Review : Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

 

Wie kent het niet, je toilettas inpakken voor een reis en je loopt te slepen met een (kleine) fles shampoo. Ik herken dit maar al te goed. Maar vanaf nu hoef je niet meer te slepen met een shampoofles want daar zijn de shampoo bars van Shampoobars.nl. Een milieuvriendelijke manier om ook tijdens een lange reis genoeg shampoo in voorraad te hebben, want de bar gaat 80! wasbeurten mee. In deze blog vertel ik je alles over de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl en over shampoo bars in het algemeen.

Ik wilde dat ik deze shampoo bars jaren geleden had ontdekt. Tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië kwam ik er achter dat mijn shampoofles tijdens de busrit in het binnenland van Namibië was opengesprongen. Mijn hele toilettas zat onder de shampoo (gelukkig zat er nog wel genoeg in de fles om tijdens deze reis mijn haar te kunnen wassen, zoveel had ik niet nodig per keer met kort haar). In plaats van die middag even een uurtje relaxen kon ik mijn spullen gaan schoonmaken en ontdoen van shampooresten. Gelukkig zat de rest van mijn bagage niet onder de shampoo omdat ik een plastic tas om mijn toilettas had gedaan omdat de rits niet dicht kon. Ik was hier niet blij mee en wat zou ik blij geweest zijn dat ik geen shampoofles bij me had maar een blikje met een shampoo bar. Shampoo zonder fles en zonder lekken. Scheelt veel ruimte.

 

ShampooBars.nl

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen. Zij wilden de wereld een beetje mooier maken. Het doel van Shampoo Bars is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen.

De shampoo bars zijn geschikt voor elk haartype. Ze worden op de markt gebracht tegen een zo laag mogelijke marktprijs. Dit om het voor iedereen toegankelijk te maken. Eén shampoo bar staat gelijk aan 3 plastic flessen. Eén shampoo bar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. De visie van Shampoo Bars is het reduceren van plastic mogelijk maken voor iedereen en de mogelijkheid bieden voor een milieubewuste en duurzame douche-ervaring. Het doel van Shampoo Bars is om het gebruik van plastic volledig te vervangen voor duurzame alternatieven zoals een shampoo bar. In plaats van plastic flessen voor shampoo, conditioner en douchegel zijn er bars ontwikkeld die de flessen vervangen. De productie van de shampoo bars gebeurt duurzaam en zoveel mogelijk plasticvrij. Iedere bar wordt met de hand gemaakt in Deventer. Voor ieder haartype is er voor iedereen een passende shampoo bar. Naast shampoo bars zijn er ook body bars voor de verzorging van je lichaam, conditioners, body lotion, natuurlijke deodorant en nog veel meer.

Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

 

Shampoo bars bestaan grotendeels uit natuurlijke ingrediënten. De basis van de reguliere shampoo bars bevatten één of meerdere van de volgende stoffen: natrium palmolie, shea boter, natrium lauryl sulfaat, palmpitolie, olijfolie, glycerine en water. Er zijn ook shampoo bars zonder palmolie. Elke shampoo bar heeft zo zijn eigen specifieke ingrediënten, zoals de gevoelige hoofdhuid shampoo.

De verpakking van de Shampoo Bars is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij en recyclebaar.

Kortom: Shampoo Bars bied de mogelijkheid om je haar te wassen met biologische shampoo. Het bedrijf biedt een alternatief om plastic producten te vervangen door duurzame plasticvrije producten. De natuurlijke shampoo bars passen perfect binnen een duurzame en milieuvriendelijke leefstijl.

 

Eén shampoo bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee!

 

Shampoo bar Eucalyptus van Shampoo Bars

Ik heb voor deze review gekozen voor de shampoo bar Eucalyptus. Deze shampoo bar is voor personen met normaal tot droog haar. De shampoo bar Eucalyptus is een ‘makkelijke bar’. De shampoo bar is makkelijk in gebruik en geschikt voor alle haartypes.

De shampoo bar Eucalyptus is volgens de website van Shampoobars.nl:

  • Vrij van palmolie.
  • Vrij van SLS (sodium lauryl sulfaat) en SLES (sodium laureth sulfaat). De shampoo schuimt hierdoor minder, maar irriteert je (gevoelige) hoofdhuid niet.
  • Vrij van siliconen en parabenen (groep stoffen die aan persoonlijke verzorgingsproducten en geneesmiddelen kunnen worden toegevoegd).
  • Cruelty free (niet op dieren getest).

Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

 

Gebruik van een shampoo bar 

Een shampoo bar ziet eruit als een stukje zeep gemaakt natuurlijke ingrediënten. Het gebruik van een shampoo bar is heel makkelijk:

  • Maak allereerst je handen nat.
  • Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen. Als je lang haar hebt, is het handiger om met de natte shampoo bar over je natte haar te wrijven.
  • Breng het schuim aan op het haar en masseer het goed in.
  • Spoel het goed uit.
  • Laat na gebruik je shampoo bar goed uitlekken en drogen.
  • Leg de shampoo bar op een droge plek na elke douche- of wasbeurt.

Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

 

Mijn ervaring met de shampoo bar Eucalyptus van Shampoo Bars

De dag nadat ik het doosje met de shampoo bar eucalyptus uit mijn brievenbus haal, gebruik ik hem direct. De shampoo bar wordt geleverd in een kartonnen verpakking. Toen in mijn pakketje openmaakte rook ik direct de heerlijke eucalyptus geur. Ik ben wat huiverig omdat ik al jaren naar volle tevredenheid een bepaald merk shampoo gebruik, maar ik wil graag een bar uitproberen. Ik ben niet ontevreden. Mijn haar blijft goed, wordt niet vet en ik heb geen last van een jeukende hoofdhuid. Ook een mooie bijkomstigheid, mijn haar ruikt lekker fris naar eucalyptus.

Het gebruik is heel makkelijk. Met natte handen wrijf ik het schuin van de bar in mijn haar en masseer het goed in en daarna spoel ik het weer goed uit.

Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl

 

Ik moet nog wel even bedenken hoe en waar ik mijn bar opruim want ik heb geen opbergblikje of iets dergelijks. Voorlopig maar even in een zeepdoosje die ik niet gebruik. Het is de bedoeling dat ik deze shampoo bar tijdens reizen (die ik toch ondanks mijn ziekte weer hoop te gaan maken) wil gebruiken zodat ik niet meer hoef te slepen met grote shampooflessen. Ook wil ik, als mijn voorraadje shampooflessen op is, overgaan naar de bars. Niet alleen voor het milieu maar ook voor mijn portemonnee zijn deze shampoo bars beter. Want voor één shampoo bar koop je toch al gauw drie tot vier grote flessen shampoo en als je lang haar hebt of elke dag je haar wast waarschijnlijk nog meer.

 

Deze Shampoo Bar Eucalyptus kost € 8,95 en is te koop in de webshop van Shampoobars.nl.

 

Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? Zo ja, wat vond je ervan?

Zou jij een shampoo bar gebruiken tijdens je reis en/of thuis? Zo ja, welke geur heeft je voorkeur?

 

Deze review is geschreven in samenwerking met Shampoo Bars. Meer over samenwerkingen lees je in de disclaimer. Deze review is mijn persoonlijke mening en ervaring.

 

Meer reviews

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog

Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog Ik testte de Shampoo Bar Eucalyptus van ShampooBars.nl. In deze blog een review over het milieuvriendelijke alternatief voor shampoo. Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? #shampoobar #review #shampoobarsfamily #plasticvrij #zerowaste #jtravel #jtravelblog

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com