Oktober 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in oktober 2020

 

En ook oktober is al weer voorbij. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In oktober 2020 heb ik 3 uitstapjes gemaakt. De rest van de tijd heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, veel foto’s bewerkt en ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen. De reden dat ik amper weggeweest ben, is voornamelijk vanwege het weer.

Het is een onzekere maand geworden, met de terugkeer van het coronavirus in al zijn hevigheid. De ziekenhuizen stromen vol en nog steeds zijn er mensen die zich niet aan regels houden en bijv. feestjes vieren. Iets wat ik totaal niet snap. Gelukkig ben ik nog niet ziek geweest en ook familieleden zijn gelukkig allemaal gezond gebleven tot nu toe. Laat dat alstublieft zo blijven. Ik ben heel strikt in het naleven van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapjes op als ik boodschappen doe😷. Ik ken mensen die tot aan het oplopen van het virus gezond waren en leefden en door corona zo ziek zijn geworden dat ze nu zo ver zijn dat ze 3x per dag een half uur uit bed komen en de rest van de dag op bed liggen, zo ziek zijn ze. Houd je alsjeblieft aan de regels. Als iedereen dat doet, verslaan we het virus en kan alles sneller weer ‘normaal’ worden.

In deze blog De maand oktober 2020 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand oktober. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in oktober mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in oktober 2020

 • Zoals gezegd ben ik er in oktober 3x op uitgetrokken. Ik liep in de tweede volle week van oktober de derde etappe van het Westerborkpad vanaf Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Ik ben van plan om elke maand een etappe te lopen. Of me dat gaat lukken weet ik niet, dit omdat het zomaar kan dat er in november reisbeperkingen van kracht worden om het coronavirus in te dammen. Het lopen van het Westerborkpad is voor mij een lange termijn project. Het was burltijd in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Tijd voor een wandeling op zoek naar damherten. Maar ook paddenstoelen stonden op mijn lijstje van dat wat ik wilde zien. Ik heb geen vos gezien dit keer. Ik heb er ook niet naar gezocht. Op de laatste dag van oktober heb ik de Bijbelse Tuin in Hoofddorp bezocht. Meer over deze schitterende tuin lees je volgende maand op JTravel.nl.

Oktober 2020: etappe 3 van het Westerborkpad, de Amsterdamse Waterleidingduinen en Bijbelse Tuin Hoofddorp Oktober 2020: etappe 3 van het Westerborkpad, de Amsterdamse Waterleidingduinen en Bijbelse Tuin Hoofddorp

 

 • In oktober ben ik verder gegaan met het aanpassen van artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl. Het gaat niet heel snel maar het begin is er. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Eén van de aanpassingen waar ik deze maand mee begonnen ben, is een uitgelichte afbeelding op JTravel.nl. De aangepaste artikelen krijgen nu ook een uitgelichte afbeelding. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe blogs geschreven die nog niet gepubliceerd zijn. Voor JTravel.nl heb ik een nieuw artikel met foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gepubliceerd.
 • In oktober heb ik 885 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in oktober plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik afgelopen maand geschreven heb, maar nog niet gepubliceerd heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • In oktober lees ik vijf boeken die bij elkaar horen: Verhalen van de nacht van Nora Roberts.

 • Deze maand verschijnt er één nieuw artikel op mijn website JTravel.nl: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 19 oktober 2020. Op deze website verschijnen 4 nieuwe blogs. Welke artikelen en blogs er aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten ook in oktober mijn beide websites weer goed te vinden.
  Voor zowel JTravelBlog en voor JTravel was oktober helaas niet de beste maand ooit. Maar ik mag niet mopperen.
  De meeste bezoekers komen ook deze maand weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook en Pinterest).

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in oktober

Deze maand 1 nieuw artikel in deze top 5: Het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Dit artikel heeft al eerder in deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Informatie Texel 2017
  Ook in dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 3. Wandeling in Amsterdam Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 4. Koninklijk Paleis in Amsterdam
  Alles wat je moet weten over het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ik heb dit paleis van de Koninklijke Familie van binnen bekeken en er een artikel over geschreven van wat je kunt verwachten als je het Koninklijk Paleis bezoekt. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het paleis.
 5. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis van het eiland en nog veel meer.

Street art op de NDSM werf in Amsterdam Noord Street art op de NDSM werf in Amsterdam Noord

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in oktober

Deze maand één nieuwe blog in de top 5: 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis. Een blog die eerder dit jaar ook al in deze top 5 heeft gestaan. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand, maar in een andere volgorde.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen zijn mijn favoriet. 🦊
 3. 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en er weer beperkingen zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷
 4. Museumtip #14 : Muiderslot – Muiden
  Ik bezocht het Muiderslot tijdens een wandeling door vestingstad Muiden op de dag in maart dat werd aangekondigd dat de musea voorlopig gesloten zouden worden. In deze museumtip lees je alles over de routes in het kasteel, de binnen- en buitenruimtes van het Muiderslot.
 5. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Dit jaar neem ik mijn kans, want het is er rustiger dan normaal omdat niet-Europese toeristen wegblijven. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.

Museumwinkel Albert Heijn op de Zaanse Schans Museumwinkel Albert Heijn op de Zaanse Schans

 

Foto van de maand oktober

Mijn foto van de maand oktober is een foto die ik maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen van een burlend damhert.

Een burlend damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een burlend damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in oktober

Deze maand is mijn beste instagram post is dit keer een foto van een burlend damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl) op

 

Beste Pinterest pins van oktober

Voor mijn website JTravel is de pin Foto’s van natuurgebied De Slufter op Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelblog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Het in mijn ogen mooiste natuurgebied op Texel is De Slufter. Een gebied waar je heerlijk kunt struinen en waar je veel vogels kunt spotten. Mijn foto's van mijn wandeling zie je hier. Kijk en loop je mee? #deslufter #texel #wandelen #waddeneiland #nederland #jtravel #jtravelblog #fotos Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in oktober verschenen op JTravelBlog

In oktober 2020 verschenen er in totaal 4 blogs op deze website.

 1. September 2020 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand september 2020 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand september voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse
  Tijdens mijn bezoek aan Kasteel Keukenhof maakte ik de korte kabouterwandeling op het terrein achter Kasteel Keukenhof. De kabouterwandeling begint bij de speeltuin en de kinderboerderij achter de Hofboerderij. Deze kabouterwandeling is een korte wandeling van ongeveer een kilometer, die je loopt door de 16 verschillende kabouterpaaltjes te volgen. Leuk voor de kinderen.
 3. Museumtip #17 : Cruquius Museum – Cruquius
  Het Cruquius Museum in Cruquius (Haarlemmermeer) is verbouwd en totaal veranderd. Ik nam een kijkje in het vernieuwde museum (gratis toegankelijk met je museumkaart) en schreef deze museumtip.
 4. Westerborkpad etappe 3 : Station Weesp – Muiderberg
  Het verslag van de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg. Een leuke etappe door vestingsteden Weesp en Muiden en daarna onverhard over de dijk naar Muiderberg en als afsluiting een bezoek aan de Joodse begraafplaats in Muiderberg.

Een kabouterpaal tijdens mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse Een kabouterpaal tijdens mijn kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

 

De artikelen die in oktober verschenen op JTravel

In oktober 2020 verscheen er 1 nieuw artikel op JTravel.

Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een damhert in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in oktober op JTravelBlog

Ik heb in oktober verschillende artikelen op JTravelBlog aangepast.

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog wordt zeer regelmatig aangevuld/aangepast, vooral het deel met de data van de vele reisorganisaties.
 • Aanbiedingen van JTravelBlog
  Ik probeer een paar keer per maand deze blog met aanbiedingen aan te passen. Dit kunnen vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen zijn. Ook is er een museum en een boek van de week. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.
 • Op vakantie in coronatijd
  In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel verschillende keren aangepast, omdat steeds meer landen in Europa weer naar code oranje reisadvies veranderden.
 • 12 tips om te doen tijdens de coronacrisis
  Een blog die weer veel gelezen wordt nu het coronavirus een comeback heeft gemaakt en er weer beperkingen zijn opgelegd. In deze blog heb ik een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je nog kunt doen tijdens deze coronacrisis en pandemie, zoals wandelen en fietsen, virtueel een museum bezoeken, een wereldgerecht koken, een goed boek lezen, je foto’s bewerken, je blog en pinterest pins bijwerken of een webinar/cursus volgen. 😷

Geniet van de natuur tijdens de coronacrisis

 

Aangepaste artikelen in oktober op JTravel

Ik heb in oktober twee artikelen op JTravel aangepast.

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandeling op 19 oktober 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik een foto van een vos met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • De Stelling van Amsterdam
  Omdat we weer met allerlei beperkingen leven staan er op de website van de Stelling van Amsterdam puzzels met Stellingforten gepubliceerd. Je kunt hier puzzels van verschillende forten maken die onderdeel zijn van de Stelling van Amsterdam, zoals bijv. de kaart van de Stelling van Amsterdam, het gerenoveerde Fort Hoofddorp, Fort Uitermeer en het Muiderslot. Deze link heb ik toegevoegd aan mijn artikel.

Fort Ossenmarkt in Weesp, onderdeel van De Stelling van Amsterdam Fort Ossenmarkt in Weesp, onderdeel van De Stelling van Amsterdam

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor november? Ik heb nog geen plannen voor deze maand. Het is volledig afhankelijk of er nog meer beperkingen komen, bijv. het niet meer mogen reizen met het openbaar vervoer, anders dan strikt noodzakelijk. Als dit niet het geval is wil ik de 4e etappe van het Westerborkpad van Muiderberg naar Station Naarden-Bussum lopen. Verder zie ik het nog wel.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog

In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog In oktober 2020 liep ik de derde etappe van het Westerborkpad van Station Weesp via Muiden naar Muiderberg, maakte ik een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen en bezocht ik de Bijbelse Tuin Hoofddorp. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #oktober2020 #westerborkpad #weesp #muiden #muiderberg #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #bijbelsetuinhoofddorp #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com