Website JTravel.nl omzetten van Joomla naar WordPress

Homepagina van JTravel.nl gemaakt in WordPress

 

Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Een beetje omslachtig dat geef ik toe en het duurde ook meer dan een jaar voor ik na 5 rondes alle artikelen naar mijn zin heb aangepast. Maar de nieuwe website is af, voor zover een website af kan zijn, want er zijn altijd zaken die aangepast moeten worden of toch weer veranderd worden door nieuwe inzichten.

 

JTravel.nl en JTravelBlog.nl

Ik heb twee websites. Mijn eerste website, JTravel, is in 2016 gebouwd in het gratis content management systeem Joomla en sinds september 2018 staat JTravelBlog online. Deze website is gebouwd met behulp van WordPress.

 

Logo JTravelBlog Logo van JTravel.nl

 

Het heeft veel tijd gekost om het bouwen van mijn eigen websites onder de knie te krijgen, maar ik ben blij met het resultaat.

Ik heb in het verleden een cursus website bouwen bij een thuisonderwijsinstelling gevolgd. Dit was voor mij niet genoeg, als ik vroeg hoe ik bepaalde dingen kon maken, werd gezegd dat dit niet in de cursus thuishoorde. Ik heb wel het één en ander geleerd over CSS en HTML, maar ik wilde meer dan dat.

Ik ben me gaan oriënteren wat ik precies wilde, hoe ik het wilde en vooral hoe ik mijn website zelf kan bouwen. Uiteindelijk kwam ik uit bij Netspecialist.nl. Bij dit bedrijf volg je voor relatief weinig geld videotrainingen van achter je pc of laptop en leer je stap voor stap een website bouwen. Ik heb hier inmiddels meerdere trainingen gevolgd voor zowel Joomla als WordPress. In de blogs op zijn website staan nog meer handige video’s voor beide content management systemen die je gratis kunt bekijken en eventueel kunt toepassen. De website wordt volgens mij niet meer bijgehouden, dus ik weet niet of het nog erg actueel is.

 

Wat is Joomla en wat is WordPress

WordPress is het content management systeem waarin deze website, JTravelBlog, is gebouwd.

Joomla is het content management systeem waarin mijn andere website JTravel.nl is gebouwd.

Logo Joomla

 

Mijn thema in WordPress heb ik met behulp van de online videocursus WordPress Thema’s van Netspecialist.nl zelf gebouwd. Ook mijn template voor mijn Joomla website heb ik met behulp van de online workshop Joomla Templates van Netspecialist.nl zelf gebouwd. Nu moet dus mijn Joomla website omzet worden naar WordPress.

 

Waarom omzetten van Joomla naar WordPress

Mijn website JTravel heb ik in 2016 opgezet in Joomla. Ik had onderzoek gedaan welk content management systeem andere websites gebruikten en Joomla werd toen veel genoemd. In 2022 kreeg ik na het inloggen de waarschuwing dat Joomla 3.10 de alleen-beveiligingsmodus heeft ingevoerd. De ondersteuning eindigt 17 augustus 2023 en het is de bedoeling om over te gaan naar Joomla 4. Nu ik kan je vertellen, dat is een hele verandering want mijn eigen gebouwde template wordt niet meer ondersteund door Joomla 4 en er moet dus een nieuwe template gebouwd worden. Ook de standaard templates vallen weg, de standaard wordt Cassiopeia. Ik heb in december 2022 via local host en Xampp een versie van Joomla 4 geopend om te kijken hoe het er uit komt te zien. Alles ziet er anders uit. Ik heb een deel van deze template ingericht, een beetje rondgekeken, een overzicht gemaakt van de nu gebruikte plugins, modules en componenten. Dit is wat Joomla ook zo ingewikkeld maakt, de ene keer moet je een plugin gebruiken, dan meer een component en de modules moet je instellen naar welk gebied je deze wilt gebruiken. Soms is het ook een combinatie van plugin en component en moet je beide instellen.

Dashboard van Joomla versie 4

 

Nu werk ik sinds 2018 voor deze website met WordPress, een content management systeem dat ik toen pas leerde kennen. Dit is een verademing, alles gaat zoveel makkelijker. Sinds december 2022 loop ik dan ook te dubben, wat ga ik doen, JTravel.nl migreren naar Joomla 4 of overzetten naar WordPress.

Tot half januari 2023 heb ik getwijfeld of ik mijn website naar Joomla 4 wil migreren of naar WordPress wil overzetten.

 

Omzetten van Joomla naar WordPress

Ik heb informatie ingewonnen bij mijn hostingbedrijf, Hosting2GO. Zij hebben mij ontzettend geholpen om de twijfels weg te nemen ook omdat ze veel vragen over Joomla niet goed kunnen beantwoorden. Hosting2GO is mijn webhoster voor beide websites. Ik werk al jaren met Hosting2GO. Ik heb hier voor beide websites onbeperkte webruimte en onbeperkt dataverkeer, wat voor mij belangrijk is. Daarnaast heb ik met dit pakket onbeperkt aantal e-mailadressen en niet onbelangrijk: de SSL-certificaten. Voor mij was de onbeperkte webruimte in 2016 en ook in 2018 de doorslag om voor Hosting2GO te kiezen. Ook hun klantenservice vind ik uitstekend. Ik krijg altijd duidelijk antwoord op mijn vragen en suggesties om dingen op een bepaalde manier aan te pakken. Ik kreeg de suggestie om mijn website vanuit Joomla naar WordPress te migreren met behulp van de plugin ‘FG Joomla to ThemeIsle‘. Er werd ook direct een link meegestuurd met een handleiding om de migratie uit te voeren.

Na bestudering en het feit dat ik alles in een evt. te verwijderen submap kan zetten om het uit te proberen. Zo kan ik zien wat er wel en niet wordt overgenomen. Ook wordt door het hostingbedrijf uitgelegd waar ik die submap moet aanmaken. Ik ga het uitproberen.

Intussen heb ik via internet een paar offertes opgevraagd bij ICT kantoren die websites bouwen met de vraag wat de kosten zijn, als zij alles omzetten. Nu ik kan je vertellen, dat kost heel veel geld. Dat heb ik er niet voor over. Dus nog steeds aan het denken wat ik doen.

In deze blog heb ik 3 screenshots van hetzelfde artikel ‘Inleiding van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië in 2014‘ opgenomen om je te laten zien hoe de versies van elkaar verschillen.

Dit is de Joomla versie zoals die vanaf 2016 t/m eind januari 2024 te zien was.

Joomla versie van het artikel Inleiding Zuid-Afrika & Namibië op JTravel.nl Joomla versie van het artikel Inleiding Zuid-Afrika & Namibië op JTravel.nl

 

In eerste instantie probeer ik het via de gratis versie van de plugin ‘FG Joomla to ThemeIsle’ maar er komen zoveel dingen niet mee dat ik eind januari besluit om het premium pakket aan te schaffen. Na installatie en het overzetten en het weer verwijderen en toch weer overzetten en het weer verwijderen en toch weer overzetten en twijfelen en een paar onrustige dagen/nachten besluit ik in het laatste weekend van januari om toch alles om te zetten naar WordPress. Dit omdat er veel wel overgezet is met de premium versie van de plugin ‘FG Joomla to ThemeIsle’. Zelfs de metabeschrijvingen en meta keywords, de artikel nummers en Joomla url’s worden overgezet naar nieuw WordPress url’s.

Ik krijg nog een paar grote problemen voor de kiezen want zowel mijn backend als frontend lopen volledig vast door bad gateways. Gevolg ik kom een tijdje niet in mijn websiteversie van WordPress. Na een aantal mails naar Hosting2GO is het probleem opgelost. Zij hebben iets achter de schermen ingesteld waardoor het probleem is opgelost. Maar wat er nu precies fout ging geen idee.

Het laatste weekend van januari gebruik deels om een thema te kiezen, ik kies nu voor Astra, maar het kan in de toekomst best zijn dat ik voor een ander thema kies. Beetje bij beetje stel ik dit thema in, in de door mij gewenste kleuren, upload ik noodzakelijke plugins en stel ze in en maak ik met een kleine categorie een begin met aanpassingen, want is nog niet zoals het zou moeten zijn, zo gebruik ik in Joomla voor mijn fotoartikelen een plugin die niet geschikt is voor WordPress en datzelfde geldt bijv. ook voor mijn index plugin. De fotogalerij kost me hoofdbrekens want ik heb een plugin, WordPress Gallery Plugin – NextGEN Gallery, gevonden maar hoe ik daar veel foto’s tegelijk in gesteld krijg is mij een raadsel. Dus nog niet helemaal tevreden. Ik kijk online of er andere opties zijn en zie dat WordPress zelf ook een galerij heeft. Ik ga daar verder naar kijken want er moet wel het een en ander veranderd worden maar hoe daar ben ik nog niet helemaal achter. Af en toe moet er een CSS aangepast worden maar ik ben geen leek meer op dit gebied, dat gaat redelijk crescendo.

