De top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Caïro, Egypte in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

 

In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. Elk jaar jaar verschijnt de top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. Welke plekken staan er op deze lijst? Lees snel verder.

Ik neem je in dit overzicht kort mee naar de bestemmingen van 2023. Ik ken, op één eiland van de Dodekanesos (Kos) na, geen van deze plekken omdat ik geen van de 25 plekken zelf bezocht heb.

Respect voor de mensen en hun culturen, voor het land en het behoud ervan is een overkoepelend thema van top 25 bestemmingen van National Geographic 2023. De hoop is dat 2023 niet alleen een grote terugkeer zal zijn om te reizen, maar ook om het wonder te herontdekken, aldus National Geographic Travel.

Deze top 25 bestemmingen van National Geographic 2023 is samengesteld door de redacteuren van National Geographic Traveler wereldwijd en hun wereldwijde netwerk van experts, waardoor een goedgeïnformeerde en inspirerende lijst ontstaat.
De top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023 richt zich op bestemmingen waar de gemeenschap zich inzet voor natuurbehoud, genezing en erfgoedreizen en manieren waarop reizigers iets kunnen teruggeven. ook staan er plaatsen op deze lijst die belangrijk werk doen op het gebied van ecotoerisme, duurzaamheid en inclusief reizen. Ook deze lijst is dus gericht op duurzaamheid net als de lijst van Lonely Planet in 2022.

De lijst van de top 25 bestemmingen van National Geographic 2023 bevat educatieve reizen voor alle generaties (Familie), spannende activiteiten op adembenemende plekken (Adventure), verkenningen van geschiedenis en erfgoed (Cultuur),  wilde, mooie plekken (Natuur) en helende reizen, gemeenschapsbehoud, teruggeven, duurzame plaatsen en meer (Gemeenschap).

 

Cultuur

Via Appia, Italië

De Via Appia ligt tussen Rome en de havenplaats Brindisi aan de Adriatische Zee. De Via Appia is bijna 600 kilometer lang. De Via Appia werd 2300 jaar geleden werd aangelegd. De weg wordt ook wel de moeder aller wegen genoemd. De weg raakte na de val van Rome maar de Italiaanse regering gaat de historische weg weer overal blootleggen en herstellen. De oude weg is slechts op enkele plekken bewaard gebleven, bijvoorbeeld net onder Rome in het archeologisch park Via Appia Antica, tussen Fondi en Itri, in de buurt van Minturno en in de buurt van Egnazia. Als je op de kaart zoekt, moet je zoeken naar de Via Appia Antica.

Continent: Europa

Via Appia Antica, Italië in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Palickap from Wikimedia Commons

 

Busan, Zuid-Korea

Busan is de op één na grootste stad van Zuid-Korea. Busan is een centrum voor creatieve kunsten. De keuken van deze stad is van wereldklasse. Busan is ook de thuisbasis van een fascinerende militaire geschiedenis. De markten van Busan, zoals de Jagalchi-markt, bieden toeristen een ongelooflijke, cultureel meeslepende ervaring. De Jagalchi-markt is 600 jaar oud. Hier kun je overal verse vis en andere zeevruchten kopen. De markt bevindt zich in een gebied met smalle straatjes. Busan is bekend van hét filmfestival van Azië.

Continent: Azië

 

Grotten van Longmen, China

De Grotten van Longmen (‘Drakenpoort’) liggen 12 kilometer ten zuiden van Luoyang in de provincie Henan in China. De grotten liggen langs de Yí-rivier. Hier bevinden zich maar liefst 2345 grotten en nissen met 43 pagodes, 2800 inscripties en meer dan 100.000 boeddhistische beelden en beeldjes. Het is de grootste verzameling van Chinese kunst uit de late Noordelijke Wei-dynastie en de Tang-dynastie tussen de 5e en 8e eeuw. De beschadigde beelden worden door archeologen met behulp van 3D-prints gerestaureerd. Wetenschappers van de universiteiten Xi’an Jiaotong en Chicago scannen de site om er een volledige 3D-weergave van te maken.

