De kleur is rood, de kleur van de liefde (Fotoblog met rode foto’s)

Fotoblog met rode foto's

 

Vandaag een fotoblog met rode foto’s. De reden: het is vandaag Valentijnsdag, de dag van de liefde. En rood is de kleur van de liefde.

Voor deze Valentijnsdag ben ik mijn fotoarchief ingedoken om rode foto’s te zoeken voor deze rode fotoblog. Ik had verwacht meer foto’s met rood te hebben, maar met het uitzoeken merkte ik, dat ik vooral rode bloemen fotografeer. Maar ik heb meer rode foto’s gevonden. Het resultaat zie je hieronder: een leuke met van alles en nog wat. Dit is een selectie van mijn rode foto’s.

Ben je benieuwd naar de andere rode objecten die ik in mijn fotoarchief heb gevonden? Lees en kijk snel verder. Ik wens je veel kijkplezier en ondanks de huidige situatie en voor degenen Valentijnsdag vieren, Happy Valentine!

 

Bollenstreek

De Keukenhof in Lisse is de grootste bloementuin ter wereld met meer dan 7 miljoen bloembollen die elk seizoen opnieuw worden gepoot. Ikzelf vind dit een walhalla voor fotografen en één van de mooiste attracties die Nederland kent. De Keukenhof is slechts een paar weken per jaar geopend. Het is nog maar de vraag of de Keukenhof in 2021, vanwege de coronocrisis, zijn deuren zal openen. In 2020 was de Keukenhof vanwege corona de hele periode gesloten. Hieronder een paar rode foto’s die ik in het verleden in de Keukenhof maakte.

Fotoblog met rode foto's: De Keukenhof in Lisse De Keukenhof in Lisse

 

In 2018 was het jaarlijkse thema van de Keukenhof ‘Romantiek in bloemen’.

Fotoblog met rode foto's: Het thema van de Keukenhof in Lisse in 2018 : 'Romantiek in bloemen'

Fotoblog met rode foto's: Het thema van de Keukenhof in Lisse in 2018 : 'Romantiek in bloemen' Het thema van de Keukenhof in Lisse in 2018 : ‘Romantiek in bloemen’

 

Er zijn meer dingen te zien in de Bollenstreek, zoals een fietstocht/wandeling in het voorjaar door de Bollenstreek als de bloembollen in bloei staan, de jaarlijkse dahliashow in de tuinen van Kasteel Keukenhof en een kabouterwandeling bij het kasteel of een kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof. Meer over dat wat je kunt doen en zien in de Bollenstreek lees je in de blog ‘Doen in de Bollenstreek’.

Rode tulpen in de Bollenstreek Rode tulpen in de Bollenstreek

Fotoblog met rode foto's: Een dahlia bij Kasteel Keukenhof in Lisse Een dahlia bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Fotoblog met rode foto's: Een kabouter tijdens mijn wandeling over Landgoed Keukenhof in Lisse Een kabouter tijdens mijn wandeling over Landgoed Keukenhof in Lisse

 

Groningen

Ik kom regelmatig in Groningen, dit omdat mijn ouders en familie er wonen. Ook in Groningen zie je rood terug zoals in de Prinsentuin aan de Turfsingel. Een oase van rust aan de rand van het centrum van Groningen. De Prinsentuin bestaat uit een rozentuin, kruidentuin en een berceaus (een met bomen overgroeid pad).

Fotoblog met rode foto's: Prinsentuin in Groningen De Prinsentuin in Groningen

 

Ik ben en blijf een Groningse en ik ben altijd trots als ik de Groningse vlag ergens zie hangen, net als ik ook trots ben als ik de Nederlandse vlag zie. Deze foto maakte ik tijdens het beklimmen van de Martinitoren in het centrum van Groningen. D’Olle Grieze is 97 meter hoog en boven heb je een geweldig uitzicht over stad en ommeland.

Fotoblog met rode foto's: De Groningse vlag in de Martinitoren in Groningen De Groningse vlag in de Martinitoren in Groningen

 

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een plek die niet mag ontbreken is mijn favoriete wandelgebied. Hier is niet veel rood te vinden maar dit jaar (2021) heb ik toch rood gevonden tijdens twee wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen: een roodborstje bij ingang Panneland en een kabouter in de duinen bij ingang De Zilk.

Een roodborstje in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een roodborstje in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Fotoblog met rode foto's: Een kabouter in de Amsterdamse Waterleidingduinen Een kabouter in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Amsterdam

De kleur rood is Amsterdam overal te vinden. Het is dé kleur van de stad. Hieronder een aantal rode foto’s uit onze hoofdstad.

Voor het Rijksmuseum op het Museumplein stond jarenlang het I Amsterdam teken. Helaas is  het nu weggehaald.

Museumplein in Amsterdam Het Museumplein in Amsterdam

 

In het Moco Museum bij het Museumplein in Amsterdam hangt dit zeer bekende schilderij ‘Girl with Balloon’ van de Engelse kunstenaar Banksy.

Fotoblog met rode foto's: Moco Museum in Amsterdam Het schilderij ‘Girl with Balloon’ van Banksy in het Moco Museum in Amsterdam

 

Iedereen kent het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.  Ik bezocht het Koninklijk Paleis dat is ingericht als museum een aantal jaren geleden. Dit is de zitkamer in het Engels Kwartier in het Koninklijk Paleis.

Fotoblog met rode foto's: Het Engels Kwartier in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam Het Engels Kwartier in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam

 

In de Nederlandse klederdrachten is rood een veel voorkomende kleur. In het Klederdrachtmuseum, aan de Herengracht in Amsterdam is een unieke collectie van traditionele klederdrachten van verschillende regio’s in Nederland samengebracht, zoals de klederdracht van Urk, Volendam, Marken, Hindeloopen, Staphorst, Spakenburg en Zeeland. Dit is de klederdracht van Spakenburg.

Fotoblog met rode foto's: Spakenburgse klederdracht in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam Spakenburgse klederdracht in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam

 

Buiten het metro station RAI in Amsterdam staan deze beelden. Ik ben er nog altijd niet achter waarom ze daar stonden en of ze er nog staan weet ik ook niet. Maar de beelden vielen wel op toen ik een tocht met de Noord-Zuidlijn in Amsterdam maakte en bij dit station uitstapte voor het maken van foto’s voor mijn blog: Kunst in de Amsterdamse metro.

Bij het metrostation RAI in Amsterdam

 

Dit is één van de toegangsbruggen tot het Amstelpark. Het Amstelpark is een uitgestrekt park waar je heerlijk kunt wandelen. Het Amstelpark is in 1972 aangelegd voor de Floriade.

Fotoblog met rode foto's: Een toegangsbrug tot het Amstelpark in Amsterdam Een toegangsbrug tot het Amstelpark in Amsterdam

 

Ik maakte een wandeling in Amsterdam Noord met als eindpunt de NDSM-werf. Dit was het terrein van het Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM). Dit was vroeger een scheepsbouwterrein. Nu is er veel street art / graffiti te vinden en er is zelfs een street art museum gevestigd.

Fotoblog met rode foto's: Street art in Amsterdam-Noord Streetart op de NDSM werf in Amsterdam Noord

 

Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik HoogtIJ in Amsterdam-Noord. HoogtIJ is gevestigd in een glazen kas bovenop kantoorgebouw Deep. Vanaf het dakterras is met een wenteltrap deze rode toren te beklimmen. Je hebt een schitterend uitzicht over de stad.

Fotoblog met rode foto's: HoogtIJ in Amsterdam HoogtIJ in Amsterdam

 

Haarlemmermeer

Ik woon in de Haarlemmermeer en tijdens mijn uitstapjes in mijn eigen gemeente ben ik verschillende keren rode bezienswaardigheden tegengekomen, zoals deze rode brievenbus in het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp. Het museum is een ‘ontdekkingsreis’ langs de geschiedenis van de polder sinds 1852. Het dagelijkse dorpsleven komt tot leven op het marktplein met een café, de school, de bank, de kruidenier,de kerk, de timmermanswerkplaats en de smederij.

Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp Een ouderwetse brievenbus in het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp

 

Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van het MBO College Airport in Hoofddorp organiseerden een paar jaar geleden voor een schoolopdracht een historische wandeling door het centrum van Hoofddorp. Na afloop was er de mogelijkheid om de hangar waar de leerlingen van de afdeling luchtvaarttechniek les krijgen, te bekijken. Hier staan verschillende soorten vliegtuigen en zelfs een helikopter, waaronder dit vliegtuig.

Een vliegtuig in de hangar van het MBO College Airport in Hoofddorp Een vliegtuig in de hangar van het MBO College Airport in Hoofddorp

 

Op Schiphol stonden een paar jaar geleden in het kader van de ‘Olifantenparade’ zowel binnen bij de winkels op Schiphol Plaza als buiten op het plein, olifanten stonden ten behoeve van een project, waaronder deze Mondriaan olifant.

Fotoblog met rode foto's: Olifantenparade op Schiphol

 

Haarlem

Ik kom regelmatig in Haarlem. Het is een leuke stad met een paar leuke musea en leuke winkels.

Deze foto is gemaakt toen ik in het kader van ‘Klim naar het licht’ voor de eerste keer de KoepelKathedraal in Haarlem bezocht en beide torens beklom. In een van de ruimtes in de toren lagen deze zitzakken, zodat je even kon uitrusten tijdens de klim. Het was een leuke ervaring. De klim kun je (helaas) niet meer maken, de KoepelKathedraal kun je wel bezoeken.

In de Koepelkathedraal in Haarlem In de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens ‘Klim naar het Licht

 

Deze klompen staan/stonden (ik weet nl. niet of ze er nog staan) voor een souvenirwinkel naast de St. Bavokathedraal op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Leuk voor toeristen om er in te gaan staan.

Fotoblog met rode foto's: Klompen in Haarlem Fotoblog met rode foto’s: Klompen in Haarlem

 

Een leuke winkel in Haarlem, in de Gierstraat, is Eef & Co. Eef & Co is een hedendaagse winkel met de kwaliteit van vroeger. De winkel heeft spullen die me doen denken aan vroeger, zoals de emaille spullen, de schoonmaakmiddelen, leuke hebbedingetjes, handdoeken/theedoeken en het ouderwetse snoepgoed.

Keukentextiel bij Eef & Co in Haarlem Rood keukentextiel bij Eef & Co in Haarlem

 

Texel

Tijdens mijn bezoeken aan Texel in 2016 en 2017 heb ik niet heel veel rode voorwerpen/gebouwen gezien.

Maar één punt, hét symbool van Texel, Vuurtoren Eierland bij De Cocksdorp, kun je niet missen als je op Texel bent. Ik heb beide keren dat ik op Texel was de vuurtoren beklommen en genoten van het schitterende uitzicht over de zee en dit deel van Texel.

Vuurtoren in De Cocksdorp op Texel Vuurtoren Eierland in De Cocksdorp op Texel

 

Tijdens mijn bezoeken aan Texel heb ik ook beide keren het Cultuurhistorisch Museum Texel in het kleinste plaatsje van Texel, De Waal, bezocht. Het museum is gevestigd in een authentieke stolpboerderij. Het museum kreeg landelijke bekendheid vanwege de unieke verzameling wagens voor vervoer van personen, vee en landbouwproducten. Alle rijtuigen, koetsen en wagens hebben hun dienst op Texel gedaan. Je ziet originele auto’s en wagens en een grote verzameling modellen, zoals deze oude brandweerauto.

Brandweerauto in het Cultuurhistorisch Museum Texel in De Waal/Texel Brandweerauto in het Cultuurhistorisch Museum Texel in De Waal/Texel

 

Overig Nederland

In het Groningse Haren is de Hortus Botanicus gevestigd. Het is één van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. De leukste plek van deze botanische tuin vind ik de Chinese tuin.

Hortus Botanicus in Haren De Chinese Tuin in de Hortus Botanicus in Haren

 

Tijdens mijn wandeling door Vestingstad Naarden bezocht ik het Nederlands Vestingmuseum. Een museum dat ik eerder bezocht tijdens deel 1 van de Instameet Waterliniepad.
Het Nederlands Vestingmuseum is een ondergronds- en openluchtmuseum in Naarden. Hier ervaar je hoe de soldaten van het garnizoen eeuwenlang Nederland en in het bijzonder Amsterdam hebben bewaakt tegen de vijanden uit het Oosten en bezoek de verschillende kazematten.

Nederlands Vestingmuseum in Naarden Nederlands Vestingmuseum in Naarden

 

Tijdens een wandeling in vestingstad Muiden bezocht ik het Muiderslot. Het Muiderslot is een vierkante waterburcht met op iedere hoek van het kasteel een ronde toren en binnen de muren een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug. Binnen kun je twee routes lopen: de rode route is de ridderroute met een gratis audiotour en de gele route is de torenroute. Ook het buitenterrein met de tuinen, de kazemat, het theaterbastion, het waterschild, de pruimenboomgaard en de valkerij is interessant.

Muiderslot in Muiden Muiderslot in Muiden

 

Zuid-Afrika

Ik bezocht Zuid-Afrika twee keer. De eerste keer maakte ik een 23-daagse rondreis vanuit Johannesburg naar Kaapstad en de tweede keer was een 22-daagse combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië. Deze laatste reis begon in Kaapstad en eindigde in de Namibische hoofdstad Windhoek.

Beide keren heb ik veel van Kaapstad gezien, een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden die je moet zien.

Eén van deze plekken is Victoria & Albert Waterfront. Vroeger was het een groot scheepsdok, maar het is nu omgebouwd tot een luxe winkelcentrum met tientallen winkels, cafés, bars en restaurants. Dit is Clock Tower. Het is een vreemd, achthoekig bouwsel met gotische ramen en bestaat uit drie kamers boven elkaar met een trappenhuis in het hart.

De Clocktower in Victoria & Albert Waterfront in Kaapstad/Zuid-Afrika De Clocktower in Victoria & Albert Waterfront

 

Een andere favoriete plek van me is Company’s Garden, een rustpunt in het altijd drukke Kaapstad. Deze tuinen werden in 1652 onder leiding van Jan van Riebeeck aangelegd. Dit om de VOC-schepen die op weg naar de Oost waren te voorzien van verse groenten en fruit. Een voorbeeld van een plant die hier groeit, is de suikerbossie.

Suikerbossie in Company's Garden in Kaapstad/Zuid-Afrika Suikerbossie in Company’s Garden in Kaapstad

 

Tijdens mijn eerste reis door Zuid-Afrika sliep in een nacht in Swaziland. Bij binnenkomst van dit koninkrijk werden we verwelkomd door deze zang- en dansgroep.

Zang- en dansgroep in Swaziland Zang- en dansgroep in Swaziland

 

Azië

Ik heb tot nu toe twee landen in Azië bezocht: Vietnam en Thailand. Tijdens deze rondreizen stuitte ik verschillende keren op rode bezienswaardigheden. Je ziet ze hieronder.

Tijdens mijn bezoek aan een aantal bergvolken in Noord-Thailand, viel de  lange zwarte jas die was afgezet met rode wollen scharlaken revers op. Helemaal omdat het buiten bloedheet was en dan een wollen kraag op een jas. Deze dame was zo vriendelijk om haar kleding te showen.

Mien bergvolk in Thailand Mien bergvolk in Thailand

 

Het mooiste plekje in Vietnam is voor mij Hoi An. Tijdens mijn 21-daagse groepsreis door Vietnam verbleef ik een aantal dagen in dit stadje met tal van bezienswaardigheden, zoals deze tempel.

