Websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

Websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. Er zijn veel mensen die huiverig zijn voor het boeken van een groepsrondreis. Het imago is niet hip, er is weinig flexibiliteit, je moet geluk hebben met de groep, de deelnemers zijn vaak oude mensen en er is weinig avontuur. Nu ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat deze argumenten inmiddels een beetje achterhaald zijn.

Ik heb mijn groepsrondreizen buiten Europa gemaakt en had van bovenstaand weinig tot geen last. Kijk, je hebt in een groep altijd wel een aantal mensen waar je niet of nauwelijks mee omgaat, maar ik heb altijd in groepen gereisd waarbij ik, ook al reisde ik alleen in een groep, altijd aansluiting had bij een aantal groepsleden. Dat het alleen oude mensen zijn die in een groep reizen is onzin, in de groep naar Thailand was de leeftijd tussen begin twintigers tot zeventigers. Mijn ouders hebben in het verleden ook veel op deze manier gereisd en hebben er vrienden aan over gehouden.

In deze blog heb ik alleen websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa van reisorganisaties opgenomen die bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zijn aangesloten. De reden: mocht een reisorganisatie failliet gaan, dan krijg je je geld terug.

Dit zijn een aantal websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa:

 

ANWB Reizen

ANWB Reizen biedt een aantal groepsrondreizen aan binnen Europa. De meeste mensen kennen de ANWB van de wegenwacht, de routeplanner of wegenkaarten maar ze bieden ook reizen aan. In juli 2021 zijn FOX Verre Reizen en Pharos Reizen samengevoegd onder de naam ANWB Reizen. Het assortiment van Fox Verre Reizen en Pharos Reizen is toegevoegd aan het aanbod van ANWB. Ik vind het jammer dat de naam Fox verdwijnt. In het verleden heb ik twee groepsrondreizen naar verre bestemmingen met Fox gemaakt: Zuid-Afrika en Vietnam.

De website van ANWB Reizen voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is voor veel mensen een bekende naam als het gaat om groepsrondreizen in Europa. De Jong Intra Vakanties maakt onderscheid in excursiereizen, rondreizen en vlieg-busreizen. Tijdens mijn werk op verschillende reisbureau’s waren de rondreizengidsen van De Jong Intra Vakanties vaak de eerste die ik uit het schap haalde als een klant een groepsrondreis binnen Europa wilde maken. Ikzelf heb ook goede ervaringen met De Jong Intra Vakanties als het gaat om groepsrondreizen buiten Europa. Mijn groepsrondreis door Thailand werd door De Jong Intra Vakanties uitgevoerd. De Jong Intra Vakanties biedt diverse soorten busreizen aan.

De website van De Jong Intra Vakanties voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

Djoser

Djoser is een specialist in het organiseren van groepsrondreizen. Djoser reizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. De groepen zijn klein (8-20 personen). Djoser biedt rondreizen aan naar meer dan 100 landen. Djoser maakt gebruik van deskundige en enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiders. Djoser werkt in alle landen samen met een lokale reisagent. Djoser zet zich in voor duurzame reizen, waarbij rekening gehouden wordt met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van deze inzet. Met CO2-compensatie doen ze iets terug voor het klimaat en voor de lokale bevolking. Ook werkt Djoser al jaren samen met UNICEF.

De website van Djoser voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

Koning Aap

Koning Aap organiseert al meer dan 30 jaar reizen voor de reiziger die op zoek is naar een authentieke en bijzondere reiservaring. De ervaring tijdens de reis staat centraal. Tijdens een groepsrondreis reis je in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Er is veel ruimte voor individuele vrijheid. Centraal staat de liefde voor het reizen naar unieke bestemmingen, de persoonlijke aandacht en het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld. Koning Aap heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wist je dat de naam Koning Aap komt uit de zestiende eeuwse Chinese klassieke roman ‘De reis naar het Westen’. Koning Aap is een populaire volksheld in China en speelt een belangrijke rol in de naar hem genoemde Peking Opera. Koning Aap symboliseert inventiviteit, doorzettingsvermogen en optimisme. Eigenschappen die over ter wereld onmisbaar zijn voor reizigers.

De website van Koning Aap voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

OAD

OAD biedt diverse rondreizen en busreizen in Europa aan. Binnen Europa heb je keuze uit rondreizen die per touringcar uit Nederland vertrekken of rondreizen waarbij je met het vliegtuig naar je bestemming vliegt en vandaar uit met de bus rondreist. Je overnacht tijdens de reis in meerdere hotels dichtbij de meest interessante bezienswaardigheden. Bij een vliegrondreis wordt de reis per lokale bus uitgevoerd. Deze reizen worden altijd begeleid door een OAD reisleider. Bij alle rondreizen zie je de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de door jou uitgekozen bestemming. Je rijdt de mooiste routes en maakt kennis met de cultuur en natuur van een land of regio.

De website van OAD voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

Sawadee

Sawadee organiseert avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen, waarbij je de bestemming echt ervaart. Je ziet en beleeft veel en komt in contact met de lokale bevolking. Sawadee biedt naast Europese bestemmingen ook veel intercontinentale bestemmingen aan. Er worden meer dan 250 reizen over de hele wereld aangeboden. Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel. Het streven is om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Een goed streven in deze tijd waarbij duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden.

De website van Sawadee voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

SRC Reizen

SRC Reizen biedt een ander soort groepsreizen aan dan de meeste reisorganisaties. SRC Reizen biedt culturele groepsreizen aan naar meer dan 60 landen op 6 continenten, waaronder culturele reizen binnen Europa. Mijn ouders hebben verschillende groepsreizen met SRC Reizen gemaakt en waren altijd heel tevreden. De Nederlandssprekende reisleiders hebben een enorme kennis van het vakantieland. Veel reisleiders hebben een opleiding met betrekking tot cultuur, kunst en geschiedenis. De essentie van de culturele groepsreizen van SRC Reizen is cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten.

De website van SRC Reizen voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

TUI

TUI is waarschijnlijk de meeste bekende reisorganisatie in dit overzicht. TUI Nederland is de grootste en de oudste reisorganisatie van Nederland. De basis van het huidige TUI Nederland werd in al in 1876 gelegd met de oprichting van Lisonne, de eerste reisorganisatie van Nederland. Er is in die tijd veel verandert, maar ‘Discover your smile’ is gebleven. Veel reizigers reizen met TUI naar bijv. Spanje of Griekenland, maar TUI biedt meer dan alleen zonvakanties. TUI biedt ook rondreizen, excursiereizen en busreizen aan. Ik ken TUI nog heel goed uit mijn tijd dat ik op reisbureau’s werkte, toen was het Holland International en Arke. Later samengevoegd tot TUI. KRAS is een ander bekend merk van TUI Nederland. Vooral KRAS stond bekend om zijn groepsrondreizen. Het aanbod van KRAS is nu opgenomen in het programma van TUI.

De website van TUI voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa

 

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst van websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa? Via welke website boek jij je groepsrondreizen binnen Europa?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van groepsrondreizen binnen Europa voor je op een rijtje gezet. #groepsrondreizen #groepsreis #groepsrondreizeneuropa #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com