Ik ben een liefhebber van broccoli. Jij ook? Ik een een variatie gemaakt met broccoli: broccoli quiche. Heel makkelijk te maken (zonder bladerdeeg) en in 45 minuten heb jij een heerlijke maaltijd op tafel. Eet smakelijk!
Broccoli
Broccoli is een groente die verwant is aan bloemkool. Broccoli is gezond omdat het rijk is aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem. Ook bevat broccoli het gezonde foliumzuur en kalium.
Wist je dat het woord broccoli het meervoud is van het Italiaanse woord ‘broccolo’ dat ‘de bloeiende top van een kool’ betekent.
Broccoli is één van de gezondste groenten. Broccoli is erg veelzijdig en makkelijk te verwerken in allerlei recepten, zoals broccolisoep of broccolirijst of zoals in deze variatie broccoli quiche.
Ingrediënten voor 2-3 porties
- 1 stronk broccoli
- 5 eieren
- 250 ml (kook)room
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 feta
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
Bereiding
- Was de broccoli stronk.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de roosjes broccoli 5-10 minuten voor.
- Kluts de 5 eieren in een schaal.
- Voeg de room toe.
- Voeg het zout, de peper en de paprikapoeder toe.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe.
- Roer deze ingrediënten goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Leg de gekookte broccoliroosjes in een ovenschaal.
- Voeg het ei-roommengsel toe.
- Versnipper de feta over het mengel in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!
Meer recepten