Hoi An/Vietnam

 

Hoi An staat bekend om zijn kleurrijke, en dus ook rode, lampionnen die je in de winkeltjes in het stadje kunt kopen. In het oude centrum van Hoi An zijn vier musea, drie oude huizen, een aantal gemeenschapshuizen, wat winkeltjes, een theater, de overdekte Japanse brug en een tempel te bezoeken.

Hoi An/Vietnam Hoi An/Vietnam

 

Dit schilderij is gemaakt in Nam Quoc, een fabriek in Ho Chi Minh City/Saigon waar gehandicapten werken. Deze mensen zijn gehandicapt geraakt door het gebruik van o.a. Agent Orange tijdens de Vietnamoorlog. Ze maken de mooiste kunstwerken, o.a. van eierschalen die ze in stukjes snijden en dan gebruiken om schilderijen te maken. Daar gaat een lak overheen zodat het mooi blijft. Er is een winkel waar de gemaakte schilderijen verkocht worden. De opbrengst komt ten goede aan het atelier.

Een schilderij in Vietnam

 

De kleurrijke Cao Dai Tempel ligt ten noordwesten van Ho Chi Minh City. De gelovigen dragen witte gewaden. Priesters dragen gele, blauwe en rode gewaden. Dit is een verwijzing naar de boeddhistische, taoïstische en confuciaanse elementen van Cao Dai.

De Cao Dai Tempel in Vietnam Priesters in de Cao Dai Tempel in Vietnam

 

Overige rode foto’s

Tijdens een dagtrip naar het Duitse Waddeneiland Borkum word je vanaf de haven per trein naar het centrum van het stadje gebracht. Ook de terugreis naar de haven wordt uitgevoerd met deze trein.

De bekende trein op het Duitse Waddeneiland Borkum De bekende trein op het Duitse Waddeneiland Borkum

 

Deze foto van een klaproos maakte ik tijdens een wandeling rond Nijkerk.

Fotoblog met rode foto's: Klaproos in Nijkerk Een klaproos in Nijkerk

 

In 2020 ben ik begonnen met een lange termijn project: het wandelen van 30 etappes van het Westerborkpad. Ik heb 5 etappes (etappe 0 t/m 4) gelopen, maar vanwege corona ligt het even stil omdat ik op het moment niet per trein reis vanwege de restricties. Als ik weer met de trein kan, reis ik af naar station Naarden-Bussum om vanaf dit station de 5e etappe te lopen.

Het Westerborkpad bestaat uit 30 etappes en heeft een totale lengte van 342 kilometer. De route begint bij Amsterdam Centraal Station en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe. De route van het Westerborkpad is gemarkeerd met wit-rode stickers. Deze sticker is voorzien van het logo van Kamp Westerbork, prikkeldraad. De markeringen zie je overal onderweg, vooral op verkeersborden en -palen, maar ook op hekjes.

Fotoblog met rode foto's: Markeringsteken van het Westerborkpad Markeringsteken van het Westerborkpad

 

Op de parkeerplaats van het Waterliniemuseum in Bunnik stonden deze lelijke eendjes.

Fotoblog met rode foto's: Lelijke eendjes bij het Waterliniemuseum in Bunnik Lelijke eendjes bij het Waterliniemuseum in Bunnik

 

Ik kan ontzettend genieten van een schaaltje aardbeien. Jij ook?

Fotoblog met rode foto's: Aardbeien Fotoblog met rode foto’s: Aardbeien

 

Tijdens een wandeling in de sneeuw zag ik rode bessen onder een sneeuwlaagje.

Fotoblog met rode foto's: Rode bessen in de sneeuw Rode bessen in de sneeuw

 

Meer fotoblogs

 

Houd jij van de kleur rood? Welke van bovenstaande foto’s is jouw favoriet?

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog

Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog Deze fotoblog met rode foto's heb ik vanwege Valentijnsdag gemaakt. Ik heb een aantal van mijn rode foto’s voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee? #rood #liefde #fotoblog #valentijnsdag #14februari #fotografie #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com