Waterland en Amsterdam, ik liep de Pioniersroute en bezocht het Groote Museum, het Joods Historisch Museum en het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #september2023 #amsterdamsewaterleidingduinen #pioniersroute #broekinwaterland #amsterdam #wandelen #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com