Recept : Kaasstengels

Wie houdt er niet van  kaasstengels? Kaasstengels zijn lekker als borrelhapje, bij een kop soep of gewoon als tussendoortje. Ze zijn heel makkelijk om zelf te maken. Dit is een simpel maar heerlijk hartig recept. 

In tegenstelling tot de meeste recepten die ik online vond, zijn deze kaasstengels niet gemaakt van bladerdeeg maar van bloem gemengd met boter en cheddar kaas. Je kunt ook kiezen voor belegen kaas of Parmezaanse kaas.

Deze kaasstengels zijn gemaakt met 2 pakjes à 200 gram cheddarkaas van elk 10 plakken. De rest van de ingrediënten, met uitzondering van de chilivlokken, heb ik gesplitst. Een vierde van de ingrediënten heb ik gemengd met de chilivlokken en bij driekwart van het mengsel heb ik de chilivlokken weggelaten. Ik ben nl. iemand niet van te veel chili/heet eten houd. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar kaasstengels zonder de chilivlokken.

Inhoudsopgave

Ingrediënten

  • 120 gram zachte boter
  • 450 gram kaas (bijv. extra belegen cheddar of Hollandse kaas) (geen zachte of blauwe kaas)
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • chilivlokken naar smaak
  • evt. peper
  • 1 theelepel bakpoeder

Chilivlokken zijn niet meer of minder dan grofgemalen, gedroogde chilipepers. Gedroogde chilivlokken kun je gebruiken in een dressing, meegebakken of meegestoven. Chilivlokken kunnen worden gemaakt van verschillende soorten chilipeper en dus enorm in scherpte variëren. Chilivlokken worden veel toegepast in de Indiase en Thaise keuken en geven Zuid-Amerikaanse en Caribische gerechten de juiste scherpe smaak. Je kunt je eigen chilivlokken maken maar ook kopen in een potje in de supermarkt. Dat laatste heb ik gedaan.

Recept : Kaasstengels

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet dit in.
  • Meng in een kom de zachte boter en de kaas.
  • Voeg de bloem, het zout, evt. de chilivlokken, evt. de peper en de bakpoeder toe.
  • Rol slagen van het deeg.
  • De dikte en lengte van de slagen bepaal je zelf, maar niet te dik want dan worden de stengels te melig.
  • Bak de stengels 15 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept met superlekkere kaasstengels voor je online gezet. Een heerlijk hartig tussendoortje? Eet smakelijk! #kaasstengels #recept #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

2 gedachten over “Recept : Kaasstengels”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright © 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven