De leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis

De leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis

 

Ik heb de leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis op een rijtje gezet. Boeken, je kunt me niet blijer maken dan met een boek. Of het nu gaat om een reisboek of een roman of een thriller. Ik heb altijd een boek op mijn nachtkastje liggen om, voor ik ga slapen, nog eventjes een stukje te lezen. Er zijn zoveel mooie reisboeken dat ik een keuze heb moeten maken welke ik opneem in deze blog en welke niet.

Door deze boeken krijg ik inspiratie en handige informatie die mij tijdens mijn reizen van pas komen. Ben je in deze bizarre tijden van corona op zoek naar leesvoer of ben je je al aan het voorbereiden voor een volgende reis? Zolang je niet mag reizen, kun je niet anders dan dromen. Dromen over de reizen die je wilt maken zodra deze coronacrisis voorbij is en de wereld weer normaal draait. Ik geef je een aantal tips met de leukste reisboeken.

 

Work hard travel harder – Suzanne van Duijn

In haar boek Work hard, travel harder laat digital nomad Suzanne van Duijn zien dat je overal ter wereld kunt werken. Je bent niet gebonden aan je kantoor. Met je laptop en smartphone kun je overal werken, of je nu in Kaapstad, Buenos Aires of Bangkok of gewoon in Nederland bent. In dit boek geeft ze tips, heeft ze interviews met andere digital nomads, vertelt ze verhalen over haar leven als digital nomad en geeft ze tips over de beste bestemmingen en werkplekken. Een leuk boek om te lezen ook als je geen digital nomad bent of wilt worden.
Work hard travel harder - Suzanne van Duijn

Solo reizen – Liesbeth Rasker

Een leuk boek als je alleen de wereld over wilt reizen. Dit wordt Solo reizen genoemd en Liesbeth Rasker schreef er een boek over. Een boek waar je, als je soloreiziger bent, inspiratie vindt voor je volgende reisbestemming. Liesbeth Rasker geeft veel tips voor soloreizigers (zoals hoe maak je een foto, de veiligheid onderweg of hoe maak je onderweg vrienden). Ze beschrijft bestemmingen dichtbij huis, zoals Ibiza en Italië en gaat daarna naar verder gelegen oorden, als Thailand en Costa Rica. Een boek met mooie foto’s ter inspiratie voor degenen die alleen reizen. Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. Ga lekker op pad als je alleen reist en heb geen koudwatervrees.
Solo Reizen - Liesbeth Rasker

Erica op Reis – Erica Terpstra

Ik ben gek op de televisieprogramma’s van Erica op Reis. Jij ook? Nu heeft Erica Terpstra ook en boek uitgebracht. Dit boek is gebaseerd op dit televisie programma, waarin ze voor omroep Max de wereld verkent. In haar boek geeft ze een beeld van de inspirerende en soms wonderlijke landen en culturen die ze bezoekt. Ze spreekt tijdens deze reizen met de lokale bevolking en neemt deel aan lokale rituelen, gewoonten en gebruiken. Je leest in dit boek haar favoriete bestemmingen, de meest bijzondere ontmoetingen en ze geeft tips. De foto’s zijn van regisseur Feije Riemersma. Een leuk boek om bij weg te dromen en inspiratie op te doen.
Erica op Reis - Erica Terpstra

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Het boek Backpack bestemmingen is een inspiratiebron voor alle backpackers. Roëll de Ram is eigenaar van de reisblog WeAreTravellers.nl. In dit boek neemt ze je mee naar 23 backpack bestemmingen over de hele wereld, van mooie plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door IJsland en wekenlang rondtrekken door Zuid-Afrika, van Cuba tot Taiwan en van Portugal tot Amerika. Het is een boek met verhalen, praktische tips, mooie routes en schitterende foto’s. De foto’s zijn veelal door Roëll zelf gemaakt. Elk hoofdstuk heeft vaste onderdelen als reisduur, type openbaar vervoer, is het een duur of goedkoop land, beste reistijd, waar overnachten, eten, veiligheid, bezienswaardigheden en activiteiten. Voorin het boek vind je een overzichtskaart en bij elke bestemming zie je een schematisch kaartje met de hoogtepunten van deze bestemming.
Backpack bestemmingen - Roëll de Ram

Bucketlist Reizen – Marloes de Hooge

Ik heb, net als veel andere mensen een bucketlist van plekken (zowel in de rest van de wereld als in Nederland) die ik in mijn leven nog graag zou willen zien. In dit boek vind je inspiratie voor een volgende reis. Marloes Hooge, eigenaar van Travelvalley, schreef het boek Bucketlist Reizen met 25 bestemmingen, zoals Jordanië, IJsland, Canada, Zuid-Afrika, New York en Japan met mooie foto’s, tips en veel praktische informatie.
Bucketlist-Reizen - Marloes de Hooge

Bucketlist Stedentrips – Marloes de Hooge

Marloes de Hooge schreef ook het boek Bucketlist stedentrips. In dit boek staan 25 steden die op je bucketlist moeten staan en die je in je leven een keer gezien moet hebben. Ze beschrijft per stad de dingen die je kunt doen, zoals fietsen in San Francisco of een theeceremonie in Kyoto/Japan. Ook dit is weer een boek vol met handige tips, mooie en inspirerende foto’s en praktische informatie.
Bucketlist-Stedentrips - Marloes de Hooge

500+ Droombestemmingen Europa – Henning Aubel

In het boek 500+ Droombestemmingen Europa van Henning Aubel ontdek je de 50 populairste reizen met meer dan 500 bestemmingen binnen Europa, zoals de Canarische eilanden, de Griekse eilanden, de Noordkaap, de Baltische landen en de Mont Blanc. In het boek is Europa in vier regio’s verdeeld, elke regio heeft weer een aantal subregio’s. De landen staan per regio geordend en per land worden de steden, natuurparken en andere bezienswaardigheden genoemd en zijn mooie foto’s toegevoegd.
500+ Droombestemmingen Europa

Reisfotografie – Laura Vink

Met het boek Reisfotografie van Laura Vink, bekend van de website www.vinkacademy.nl, leer je hoe je zelf de mooiste reisfoto’s maakt. Zij geeft praktische tips voor oplossingen voor bepaalde situaties. In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals hoe voorkom je het zoveelste standaard kiekje van die ene toeristische plek of wat zijn de meest gemaakte fouten op reis of  hoe breng je de cultuur van een reisbestemming in beeld? Onderwerpen die jou als reiziger zullen aanspreken. Ze geeft praktische tips die ze laat zien met superkwaliteitsvolle foto’s. De praktische kant van reisfotografie wordt ook beschreven zoals de voorbereiding, de bescherming van apparatuur onderweg en wat te doen met alle foto’s als je weer thuis bent.
Reisfotografie - Laura Vink

Station Amerika – Emile Kossen

Station Amerika gaat over de treinreis van Emile Kossen door Amerika. Per trein doorkruist correspondent Emile Kossen de Verenigde Staten. Het vervoersmiddel dat 150 jaar geleden de twee kusten van Amerika voor het eerst verbond, is nog altijd een plek waar reizigers van verschillende achtergronden urenlang met elkaar doorbrengen. Kossen probeert zo te achterhalen wat het zo verdeelde Amerika nog samenbrengt. Kossen stapt uit op plekken die door anderen worden overgeslagen: van vissersdorpjes in Maine tot romantisch Mississippi en van indianenreservaten tot overblijfselen van het Wilde Westen. Na duizenden kilometers op het spoor, 33 staten en talloze persoonlijke, eerlijke en vaak ontroerende interviews maakt Kossen de balans op. Het resulteert in een prachtig portret van een land waar veel te vrezen valt, maar waar hoop en dromen nooit ver weg zijn.

Station Amerika - Emile Kossen

 

Best in Travel 2020 – Lonely Planet

In dit jaarlijkse boek van Lonely Planet, de Best in Travel 2020, rangschikt Lonely Planet de populairste, meest bezochte landen, regio’s, steden en bestemmingen voor 2020 met in dit jaar bestemmingen als Bhutan, Costa Rica, Denver (VS), Marokko, de Zijderoute, de Amazone, Azerbeidzjan, Servië en Tunesië. In dit boek vind je een top 10 landen, steden, regio’s en bestemmingen met het meeste waar voor je geld. Elk jaar komt er een Best in Travel uit. Best in Travel 2020 - Lonely Planet

Ultieme bestemmingen / Ultimate Travelist – Lonely Planet

Van dit boek, Ultieme bestemmingen van Lonely Planet, bestaat zowel een Nederlandse als een Engelse versie. In dit boek staan 500 trekpleisters en bezienswaardigheden die je niet mag missen als je de wereld rondreist. Het boek is samengesteld door reisexperts van Lonely Planet. Mooie boeken met mooie reisfoto’s en een handige opvouwbare kaart. Bij alle 500 bestemmingen, zoals watervallen, paleizen, landschappen, stadsgezichten, parken, musea staat een beschrijving met een korte tip voor een bezoek. Een paar Nederlandse bestemmingen die in dit boek genoemd worden, zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de molens van Kinderdijk en het Van Gogh Museum. Mooie boeken voor op de (koffie)tafel. Wat is jouw volgende bestemming uit deze lijst?
Ultieme bestemmingen / Ultimate Travelist - Lonely Planet

National Geographic Reisgidsen

Ik gebruik als voorbereiding op mijn (verre) reizen o.a. de reisgidsen van National Geographic, zoals voor mijn reizen naar Vietnam, Thailand en Zuid-Afrika. De reisgidsen bevatten veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie, tips en bijzondere plekjes van het land. De uitgebreide kennismaking met je bestemming, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. De reisgidsen van National Geographic worden speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers.
National Geographic Reisgidsen

 

Wandelgidsen

Ik wandel graag. Voor mooie routes in Nederland koop ik regelmatig een mooie wandelgids, zoals recent n.a.v. mijn wandeling langs het Westerborkpad in Amsterdam, het boekje LAW-gids 15 – Westerborkpad, in het spoor van de Jodenvervolging, met de volledige route van het Westerborkpad, de wandelroute van de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen, een route van 342 kilometer.
Een ander leuk boekje is Amsterdam acht keer anders met wandelingen als je Amsterdam eens op een andere manier wilt bekijken. Acht verschillende thema’s verbinden deze plekken op verrassende wijze met elkaar tot originele routes.
Dit zijn slechts twee voorbeelden van wandelboeken. Er zijn er nog veel meer.
Wandelgidsen

 

In de wildernis / The wilderness family – Kobie Krüger

In de wildernis / The wilderness family van Kobie Krüger is een leuk boek als je een indruk wilt hebben hoe het er in het dagelijkse leven in een nationaal park in Zuid-Afrika aan toe gaat. Ik heb dit boek al jaren in mijn bezit en ik heb het boek voor ik het Kruger National Park bezocht nog een keer gelezen. De echtgenoot van de schrijfster wordt in 1980 opzichter in het Kruger National Park. Ze krijgen van alle kanten waarschuwingen over de ontberingen die hen te wachten staan, zoals hitte, malaria, geen scholen, winkels, dokters of telefoon en geen andere buren dan luipaarden, leeuwen, slangen en andere wilde dieren. In dit boek vertelt zij hoe zij en haar kinderen daar zeventien jaren doorbrengen. Ze schrijft over hun leven, de prachtige natuur en hun avonturen met de dieren zoals de python in de slaapkamer, de agressieve oude olifant, hyena’s die dekens stelen en schoenen opeten en  over het grootbrengen van Leo, een in de steek gelaten leeuwenwelpje met wie zij een heel bijzondere band krijgen. Zowel in het Engels als Nederlands te lezen.
In de wildernis / The Wilderness Family - Kobie Krüger

 

De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

Een onmisbaar boek als je Zuid-Afrika bezoekt, is in mijn ogen De lange weg naar de vrijheid van Nelson Mandela. Om beter te begrijpen wat apartheid inhield en wat er nu nog altijd zichtbaar is in dit mooie land, is dit een goed boek ter voorbereiding. Als je het land bezoekt zul je in aanraking komen met Nelson Mandela en de apartheid. Dit boek, De lange weg naar de vrijheid, is de autobiografie van één van de grootste mannen en inspiratiebronnen van de 20e eeuw, Nelson Mandela. Nelson Mandela beschrijft de lange weg die hij heeft moeten afleggen van onwetende jongen tot charismatisch staatsman. Het verhaal van Nelson Mandela, door Nelson Mandela.
De lange weg naar de vrijheid - Nelson Mandela

 

Solitaire – Ton van der Lee

Het boek Solitaire van Ton van der Lee heb ik gelezen als voorbereiding voor mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië. Op het programma stond een bezoek aan het gehucht Solitaire, want een dorp kan ik Solitaire niet noemen. Ton van de Lee vertrekt als hij constateert dat zijn leven leeg is, naar Afrika en belandt in Solitaire, dat toen bestond uit een paar huizen in de woestijn van Namibië. Hier voelt hij zich thuis en gebruikt Solitaire als thuisbasis voor tochten in Namibië en omliggende landen. Solitaire, het benzinestation en het restaurant met zijn heerlijke appeltaart is wereldberoemd geworden door een artikel van Lonely Planet. Het is na dit artikel (helaas) gedaan met de rust in Solitaire.
Solitaire - Ton van der Lee

 

The wildlife of Southern Africa – Vincent Carruthers

Het Engelstalige boek The wildlife of Southern Africa van Vincent Carruthers gebruikten wij tijdens de gamedrives in de bus tijdens de rondreis in Zuid-Afrika en Namibië. Ik heb het boek in Namibië gekocht, maar zag later dat het boek ook in Nederland te koop is. Het is een veldgids over de natuur van zuidelijk Afrika. Er worden meer dan 2000 planten en dieren beschreven, met duidelijke illustraties in kleur. De hoofdstukken zijn op kleur geordend om ze gemakkelijk te kunnen raadplegen. Je kunt hier veel dieren, vogels, vissen, bloemen en planten terugvinden die in zuidelijk Afrika leven.
The wildlife of Southern Africa

Werelderfgoed

In dit boek staan alle plaatsen en bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Sinds 1972 zijn (tot en met 2017) in totaal 1073 plaatsen en bouwwerken bijgeschreven op deze lijst. In dit boek  worden ze allemaal beschreven. Het boek bevat foto’s, kaarten en registers. Een boek met mooie en inspirerende foto’s en een mooie beschrijving ter inspiratie om plaatsen en bouwwerken van deze lijst te bezoeken.
Werelderfgoed van UNESCO

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ben je op zoek naar wat leesvoer? Deze leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis mogen niet ontbreken in je boekenkast. Lees je mee? #reisboeken #jtravelblog #jtravel #books #travelbooks Ben je op zoek naar wat leesvoer? Deze leukste reisboeken ter inspiratie voor je volgende reis mogen niet ontbreken in je boekenkast. Lees je mee? #reisboeken #jtravelblog #jtravel #books #travelbooks

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com