Recept : Groninger mosterdsoep

Ik heb een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Ook weer een typisch Gronings streekgerecht. Een soep die ik vroeger niet kende maar die ik nu heerlijk vind. Als ik een keer uit eten ga en er staat mosterdsoep op het menu dan is dat standaard mijn voorgerecht. Deze soep is gemaakt van Groninger mosterd. De overige ingrediënten zijn room en spekreepjes. Veel kookplezier!

Ik kocht ook regelmatig de welbekende mosterdsoep uit zak. Maar als zo vaak, zelf maken is vaak lekkerder dan uit een pak/zak.

Groninger mosterdsoep is een typische oud-Hollandse klassieker gemaakt met onder andere prei (heb ik niet toegevoegd) en echte Groninger mosterd. De Groninger mosterd maakt mosterdsoep zo lekker. De soep is van zichzelf romig en mild van smaak door de basis van kippenbouillon, prei en room.

Inhoudsopgave

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem (gezeefd)
  • 1 liter koude kippen/groentebouillon
  • 2 eetlepels Groninger Mosterd
  • 125 milliliter room
  • zout en peper

Eventueel extra toevoegen met prei, gerookte zalm, garnalen of Groninger worst.

Recept : Groninger mosterdsoep

Bereiding

  • Laat de roomboter smelten in de soeppan.
  • Voeg de gezeefde bloem toe.
  • Bak dit op een laag vuur en al roerend in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Pas op dat de bloem niet te bruin kleurt.
  • Giet voorzichtig de afgekoelde bouillon erbij, terwijl je met een garde klopt.
  • Klop net zo lang door tot een egaal geheel ontstaat.
  • Laat dit zachtjes koken tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg 2 eetlepels Groninger mosterd toe (of meer, naar smaak).
  • Voeg de room toe en roer het geheel goed door.
  • Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 10-15 minuten even inkoken tot het vol en romig is.
  • Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel extra mosterd.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de gebakken spekreepjes erover.

Tip: serveer je mosterdsoep met uitgebakken spekjes en prei.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Dit keer heb ik een heerlijke Groninger mosterdsoep gemaakt. Mosterdsoep is een typisch Gronings streekgerecht. Je maakt het met mosterd, bouillon, bloem en boter en evt. spekjes. Veel kookplezier. Hoe je de Groninger mosterdsoep maakt lees je in deze blog. Eet smakelijk. #mosterdsoep #groningen #streekgerecht #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright © 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven