Websites voor het boeken van familiereizen

Websites voor het boeken van familiereizen

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. Er zijn veel mensen die huiverig zijn voor het boeken van een familiereis en dan ook nog eens in groepsverband. Het imago is niet hip, er is weinig flexibiliteit, je moet geluk hebben met de groep en er is weinig avontuur. Deze argumenten inmiddels een beetje achterhaald zijn en familiereizen worden steeds vaker door de grote reisorganisaties aangeboden.

Ik heb vier groepsrondreizen gemaakt en allemaal buiten Europa. Van de argumenten die ik hier boven noem heb ik weinig tot geen last. Kijk, je hebt in een groep altijd wel een aantal mensen waar je niet of nauwelijks mee omgaat, maar ik heb altijd in groepen gereisd waarbij ik, ook al reisde ik alleen in een groep, altijd aansluiting had bij een aantal groepsleden. Ik heb nooit aan een familiereis deelgenomen, simpelweg omdat ik geen kinderen heb. Maar wat is nu mooier om met het hele gezin dierbare herinneringen voor later te maken tijdens een familiereis. Herinneringen zijn onbetaalbaar.

In deze blog heb ik alleen websites voor het boeken van familiereizen van reisorganisaties opgenomen die bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zijn aangesloten. De reden: mocht een reisorganisatie failliet gaan, dan krijg je je geld terug.

Dit zijn een aantal websites voor het boeken van familiereizen:

 

ANWB Reizen

ANWB Reizen biedt een aantal familiereizen aan zowel in Nederland en binnen Europa als verre reizen. De meeste mensen kennen de ANWB van de wegenwacht, de routeplanner of wegenkaarten. ANWB Reizen biedt veel reizen aan die vroeger via FOX Verre Reizen en Pharos Reizen werden uitgevoerd. Sinds half 2021 zijn deze reisorganisaties  samengevoegd en wordt alles onder onder de naam ANWB Reizen aangeboden. De ANWB heeft voor het hele gezin wat wils, van rotsklimmen of raften in de bergen tot rondreizen (zowel privé als in groepsverband) in Vietnam, Thailand of Zuid-Afrika.

De website van ANWB Reizen voor het boeken van familiereizen

 

Djoser

Djoser is een specialist in het organiseren van groepsrondreizen. Je ervaart het gemak van een goede geregelde groepsreis met extra aandacht voor de kinderen. De reizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. De reizen zijn samengesteld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 tot maximaal 20 jaar. Bij veel bestemmingen is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar, zodat de kinderen op reis gaan met leeftijdgenoten. De familiereizen van Djoser hebben gemiddeld 16 deelnemers en bestaan uit zowel twee- als eenoudergezinnen. Djoser biedt familiereizen aan in alle werelddelen, zoals in Europa, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Djoser maakt gebruik van deskundige en enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiders. Djoser werkt in alle landen samen met een lokale reisagent. Djoser zet zich in voor duurzame reizen, waarbij rekening gehouden wordt met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van deze inzet. Met CO2-compensatie doen ze iets terug voor het klimaat en voor de lokale bevolking. Ook werkt Djoser al jaren samen met UNICEF.

De website van Djoser voor het boeken van familiereizen

 

Koning Aap

Koning Aap organiseert al meer dan 30 jaar reizen voor de reiziger die op zoek is naar een authentieke en bijzondere reiservaring. De ervaring tijdens de reis staat centraal. Tijdens een één van de 47 familiereizen reis je in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding. Koning Aap biedt groepsreizen voor avontuurlijke gezinnen. Wat is er nu mooier dan het zien van de uitdrukking op het gezicht van jouw kind als deze kennis maakt met nieuwe gebruiken en culturen, onbekende diersoorten en ruige landschappen? Koning Aap biedt familiereizen aan naar naar in Afrika, Latijns-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. Bij het selecteren van een continent kun je niet direct aangeven dat je een familiereis wilt maken. Dit kan als je de bestemming hebt gekozen. Er is een apart tabblad met familiereizen over de gekozen bestemming. Wist je dat de naam Koning Aap komt uit de 16e eeuwse Chinese klassieke roman ‘De reis naar het Westen’? Koning Aap is een populaire volksheld in China en speelt een belangrijke rol in de naar hem genoemde Peking Opera. Koning Aap symboliseert inventiviteit, doorzettingsvermogen en optimisme. Eigenschappen die over ter wereld onmisbaar zijn voor reizigers.

