Dit keer heb ik een heerlijke tortilla met spinazie, tomaat en kaas gemaakt. De tortilla met spinazie, tomaat en geraspte kaas is niet moeilijk te maken. Het recept lees je in deze blog. Eet smakelijk!
Inhoudsopgave
Wat is een tortilla?
Een tortilla is een dun, plat brood, meestal gemaakt van maïsmeel of tarwebloem, dat in veel gerechten wordt gebruikt, vooral in de Mexicaanse keuken. Het is de basis van taco’s, burrito’s, enchiladas en andere gerechten. In Nederland wordt de term ‘wrap’ ook vaak gebruikt als synoniem voor een tortilla. In het Spaans betekent tortilla kleine taart of koek, maar de Mexicaanse tortilla is een plat brood. De Spaanse tortilla is een dikke omelet.
Ingrediënten voor 1 persoon
- Tortilla
- 3 eieren
- 100 gram crème fraîche
- Peper en zout
- 100 gram cherrytomaten
- 60 gram verse spinazie
- 45 gram geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Leg de tortilla in een ronde ovenschaal of rond bakblik van minimaal 24 centimeter doorsnede.
- Klop de drie eieren los in een schaal.
- Klop de crème fraîche door het eiermengsel.
- Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de gesneden cherrytomaten toe.
- Voeg de verse spinazie toe.
- Voeg de geraspte kaas toe.
- Giet het eiermengsel vervolgens in de ovenschaal of bakblik.
- Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!
Meer recepten
Bewaar op Pinterest















