Westerborkpad etappe 2 : Station Diemen – Station Weesp

Markeringsteken van het Westerborkpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

 

Dit is mijn verslag van etappe 2 van het Westerborkpad van Station Diemen naar Station Weesp. Het Westerborkpad is een lange afstandswandeling van Amsterdam Centraal Station naar Kamp Westerbork in Drenthe. Het wandelen van de 30 etappes van het Westerborkpad is voor mij een lange termijnproject. Ik wandel etappe voor etappe.

Veel plezier bij het lezen van en het bekijken van de foto’s in deze blog over etappe 2 van het Westerborkpad.

 

Wat is het Westerborkpad?

Het Westerborkpad is een lange-afstandswandeling van 342 kilometer, bestaande uit 30 etappes. De route begint bij Amsterdam Centraal Station en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe. De wandelroute loopt zoveel mogelijk in de buurt van het spoor, want dat was de deportatieroute die veel slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog moesten volgen. De ondertitel van deze route is: Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging.

De volledige route van het Westerborkpad staat op de website van Wandelnet.

De route van het Westerborkpad is gemarkeerd met wit-rode stickers, met daarin het logo van Kamp Westerbork. De markeringen zie je overal onderweg, vooral op verkeersborden, -palen, maar ook op brugleuningen of op een bankje. Er is vooral gemarkeerd op plekken waar je kunt twijfelen over de juiste route. Onderweg heb ik heel veel van deze stickers gezien.

Markeringsteken van het Westerborkpad aan de Stammerdijk tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Markeringsteken van het Westerborkpad aan de Stammerdijk

 

Meer over het Westerborkpad lees je in de blogs die al eerder op deze website zijn verschenen.

 

Westerborkpad etappe 2 : Station Diemen – Station Weesp

Diemen

Ik reis via Amsterdam Centraal Station per trein naar Station Diemen. De vorige etappe eindigde bij dit station. Ik pak hier de route weer op en loop verder waar ik de vorige keer gebleven ben.

Het station van Diemen aan het begin van mijn wandeling van de 2e etappe van het Westerborkpad Het station van Diemen aan het begin van mijn wandeling van de 2e etappe van het Westerborkpad

 

Mocht je de Joodse begraafplaats nog niet bezocht hebben, dan is dit een mogelijkheid. Deze begraafplaats ligt aan de overkant van de weg, direct naast het station van Diemen. Ik sla hem deze keer over omdat ik de Joodse begraafplaats vorige keer al bezocht heb. Deze begraafplaats is ontstaan aan het begin 20e eeuw. De begraafplaats aan de Zeeburg was vol. De urnen op deze begraafplaats zijn van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Westerbork werden gecremeerd. Cremeren is in het jodendom ongebruikelijk. Deze urnen zijn begraven op Veld U.

Vanaf het station van Diemen loop ik in de richting van het centrum. Aan de overkant van de Ouddiemerlaan staat het gemeentehuis. Op het plein bij dit gemeentehuis aan de D.J. den Hartoglaan staat het oorlogsmonument van Diemen. Deze ligt niet op de route, waarschijnlijk omdat het Westerborkpad meer over de Jodenvervolging gaat, maar ik heb hem wel bezocht. Hier vindt jaarlijks de dodenherdenking van Diemen plaats. Het monument bestaat uit een luidklok en daarnaast een grote steen met de tekst ‘Voor hen die vielen voor onze vrijheid’.

Het oorlogsmonument van Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het oorlogsmonument van Diemen

 

Ik loop terug naar de Ouddiemerlaan en loop door tot ik niet verder kan en uit kom bij de Muiderstraatweg. De officiële route gaat linksaf, maar ik sla eerst rechtsaf om in de Schoolstraat en de Jan Bertstraat bij 3 adressen in totaal 11 Stolpersteine te bezoeken. Voorbij de RK kerk (Schuilkerk De Hoop, zo staat het ook op de kaart, maar de borden voor de kerk staat aangegeven dat het een RK kerk is) loop ik naar de Schoolstraat.

De RK kerk in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad De RK kerk in Diemen

 

Toen ik hier was, was deze straat volledig opengebroken. Een opzichter ziet mij zoeken en vraagt waar ik naar op zoek ben. Ik geef aan dat ik bijv. Schoolstraat 43 op zoek ben naar 4 Stolpersteine/Struikelstenen. Hij weet precies waar ik het over heb en vertelt me dat deze vanwege de werkzaamheden, voorlopig zijn verwijderd. Dit om ze niet te beschadigen en zoek te maken. Hij is zo vriendelijk om met me mee te lopen naar de Jan Bertstraat, een paar straten verderop.

In de Jan Bertstraat zouden op nr. 14 en 31 in totaal 7 struikelstenen moeten liggen. Maar ook deze straat is volledig opengebroken. Hij vraagt aan de opzichter van deze straat of hij weet waar de Stolpersteine van deze straat zijn gebleven want ook hier zijn ze niet te vinden en ook hier zijn ze uit voorzorg verwijderd. Op alle plekken worden ze teruggeplaatst zodra dat weer mogelijk is. Ik bedank de opzichter voor zijn hulp en loop de straat uit naar de Muiderstraatweg.

Lees meer: Stolpersteine / Struikelstenen

 

Muiderstraatweg

Vanaf daar loop ik het eerste stukje langs het water en bij de kruising met de Ouddiemerlaan steek ik deze drukke straat  en trambaan (van tramlijn 19 tussen Diemen en Station Sloterdijk) over en loop verder via de drukke Muiderstraatweg. Overal zijn opbrekingen want er wordt hier heel hard gewerkt aan straten en nieuwbouwhuizen. Ik moet bij het spoorviaduct de straat oversteken omdat er vanwege bouwwerkzaamheden een deel van de weg is afgesloten. Normaal gesproken zou je zeggen saai, een spoorviaduct, maar deze is voorzien van een paar leuke streetart werken.

Het spoorviaduct aan de Muiderstraatweg in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Streetart op het spoorviaduct aan de Muiderstraatweg in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het spoorviaduct en streetart op het spoorviaduct aan de Muiderstraatweg in Diemen

 

De rest van deze weg is saai. Ik ben blij dat ik op een gegeven moment de herrie en de bebouwde kom achter me kan laten. Ik kom op een rustiger stuk uit, nog wel langs de Muiderstraatweg, maar aan de linkerkant is geen bebouwing maar de ijsbaan en daarna een stuk bos.

De ijsbaan van Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad De ijsbaan van Diemen

Vanaf een brug aan de Muiderstraatweg in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Vanaf een brug aan de Muiderstraatweg in Diemen

Een bos aan de Muiderstraatweg in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Een bos aan de Muiderstraatweg in Diemen

 

Ik steek de Weteringweg over en kom uit bij het Diemerbos.

Voor ik het Diemerbos in loop, wijk ik opnieuw een stukje af van de route om het Herdenkingskruis Diemen te bezoeken. Deze ligt helemaal achter aan de Muiderstraatweg. Op de plek waar het Herdenkingskruis staat werden op 6 januari 1945 5 mensen door de Duitsers gefusilleerd.

Het Herdenkingskruis aan de Muiderstraatweg in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Herdenkingskruis aan de Muiderstraatweg in Diemen

 

Ik loop terug naar de route en wordt onderweg nageroepen door een kudde blatende schapen.

 

Diemerbos

Ik ben weer op de route en op het fietspad buig ik af naar rechts langs het herkenningspunt Diemerbos en het bordje Gaasp en Diem.

Het Diemerbos in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos in Diemen

Het bord Gaasp en Diem bij de ingang van het Diemerbos in Diemen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het bord Gaasp en Diem bij de ingang van het Diemerbos in Diemen

 

Ik vervolg mijn weg via het fietspad door het bos. Aan het begin is het nog redelijk druk en er zijn mensen die hun hond uitlaten, maar hoe verder ik wandel hoe rustiger het wordt.

