Websites voor het boeken van (rivier)cruises

Websites voor het boeken van (rivier)cruises

 

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. Er zijn reiziger die niets anders willen dan alleen maar cruisevakanties maken, anderen vinden het helemaal niets. Maar ik hoor van veel reizigers dat als ze eenmaal met het cruisevirus besmet zijn, ze minstens één cruisevakantie per jaar willen maken. Een voordeel van een cruisevakantie is dat je niets meer hoeft te plannen. Er zijn reizigers die hier van gruwen, maar dan moet je niet deelnemen aan een (rivier)cruise. Er is een groot aanbod aan cruisebestemmingen, zoals een riviercruise over de Rijn of een cruisevakantie naar de Noorse fjorden of Spitsbergen.
Je boekt in een paar handelingen je vlucht, de gewenste hut en de maaltijden. Een cruisevakantie is behoorlijk inclusief: maaltijden, snacks en soms ook drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. De opties voor eetgelegenheden zijn op de grote schepen zeer uitgebreid. In enkele gevallen is zelfs het entertainment inbegrepen bij de boekingsprijs. Aan boord zoek je de leukste activiteiten en excursies uit en boekt ze direct. Je vakantie gaat direct van start zodra je aan boord stapt. Ontspannen maar.

In deze blog heb ik alleen websites voor het boeken van (rivier)cruises van reisorganisaties opgenomen die bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zijn aangesloten. De reden: mocht een reisorganisatie failliet gaan, dan krijg je je geld terug.

Dit zijn een aantal websites voor het boeken van (rivier)cruises:

 

ANWB Reizen

ANWB Reizen biedt een aantal (rivier)cruises aan binnen Europa. De meeste mensen kennen de ANWB van de wegenwacht, de routeplanner of wegenkaarten. Maar ANWB Reizen is meer en biedt ook veel reizen aan. De ANWB biedt (rivier)cruises aan in bijv. Nederland, Duitsland, Noorwegen, Engeland, Spanje, Schotland, IJsland en Spitsbergen.

De website van de ANWB voor het boeken van (rivier)cruises

 

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is voor veel mensen een bekende naam als het gaat om bijv. busrondreizen. De Jong Intra Vakanties biedt ook riviercruises naar bijvoorbeeld Duitsland, Nederland, België en Oostenrijk aan. Tijdens mijn werk op verschillende reisbureau’s was het vaak een brochure van De Jong Intra Vakanties de eerste die ik uit het schap haalde als een klant een riviercruise wilde maken. Ikzelf heb goede ervaringen met De Jong Intra Vakanties.

De website van De Jong Intra Vakanties voor het boeken van (rivier)cruises

 

Feenstra Rijn Lijn

Feenstra Rijn Lijn is voor veel mensen een bekende naam als het gaat om riviercruises naar bijvoorbeeld Duitsland, Nederland, België en over de Donau aan. Tijdens mijn werk op verschillende reisbureau’s was het vaak een gids van Feenstra Rijn Lijn één van de eerste brochures die ik uit het schap haalde als een klant een riviercruise wilde maken. Je moet zelf naar naar en van de locatie van het schip regelen, je overnacht tijdens de riviercruise in een hut, er zijn per cruises meerdere excursiemogelijkheden bij te boeken aan boord en de verzorging is volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf het diner op de 1e dag t/m ontbijt op de laatste dag, regelmatig een kopje koffie of thee, soms met een versnapering erbij en ’s avonds is er entertainment aan boord. Bij elke reis wordt een Captains- of Farewell Dinner geserveerd. Een bijzondere avond waarop je nog eens extra verwend wordt, onder andere met een heerlijk glas wijn, aangeboden door de kapitein.

De website van Feenstra Rijn Lijn voor het boeken van (rivier)cruises

 

OAD

OAD biedt op dit moment 5 riviercruises in Europa (1x in Nederland en 4x in Duitsland) aan. Je moet zelf naar naar en van locatie van het schip regelen, je overnacht tijdens de riviercruise in een hut, er zijn per cruises meerdere excursiemogelijkheden bij te boeken aan boord en de verzorging is volpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf het diner op de 1e dag t/m het ontbijt op de  laatste dag en ’s avonds is er entertainment aan boord. Deze reizen worden altijd begeleid door een OAD reisleider.

De website van OAD voor het boeken van (rivier)cruises

 

Stip Reizen

Stip Reizen is een bekende aanbieder van cruisevakanties. Stip Reizen bestaat inmiddels al weer 15 jaar is niet meer weg te denken als het gaat om cruisevakanties en Formule 1 reizen. Stip Reizen biedt cruises aan van o.a. Costa Cruises, Holland America Line en Norwegian Cruise Line naar bijvoorbeeld Dubai en het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en de Noorse fjorden. Je verblijft tijdens de cruise in een comfortabele hut. De cruise rederij bepaalt de ligging van jouw binnenhut, buitenhut of buitenhut met balkon. Je zult je aan boord van het cruiseschip niet vervelen want er is zoveel te doen, zoals zwemmen in het zwembad, het bijwonen van een theatershow of rust en ontspanning opzoeken in de spa. Alle maaltijden op het cruiseschip zijn inbegrepen. Voor de drankjes, excursies en sommige faciliteiten moet je extra betalen. Je bent vrij om op eigen gelegenheid de bestemming te verkennen. De meeste rederijen bieden de mogelijkheid om een drankenpakket bij te boeken.

De website van Stip Reizen voor het boeken van (rivier)cruises

 

Sunweb Cruises

Sunweb Cruises is een bekende aanbieder van zonvakanties maar ze hebben ook cruisevakanties. Sunweb Cruises biedt cruises aan van o.a. Costa Cruises, Holland America Line en MSC cruises naar bijvoorbeeld Griekenland, de Caribbean, Alaska en de Noorse fjorden. Voor elke cruise geldt dat je verblijft in een comfortabele hut. Alle maaltijden op het cruiseschip zijn inbegrepen. Voor de drankjes, excursies en sommige faciliteiten moet je extra betalen. Je bent vrij om op eigen gelegenheid de bestemming te verkennen. De verschillende rederijen hebben leuke aanbiedingen, zoals kortingen, WIFI en gratis dranken of boordtegoed.

De website van Sunweb voor het boeken van (rivier)cruises

 

TUI

TUI is waarschijnlijk de meeste bekende reisorganisatie in dit overzicht. TUI Nederland is de grootste en de oudste reisorganisatie van Nederland. De basis van het huidige TUI Nederland werd in al in 1876 gelegd met de oprichting van Lisonne, de eerste reisorganisatie van Nederland. Er is in die tijd veel verandert, maar ‘Discover your smile’ is gebleven. TUI biedt cruises aan over de hele wereld, zoals in het Caribisch gebied en in de Middellandse Zee. De cruises worden uitgevoerd door bekende rederijen, zoals MSC cruises, Holland America Lijn, Aida Cruises en Costa Cruises.

De website van TUI voor het boeken van (rivier)cruises

 

Zeetours

Zeetours is misschien wel de meest bekende aanbieder van cruisevakanties. Tijdens mijn werk op verschillende reisbureau’s was het vaak een brochure van Zeetours de eerste die ik uit het schap haalde als een klant een cruise wilde maken. Zeetours heeft een enorm aanbod aan cruises over de hele wereld, zoals in de Caribbean, Noord-Europa, Azië en Australië. De cruises worden uitgevoerd door bekende rederijen, zoals MSC cruises, Holland America Lijn, Royal Caribbean Cruises, Aida Cruises, Carnival en Costa Cruises.

De website van Zeetours voor het boeken van (rivier)cruises

 

 

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst van websites voor het boeken van (rivier)cruises? Via welke website boek jij je (rivier)cruises?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel Ik heb een aantal betrouwbare websites voor het boeken van (rivier)cruises voor je op een rijtje gezet. #cruises #riviercruises #reisinspiratie #reistip #traveltip #travelinspiration #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com