Recepten met Spaanse vleeswaren

Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren voor je uitgewerkt. Ik werd een tijdje geleden benaderd door het Spaanse bedrijf Jamonarium of ik wilde samenwerken. Zoals je merkt, heb ik ja gezegd tegen deze samenwerking.

Het versturen van de vleeswaren vanuit Barcelona ging heel snel. Binnen een paar dagen werd er een pakketje met de vleeswaren bezorgd. Alles was keurig en vacuรผm verpakt waardoor de vleeswaren lang houdbaar zijn. Maar wat ga ik doen met deze vleeswaren. Maak ik een borrelplank en doe ik net even iets meer mee.ย  Ik besluit iets meer te maken, nl. vier verschillende recepten. Ik heb nl. vier soorten vleeswaren gekregen in ruil voor deze samenwerking.

Inhoudsopgave

Jamonarium

Eigenaar Antonio Ferrer opende in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn eerste stand op de Felipe II-markt in Barcelona. Hij wilde de Spanjaarden kennis laten maken met meer dan alleen serranoham, chorizo, worst en lendevlees. In de Pg. Sant Joan 181 in Barcelona werd een paar jaar later de Pernil181-winkel geopend. Jamonarium is hier nog altijd gevestigd. Ze verkopen hier de Bellota Iberico-jamรณn uit de regio’s Jabugo, Guijuelo en Extremadura, gastronomische producten en een selectie wijnen. Jamonariumย  begon in 2011 met de verkoop van Spaanse ham via hun eigen website Jamonarium.com. Ze hebben een uitgebreid assortiment want naast de Spaanse vleeswaren kun je op de website ook kazen, olijfolie en wijnen kopen. De levering is heel snel.

Spaanse vleeswaren van Jamonarium
Spaanse vleeswaren van Jamonarium

Vier soorten vleeswaren

Ik kreeg binnen een paar dagen vier soorten Spaanse vleeswaren opgestuurd. Paleta de Bellota – Pata Negra cortada, Chorizo Ibรฉrico Bellota cortado en Salchichรณn Ibรฉrico Bellota cortado en Lomo Ibรฉrico Bellota cortado.

Nu nog een aantal recepten er bij zoeken, want tapas eet ik nooit. Vleeswaren wel, maar niet dit soort luxe soorten. Bovendien moest ik eerst een vertaling loslaten op de mij toegestuurde vleeswaren, want behalve chorizo is mijn Spaans niet zo dat ik de rest kon vertalen. Mijn Spaans is niet meer wat het geweest is, ook al heb ik a long time ago Spaans op school geleerd.

Spaanse vleeswaren van Jamonarium

Recepten

Paleta de Bellota -ย  Pata Negra cortada

Met de Paleta de Bellota – Pata Negra cortada maak ik Ibรฉrico Bellota ham met crostini. Het vlees komt van het Ibรฉrico varken uit Spanje. Deze varkens leven vlakbij de Portugese grens in uitgestrekte velden met kurkbomen. En deze velden zijn het geheim van de smaak van het Ibรฉrico varken. Bellota zijn eikels. In de periode waarin de rijpe eikels van de bomen vallen en de varkens kunnen rond grazen, smullen ze van de vele eikels. De ham heeft een stevige nabite als je een plakje zonder de crostini eet. Met de crostini is het een lekker geheel.

Dit is een voorgerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 40 minuten.

Ingrediรซnten

  • 200 gram 100% Ibรฉrico de Bellotas ham
  • 2 sneetjes witbrood / stukjes stokbrood
  • olijfolie
  • 2 tomaten
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 100ยฐ C.
  • Steek of snij rondjes uit het witbrood of stokbrood.
  • Leg de stukjes op de bakplaat.
  • Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en peper en zout.
  • Breng een steelpan met water aan de kook.
  • Snijd kruisjes aan de onderkant van de tomaten
  • Dompel de tomaten een paar seconden in de steelpan, tot de velletjes beginnen te krullen.
  • Spoel de tomaten af onder de koude kraan.
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten.
  • Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes.
  • Verdeel de blokjes tomaten over de broodrondjes.
  • Zet het broodย  30 minuten in de oven.
  • Verdeel de plakken Ibรฉrico ham over bordjes en leg de crostini op de Ibรฉrico ham.
Recept met de Paleta de Bellota -ย  Pata Negra cortada
Recept met Paleta de Bellota -ย  Pata Negra cortada

Chorizo Ibรฉrico Bellota

Deze chorizo is een typische Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberisch varkensvlees. Met de Chorizo Ibรฉrico Bellota maak ik een Spaanse tortilla. Een hartig recept met de chorizo die vet is.

