Recept : Geglazuurde honingcake

Dit keer heb ik een heerlijke geglazuurde honingcake gebakken. Een mooie variatie op een gewone cake. Je kunt kiezen om deze geglazuurde honingcake met of zonder het glazuur te serveren. Mijn glazuur is (helaas) in de cake getrokken. De reden?

Inhoudsopgave

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (ik heb tarwebloem gebruikt)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een snufje zout
  • 175 gram (heldere) honing
  • 140 gram boter
  • 1 eetlepel water
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren

Ingrediënten voor het glazuur

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel (heldere) honing
  • 2-3 eetlepels heet water
Mijn nog niet geglazuurde honingcake net uit de oven

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm in met boter.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom en zet het aan de kant.
  • Meng de honing, de boter en de suiker in een ruime pan.
  • Voeg een eetlepel water toe.
  • Verwarm tot alles is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg het mengsel samen met de eieren en de gezeefde bloem.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten tot deze gaar is (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
  • Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  • Meng intussen de ingrediënten van het glazuur in een kommetje.
  • Versier de cake met het glazuur of serveer het glazuur apart van de cake.
Mijn geglazuurde honingcake van tarwebloem

Af en toe voeg ik een recept toe aan deze blog van iets dat ik lekker vind. Houd deze website in de gaten.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Ik heb een heerlijke geglazuurde honingcake voor je gemaakt. De glazuur kun je, mocht je dat te zoet vinden, weglaten. De cake is makkelijk en relatief snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #honingcake #geglazuurdehoningcake #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright © 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven