Februari 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in the snow, februari 2021

 

En ook de maand februari 2021 is al weer voorbij. De tijd vliegt, ondanks de lockdown, waar Nederland zich sinds 15 december 2020 nog altijd in bevindt. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In februari 2021 heb ik 4 uitstapjes gemaakt, 2 korte en 2 lange. Ik probeer er elke week een keer op uit te trekken. De rest van februari heb ik veel achter de schermen aan mijn websites gewerkt, foto’s bewerkt, nieuwe blogs/artikelen geschreven en ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

Ook februari is nog altijd een hele onzekere periode met de coronapandemie die nog altijd in alle hevigheid rond gaat. Sinds half december 2020 bevindt Nederland zich in een algehele lockdown en sinds 23 januari is daar zelfs een avondklok bijgekomen. Het einde is nog niet in zicht. Wel wordt het vanaf maart weer een beetje makkelijker met bijv. de kappers die open gaan en je mag weer winkelen op afspraak bezoeken. De horeca komt in opstand omdat het te druk is in de parken en hun terrassen niet open mogen terwijl half Nederland, lijkt het wel, in een park aan het chillen is. Ik mijd deze drukte. Ik was in februari op een zonnige zondagmiddag in het Haarlemmermeerse Bos, dat had ik beter op een andere dag kunnen doen, maar ik moest er even uit. De week er voor voelde ik me door migraine niet goed en net die dag voelde ik me redelijk. Ik wilde een rondje Haarlemmermeerse Bos fietsen. Ik wist niet hoe snel ik weer thuis moest komen. Maar waar ik voor naar het bos fietste heb ik gezien. Nog altijd valt een deel van mijn voorgenomen uitstapjes weg, omdat ik als ik bijv. een etappe van het Westerborkpad wil lopen, gebruik moet maken van het openbaar vervoer en omdat het een niet-essentiële reis is, reis ik op het moment niet verder dan plekken die ik per benenwagen of fiets kan bereiken. Ook musea zijn (helaas) nog altijd gesloten.

Februari was qua weer een maand van uitersten: half februari stond half Nederland op de schaats en een week later was het voorjaar en was iedereen in het park/bos te vinden.

Mijn familie en ik zijn tot nu toe allemaal gezond gebleven. Laat dat alstublieft zo blijven. Ik ben heel strikt in het naleven van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapje op als ik boodschappen doe😷. Houd je alsjeblieft aan de regels. Als iedereen dat doet, verslaan we het virus en kan alles sneller weer ‘normaal’ worden. Het vaccinatieprogramma komt intussen gelukkig op gang. We moeten dealen met dat wat kan en mag. Ik wil ook weer andere dingen doen, zoals etappes van het Westerborkpad lopen en musea bezoeken, maar dat gaat even niet. Maar als iedereen lak heeft aan regels, krijgen we het virus er niet onder. En ja, ik weet dat het moeilijk is, maar alleen samen krijgen we het virus er onder en als we dan een paar weken met een avondklok moeten leven, so be it. Ik heb daar geen last van, want ik ben nooit buiten op het tijdstip dat de avondklok van kracht is. Ik hoop dat ik volgende maand kan zeggen dat het leven nog weer wat makkelijker is geworden.

In deze blog De maand februari 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand februari. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in februari mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in februari 2021

 • Ik ben er in februari 4x op uitgetrokken. Deze maand helaas (door de lockdown) opnieuw geen etappe van het Westerborkpad. Twee van mijn uitstapjes waren in de buurt en ik maakte twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Begin februari was er veel sneeuw gevallen en was het berekoud. Ik maakte een korte sneeuwwandeling bij mij in de buurt. Een paar dagen later fietste ik (ja ik kon fietsen, m.u.v. mijn eigen straat) naar Ingang Panneland van de Amsterdamse Waterleidingduinen om daar een wandeling te maken. Het was er redelijk druk maar door de grootte van het gebied verspreid de menigte zich en heb je niet zo veel last van anderen. Het was heel koud, maar ik heb genoten van damherten, een ijsvogel en twee wilde zwanen en natuurlijk de sneeuw. Zoals gezegd was het een week later een stralende lentedag en ik maakte een fietstochtje naar het Haarlemmermeerse Bos om een houtsnijwerk van drie uilen van een boomkunstenaar bij Papa’s Beach House te bekijken en fotograferen. Maar wat was het daar druk en wat hielden mensen zich niet/nauwelijks aan afstandsregels en andere maatregelen. Ik ben snel weer naar huis gefietst. Veel te druk. Eind februari fietste ik naar Ingang Oase van de Amsterdamse Waterleidingduinen om weer een wandeling in het gebied te maken. Hier was het in het begin ook druk maar onderweg heb ik daar geen last van gehad. Vanaf Ingang Oase ben ik naar een bepaald punt gelopen om daar de bunkerroute op te pikken. Deze bunkerroute langs vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog begint officieel bij Ingang Zandvoortselaan. Dat is voor mij een eind fietsen dus ben binnendoor lopend naar een punt gelopen om zo het rondje te lopen. Deze laatste wandeling was uiteindelijk iets te veel, want ik heb er twee dagen last van gehad (moe, hoofdpijn). Dit komt door mijn chronische vermoeidheid.

Februari 2021: My footsteps in de snow, de Amsterdamse Waterleidingduinen in de sneeuw, houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos en bunkers en in de Amsterdamse Waterleidingduinen Februari 2021: My footsteps in de snow, de Amsterdamse Waterleidingduinen in de sneeuw, houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos en bunkers en in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

 • De rest van februari heb ik veel artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. Ook heb ik veel nieuwe blogs geschreven die volgende maand gepubliceerd worden.
 • In februari heb ik 603 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in februari plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Vanaf februari heb ik een gratis winterabonnement van 3 maanden bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Of ik die verleng naar een betaald abonnement weet ik op het moment nog niet. Ik heb tot eind april om daar over te beslissen. Omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar de afhaalbibliotheek te gaan, heb ik de app van de online bibliotheek gedownload. In februari heb ik maar liefst 4,5 boeken gelezen. Het laatste boek heb ik eind februari nog niet uit. De eerste vier boeken is een complete serie. Deel 2 is een kort verhaal om de achtergrond van een bepaald personage in de boeken beter te begrijpen. De schrijfster is Jenny Colgan en de vier boeken zijn: Café Zon & Zee, Een verre kust, Het eindeloze strand en Wintereiland. Het boek dat ik eind februari nog niet uit heb, is De Ontsnapping van David Baldacci.
 • In februari verschijnt er 1 nieuw artikel op mijn website JTravel.nl: Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 12 februari 2021.
 • Op deze website verschijnen in februari 5 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten in februari mijn beide websites heel goed te vinden. De bezoekersaantallen in februari voor JTravelBlog zijn niet de beste ooit. Maar dat komt ook omdat februari 3 dagen korter is dan bijv. januari. JTravel heeft in februari, ondanks 2-3 dagen minder dan de andere maanden, de meeste bezoekers sinds het bestaan van de website (oktober 2016) gehaald. Helemaal happy mee. Ik merk dat alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen, zijn doel niet missen. De meeste bezoekers komen ook in februari weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook). Het aantal bezoekers via Pinterest neemt bij mij de laatste maanden af en ik lees dat dit bij meer bloggers gebeurd.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in februari

Deze maand 1 nieuw artikel in deze top 5: Wandelen in IJmuiden. Dit artikel heeft nog niet eerder deze top 5 gestaan. De andere artikelen zijn dezelfde artikelen als de vorige maand maar in een andere volgorde.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Wandelen in IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden. Er was toen ik hier eind februari 2020 (dus voor corona) aan de boulevard en op het strand niets te beleven, de winkels waren dicht en ook de strandtenten waren nog niet open. Ik maakte een mooie wandeling in de duinen. In dit artikel deel ik je mijn route en vertel ik je wat je onderweg tegenkomt.
 4. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. Groene wandeling langs de Amsterdamse Zuidas
  Je verwacht in dit deel van onze hoofdstad niet dat het zo groen is. Want iedereen kent de Amsterdamse Zuidas als een zakencentrum met hoge en grote kantoorgebouwen en woningen. Alles is gebouwd rondom NS Station Amsterdam Zuid. Het gebied is heel groen met veel parken, een stadsstrand en een botanische tuin.

Een strandopgang tijdens mijn wandeling in IJmuiden Een strandopgang tijdens mijn wandeling in IJmuiden

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in februari

In februari 2021 staan er twee nieuwe blogs, waarvan één van weggeweest, in de top 5: Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam. Nieuw is De Leitjesroute in Oosterend op Texel. De andere blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien. Ik publiceer de komende tijd nog een aantal blogs over redelijk onbekende stukken van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 3. Wandelen in de duinen van IJmuiden
  Ik maakte een wandeling in de duinen van IJmuiden en aan het eind bezocht ik een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn route en belevenissen lees je in deze blog.
 4. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was tot afgelopen zomer (juli 2020) nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.
 5. De Leitjesroute in Oosterend op Texel
  Breng je een bezoek aan Texel en bezoek je het plaatsje Oosterend, maak dan de wandeling ‘De Leitjesroute’. Dit is een korte route van 1,65 kilometer aan de hand van genummerde leistenen bordjes.

Vogelhuisjes aan de Leitjesroute in Oosterend op Texel Vogelhuisjes aan de Leitjesroute in Oosterend op Texel

 

Foto van de maand februari

Mijn foto van de maand februari 2021 is een foto die ik eind februari maakte tijdens mijn vierde wandeling van 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit was de zgn. bunkerroute. De foto’s van deze wandeling zijn nog niet gepubliceerd. De reden is dat ik deze wandeling eind februari gemaakt heb en nog geen tijd gehad heb om alle foto’s uit te zoeken. Begin maart wordt het fotoartikel op JTravel.nl gepubliceerd. Houdt de website en sociale media in de gaten.

Dit is een voorraadbunker, in de volksmond de keukenbunker met drie schoorstenen genoemd.

Een voorraadbunker in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een voorraadbunker in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Beste Instagram-post in februari

Mijn beste instagram post van februari 2021 is een foto van een ijsvogel die ik tijdens mijn ijskoude derde wandeling in 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen maakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van februari

Voor mijn website JTravel is de pin Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand opnieuw de pin Mijn bucketlist – Nederland.

Hier lees je informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen, zoals de dieren, de geschiedenis, het bezoekerscentrum, de wandelroutes en de entree. Meer lezen doe je hier. Lees je mee? #amsterdamsewaterleidingduinen #awd #amsterdamsewaterleidingduinen #wandelen #hiken #informatie #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn bucketlist van plekken in Nederland die ik nog graag zou willen zien op een rijtje gezet. Hoe mijn bucketlijst is uit ziet, lees je in deze blog. Lees je mee? #bucketlist #nederland #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in februari verschenen op JTravelBlog

In februari 2021 verschenen er in totaal 5 blogs en één nieuwe pagina op deze website:

 1. Wandelgids ‘Wandelen in Twente’
  De wandelgids ‘Wandelen in Twente’ is een gids met twintig wandelingen in Twente/Overijssel. Alle wandelingen liggen rondom plaatsen als Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen en Denekamp. Ga je mee wandelen?
 2. Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang
  Ik maakte de wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang op een stralende winterdag. De route van deze Buitenplaatsenpad is officieel 4 kilometer, maar onderweg kwam ik er achter dat de route is veranderd waardoor deze nu bijna 5 kilometer is volgens de beheerder van het gebied.
 3. De kleur is rood, de kleur van de liefde (Fotoblog met rode foto’s)
  In verband met Valentijnsdag maakte ik een fotoblog met rode foto’s. Rood is de kleur van de liefde. Ik ben mijn fotoarchief ingedoken om rode foto’s te zoeken voor deze rode fotoblog.
 4. Mijn highlights van Zuid-Afrika
  In deze blog heb ik mijn highlights van Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Zuid-Afrika wordt ook de wel de wereld in één land genoemd. Er is zoveel te zien, mooie steden, mooie stranden, schitterende wildparken met wildlife waar je mooie gamedrives kunt maken, een vriendelijke bevolking en lekker eten.
 5. Februari 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand februari 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand februari voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is dus deze blog.
 6. Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl
  Mijn foto’s zijn vanaf nu te koop op allerlei materialen in mijn shop bij WerkaandeMuur.nl. Wil jij de foto’s van JTravelBlog als print bestellen en op canvas, dibond, hout of aluminium of fotobehang laten afdrukken? Dat kan! Ik werk samen met Werk aan de Muur, waar je een selectie van mijn mooiste (reis)foto’s kunt bestellen.

Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

De artikelen die in februari verschenen op JTravel

In februari 2021 verscheen er één nieuw artikel op JTravel:

 1. Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 12 februari 2021
  Ik maakte voor de derde keer in 2021 een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit was een ijskoude wandeling in de sneeuw. Dit keer was ik niet specifiek naar iets op zoek, ik wilde genieten van het winterse landschap. Het was koud maar ik heb genoten en een ijsvogel en wilde zwanen gezien.

Zonsondergang in de Amsterdamse Waterleidingduinen Zonsondergang in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Aangepaste berichten in februari op JTravelBlog

Ik heb in februari één blog op JTravelBlog aangepast. Ook in maart ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert.

 • Corona: belangrijke websites op een rijtje
  In deze blog heb ik een aantal belangrijke websites in verband met de coronacrisis voor je op een rijtje gezet. Als ik het heb over belangrijke websites zijn dat websites van de Rijksoverheid, het RIVM, websites voor ondernemers en ZZP’ers, die zwaar getroffen worden in deze coronacrisis 😷 en websites i.v.m. reizen. Deze blog wordt zeer regelmatig aangevuld/aangepast.

Corona, we hebben er allemaal mee te maken

 

Aangepaste artikelen in februari op JTravel

Ik heb in februari één artikel op JTravel aangepast. Ook in maart ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert.

 • Foto’s Amsterdamse Waterleidingduinen
  Om een link te maken naar de foto’s van mijn wandelingen op 12 februari 2021 in de Amsterdamse Waterleidingduinen heb ik foto’s met de link naar alle foto’s van deze dag toegevoegd aan het artikel Foto’s van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Een wilde zwaan in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een wilde zwaan in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor maart? Ik heb nog geen plannen voor de komende maand. Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Ik hoop dat me dat gaat lukken, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog

In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog In februari 2021 maakte ik een korte wandeling in de sneeuw rondom mijn huis, twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een fietstocht langs houtsnijwerk in het Haarlemmermeerse Bos. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #februari 2021 #sneeuwwandeling #amsterdamsewaterleidingduinen #haarlemmermeersebos #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotel



Booking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com