Continent: Azië

Grotten van Longmen, China in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023
Image by Welcome to All ! ツ from Pixabay

 

Caïro, Egypte

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Caïro staat op deze lijst door de oude Egyptische ontdekkingen, zoals het goed bewaard gebleven 4.300 jaar oude graf van Khuwy, opgegraven in de necropolis van Saqqara. Een andere interessante culturele bezienswaardigheid in Caïro is het nieuwe huis van King Tut in het Grand Egyptian Museum in Caïro. Voor Toetanchamon, die honderd jaar werd ontdekt en voor een groot aantal recente vondsten is een nieuw museum is geopend. Het kolossale, moderne Grand Egyptian Museum (GEM) in Caïro ligt in Gizeh, vlak naast de piramides. Het is een ontzettend groot museum van bijna vijftig hectare. Je vindt hier vijfduizend kunstvoorwerpen die toebehoorden aan de jeugdige koning. In het museum zijn ook de rijke collecties uit de Oudheid ondergebracht en naar schatting 100.000 kunstvoorwerpen.

Continent: Afrika

 

Charleston, Verenigde Staten van Amerika

Charleston is de oudste en grootste stad in de Amerikaanse staat South Carolina. In de stad is het nieuwe International African American Museum geopend. Het museum gaat over een donkere periode uit de geschiedenis van de stad. Het museum ligt aan de Gadsden’s Wharf. In de haven van Charleston legden in de 18e en 19e eeuw schepen aan die 100.000 geketende, tot slaaf gemaakte Afrikanen naar Noord-Amerika brachten. In de negen zalen worden aangrijpende verhalen over de loodzware Middenpassage en de gruwelen van het leven op de plantages verteld.

Continent: Amerika

Charleston, Verenigde Staten van Amerika in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023
Image by David from Pixabay

 

Natuur

Schotse Hooglanden, Verenigd Koninkrijk

De Schotse Hooglanden is een streek in Schotland in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Hier groeide duizenden jaren op de Schotse glens en heuvels het Caledonian Forest. In het Caledonian Forest leefden tussen de dennen, lijsterbessen en eiken ook, helaas, verdwenen diersoorten, zoals wolven, beren en oerossen. Het ecosysteem is hier verwoest door eeuwen van houtkap en overbegrazing. In 2023 worden grote stappen gezet om de plannen met het herstel van de oerbossen in de Hooglanden door oorspronkelijke flora en fauna terug te brengen ‘rewilding’. De Schotse Hooglanden staat al heel lang op mijn bucketlist.

Continent: Europa

Schotse Hooglanden in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Alan Reid from Wikimedia Commons

 

Slovenië

Slovenië ligt ten zuiden van Oostenrijk. Tot 1991 was Slovenië onderdeel van het door burgeroorlog uit elkaar gevallen Joegoslavië. Slovenië lanceerde zeven jaar geleden het Green Scheme. Het Green Scheme zorgt dat je hier kunt reizen met respect voor landschap en milieu. Het land heeft oog voor duurzaam toerisme. De Slovenia Green Gourmet Route is een elfdaagse fietstocht uitgezet door Green Scheme met tien tussenstops is speciaal ontwikkeld voor foodies. Tijdens deze nieuwe fietsroutes voor gastrotoerisme bezoek je boerderijen, wijngaarden, kaasmakers en andere voedselproducenten.

Continent: Europa

 

Azoren

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan dat bij Portugal hoort. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. De vulkanische eilanden liggen ongeveer 1400 kilometer van de kust van Portugal. Vier van de negen bewoonde eilanden zijn Unesco-biosfeerreservaten. Deze eilanden zijn door het Wereld Natuur Fonds erkend als een veilig leefgebied voor 28 walvis- en dolfijnensoorten. De Azoren streven naar duurzaam toerisme. De archipel is de eerste eilandengroep met een certificering door EarthCheck, een in Australië gevestigd platform voor groen toerisme dat de award in 2019 uitreikte.

