Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’

De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

De wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ is een gids met 15 rondwandelingen van 11 tot 18 kilometer over de mooiste onverharde paden in de wijde omgeving van ‘s-Hertogenbosch.  Deze wandelgids staat in het teken van Trage Tochten over onverharde paden. Dit heet zandpadgarantie. Minimaal 70% van iedere route is onverhard. Uit meer dan 600 Trage Tochten zijn vijftien wandelingen in de regio ‘s-Hertogenbosch geselecteerd. Stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel. Wandel je mee?

Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager. Ik open, zoals altijd, nieuwsgierig de envelop die in mijn brievenbus ligt.

Weer een mooie wandelgids met zo te zien prachtige wandelingen in een deel van Nederland dat ik niet ken maar mij wel nieuwsgierig maakt. Trage Tochten ken ik maar niet in deze regio. Deze wandelgids is geschreven door de bekende routemakers Rob Wolfs, Rutger Burgers en Henrie van Zoggel van de website Ambulare. Schrijvers die al meerdere wandelgidsen hebben uitgebracht, zoals de Wandelgids ‘Wandelen in Groot Amsterdam’ (Rutger Burgers) en Wandelgids ‘De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland’ (Rob Wolfs en Wim Huijser) en Wandelgids ‘Wandelen in Kempen en Peel’ (Rob Wolfs en Rutger Burgers).

 

Meierij

Deze wandelgids gaat over de Meierij, een gebied dat ik niet ken. De Meierij is het gebied tussen Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode draagt de naam Meierij. De plaatsen Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode horen bij de gemeente Meierijstad.

In de Meierij liggen bekende wandelgebieden zoals de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. Er lopen mooie wandelpaden langs de oevers van de Dommel, de Beerze en de Aa. In de buurt van Den Bosch liggen de Moerputten, het Bossche Broek en Kasteel Heeswijk.

 

Wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’

De liefhebber van onverhard wandelen komt in Noordoost-Brabant ruimschoots aan zijn trekken. Van de uitgestrekte Maashorst in het oosten tot de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen in het westen. Langs de Dommel, de Beerze en de Aa vind je de mooiste oeverpaadjes. Je wandelt er langs pareltjes als Kasteel Heeswijk en landgoed Zegenwerp. De Meierij herbergt een aantal heel bijzondere landschappen, zoals de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen bij Uden. En ook dichtbij de stad word je verrast door de schoonheid van de Moerputten en het Bossche Broek.

Deze wandelgids staat helemaal in het teken van Trage Tochten over onverharde paden. Zandpadgarantie heet dat: minimaal 70% van iedere route is onverhard. Uit de landelijke reeks meer dan 600 Trage Tochten zijn vijftien wandelingen in de regio Den Bosch geselecteerd. Stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel.

Zoals alle wandelgidsen van Gegarandeerd Onregelmatig hebben heeft ook deze wandelgids een standaard opbouw:

 • Lengte in kilometers
 • Start- en eindpunt met parkeermogelijkheden
 • Bereikbaarheid met het openbaar vervoer
 • Horecagelegenheden onderweg
 • Eventuele bijzonderheden
 • De QR-code en het nr. van de wandeling op de website van Wandelzoekpagina. Deze QR-code staat op de openingspagina van elke wandeling. Met deze QR-code krijg je gratis toegang tot de betreffende wandeling op de website van Wandelzoekpagina.nl. Elke wandeling heeft een viercijferige code. Met deze code kun je gratis de meest actuele routebestanden downloaden
 • Uitgebreide routebeschrijving met plattegrond en interessante achtergrondinformatie
 • Mooie foto’s

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids 'Wandelen in de Meierij' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Wandelingen

De wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ bevat 15 wandelingen met een afstand tussen 11 en 18 kilometer.

 • Bedaf : 15 kilometer
 • Biezenmortel : 11 kilometer
 • De Mortelen : 15 kilometer
 • Den Bosch : 18 kilometer
 • Gemonde : 12 kilometer
 • Heeswijk : 15 kilometer
 • Lennisheuvel – 17 kilometer
 • Liempde : 16 kilometer
 • Loon op Zand : 14 kilometer
 • Maashorst : 14 kilometer
 •  Nijnsel : 18 kilometer
 • Rosmalen : 10 kilometer
 • Schijndel : 16 kilometer
 • Sint Michielsgestel : 18 kilometer
 • Spoordonk : 12 kilometer

 

De wandelgids ‘Wandelen in de Meierij’ is een aanrader. Heb jij deze wandelgids al gekocht? De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 17,95 te koop bij de uitgever of via Bol.com of rechtstreeks bij de uitgever.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog

De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Wandelen in de Meierij' bevat 15 Trage Tochten van 11 tot 18 kilometer in Zuidoost-Brabant. Wandel je mee? #wandelen #meierij #tragetochten #wandelgids #noordbrabant #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com