De website van Koning Aap voor het boeken van familiereizen

 

Sawadee

Sawadee organiseert sinds 1983 avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen, waarbij je de bestemming echt ervaart. Je ziet en beleeft veel en komt in contact met de lokale bevolking. Sawadee biedt 78 bestemmingen voor familiereizen aan in Europa, Afrika, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en Oceanië. De actieve familiereizen van Sawadee zijn speciaal voor nieuwsgierige kinderen met avontuurlijke ouders. Deze reizen zijn geschikt voor ouders met kinderen vanaf 7, 12 en/of 16 jaar. Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel. Het streven is om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Een goed streven in deze tijd waarbij duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden.

De website van Sawadee voor het boeken van familiereizen

 

SRC Reizen

SRC Reizen biedt een familiereizen op maat aan. SRC Reizen is ook niet de eerste reisorganisatie die ik zal noemen of kiezen als organisator voor een familiereis. Maar het wordt wel aangeboden. De afdeling Reizen op Maat kunnen voor elk budget, voor elke soort reis en elk reisgezelschap een bijzondere familierondreis samenstellen. Jouw ideeën en wensen zijn de leidraad voor je unieke familiereis. Jij bepaalt samen met onze reisorganisatoren hoe de reis op maat wordt vormgegeven. Zij regelen zaken zoals de vluchten, het vervoer ter plaatse en de hotelaccommodaties, rekening houdend met jouw reisgezelschap en jouw wensen. En ze denken mee bij de invulling van het programma en ze regelen de kleinste details, zoals bijvoorbeeld  een jeepsafari met sundowner in Namibië of een canopytocht in de nevelwouden van Costa Rica.

De website van SRC Reizen voor het boeken van familiereizen

 

Tenzing Travel / Travelnauts

Tenzing Travel valt tegenwoordig onder de paraplu van Travelnauts B.V.. Tenzing Travel is sinds 2007 de specialist in bijzondere reizen met kinderen. Bij Tenzing Travel kunt u rekenen op persoonlijke service, hoge kwaliteit en bijzondere reizen ook voor reizen met kinderen. Bij Tenzing Travel kun je terecht voor bijzondere familiereizen, zowel binnen als buiten Europa. De bestemmingen, activiteiten en de accommodaties worden op de kids afgestemd. Tenzing Travel biedt bestemmingen voor familiereizen aan in Europa, Afrika, Noord-Amerika, Caribbean, Latijns-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Oceanië.

De website van TenzingTravel/Travelnauts voor het boeken van familiereizen

 

TUI

TUI is waarschijnlijk de meeste bekende reisorganisatie in dit overzicht. TUI Nederland is de grootste en de oudste reisorganisatie van Nederland. De basis van het huidige TUI Nederland werd in al in 1876 gelegd met de oprichting van Lisonne, de eerste reisorganisatie van Nederland. Er is in die tijd veel verandert, maar ‘Discover your smile’ is gebleven. Veel reizigers reizen met TUI naar bijv. Spanje of Griekenland, maar TUI biedt meer dan alleen zonvakanties. In het aanbod van TUI familiereizen geen rondreizen naar (luxe) familiehotels, campings, appartementen, pretparken of vakantieparken waar je met de hele familie kunt verblijven.

De website van TUI voor het boeken van familiereizen

 

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst van websites voor het boeken van familiereizen? Via welke website boek jij je familiereizen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van familiereizen voor je op een rijtje gezet. #familiereizen #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com