Uiteindelijk verwijder ik de plugin WordPress Gallery Plugin – NextGEN Gallery en kies ik voor FooGallery en FooBox afbeelding lightbox. Helemaal tevreden ben ik in eerste instantie niet, dit omdat de ‘staande’ foto’s niet mooi in de galerij wordt weergegeven. Maar na wat proberen heb ik dit probleem ook opgelost en plaats ik al mijn galerijen met behulp van FooGallery in mijn artikelen.

Google wist mijn map in Joomla snel te vinden, want tot mijn verbazing en ook van Hosting2GO werd mijn website al na een paar dagen opnieuw geïndexeerd en kreeg ik een mail dat Google problemen met Pagina-indexering gevonden had in de map. Op aanraden van het hostingbedrijf installeer ik de onderhoudsplugin, Maintenance plugin, die aangeeft dat mijn website under construction is.

Onderhoudsmodus van JTravel.nl

 

Aanpassingen in WordPress

De maanden februari t/m mei gebruik ik om mijn artikelen per categorie aan te passen naar de indeling van WordPress. Ik heb een lijstje gemaakt wat er bijna in elk artikel aangepast moet worden en dat pas ik toe in elk artikel. Zoals je in mijn Maandoverzichten kunt lezen, was ik bezig met het nalezen en aanpassen van mijn blogs en artikelen. Dit komt voor nu een tijd stil te liggen omdat deze migratie voor half augustus af moet zijn. Naast het aanpassen gaat het schrijven van nieuwe artikelen en blogs op beide websites gewoon door. Ik heb besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren. Dit omdat ik simpelweg geen tijd en energie heb om beide dingen te doen. Het omzetten van mijn website van Joomla naar WordPress gaat deze komende maanden even voor. De blogs op JTravelBlog op woensdag heb ik op een paar uitzonderingen na geskipt uit de planning.

Met behulp van de plugin Post Type Switcher zet ik een aantal berichten/artikelen over naar pagina’s. Er wordt in WordPress onderscheidt gemaakt in berichten en pagina’s. Dat is in Joomla niet het geval. En een aantal berichten wil ik omgezet hebben naar pagina’s.

  • Berichten zijn vermeldingen die in omgekeerd chronologische volgorde op je site staan. Zie ze als artikelen of updates, het is nieuwe content die je met je lezers deelt.
  • Pagina’s zijn statisch en worden niet per datum beïnvloed. Het zijn meer permanente onderdelen van de website zoals Over JTravel, Disclaimer, Privacy, Contactpagina en Home.

De plugin is heel simpel in gebruik. Het omzetten is na installatie en activatie van de plugin een kwestie van een paar klikken in het betreffende bericht en je hebt een pagina aangemaakt. Het bericht is uit het berichten overzicht verdwenen. Anders om kun je ook pagina’s omzetten naar berichten.

 

Thema Astra

Eind mei ben ik eindelijk klaar met alles omzetten en controleren, tabellen maken, galerijen maken. Dan is het tijd om me bezig te houden met het thema. Zoals ik hier al eerder heb geschreven had ik vanaf het begin gekozen voor Astra, maar zoals altijd twijfel ik en blijf ik twijfelen. Als ik geen zin meer heb in omzetten, google ik aan het eind van de middag even rond om te kijken wat specialisten zeggen over dit en andere thema’s. Ik kijk ook op andere blogwebsites welk thema zij gebruiken.

Via Matthijnonline.nl kom ik toch weer terug op Astra. Ik zie een mooie aanbieding voorbij komen voor het volgen van de cursus Maak zelf snel en gemakkelijk je eigen droom website. De rest van mei en een deel van de maand juni volg ik deze cursus en ik besluit nog een keer mijn hele website in WordPress aan te passen. Nu met Elementor Pro.

 

Elementor Pro

In het begin is het even zoeken hoe alles werkt. Met behulp van de cursus Maak zelf snel en gemakkelijk je eigen droom website bouw ik mijn eigen templates, de footer en de header. Eén van de redenen dat ik Elementor Pro heb aangeschaft is dat ik ook nu per categorie een eigen menubalk in de header kan plaatsen, iets wat ik nu ook heb in mijn Joomla website. Ik heb het uiteindelijk gevonden hoe het moet, want dat wordt niet heel duidelijk uitgelegd. Ik besluit later om toch maar een menubalk voor de hele website te gebruiken.

Tot half juni ben ik bezig met het maken van de ’templates’ want ik ben niet snel tevreden. En dan kom ik toch nog weer dingen tegen die niet naar mijn zin zijn.

De tabellen zullen weer verwijderd worden, want ik heb een template ‘blogfoto’s’ gemaakt met bijna dezelfde styling zoals ik ook in Joomla had. Als alles is aangepast kan de plugin voor de tabellen weer verwijderd worden. De galerijen laat ik wel in een plugin staan. Misschien dat ik dat later nog een keer aanpas.

Half juni begin ik in eerste instantie heel omslachtig met het aanpassen van mijn artikel met behulp van de templates. Later voeg ik een heel stel templates samen waardoor het iets sneller gaat. Maar dit is ook weer een hele klus. En dan zie ik later in juni iets gaafs bij anderen dat ik ook wil toepassen, nl. de template ‘handige links’. Ik ben er al snel achter hoe ik deze moet maken. Ik vind het hem goed gelukt. Jij ook?

Template handige links voor JTravel.nl

 

De maanden juni t/m oktober gebruik ik om mijn artikelen per categorie aan te passen naar de indeling van Elementor/WordPress. Ik heb opnieuw een lijstje gemaakt wat er bijna in elk artikel aangepast moet worden en dat pas ik toe in elk artikel. Het nalezen en aanpassen van mijn blogs en artikelen ligt nog altijd stil. Ik krijg de tweede ronde aanpassingen niet af voor half augustus. De migratie is wel af. De rest van augustus, september en een deel van oktober ben ik nog bezig met de aanpassingen. Naast het aanpassen gaat het schrijven van nieuwe artikelen en blogs op beide websites gewoon door. Ik had besloten om, tot alle artikelen van JTravel zijn omgezet naar WordPress, niet meer 2x per week een blog te publiceren. De blogs op JTravelBlog op woensdag had ik op een paar uitzonderingen na geskipt uit de planning maar vanaf oktober publiceer ik weer twee blogs per week op JTravelBlog.

Versie 1 van het artikel Inleiding Zuid-Afrika & Namibië op JTravel.nl gemaakt in WordPress

 

In oktober doe ik nog een rondje langs alle artikelen om uitgelichte afbeeldingen toe te voegen, extra categorieën, de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube aan te vullen omdat ik sinds 1 oktober ook te volgen ben op Bluesky. En net als op deze website heb ik ook besloten om een regel te wijden aan buy me a coffee.

Intussen pas ik mijn menustructuur en menubalk aan. Ik was niet helemaal tevreden over. Ook de archief pagina’s, de overzichtspagina’s met de tags en categorieën worden opnieuw aangepast qua styling en het aantal artikelen per pagina.

Ik kom er vervolgens achter dat dit allemaal veel sneller kan door single pages en single post pagina te ontwerpen, dan hoef ik bij wijzigingen niet meer langs alle artikelen. Ik moet nog uitzoeken hoe het dan gaat met de huidige styling en indeling en of ik dan helemaal opnieuw moet beginnen.

Ik heb nog wel meer ideeën maar eerst maar even zorgen dat in november de derde ronde aanpassen is gedaan. Deze ronde gaat wel lekker snel maar toch ben ik er dagen mee bezig.

 

Nog meer aanpassingen

Begin december maak ik pagina’s aan voor de bestemmingen. Het zijn een soort landingspagina’s waar je op komt als je in het menu boven bestemmingen gaat hangen met je muis, dan komen de menu’s Europa, Azië en Afrika en de submenu’s tevoorschijn. Klik er maar eens op: Europa en submenu bijvoorbeeld Namibië.

Toen dit allemaal af was heb ik de cursus Maak zelf snel en gemakkelijk je eigen droom website opnieuw gevolgd, er zijn video’s toegevoegd en aangepast. Ik maak naar aanleiding hiervan een single pages en single post pagina waardoor ik bij evt. wijzigingen niet al mijn artikelen langs hoef te gaan. Sinds half december ook te volgen ben op Threads, waardoor de tekst Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube direct goed aangepast kan worden. Mocht het weer eens wijzigen, hoef ik dus niet alle artikelen stuk voor stuk aan te passen.

Toen ik de single pages en single post pagina ontworpen had, heb ik vanaf een week voor kerst voor de vierde keer een rondje langs alle artikelen gemaakt om zaken te verwijderen die nu dubbel in de artikelen staan doordat ik voor alle artikelen de single post pagina via de theme builder heb gemaakt. Dit was, mede door mijn afwezigheid tijdens de feestdagen begin januari klaar. Ik heb o.a. de header foto over de volledige breedte geplaatst maar mijn uitgelichte afbeeldingen zijn te klein.

Tijd voor nog een rondje artikelen. Van Matthijs van Matthijsonline.nl krijg ik de tip om de plugin ShortPixel te gebruiken, dit zou heel veel tijd schelen. Maar ik ben anderhalve dag gefrustreerd bezig geweest omdat mij totaal onduidelijk was hoe het allemaal werkte. Uiteindelijk kreeg ik het door en daarna zoek ik al mijn uitgelichte afbeeldingen op, verklein ze tot 1950×1300 px en met behulp van de plugin ShortPixel vervang ik mijn uitgelichte afbeeldingen in de grote versie. Ik ben blij dat ik in een excel sheet mijn uitgelichte foto’s bijhoudt, zodat ik nergens dubbele foto’s gebruik. Dit maakt het allemaal iets makkelijker. Het aanpassen gaat gelukkig heel snel. Ik begin hier half januari mee en ik ben eind januari klaar met deze ronde aanpassingen. Intussen heb ik mijn header weer eens aangepast. Ik heb nu de categorieën met css boven de titel geplaatst.

Ik pas nog een paar kleine dingetjes aan.

Daadwerkelijke versie van het artikel Inleiding Zuid-Afrika & Namibië op JTravel.nl gemaakt in WordPress

 

JTravel nieuwe stijl is live

Dinsdag 30 januari geef ik de webhoster een seintje dat de website live kan. Nu ik kan je vertellen dat geeft een hoop stress want het gaat op een of andere manier helemaal fout doordat zij een aanpassing maken waardoor mijn website er niet uitziet terwijl ik net op de Facebookpagina van Matthijsonline.nl aankondig dat mijn website live staat. Ik baal als een stekker en wordt ook heel boos op de webhoster want ik vraag niet om aanpassingen, dat doen zij (en niet voor het eerst) waardoor het er niet uitziet. Frustraties aan beide kanten. Gelukkig is het vrij snel hersteld. Maar snap niet wat hier elke keer gebeurd. De frustraties zijn later uitgesproken.

Ook kom ik er achter dat sommige afbeeldingen/pinterest pins niet  getoond worden, er staat een rare fout in de URL van de afbeeldingen en waar die vandaan komt weet ik niet, vermoed door de aanpassingen van de webshoster. In de dagen na het live zetten pas ik dit aan als ik dit merk.

Gelukkig zijn er wel redirects vanuit de pinterest pins en sociale media berichten, zodat ik daar niet alle URL’s hoef aan te passen. De URL’s van mijn nieuwe website zijn nl. anders dan bij de joomla versie.

Ik kom er achter dat als ik een artikel open in de webbrowser Firefox de categorieën in de uitgelichte foto na 3 categorieën onder elkaar staan, zie 1e foto terwijl de categorieën in de uitgelichte foto in de webbrowser Microsoft Edge en Google Chrome netjes (zoals ik het wil hebben) naast elkaar staan (2e foto). Ik ga contact opnemen met Elementor om het probleem te verhelpen, want het ziet er in Firefox niet uit. Het kan nl. zijn dat omdat Firefox nog met een verouderd systeem werkt dat dit probleem zich voordoet en dat het kan zijn dat als Firefox overstapt naar het nieuwe systeem, dat het opgelost is. Ik pas de CSS aan waardoor het er nu wel goed uitziet, maar nu is de post info met gepubliceerde en aangepaste datum onder elkaar komen te staan. Elementor kan niets doen omdat het een CSS probleem is. Ik laat het eerst maar even zo.

Voorbeeld uit Firefox Voorbeeld uit Firefox

 

Voorbeeld uit Microsoft Edge Voorbeeld uit Microsoft Edge

 

Vanaf eind januari zijn een aantal artikelen en pagina’s zichtbaar die al klaarstonden maar die ik niet meer in Joomla gemaakt heb. Dit zijn:

Vanaf nu zullen er weer regelmatig nieuwe artikelen op mijn nieuwe website gepubliceerd worden.

Pagina Namibië op JTravel.nl Pagina Namibië op JTravel.nl

 

Het volgende project staat al weer in de steigers: deze website JTravelBlog.nl aanpassen met Elementor Pro. Dit zal niet zo omslachtig gebeuren als mijn andere website. Ik weet nu hoe het werkt.

 

Heb jij nog handige tools die je gebruikt voor het maken van je website(s). Ik ben benieuwd welke dit zijn. Laat het me weten.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel

Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel Begin 2023 heb ik besloten om mijn website JTravel.nl om te zetten van Joomla naar WordPress. Waarom? In deze blog lees je de reden en hoe ik dit aangepakt heb. Het resultaat kun je vanaf nu bekijken op https://jtravel.nl/. #wordpress #elementorpro #joomla #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com