Je foto’s verkopen via Werk aan de Muur

Je foto's verkopen via Werkaandemuur.nl

 

In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto’s kunt verkopen via Werk aan de Muur. Via via kwam ik een tijdje geleden achter het bestaan van Werk aan de Muur. Een platform waar je als hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Ook ik heb inmiddels een account aangemaakt.

Je kunt vanaf nu een foto van JTravelBlog bestellen. In de webshop van Werk aan de Muur vind je een reeks van mijn foto’s van Nederland, de Bollenvelden, de Amsterdamse Waterleidingduinen, Texel, Zuid-Afrika en Namibië. In de nabije toekomst zullen hier ook foto’s van o.a.  Thailand en Vietnam aan worden toegevoegd.

 

Wat is Werk aan de Muur

Het idee Werk de Muur is in 2010 ontstaan tijdens een wintersportvakantie van een groep vrienden. Toen is ook de slogan: ‘Origineler van Ikea, goedkoper dan een galerie’ ontstaan. Ze vullen het gat tussen Ikea en de dure galeries.

In 2012 startte de internetwinkel Werk aan de Muur met de verkoop van werken van amateurfotografen. Later werden ook de werken van illustrators, grafisch ontwerpers of schilders verkocht. Werk aan de Muur is een gat in de markt om het verdienvermogen van de creatieve industrie te verbeteren. Beeldmakers verkopen hun werken als reproductie via de website aan klanten uit heel Europa. Per verkocht werk verdient de beeldmaker commissie. De teller van de commissie is in februari 2020 de grens van twee miljoen euro gepasseerd.

Sinds 2014 heeft Werk aan de Muur ook webshops met de naam OhMyPrints in Duitsland en Frankrijk.

Werk aan de Muur is gevestigd in Haarlem. Er is geen fysieke winkel, wel een showroom.

Bij het platform Werk aan de Muur ontmoeten beeldmakers en consumenten elkaar:

 • jij als beeldmaker, dit kan fotograaf, illustrator, grafisch ontwerper of schilder zijn, kunt via Werk aan de Muur snel en makkelijk je eigen werk verkopen. De beeldrechten blijven bij jou. Je kunt op deze manier een zakcentje bijverdienen. Je hoeft geen eigen shop op te starten. Dat scheelt een hoop tijd, geld en onderhoud. Je hoeft ook niet te zoeken naar de juiste leverancier, lastige vragen van klanten te beantwoorden of verantwoording te dragen voor verzending. Werk aan de Muur neemt het uit handen en is gratis.
 • jij als consument ziet op de website werkaandemuur.nl heel veel mooie foto’s of schilderijen die voor een relatief lage prijs te koop zijn op veel materialen (canvas, plexiglas, fotobehang) en in het formaat die jij als consument wilt.

Je foto's verkopen via Werkaandemuur.nl

 

De slogan van Werk aan de Muur: ‘Origineler van Ikea, goedkoper dan een galerie’

 

Hoe werkt het voor de beeldmaker

Je maakt een account aan als beeldmaker.

Je komt als je een account hebt aangemaakt in je dashboard terecht.

In het dashboard vind je de alle instellingen voor je shop.

Profiel:

 • Vul je profiel volledig in met informatie over jezelf en de naam van je shop. Hier vul je ook je shoplink, website en sociale media kanalen in. De shoplink kun je zelf kiezen.
 • Bij de shopinstellingen kies je het standaard voorbeeld afmeting in jouw shop en de volgorde waarop de werken getoond worden. Bij mij is dit op datum, nieuwe eerst.
 • Het volgende tabblad is profielfoto. Hier kies je voor een eigen foto of zoals ik gedaan heb, mijn logo. Dit kan altijd aangepast worden.
 • Bij de tab gegevens voor uitbetaling, vul je je betaalgegevens in zodat je betaald kan worden als één van jouw werken is verkocht. Hier vul je ook in of je privé of zakelijk verkoopt en vul je evt. je BTW nummer in. Daarnaast worden hier je persoonlijke gegevens ingevuld zoals adres en telefoonnummer.
 • Je kunt bij de laatste tab je wachtwoord aanpassen.
 • Bepaal je commissie% via de link aan de linkerkant beheer je commissie.

 

Zo je profiel is ingevuld, de basis is er nu nog foto’s in je shop plaatsen. Dit doe je bij Upload nieuwe werken.

 • Je kiest een foto uit die je wilt plaatsen in je shop.
 • De volgende stap is een goede titel en omschrijving. Een goede titel, omschrijving en tags zorgen ervoor dat jouw foto sneller via Google en via de zoekbalk van Werk Aan De Muur wordt gevonden.
 • Vul ook het medium en tags in. Veel tags staan al in WerkaandeMuur. Zelf spiek ik altijd even wat anderen als tag hebben ingevuld bij een bepaald onderweg. Je mag maximaal 12 relevante tags invullen.
 • Als je albums (onder beheer je albums) hebt aangemaakt, plaats je je foto in een album. Ik heb bijv. albums Nederland, Namibië, Amsterdamse Waterleidingduinen, Bollenvelden en Texel. Je kunt je foto’s in meerdere albums plaatsen. De vertaling van de titel en de omschrijving naar het Engels, Frans en Duits wordt automatisch toegevoegd. Zo kunnen jou werken ook buiten de Nederlandse grenzen gevonden worden.

Als verkoper hoef je verder nergens naar om te kijken, de afwikkeling zoals het afdrukken, ontvangen van de betaling door de gebruiker, verzending en klantenservice is in handen van Werk aan de Muur. Als je voor een werk hebt verkocht, wordt het commissiebedrag overgemaakt naar het door jou opgegeven rekeningnummer.

In je dashboard krijg je onder het kopje ‘Promoot je Werk aan de Muur shop’ links naar je eigen webshop.

Mijn albums bij Werk aan de Muur

 

Sinds september 2021 werk ik met de Sony RX10IV. Deze camera voldoet niet aan de technische eisen van Werk aan de Muur omdat het compact camera betreft. Foto’s gemaakt met een compactcamera, een action-camera (GoPro, etc.), de meeste drones (DJI, etc.) of een telefoon voldoen niet aan de eisen. De reden hiervoor is dat de sensoren van deze camera’s te klein zijn en niet voldoende detail opslaan. Er worden alleen camera’s toegelaten met een sensor vanaf Four Third. Dat is ook de reden dat er geen nieuw werk in mijn webshop verschijnt. Ik heb leuke foto’s gemaakt (al zeg ik het zelf) maar wordt tegengehouden door de eisen van Werk aan de Muur om ze te koop te kunnen aan bieden.

 

… en voor de gebruiker/consument

Ben je enthousiast geworden over een foto die je op WerkaandeMuur.nl ziet dan is het simpel om je bestelling te plaatsen. Naast fotografen zijn er ook schilderijen, illustraties en collages te koop.

 • Kies een foto die je wilt laten afdrukken. De collectie is uitgebreid en dagelijks worden er nieuwe werken door de beeldmakers geüpload. Er is altijd wel iets te vinden.
 • De volgende stap is om het materiaal te kiezen. Werk aan de Muur heeft keuze uit veel materialen zoals Canvas, behang, aluminium, fotoprint, hout en staal.
 • Kies de afmetingen van het werk.
 • Kies je met of zonder een lijst.
 • Kies de variant en de omslag.
 • Voor je het werk in de winkelwagen stopt, zie je de prijs, incl. verzending. Elk materiaal, elke afmeting, met of zonder lijst, heeft zijn eigen prijs. In mijn shop is de standaard uitvoering ingesteld op canvas, maar dit kun je dus aanpassen naar elk materiaal. De standaard voorbeeld afmeting in mijn shop is 75×50 cm, maar ook dit kan aangepast worden.
 • Je kunt het werk hier ook virtueel bij jou aan de muur zien. Daarvoor gebruik je de app. Met de werkcode hang je je gekozen werk bij jou de muur.
 • Ben je tevreden, dan reken je af en wordt het bestelde werk zo snel mogelijk thuis bezorgd.

 

Commissie

Je verdient per verkocht werk een % aan commissie. Dit houdt in dat je per verkocht werk een x bedrag krijgt. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de prijs van het verkochte werk en het percentage dat je zelf bij de instellingen in je dashboard hebt ingesteld. Hoe hoger je deze commissie instelt, hoe hoger de prijs van de werken zal zijn. Een hogere prijs geeft meer commissie, maar verlaagt ook de kans dat er iets verkocht wordt. Het in te stellen % is tussen de 15% en 25%. In je dashboard kun je een commissie indicatie voor prints in medium afmeting zien, want je er aan verdient als dat betreffende werk verkocht wordt. Bijv. een canvas werk met een medium afmeting kost € 44,– met een commissie % van 22% levert dit € 5,51 op.

 

WordPress plugin

Als je een WordPress website hebt, kun je de Werk Aan De muur plugin downloaden. Helaas is deze plugin er (nog) niet voor bijv. een Joomla website. Je kunt met deze plugin je shop integreren op je website. Heel handig want je hoeft niet te stoeien met je CSS om het goed in je blog of op een aparte pagina te plaatsen.

Heb je een account bij Werk aan de Muur en je bent ingelogd dan zie je aan de linkerkant een link WordPress plugin. Als je hier op klikt zie je stap voor stap wat je moet doen om deze plugin te installeren. Je krijgt een ‘Artist ID’ en ‘API key’ die je moet invullen om je plugin werkend te krijgen.

Na installatie van deze plugin kan je met de gegeven shortcodes heel eenvoudig een lijst van al je geüploade werken of werken uit een specifiek album op een pagina in de blog plaatsen.

Je ziet verschillende mogelijkheden om je werken op je website te integreren.

Ik heb hieronder een shortcode geplaatst waardoor je mijn laatste geüploade werken ziet. Daarnaast heb ik een aparte pagina aangemaakt waar je al mijn geüploade werken kunt zien. Ook aan de rechterkant van deze blog zie je een blokje (widget) met een aantal Foto’s van JTravelBlog bij Werkaandemuur.nl. Dit zijn de laatste zes foto’s die ik in mijn shop heb geplaatst.

 

Tips voor jouw Werk aan de Muur foto’s

Ik geef je hieronder een aantal tips om je werken sneller te verkopen.

 • Je foto’s moeten zo kwalitatief mogelijk zijn qua helderheid, contrast, scherpte, resolutie en kleur. Is dit niet het geval dan krijg je een melding Feedback over dit werk en bijv. De ISO (…) van je foto is erg hoog. Weet je zeker dat er geen ruis in het bestand zit? en een link naar de technische eisen.
 • Vul een uitgebreide omschrijving in met zoekwoorden/tags, titel en omschrijving.
 • Je kunt zowel staande als liggende foto’s uploaden. Heb je van een onderwerp zowel staande als liggende foto’s üpload ze dan beide. Ik heb bijv. een staande en een liggende foto van de strandhuisjes op Texel in mijn shop geplaatst.

 

De app van Werk aan de Muur

Wil je zeker weten of mijn foto staat op jouw muur? Probeer het dan met de Werk aan de Muur app. Met deze app kun je je gekozen foto proefhangen in je interieur. Je kunt zo ook de grootte van je foto bepalen. Maak een foto van je (woon)kamer met je iPhone, iPad of Android device en hang het werk op.

Elk werk heeft een werkcode. Deze werkcode vul je in in de App en het werk is klaar om virtueel op te hangen in jouw kamer. Maak een foto van je kamer en hang het werk op de juiste plek. De afmeting van het werk  is aan te passen om te zien in welke maat je nodig hebt om het werk het beste tot zijn recht te laten komen.

Zorg er voor dat je bij het fotograferen van je kamer dat je niet alleen de muur ziet. Zorg ervoor dat bijv. een bank of een tafel in beeld staat.

 

Promotie van mijn foto’s via Werk aan de Muur

Voor de promotie van mijn foto’s via Werk aan de Muur heb ik en een widget halverwege de rechterkant van elke blog geplaatst en ik heb een aparte pagina aangemaakt, waar je al mijn foto’s die ik via Werk aan de Muur wil verkopen, extra onder de aandacht breng.

Ook heb ik op mijn website een pagina waar je op uitkomt als je op mijn instagram profiel klikt op. Op deze pagina (Instagram) heb ik sinds kort een aparte button aangemaakt met de tekst Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl. Je wordt dan doorgelinkt naar mijn pagina Mijn foto’s bij Werkaandemuur.nl.

 

Je foto delen na je bestelling

Als je een foto via mijn shop bij Werk aan de Muur hebt besteld, deel dan je foto. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het in je interieur staat.  Zodra ik dan een foto’s binnen heb, voeg ik hem graag toe op deze blog, dat mijn lezers het resultaat zien.

Misschien zie je wel een mooie foto in een blog of op mijn Instagramaccount of andere sociale media kanalen en wil je die foto graag bestellen, en heb ik deze nog niet in één van mijn albums bij Werk aan de Muur staan, laat het me weten via onderstaand reactieformulier of via mijn contactformulier. Dan zorg ik er voor dat de foto geüpload wordt, zodat jij deze foto kunt bestellen.

 

Conclusie

Ik ben, ondanks het feit dat ik op het moment van schrijven van deze blog (helaas) nog niets verkocht heb, enthousiast over dit platform. Ik hoef er niet rijk van de worden. Maar wat is nu leuker om je foto’s bij anderen aan de muur te zien hangen. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken, af en toe foto’s uploaden (dit kost wel wat tijd, omdat je toch een goede omschrijving en bijpassende tags wilt invullen om je foto’s nog beter zichtbaar te maken, maar verder heb je er weinig werk aan als je je account hebt aangemaakt en ingevuld. Het is het proberen waard. Ook enthousiast geworden, via deze link kun jij je aanmelden als beeldmaker bij WerkaandeMuur.nl.

Omdat ik werk met de Sony RX10IV en deze camera helaas niet voldoet aan de technische eisen van Werk aan de Muur kan ik geen nieuw werk in mijn webshop laden. Ik heb leuke foto’s gemaakt (al zeg ik het zelf) maar wordt tegengehouden door de eisen van Werk aan de Muur om ze te koop te kunnen aan bieden. Heel erg jammer, maar ik ga rustig door met fotograferen. Mocht je nu een foto in een blog zien die je leuk vindt, laat het me weten. Er zijn altijd andere wegen om een foto op bijv. canvas of hout te bestellen.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog

In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog In deze blog geef ik je informatie hoe jij je foto's kunt verkopen via WerkaandeMuur.nl. Werk aan de Muur is een platform waar je hobby- en professionele fotograaf je eigen werk kunt verkopen. Hoe, lees dan verder. #fotoverkoop #werkaandemuur #werkaandemuur.nl #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com