Het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos

 

Het Diemerbos maakt deel uit van natuurgebied Gaasp en Diem en wordt onderhouden door Staatsbosbeheer. Het is een jong bos, want de bomen zijn pas in de jaren negentig van de vorige eeuw geplant. Vroeger was het een open polder met veel water. Tijdens de aanleg kwam men er achter dat hier vroeger ook al een bos heeft gelegen. Het is hier goed recreëren. Het Diemerbos loopt zelfs door tot aan de andere kant van de A9. Hier is het gebied heel anders. Dat deel is een moerasbos met plassen en rietland en grasland en zag er inderdaad heel anders uit dan het Diemerbos en daardoor heb je ook niet het idee dat je nog steeds in natuurgebied Gaasp en Diem en het Diemerbos loopt.

Het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Een bospad in het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos

 

Het is nat in het bos, terwijl er toch al een paar dagen geen regen is gevallen. Het droogt sowieso niet goed, want ik heb onderweg verschillende keren in het gras gelopen en dat gras was zelfs ’s middags nog nat terwijl het door de septemberzon zeer aangenaam weer was. Ik heb onderweg zelfs mijn jas uitgetrokken, en dat in september.

Bij paal Y-62278 gaat de route naar rechts en blijf ik het fietspad volgen. Hier wordt de route deels onverhard. Soms heb ik de keuze om ook op een verhard stuk te lopen. Ik loop rechtdoor bij de pal Y-62279/1 en ook bij de driesprong van asfaltpaden en op de kruising blijf ik rechtdoor lopen. Op een gegeven moment buigt het asfaltpad naar links, naar een tunnel onder de A9, de route gaat rechtdoor via een onverhard pad.

Een kruising van paden in het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos

 

Dit onverharde pad loop ik uit en aan het eind sla ik rechtsaf. Hier is geen mens te bekennen. Ik neem een korte pauze aan het eind van dit pad waar aan de rechterkant een bankje staat, zoals er veel meer in het Diemerbos staan. De route gaat linksaf.

Het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos

 

Na mijn pauze ga ik verder en sla als ik niet verder kan rechtsaf een bruggetje over.

Het Diemerbos tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Diemerbos

 

Aan het eind van dit zandpad dat langs een boerderij loopt kom ik uit op de Stammerdijk. Voor me ligt het het water van de Weespertrekvaart.

 

Stammerdijk

Ik loop een heel stuk langs de Stammerdijk. Houdt er rekening mee dat er geen apart fiets- en wandelpad is en je gebruik maakt van de weg waar ook auto’s rijden. Het is een redelijk smalle weg. Het is er niet druk, gelukkig. De drukte bevindt zich aan de andere kant van het water. Ik kan ook rustig af en toe naar de waterkant lopen om bijv. voorbij varende boten te bekijken. Je kruist al heel snel de snelweg A9. Verder is er aan deze dijk met een paar leuke huisjes niet veel te beleven. Ik loop Diemen uit en Amsterdam weer in.

Eieren te koop aan de Stammerdijk tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Eieren te koop aan de Stammerdijk

 

De route gaat 50 meter voor de Gemeenschapsmolen naar links het Gaapsermolenpad op.

Ik loop die 50 meter door omdat ik de molen wil zien. Veel is er niet te zien en fotograferen is ook niet makkelijk want er staan een auto en een paar vlaggenmasten in de weg.

De Gaaspermolen tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad De Gaaspermolen

 

Gaaspermolenpad

Ik loop terug naar het Gaapsermolenpad. Dit deel is ook van Staatsbosbeheer en maakt onderdeel uit van het Diemerbos, maar er is geen bos te zien, behalve aan het eind als je bij de Muiderspoorbrug bent. Het is hier open, vies en warm. De viezigheid komt vanwege baggerwerkzaamheden aan het eind van het Gaaspermolenpad.

Het Gaaspermolenpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Een wandelbankje aan het Gaaspermolenpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Het Gaaspermolenpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Aan het Gaaspermolenpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

Het Gaaspermolenpad tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het Gaaspermolenpad

 

Veel is hier niet te zien. Aan het eind van het Gaaspermolenpad, bij paal Y-62280 loop ik rechtdoor in de richting van Weesp. Daarna is het dan weer naar rechts en dan weer naar links. Ik kom uit bij het Amsterdam Rijnkanaal en de Muiderspoorbrug. Hier denderen om de paar minuten treinen over heen. Voor ik de brug oversteek, las ik een korte pauze in om wat te eten en drinken.

De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal

 

Muiderspoorbrug

Ik loop via een fietspad met een scherpe u-bocht naar links (let op: er is geen apart wandelpad en de fietsers die uit de richting van Weesp van de brug af rijden, hebben hier veel snelheid omdat het naar beneden loopt) naar boven en sta dan hoog boven het Amsterdam Rijnkanaal op het aparte fiets- en wandelpad van de Muiderspoorbrug. Vanaf de brug heb je een fantastisch uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal en de grote binnenschepen die hier varen. Aan de andere kant denderen de treinen langs.

De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad De Muiderspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad

 

Aan het einde van dit fietspad over het kanaal sla ik bij paal Y-61015/2 rechtsaf en loop verder over een heel saai fietspad. Ook hier is weer opletten want ook hier is geen apart wandelpad en deel je het pad met fietsers (lees: scholieren) die niet altijd goed opletten.

Aan het einde van dit fietspad steek ik de drukke weg over en ben ik in Weesp.

Markeringsteken van het Westerborkpad in Weesp tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Markeringsteken van het Westerborkpad in Weesp

 

Weesp

Het stuk vanaf het punt dat ik de drukke straat over steek naar Station Weesp is saai en kan ik heel kort over zijn. Je loopt de hele route naar het station langs de drukke weg en langs een wijk dat deels in aanbouw is en deels al bewoond is. Aan het eind staat een Total Tankstation. Net voorbij dit tankstation sla ik rechtsaf en ben bij het eindpunt van etappe 2 van het Westerborkpad: Station Weesp.

Ik loop het station door om aan de andere kant nog een paar Stolpersteine in Weesp te zien: 6 stuks voor de familie Kanarek aan het Stationsplein 11  en voor de deur van Herensingel 47 liggen 4 struikelstenen voor de familie Gazan.

Stolpersteine van de familie Kanarek aan het Stationsplein 111 in Weesp tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Stolpersteine van de familie Kanarek aan het Stationsplein 111 in Weesp

Stolpersteine van de familie Gazan aan de Herensingel 47 in Weesp tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Stolpersteine van de familie Gazan aan de Herensingel 47 in Weesp

 

Voor het station op het Stationsplein staat een oorlogsmonument met de tekst: 1945 – 1940 – VAN HET PERSONEEL / AAN DE ONDERNEMING. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de steun die de directie van de chocoladefabriek Van Houten tijdens de Tweede Wereldoorlog geboden heeft aan het personeel van de onderneming. Het monument stond oorspronkelijk op het bedrijfsterrein van de N.V. van Houten in Weesp.

Het oorlogsmonument voor het station van Weesp tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het oorlogsmonument voor het station van Weesp

 

In Weesp liggen nog veel meer Stolpersteine, in totaal zelfs 59 (ik heb er nu 10 gezien). De andere 49 liggen in de stad. Ik neem deze op in de route van etappe 3 die begint bij Station Weesp en loopt naar Muiderberg. Daarover meer in de volgende blog.

Lees meer: Stolpersteine / Struikelstenen

 

Vanaf Station Weesp reis ik per trein en bus terug naar huis.

 

Mijn route

 

De volledige route van het Westerborkpad staat ook op Wandelnet of als je liever een boekje in handen hebt:

 

Gids met de volledige routebeschrijving van het Westerborkpad

 

Praktische informatie

Afstand van etappe 2 van het Westerborkpad

De tweede etappe van het Westerborkpad loopt vanaf Station Diemen naar Station Weesp. De afstand van deze tweede etappe is 10,8 kilometer. Mijn wandeling was iets langer omdat ik in Diemen op zoek ging naar de Stolpersteine en bij het Diemerbos een eindje ben doorgelopen om het herdenkingskruis van Diemen te bezoeken.