Continent: Europa

Azoren, Portugal in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023
Image by FitMum from Pixabay

 

Big Bend National Park, Verenigde Staten van Amerika

Big Bend National Park is een nationaal park in de staat Texas/Verenigde Staten. De rivier de Rio Grande of Río Bravo vormt over een lengte van 400 kilometer de grens van het park met Mexico. Bij Boquillas del Carmen is de enige (voetgangers)grensovergang. Big Bend National Park is het grootste beschermde gebied van de Chihuahuawoestijn met een rijke ecologie met meer dan 1.200 plantensoorten, meer dan 450 soorten vogels, 56 soorten reptielen en 75 soorten zoogdieren. Het park heeft een oppervlakte van 3.242 km².

Continent: Amerika

 

Botswana

Botswana ligt in het zuiden van Afrika met o.a. Zuid-Afrika en Namibië als buurlanden. Net als zijn buurlanden heeft ook Botswana met zijn mooie nationale parken en wildreservaten te lijden van stroperij en overtoerisme. Er is een nieuwe technologie ontwikkelt om stropers te weren. Dit heeft voluntourism. Samen met deze techniek en de steun van de lokale bevolking probeert men hier het tij te keren. In het Tuli Block, aan de oostgrens van Botswana, leven luipaarden, bruine en gevlekte hyena’s en olifanten. In het 70.000 hectare grote Central Tuli Game Reserve maken de rangers al gebruik van nieuwe technologie. Het Nederlandse bedrijf Smart Parks ontwikkelde energiezuinige sensoren voor radioverkeer. Rangers merken met deze sensoren eventuele stropers en hun voertuigen eerder op en weten zij beter waar het wild zich ophoudt. Heel goed dat er op deze schaal aan natuurbehoud gedaan wordt en stropers tegengehouden worden.

Continent: Afrika

Botswana in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023
Image by Herbert Bieser from Pixabay

 

Avontuur

Choquequirao, Peru

Choquequirao is een Inca-site in het zuiden van Peru. Choquequirao is qua structuur en architectuur vergelijkbaar met Machu Picchu. De naam Choquequirao betekent wieg van goud in de lokale taal Quechua. De ruïnes zijn gebouwen en terrassen op niveaus boven en onder de afgeknotte heuveltop Sunch’u Pata. De ruïnes liggen op een hoogte van 3.050 meter in het Andesgebergte. Je kunt dit uitgestrekte complex alleen lopend bereiken. Je moet wel conditie hebben want de wandeling gaat bijna 30 kilometer zigzaggend omhoog en omlaag over steile voetpaden. De tocht eindigt op een hoogte van ruim 3000 meter, tussen de toppen van de Andes en het oerwoud beneden. Er wordt nu 265 miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van een gondel. Deze gondel overspant de vijf kilometer tussen de plaats Kiuñalla en de archeologische vindplaats. Als de gondel klaar is, is het een stuk makkelijker om Choquequirao te bereiken.

Continent: Zuid-Amerika

Choquequirao, Peru in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Juanca loayza from Wikimedia Commons

 

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden (Noorder- en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden. In Nieuw-Zeeland werd het bungeejumpen uitgevonden. Nu corona op zijn retour is komt deze sport weer helemaal tot leven. In Queenstown, op Zuidereiland. kun je skiën en het hele jaar door hiken in de Remarkables. Dit is een bergketen bij de stad. In Nieuw-Zeeland worden nieuwe wandel- en fietsnetwerken aangelegd die dorpen met elkaar verbinden en door de mooie natuur leiden.

Continent: Oceanië

 

Utah, Verenigde Staten van Amerika

Utah is één van de staten in de Verenigde Staten. Utah heeft vijf nationale parken en acht nationale monumenten. Utah is dé bestemming voor reizigers met een hang naar avontuur. De meeste outdoorliefhebbers beperken zich echter tot de meest iconische bestemmingen, zoals Zion National Park. Maar Utah heeft meer te bieden. Daarom heeft het Utah Office of Outdoor Recreation het Zion National Park Forever Project ontwikkelt, dit om overtoerisme tegen te gaan.

Continent: Amerika

Utah, Verenigde Staten van Amerika in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Sharon Kehl Califano from Pixabay

 

Oostenrijkse Alpen

De Oostenrijkse Alpen zijn ongeveer een derde van het totale Alpengebied dat zich spreiden zich over acht landen: Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Slovenië, Liechtenstein en Monaco. Een aantal hooggelegen bergdorpen in de Oostelijke Alpen van Europa bundelen sinds 2008 hun krachten. Ze willen meer bezoekers trekken door bergbeklimmen, fietsen en andere wintersporten, zoals langlaufen en ijsklimmen te promoten. De Bergsteigerdörfer liggen in het westelijke deel van Oostenrijk, in Tirol en Karinthië. Er zijn ook dorpen aangesloten in Zwitserland, Duitsland, Italië en Slovenië. De 36 Bergsteigerdörfer wijzen grootschalige toeristische projecten zoals skilodges en gondels af. De dorpen streven naar een duurzame vorm van bergtoerisme.

Continent: Europa

 

Nationaal Park Revillagigedo, Mexico

De Revillagigedo-eilanden of Revillagigedoarchipel liggen in de Grote Oceaan en horen bij Mexico. De eilanden liggen ongeveer 540 kilometer voor de kust van het zuidelijkste puntje van het schiereiland Baja California in de Verenigde Staten. Nationaal Park Revillagigedo is een marien park van 148.000 km². Het is het grootste mariene reservaat onderwaterpark van Noord-Amerika. Nationaal Park Revillagigedo biedt een veilige leefomgeving voor de grootste concentratie tropische megafauna van Amerika, van hamerhaaien tot bultruggen. De bijnaam van Nationaal Park Revillagigedo is door de grote soortenrijkdom ‘kleine Galápagoseilanden’.

Continent: Amerika

Nationaal Park Revillagigedo, Mexico in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023
Photo by Francisco Jesús Navarro Hernández on Unsplash

 

Community

De categorie ‘gemeenschap/community’ vervangt de categorie ‘duurzaamheid’. Deze categorie is geïntroduceerd om gemeenschapsbehoud overal ter wereld onder de aandacht te brengen.

Dodekanesos, Griekenland

De Dodekanesos is een Griekse eilandengroep in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de kust van Zuidwest-Turkije. Bekende eilanden die bij de Dodekanesos horen zijn Rhodos, Kos, Patmos, Karpathos, Kalymnos en Leros. Karpathos is één van de minder bekende eilanden in de Griekse Dodekanesos-archipel. Op de eilanden vind je overal witte kerkjes, authentieke dorpen en eeuwenoude tradities.

Continent: Europa

Dodekanesos, Griekenland in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Maesi64 from Wikimedia Commons

 

Milwaukee, Verenigde Staten van Amerika

Milwaukee is de grootste stad van Wisconsin in de Verenigde Staten van Amerika. In 2023 komen langs de drie waterwegen (de rivieren Milwaukee, Kinnickinnic en Menomonee) promenades. Een verwaarloosde rafelrand is omgetoverd tot het gezellige Deer District met hotels, concertzalen en het stadion van de Bucks. In oudere stadswijken wordt een nieuw centrum voor kunst en cultuur in Bronzeville gebouwd. Dit centrum is gericht op Afrikaans-Amerikaanse kunst.

Continent: Amerika

 

Laos

Laos ligt ten westen van Vietnam. Het land is afhankelijk van toerisme. In Laos geniet je van de vergezichten langs de Mekong Rivier. Het binnenlandse toerisme nam hier in 2022 een vlucht. Dit kwam door de opening van Lane Xang. Dit is een snelle, door China gefinancierde en aangelegde treinverbinding. Lane Xang is de vroegere naam van Laos en betekent ‘koninkrijk van een miljoen olifanten. Het startpunt van deze spoorlijn is de Chinese stad Kunming. De trein raast door 75 tunnels en over 167 bruggen voor hij na 420 kilometer aankomt in de hoofdstad van Laos, Vientiane.

Continent: Azië

Laos in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by DEZALB from Pixabay

 

Alberta, Canada

Alberta is een provincie van Canada. Bekende plekken qua natuur zijn hier de Athabasca-gletsjer in de Rocky Mountains, Jasper National Park en Banff National Park. Alberta staat ook bekend om zijn weidse prairies en de moderne, uit spiegelend glas en staal opgetrokken steden Calgary en Edmonton. In Alberta worden de inwoners zich steeds meer bewust van de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. In Elk Island National Park, ten oosten van Edmonton, mag je tijdens een wandeling met gids werken met prehistorische stenen werktuigen. Ook kun je een workshop Cree-handwerk volgen, een kennismaking met een rijke, 8000 jaar oude cultuur.

Continent: Amerika

 

Ghana

De West-Afrikaanse land Ghana is hard op weg een populaire reisbestemming te worden. Dit dankzij een poging van het land om de Afrikaanse diaspora opnieuw te verbinden met zijn voorouderlijke wortels. Ghana investeert in zijn toeristisch potentieel, door verbeteringen aan de infrastructuur en door unieke kansen te creëren voor bezoekers om meer te leren over en contact te maken met hun Afrikaanse erfgoed. Tijdens je bezoek word je gevraagd om deel te nemen aan moderne culturele vieringen en kunst, om de geschiedenis van Ghana te verkennen en een deel van hun verleden terug te winnen dat verloren is gegaan door de slavernij door ereleden te worden van de prachtige Ghanese gemeenschap. Vanwege de confrontatie met tastbare overblijfselen van de slavenhandel langs de Ghanese kust is het voor mensen met Afrikaanse roots die Ghana bezoeken een emotioneel beladen bezoek. De hoofdstad Accra is het modehart van Ghana. Je ziet hier overal kleurige stoffen met drukke dessins. En overal klinken afrobeats, in taxi’s en in de buurtsuper, maar ook reggae, Haïtiaanse zouk en Amerikaanse hiphop.

Continent: Afrika

Ghana in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by jozuadouglas from Pixabay

 

Familie

San Francisco, Verenigde Staten van Amerika

San Francisco is een stad in Californië. De stad staat bekend om de Golden Gate Bridge en Alcatraz. In San Francisco kunt je met (maar ook heel goed zonder) kinderen de nieuwe Crosstown Trail lopen. Deze trail loopt dwars door San Francisco. De trail begint bij Candlestick Point in het zuidoosten naar Lands End in het noordwesten. De trail is 27 kilometer lang en gaat langs tuinen, over heuvels en door drukke, stadse straten.

Continent: Amerika

San Francisco in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Brocken Inaglory from Wikimedia Commons

 

Colombia

Zeg je Colombia, zei je vroeger (en misschien nu nog wel) drugs/cocaïne. Maar Colombia is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toeristische bestemming van formaat. Ben je vogelliefhebber, ga dan zeker naar het Tayrona National Park, aan de Caribische kust van Colombia. Dit nationale park is een toevluchtsoord voor bijna 300 soorten vogels. Colombia is het vogelrijkste land op aarde. Hier leven meer dan 1900 vogelsoorten, zoals in de bergketen Perijá. De vogelstand van Colombia is net zo kleurrijk als in de animatiefilm van Disney Encanto, die zich afspeelt in de prachtige natuur van Colombia.

Continent: Zuid-Amerika

 

Trinidad & Tobago

De eilanden Trinidad & Tobago liggen in de Caribbean. Op de eilanden leven vijf van de zeven verschillende soorten zeeschildpadden (lederschildpadden, onechte en echte karetschildpadden, soepschildpadden en warana’s). Als deze schildpadden uit het nest kruipen, trekken ze veel schildpadtoeristen. De lederschildpadden nestelen zich op het strand Grande Riviere in Trinidad, aan de noordkust van het eiland. Het is de grootste kolonie ter wereld. Een organisatie die de lederschildpad beschermt, organiseert tours onder leiding van officiële gidsen. De inkomsten van deze tours gaan naar bescherming van de lederschildpad. De lederschildpad heeft last van klimaatverandering, verlies aan habitat en zwerfplastic. Je kunt ze op vrijwillige basis een handje helpen.

Continent: Amerika

Trinidad & Tobago in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Jordan Beard from Wikimedia Commons

 

Manchester, Verenigd Koninkrijk

Manchester is de op één na grootste stad van Groot-Brittannië. Hier leeft men voor sport en muziek. Manchester is nu niet een stad waar ik aan denk bij een citytrip. Maar Manchester heeft veel te bieden, zoals het stadhuis en de centrale bibliotheek. Deze bibliotheek van Manchester is de meest bezochte openbare bibliotheek in het Verenigd Koninkrijk. Manchester lanceert in 2023 lanceert Manchester een paar attracties die de stad na de coronapandemie weer tot leven moeten brengen. Voorbeelden hiervan zijn de Factory, een nieuw cultureel centrum, dat de permanente thuisbasis wordt van het Manchester International Festival. Dit is een tweejaarlijks, hippe cultureel festival met theater, opera en muziek voor alle leeftijden. Ook nieuw in 2023 is het Castlefield Viaduct. Dit is een verhoogde loopbrug waar bezoekers het industriële erfgoed van Manchester kunnen verkennen terwijl ze genieten van het uitzicht op het historische hart van Manchester.

Continent: Europa

 

Zwitserland

In Zwitserland nemen dagelijks 6,6 miljoen mensen de trein (de bevolking telt 8,7 miljoen mensen). Tijdens je vakantie in dit Alpenland moet je een dag uittrekken om een van de vele unieke treinreizen te maken. Bekende treinreizen zijn de Gotthard Panorama Express, de ‘koekjestrein’ van Bern naar Luzern, die bij banketbakkerij Kambly stopt, waar kinderen koekjes mogen bakken en zelf een koektrommel ontwerpen die mee naar huis mag of de ‘chocoladetrein’ die vertrekt in Montreux, waar de reis begint met chocoladecroissants en warme chocolademelk. De trein maakt een tussenstop in Gruyères, waar je een rondwandeling door het oude centrum maakt en en je de wereldberoemde kaas proeft. Een ander bekende treinroute is de Train des Vignes met een spectaculair uitzicht over het Meer van Genève.

Continent: Europa

Zwitserland in de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023

Image by Kabelleger from Wikimedia Commons

 

Kaart

 

Dit was de top 25 van bestemmingen waar je volgens National Geographic in 2023 naar toe moet. Ik heb, met uitzondering van het eiland Kos, één van de Dodekansos in Griekenland, geen van deze landen ooit bezocht.

 

Welke landen van deze top 25 van bestemmingen van National Geographic 2023 heb jij al eens bezocht? Wat is je favoriet? 

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog

Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog Elk jaar jaar verschijnt top 25 bestemmingen van National Geographic, onderverdeeld in vijf categorieën: Familie, Avontuur, Cultuur, Natuur en Community. In deze blog geef ik je een dosis reisinspiratie met de top 25 bestemmingen van National Geographic voor 2023. #nationalgeographic #reisinspiratie #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com