Recept : Kaneelbroodjes

Ik heb een heerlijk recept van kaneelbroodjes voor je online gezet. Broodjes die heel makkelijk te maken zijn en perfect passen bij een brunch, paas- of kerstontbijt of gewoon bij de lunch of het ontbijt.

Ik heb rozijnen aan de vulling toegevoegd, deze kun je ook weg laten. Ben je een notenliefhebber kun je bijv. 50 gram grof gehakte pecannoten toevoegen.

Inhoudsopgave

Wat is kaneel

Kaneel is een specerij dat bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Kaneel heeft een zoete en houtachtige smaak. Kaneel wordt gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen en in vele soorten gebak, zoals in appeltaart of deze kaneelbroodjes. Er zijn mensen die kaneel eten met warme rijst en boter en suiker. Kaneel wordt ook als snoep (kaneelstokken) verkocht. En er is kaneelthee en koffie. Kaneel komt uit Indonesiรซ, China, Vietnam en Sri Lanka. Kaneel is niet mijn lievelingsspecerij maar met bijv. deze kaneelbroodjes of appeltaart ontkom je er niet aan. Kaneelthee zal je mij niet zien drinken.

Ingrediรซnten

  • 240 milliliter melk
  • 60 gram boter
  • 1 zakje gist
  • 50 gram suiker
  • 1 geklutst ei
  • 425 gram bloem (260 gram en 165 gram)
  • halve theelepel zout

Ingrediรซnten voor de vulling

  • 180 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 120 gram zachte boter
Recept: Kaneelbroodjes

Bereiding

  • Verwarm langzaam de melk, de boter en de suiker in een pannetje.
  • Laat dit mengsel afkoelen.
  • Giet het mengsel bij de gist, het ei, 260 gram bloem en het zout.
  • Meng vervolgens de rest van de bloem erdoor.
  • Kneed het deeg 5 minuten.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Mix alle ingrediรซnten voor de vulling.
  • Rol het deeg uit.
  • Verdeel de vulling over het deeg.
  • Rol de deegplak op.
  • Snijd de deegplak als een cakerol in plakken. Ik heb ongeveer 3-4 centimeter dikke plakken gesneden, maar je kunt ze natuurlijk ook smaller maken.
  • Laat de broodjes opnieuw een uur rijzen met de platte kant omlaag.
  • Vet een grote bakvorm of ovenschaal in. Ik heb een rechthoekige gebruikt, vandaar dat je bij mij hoeken in sommige broodjes ziet, maar je kunt ook een ronde ovenschaal gebruiken.
  • Leg een stuk bakpapier in de bakvorm.
  • Bak de broodjes 25 minuten op 180ยฐ C gaar in de oven.
  • Haal de kaneelbroodjes uit de oven.
  • Bestrijk de kaneelbroodjes met een beetje (vloeibare) boter voor een mooie glans.
  • Laat de kaneelbroodjes afkoelen.

De kaneelbroodjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.

Lekker bij een glas ijskoffie of een glas warme chocolademelk met slagroom.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaneelbroodjes voor je online gezet. Smul je met me mee? Eet smakelijk! #kaneelbroodjes #recept #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright ยฉ 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven