Dit keer heb ik een heerlijke geglazuurde honingcake gebakken. Een mooie variatie op een gewone cake. Je kunt kiezen om deze geglazuurde honingcake met of zonder het glazuur te serveren. Mijn glazuur is (helaas) in de cake getrokken. De reden?
Inhoudsopgave
Ingrediënten
- 200 gram bloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
- 2 theelepels bakpoeder
- een snufje zout
- 175 gram (heldere) honing
- 140 gram boter
- 1 eetlepel water
- 85 gram witte basterdsuiker
- 2 losgeklopte eieren
Ingrediënten voor het glazuur
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel (heldere) honing
- 2-3 eetlepels heet water

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een cakevorm in met boter.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom en zet het aan de kant.
- Meng de honing, de boter en de suiker in een ruime pan.
- Voeg een eetlepel water toe.
- Verwarm tot alles is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg het mengsel samen met de eieren en de gezeefde bloem.
- Schep het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake ongeveer 45 minuten tot deze gaar is (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
- Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
- Meng intussen de ingrediënten van het glazuur in een kommetje.
- Versier de cake met het glazuur of serveer het glazuur apart van de cake.

Af en toe voeg ik een recept toe aan deze blog van iets dat ik lekker vind. Houd deze website in de gaten.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Bewaar op Pinterest
