Mei 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog

Me and my shadow in Wandelbos Groenendaal in Heemstede, mei 2021

 

De koude en natte maand mei 2021 is ook alweer voorbij. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen maand. In mei 2021 heb ik, mede door het slechte weer, slechts 3 uitstapjes gemaakt. De rest van de maand heb ik vooral heel veel nieuwe content voor beide websites geschreven, veel foto’s bewerkt, dingen aan mijn website aangepast, een aantal artikelen aangepast en veel ideeën opgedaan voor nieuwe blogs en artikelen.

De coronapandemie is eindelijk op zijn retour. Er mag sinds deze maand meer mogelijk en in juni wordt er nog meer versoepeld, zoals musea die hun deuren weer mogen openen.

En yes, ik heb mijn afspraken voor een vaccinaties ingepland op 15 juni en 22 juli. Ik krijg het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Tot ik volledig gevaccineerd ben, houd ik me strikt aan de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapje op als ik boodschappen doe😷. De komende maand ga ik eindelijk weer op pad om een etappe van het Westerborkpad te lopen. Ook de maatregel om niet te trein te pakken voor niet-essentiële reizen is geschrapt. Het leven wordt weer wat makkelijker en de wereld weer wat groter. Ook de reisbeperkingen voor landen in Europa wordt beetje bij beetje aangepast.

In deze blog De maand mei 2021 van JTravelBlog kijk ik nog een keer terug op de maand mei. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe mijn maand is geweest en waar ik me in mei mee bezig heb gehouden. Lees je mee?

 

Dit waren mijn bezigheden in mei 2021

 • Ik ben er in mei slechts 3x op uitgetrokken. Het weer zat niet mee in mei met veel regen en koude. Ik liep de Trage Toch Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang (een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin) en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal. De blogs over de laatste twee wandelingen verschijnen in juni. De blog over mijn Trage Tocht Lisse is in mei verschenen.

Mei 2021: Trage Tocht Lisse, Groene Wissel Vogelenzang met de Amsterdamse Waterleidingduinen + Buitenplaats Leyduin en Wandelbos Groenendaal in Heemstede Mei 2021: Trage Tocht Lisse, Groene Wissel Vogelenzang met de Amsterdamse Waterleidingduinen + Buitenplaats Leyduin en Wandelbos Groenendaal in Heemstede

 

 • Eind mei heb ik opnieuw een aantal artikelen op JTravel.nl en JTravelBlog.nl aangepast en SEO proof gemaakt. Alle aanpassingen doe ik naar aanleiding van de cursus Meester SEO van de IMU die ik online gevolgd heb. In de eerste helft van mei heb ik veel nieuwe blogs en artikelen voor beide websites geschreven.
 • In mei heb ik 1.052 foto’s gemaakt. De foto van de maand zie je ⬇️.
 • Ook in mei plaatste ik elke dag veel pins op Pinterest, zowel op mijn eigen borden als in de groepsborden. Vorig jaar ben ik begonnen met het plaatsen van nieuwe pins op mijn eigen borden: Blog: JTravelBlog en Blog: JTravel en natuurlijk worden op deze pins geplaatst van nieuwe artikelen en blogs. Volg je mij al op Pinterest? Voor de groepsborden heb ik nog genoeg oude pins versie 1, zoals ik ze noem. Voor de artikelen die ik deze maand geschreven/herschreven heb, zijn per artikel/blog 6 verschillende pins gemaakt en in het artikel of de blog geplaatst.
 • Sinds februari heb ik een abonnement bij de bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees mijn boeken via de app van de online bibliotheek, dit omdat ik in deze coronatijd geen zin heb om naar een fysieke bieb te gaan. In mei lees ik 5,5 boeken. Het eerste boek is een boek waar ik in april in begonnen was. Ik lees op het moment de boeken van Robyn Carr over Virgin River. Er zijn in totaal 20 boeken over Virgin River geschreven, dus ik ben nog wel even zoet. Het boek waar ik in mei verder in lees is Onbekende bestemming. De andere boeken die ik van Robyn Carr lees zijn: Met nieuw vertrouwen, Een plek in de zon, Kus om middernacht, Dromen van vrijheid en Uit de schaduw.

 • In mei verschijnen er 2 nieuwe artikelen op mijn website JTravel.nl. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Op deze website verschijnen in mei 9 nieuwe blogs. Welke dat zijn lees je verderop in deze blog. ⬇️
 • Ook de artikelen en blogs die aangepast zijn, lees je later in deze blog. ⬇️
 • Mijn lezers weten in mei mijn beide websites heel goed te vinden. De bezoekersaantallen in mei voor JTravelBlog zijn de beste ooit. JTravel heeft in mei net niet de meeste bezoekers sinds het bestaan van de website (oktober 2016) gehaald. Toch ben ik happy met de bezoekersaantallen. Ik merk dat alle aanpassingen, zoals de SEO aanpassingen, zijn doel niet missen. De meeste bezoekers komen ook in mei weer via zoekmachines en sociale media (vooral Facebook, maar ook Twitter gaat steeds beter), al is het aantal bezoekers via sociale media minder dan de vorige maand en ook de stijgende lijn via Pinterest heeft zich niet doorgezet.

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravel in mei

Deze maand 3 dezelfde artikelen als in april in deze top 5, alleen de volgorde is anders. De andere twee artikelen hebben ook al eerder in deze top 5 gestaan.

 1. Informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik ben gek op wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kom er dan ook geregeld. Ik heb algemene informatie voor je op een rijtje gezet zoals waar je de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt vinden, de geschiedenis, informatie over het gebied en een kaart.
 2. Wandeling in Amsterdam-Noord
  In dit artikel beschrijf ik mijn wandeling door trendy Amsterdam-Noord met een bezoek aan Van Dijk & Ko, De Ceuvel en streetart op de NDSM werf.
 3. Informatie Texel 2017
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2017. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 4. Informatie Texel 2016
  In dit artikel geef ik je informatie over Waddeneiland Texel, het eiland dat ik in 2016 en 2017 bezocht. Dit artikel is de informatie over 2016. Ik geef je informatie over het eiland Texel zelf, hoe er te komen, het vervoer op het eiland, de geschiedenis en nog veel meer.
 5. De Leitjesroute in Oosterend
  In artikel beschrijf ik de wandeling van 1,65 kilometer (de Leitjesroute) die ik maakte in Oosterend op Texel. Aan de hand van genummerde leistenen bordjes loop je door het dorp. Op belangrijke panden en huizen hangen leitjes (vandaar de naam Leitjesroute). De route heb ik in deze blog beschreven.

Informatie over Waddeneiland Texel Informatie over Waddeneiland Texel

 

Top 5 meest gelezen artikelen JTravelBlog in mei

In mei 2021 staan 2 nieuwe blogs, waarvan één al eerder in deze top 5 heeft gestaan (Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam), in de top 5: Een wandeling over Buitenplaats Leyduin. De andere drie blogs zijn dezelfde blogs als de vorige maand.

 1. Review : Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl
  De reden dat deze blog het zo goed doet weet ik nog altijd niet, want promotie om deze blog op sociale media onder de aandacht te brengen doe ik niet, schijnbaar is er behoefte aan een review over een wereldkaart. Ik heb deze wereldkaart gekregen in ruil voor een review op mijn blog.
 2. Tips en informatie over de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Er is behoefte aan informatie over dit schitterende natuurgebied tussen Zandvoort en De Zilk. Als je mij volgt, weet je dat ik hier zeer regelmatig kom om te wandelen, wildlife te spotten en te fotograferen. De vossen 🦊 zijn mijn favoriet. Maar er is veel meer te zien.
 3. Bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  Ik liep de bunkerroute in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een route die ik nog niet zo lang geleden ontdekte op de website van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De bunkerroute loopt langs verschillende bunkers. De bunkers zijn soms moeilijk te vinden omdat ze goed verborgen liggen. Ze zijn veelal niet meer toegankelijk, maar er zijn een aantal die wel toegankelijk zijn. In sommige bunkers wonen nu vleermuizen. De bunkers dateren uit de Tweede Wereldoorlog.
 4. Een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang
  Dit is een wandeling over Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang. Dit zijn meerdere buitenplaatsen die samengevoegd zijn: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin. Op het terrein zijn meerdere wandelingen uitgezet. Ik liep het deel van het Buitenplaatsenpad over deze buitenplaats.
 5. Een bezoek aan de Zaanse Schans in Zaandam
  Ik was tot de zomer van 2020 nog nooit op de Zaanse Schans geweest. Omdat het door corona veel rustiger is dan normaal, grijp ik mijn kans. De niet-Europese toeristen blijven weg en de toeristen die er zijn, zijn veelal Nederlanders. In deze blog vertel ik je alles over dat wat op de Zaanse Schans te zien is, zoals de molens, de ambachten, musea, panden en winkels.

De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang De Belvedère op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang

 

Foto van de maand mei

Mijn foto van de maand mei 2021 is een foto die ik deze maand op Buitenplaats Leyduin maakte tijdens de wandeling van de Groene Wissel Vogelenzang.

Buitenplaats Leyduin tijdens de Groene Wissel Vogelenzang Buitenplaats Leyduin tijdens de Groene Wissel Vogelenzang

 

Beste Instagram-post in mei

Mijn beste instagram post van mei 2021 is een foto die ik vorig jaar tijdens de etappe van het Westerborkpad tussen Muiden en Muiderberg maakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JTravel (@jtravel.nl)

 

Beste Pinterest pins van mei

Voor mijn website JTravel is de pin van Natuurgebied De Slufter op Texel de best scorende qua kliks op Pinterest naar het artikel op de website. Voor JTravelBlog is dat deze maand de pin De 7 dorpen van Texel. Een hoog Texel gehalte deze maand.

Het in mijn ogen mooiste natuurgebied op Texel is De Slufter. Een gebied waar je heerlijk kunt struinen en waar je veel vogels kunt spotten. Loop je mee? #deslufter #texel #wandelen #nederland #waddeneiland #natuurgebied #jtravel #jtravelblog Heb je plannen om het schitterende Texel te bezoeken. Ik heb de wetenswaardigheden van de 7 dorpen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? #texel #dekoog #denburg #denhoorn #oosterend #oudeschild #dewaal #decocksdorp #jtravel #jtravelblog

 

De blogs die in mei verschenen op JTravelBlog

In mei 2021 verschenen er in totaal 9 blogs op deze website. Mijn blogs verschijnen in principe (soms is er een uitzondering) op woensdag en zondag.

 1. April 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand april 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand april voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden.
 2. Mijn allereerste vliegreis-Tag
  Dit keer een tag lijst met vragen over mijn allereerste vliegreis. Dat is lang geleden, maar gelukkig heb ik mijn reisverslagen allemaal bewaard. Na enig speur- en zoekwerk (ook naar de nog niet gedigitaliseerde en analoge foto’s) heb ik deze tag ingevuld.
 3. Bollenstreekwandeling rond De Zilk
  Ik maakte een Bollenstreekwandeling rond De Zilk in Zuid-Holland. Dit is zeker niet mijn eerste kennismaking met de Bollenstreek, ik kom hier sinds een aantal jaren regelmatig om in april de bollenvelden de fotograferen. Ook 2021 ben ik meerdere keren in de Bollenstreek geweest. Deze blog gaat over een wandeling die ik rond De Zilk maakte.
 4. Recept : Baklava met pistache
  Ik heb een heerlijk recept van de mierzoete, maar superlekkere baklava met pistache voor je online gezet. Ik heb baklava voor het eerst tijdens mijn vakantie in Turkije gegeten en sindsdien heb ik het elke keer als ik het ergens in Turkije zag wel een keer gesnoept.
 5. Trage Tocht Lisse, wandelen over landgoederen Keukenhof en Wassergeest
  Ik maakte een Trage Tocht wandeling in de Bollenstreek: de Trage Tocht Lisse, wandelen over landgoederen Keukenhof en Wassergeest. Het begin van deze route (Landgoed Keukenhof en Kasteel Keukenhof) is voor mij bekend terrein, maar vanaf het hek achter de Hofboerderij bij Kasteel Keukenhof ken ik het gebied niet. Dit zijn het Keukenhofbosch en Landgoed Wassergeest. Onderweg kom ik nog een paar bloeiende bollenvelden tegen.
 6. De beste wandelapps op je smartphone
  In deze blog heb ik een aantal wandelapps voor op je smartphone op een rijtje gezet. Sinds de coronapandemie is uitgebroken wandelen we wat af. Soms in je eigen buurt, maar steeds vaker maken we een wandeling die we volgen via routepaaltjes of via de GPX-bestanden op de smartphone. Niets meer papieren mee onderweg die uit je jaszak kunnen vallen, waardoor je de weg kwijt raakt of een onhandig boekje mee.
 7. Alles wat je wilt weten over reizen naar Zuid-Afrika
  Ik heb in deze blog alles wat je wilt weten over reizen naar Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Ik probeer in dit artikel antwoord te geven op veel gestelde vragen als grensdocumenten, beste reistijd, geldzaken, veiligheid en andere zaken.
 8. Bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland
  Ik heb een aantal bijzondere natuurhuisjes in de provincie Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk unieke accommodaties, veelal gelegen in de natuur. Geniet als je in één van deze bijzondere accommodaties in de provincie Noord-Holland verblijft.
 9. Mei 2021 – Een kijkje achter de schermen bij JTravelBlog
  In deze blog neem ik de tijd om terug te kijken naar de maand mei 2021 van JTravelBlog. In dit maandelijkse overzicht van JTravelBlog geef ik je een kijkje achter de schermen en vertel ik je hoe de maand mei voor mij is geweest en waar ik me deze maand mee bezig heb gehouden. Dit is deze blog.

Uitzicht vanuit het vliegtuig op Rotterdam Uitzicht vanuit het vliegtuig op Rotterdam

 

De artikelen die in mei verschenen op JTravel

In mei 2021 verschenen er 2 nieuwe artikelen op JTravel:

 1. Trage Tocht Vijfhuizen
  Ik liep de Trage Tocht Vijfhuizen via het Kunstfort bij Vijfhuizen, de Geniedijk, het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp, recreatiegebied Groene Weelde en Big Spotters Hill. Een wandelroute met een lengte van 10 kilometer in mijn eigen omgeving.
 2. Foto’s van de Trage Tocht Vijfhuizen
  In dit artikel de foto’s die ik tijdens de Trage Tocht Vijfhuizen maakte.

Big Spotters Hill tijdens de Trage Tocht Vijfhuizen Big Spotters Hill tijdens de Trage Tocht Vijfhuizen

 

Aangepaste berichten in mei op JTravelBlog

Ik heb in mei drie blogs op JTravelBlog aangepast. De komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert.

 • Doen in de Bollenstreek
  In april 2021 ben ik verschillende keren in de Bollenstreek geweest. Er zijn nieuwe attracties bij gekomen. Deze heb ik in deze blog verwerkt, evenals de wandelingen die ik de afgelopen maand en begin mei heb gemaakt.
 • Op vakantie in coronatijd
  In deze blog heb ik belangrijke zaken, zoals de reisadviezen voor de Europese landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangrijke websites die over reizen in deze coronatijd 😷 gaan op een rijtje gezet. De afgelopen maand is dit artikel aangepast, omdat de reisadviezen binnen Europa veranderden.
 • Aanbiedingen
  Deze blog met aanbiedingen pas ik een paar keer per maand aan. De aanbiedingen zijn een last minute van de week, een arrangement van de week, maar ook vliegtickets, hotels, reisbenodigdheden of reisgidsen en een boek van de week. Het museum van de week staat even on hold omdat de musea door de coronacrisis gesloten zijn. Het boek van de week is vaak het boek dat ik op dat moment lees en dat ik met je wil delen.

Op vakantie in coronatijd

 

Aangepaste artikelen in mei op JTravel

Ik heb in mei 3 artikelen op JTravel aangepast. De komende maanden ga ik verder met het controleren, aanpassen en aanvullen van mijn blogs en artikelen. Iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Maar er moeten ook nieuwe artikelen en blogs geschreven worden. Het aanpassen gaat niet heel snel maar het vordert.

 • Inleiding Bollenstreek
  De afgelopen maand heb ik een aantal keren de Bollenstreek bezocht. Tijd om het inleidende artikel aan te vullen met informatie en nieuwe foto’s.
 • Wandelingen in de Haarlemmermeer en Foto’s van de Haarlemmermeer
  Deze twee artikelen over de Haarlemmermeer zijn aangepast n.a.v. de publicatie van de artikelen over de Trage Tocht Vijfhuizen. Vanaf deze pagina’s kun je doorklikken naar de betreffende artikelen.

Tulip Experience Amsterdam tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk Tulip Experience Amsterdam tijdens de Bollenstreekwandeling rond De Zilk

 

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb je al plannen voor juni? Ik wil in elk geval een etappe van het Westerborkpad lopen en verder heb ik nog geen concrete plannen voor de komende maand. Ik heb me in 2021 voorgenomen om er elke week een keer op uit te trekken. Ik hoop dat me dat gaat lukken, want het is afhankelijk van het weer en ook van mijn gezondheid. Zoals je wellicht weet, lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor uitjes niet goed te plannen zijn.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer maandoverzichten

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog

In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog In mei 2021 liep ik de Trage Tocht Lisse, de Groene Wissel Vogelenzang in de Amsterdamse Waterleidingduinen en over Buitenplaats Leyduin en ik maakte een wandeling in Wandelbos Groenendaal in Heemstede. Meer hier over lees je in dit maandoverzicht. #maandoverzicht #mei2021 #tragetochtlisse #groenewisselvogelenzang #amsterdamsewaterleidingduinen #buitenplaatsleyduin #wandelbosgroenendaal #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com