 

Bereikbaarheid van de tweede etappe van het Westerborkpad

Om Station Diemen te bereiken reis ik met de trein via Amsterdam Centraal Station. Dit is voor mij de makkelijkste en kortste route. Je kunt ook kiezen om via Station Weesp te reizen.

Station Weesp is vanuit het hele land goed bereikbaar. Er stoppen veel treinen die vanuit daar weer alle kanten op gaan. Ik heb een rechtstreekse trein vanuit Station Weesp naar mijn woonplaats.

Het station van Weesp tijdens de 2e etappe van het Westerborkpad Het station van Weesp

 

Horeca onderweg

In Diemen loop je langs het winkelcentrum waar verschillende horecagelegenheden gevestigd zijn. Ook onderweg langs de Muiderstraatweg zijn horecagelegenheden.

Aan het begin van het Diemerbos is Bird Brewery gevestigd.

Daarna zijn er in Weesp weer horecagelegenheden gevestigd. Daarvoor moet je wel de stad in. Op het station van Weesp is Stationshuiskamer Weesp te vinden. Ook in Weesp kom je langs een Total benzinestation, waar je evt. iets te drinken of eten kunt kopen.

In het centrum van Diemen en Weesp zijn supermarkten gevestigd. In het stuk tussen Diemen en Weesp heb ik geen supermarkt gezien.

Overnachten onderweg

In Diemen zijn een paar hotels, zoals B&B Diemerplein, Bed & Breakfast Diemerbrug of B&B Randje Amsterdam.

In Weesp zijn meer accommodaties en B&B te vinden.

 

Heb jij wel eens een etappe van het Westerborkpad gelopen? Wat vond je er van? Heb je een andere aanbeveling voor een lange-afstandswandeling?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest
Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog Een verslag van etappe 2 van de lange-afstandswandeling Westerborkpad. Deze tweede etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp. Mijn belevenissen en mijn route lees je in deze blog. Loop je mee? #diemen #weesp #diemerbos #gaaspermolenpad #westerborkpad #etappe2 #geschiedenis #tweedewereldoorlog #wandelen #hiken #jtravel #jtravelblog

4 reacties

  • Luc van Rooijen schreef:

    Westerborkpad vanaf etappe 12 ; vanaf Putten ontvang ik graag uw blogs

    • Jaquelien schreef:

      Hallo Luc, Dank voor je reactie. Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn blogs. Je kunt je op de website aan de rechterkant inschrijven voor de nieuwsbrief, dan ontvang je een bericht als er een nieuwe blog is verschenen. Ik kan nu nog niet zeggen wanneer de blog over etappe 12 van het Westerborkpad verschijnt. Houd de website in de gaten.

  • Felice Veenman schreef:

    mijn hele jeugd in Weesp doorgebracht, maar toen lagen die stenen er nog niet.
    Met veel plezier deze wandeling gelezen, ik loop zelf het Floris de vijfde pad en was benieuwd welke overeenkomsten de route Amsterdam -Weesp met jouw route zou hebben

    • Jaquelien schreef:

      Hallo Felice,
      Dank voor je reactie. Ik heb deze wandeling nog niet veel van Weesp gezien, alleen een beetje rond het station. De volgende etappe gaat een stuk door Weesp, zoals langs de synagoge. Ik ken het floris V pad alleen van naam, is het een interessante route?
      Ik heb vorig jaar ook een wandeling in Weesp gemaakt, waarschijnlijk kom je dan ook bekende plekjes tegen als deze blog leest: https://jtravelblog.nl/wandelen-in-weesp/
      Veel lees- en wandelplezier. Schrijf jij ook blogs over jou wandelingen?

  • Geef een reactie

    Over JTravelBlog

    Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

    Zoeken

    Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

    Buy me a coffee

    Aanbiedingen

    Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

    Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

    Boek een vlucht

    Skyscanner

    Boek je hotel



    Booking.com

    Boek je Natuurhuisje

    Boek hier je Natuurhuisje

    Heb je nog iets nodig?

    Bol.com