Dit is een gerecht voor 2 personen. De bereidingstijd is 15 minuten.

Ingrediรซnten

  • 6 eieren
  • peper en zout
  • 500 gram Nicola aardappels
  • 1,5 grote witte uien
  • 50 gram verse chorizoworst

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in de lengte.
  • Snipper de uien.
  • Bak de aardappelen met de uien en chorizo uit. Gebruik hierbij een ruime hoeveelheid olijfolie.
  • Breek de eieren in een ruime kom.
  • Klop de eieren los.
  • Breng de eieren op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg de aardappels, chorizo en ui toe aan de kom met ei.
  • Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en schenk er weer een scheutje olie in.
  • Schenk het aardappelmengsel terug in de pan.
  • Bak het mengsel ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten.
  • Snij de tortilla in punten.
Recept met Chorizo Ibรฉrico Bellota
Recept met Chorizo Ibรฉrico Bellota

Salchichรณn Ibรฉrico Bellota

De Iberische Salchichรณn met eikels is een milde Spaanse worst gemaakt van 100% raszuiver Iberische varkensvlees.

Ik maak met deze Salchichรณn Ibรฉrico Bellota een paar stokbroodjes met roomkaas en basilicum. Ik ben niet zo van de kruiden dus heb ik de basilicum weggelaten. De worst is vrij vet en doet me denken aan metworst. Door de roomkaas is het een lekker geheel.

Ingrediรซnten

  • Stokbroodjes
  • Roomkaas
  • Salchichรณn Ibรฉrico Bellota, Spaanse worst
  • Basilicum

Bereiding

  • Snijd de stokbrood in plakken.
  • Smeer de stokbroodjes in met de roomkaas.
  • Leg op de stokbroodjes met de roomkaas een plakje Salchichรณn Ibรฉrico Bellota, Spaanse worst
  • Leg evt. een blaadje basilicum op je belegde stokbroodje.
Recept met Salchichรณn Ibรฉrico Bellota
Recept met Salchichรณn Ibรฉrico Bellota

Lomo Ibรฉrico Bellota

De Lomo Ibรฉrico Bellota is de gerijpte varkenshaas van 100% raszuiver Ibericovarken.

Manchego is een harde Spaanse kaas uit de regio La Mancha gemaakt van de melk van het schapenras Manchega.

Ik maak met deze Lomo Ibรฉrico Bellota een paar stokbroodjes met manchego kaas en cherrytomaten. Door de cherrytomaten wordt het een fris geheel omdat de kaas en het vlees droog zijn.

Ingrediรซnten

  • Lomo Ibรฉrico de Bellota
  • Manchego kaas
  • Witbrood / Stokbrood
  • Cherrytomaten
  • Extra virgin olijfolie

Bereiding

  • Snijd de Manchego kaas in dunne plakjes en verwijder de rand.
  • Snijd een paar stukjes stokbrood.
  • Smeer deze stokbroodjes in met de extra virgin olijfolie.
  • Leg op elk stokbroodje een plakje Manchego kaas.
  • Leg daarna op elk stokbroodje een plakje Lomo Ibรฉrico de Bellota.
  • Snijd een paar cherrytomaten doormidden.
  • Prik deze cherrytomaten met een kleine satรฉprikker vast op je stokbroodje met Manchego kaas en Lomo Ibรฉrico de Bellota.
Recept met Lomo Ibรฉrico Bellota
Recept met Lomo Ibรฉrico Bellota

Heb jij wel eens รฉรฉn van deze of andere Spaanse vleeswaren gegeten? Zo ja, wat vond je ervan.

Jamonarium muchas gracias por las deliciosas producto ibรฉrico de Espaรฑa. De vleeswaren waren heerlijk. Ik heb er van genoten. Ik kan iedereen de vleeswaren van Jamonarium aanraden.

Deze Ibรฉrico producten heb ik gekregen van Jamonarium.com in ruil voor een recept op mijn blog.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Ik heb een aantal heerlijke recepten met Spaanse vleeswaren van het Spaanse bedrijf Jamonarium voor je uitgewerkt. Heerlijke hapjes voor bij de borrel. Eet smakelijk! #spaansevleeeswaren #vleeswaren #jamonarium #recept #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

2 gedachten over “Recepten met Spaanse vleeswaren”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright ยฉ 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven