Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’

De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

De wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Dit is het derde deel van de serie acht keer anders. Er zijn al delen over Utrecht en Amsterdam verschenen. In deze gids zeer interessante wandelingen door Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema.

Deze wandelgids bestel ik online in de voorverkoop rechtstreeks bij door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager.

Ik heb verschillende wandelingen in Rotterdam op Mijn bucketlist – Wandelingen staan en er komen nog een aantal bij. Want er staan een paar mooie wandelingen in deze wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’.

 

Gerard Goudriaan

Deze wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ is geschreven door Gerard Goudriaan. Bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig zijn drie wandelgidsen van Gerard Goudriaan verschenen over Utrecht, Amsterdam en nu deze nieuwe wandelgids over Rotterdam. Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids. Hij maakte thematische wandelingen in Amsterdam, Utrecht, Dordrecht, Rotterdam, Berlijn en Parijs. In deze steden verzorgt hij ook excursies. Wandelen is voor hem een goede manier om een stad goed te leren kennen. Architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling, cafés, terrassen en restaurants zijn thema’s die in zijn gepubliceerde wandelingen voorkomen. Veel van zijn wandelingen staan op de website van Wandelzoekpagina. Gerard Goudriaan wandelt al meer dan 50 jaar. In 2000 werd zijn interesse voor stadswandelingen gewekt toen hij in Parijs liep. Hij begon zelf routes te ontwikkelen in Amsterdam, zijn toenmalige woonplaats. Er was toen geen uitgever te vinden die in zijn idee geloofde. Met behulp van collega’s die geld inzamelden, kon hij de wandelgidsen in eigen beheer uitgeven. Dit was het begin van zijn carrière als routemaker. Hij bracht twee gidsen in eigen beheer uit, daarna kwam hij bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig terecht. De wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ is het derde deel van de reeks ‘acht keer anders’. Ben benieuwd wat het volgende deel zal worden.

 

Rotterdam

Rotterdam is vooral bekend vanwege de grote haven. Rotterdam is de grootste havenstad van Europa.

Rotterdam is een universiteitsstad met de Erasmus Universiteit. Deze universiteit werd in 1913 opgericht.

Rotterdam bestaat al sinds de 9e eeuw. Toen lag op de plaats van het huidige stadscentrum de nederzetting Rotta. Deze nederzetting werd in de 12e eeuw onbewoonbaar door overstromingen van de rivier Rotte. Rond 1270 werd in de Rotte een dam gelegd op de plek waar nu de Hoogstraat de Rotte kruist. Rotterdam ontleent hieraan zijn naam. Rond de dam ontstond een nederzetting. In 1299 kreeg Rotterdam stadsrechten. Rotterdam heeft en rijke geschiedenis met als dieptepunt het bombardement in 1940 op het centrum van Rotterdam. Het historische centrum van Rotterdam werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1940 grotendeels verwoest door een Duits oorlogsbombardement. De hele binnenstad is weer volledig opgebouwd.

Nu is Rotterdam een plek voor vernieuwende architectuur, zoals de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, wolkenkrabbers. de kunstcollecties van Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal en voetbalclubs Sparta, Excelsior en Feyenoord.

Een wandeling door Rotterdam is de moeite waard. De laatste jaren heb ik twee keer deelgenomen aan een instameet in Rotterdam: Instameet Groot Handelsgebouw en de Instameet Rotterdam Makers District.

 

Wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’

In deze wandelgids neemt Gerard Goudriaan je in acht thema’s mee door Rotterdam. Op deze manier kijk je elke keer op een andere manier naar Rotterdam. Natuurlijk loop je langs highlights, zoals de Euromast, de Erasmusbrug en Willemsbrug, spoorweghefbrug De Hef, stadion De Kuip en het indrukwekkende station. Deze wandelgids bevat 90 kilometer aan wandelroutes met 108 kijkpunten. Twee wandelingen laten de grote variatie aan woonvormen in Rotterdam zien: ‘De weg naar Kralingen. Wonen door de jaren heen’ en ‘Op Zuid. Wonen door de jaren heen’. Een terugkerend thema in de serie ‘acht keer anders’ zijn ‘Herinneringen aan de oorlog’ en ‘Teksten in de stad’. Maar ook de pareltjes waar menig wandelaar klakkeloos aan voorbij zou lopen worden in deze wandelgids niet vergeten. Je wordt gewezen op de ‘zwaantjes’ van Plaswijck, de talrijke molens bij de plassen in Noord, een achteloos opgetekende tekst van Jules Deelder op een poortdeurtje in het centrum, de kwaliteit van de koffie bij de Hofbogen en de rare kunstwerken bij het atelier van van Lieshout. Terrasjes en aanlegplaatsen waar je uit kunt kijken over de machtige havens liggen aan de routes en soms moet je je biertje zelfs op een dakterras drinken.

De wandelgidsen in de serie ‘Acht keer anders’ onderscheiden zich van de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad’ door het multi-thematische karakter. Ook is in de serie ‘acht keer anders’ de binnenstad niet gescheiden van de buitenstad. De wandelingen in de wandelgids richten zich op de hoogtepunten van Rotterdam en maken geen onderscheid tussen binnenstad en buitenstad. Je wandelt in Rotterdam door de binnenstad, Delfshaven, de binnenstedelijke havens, Crooswijk, Hillegersberg, Kralingen en Feijenoord.

Er is ook een overeenkomst met de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad’: de lengte. Alle wandelingen in deze wandelgids zijn tussen de acht en zestien kilometer. Deze lengte is geïnspireerd op het langeafstandsgevoel dat in die serie ‘Wandelen buiten de binnenstad’ de aandacht krijgt. Van Rotterdam is er al een wandelgids in de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad’ verschenen.

De wandelgids is voorzien van overzichtelijke routekaartjes, veel achtergrond informatie en gedetailleerde routebeschrijving, zoals alle wandelgidsen uit de serie ‘Wandelen buiten de binnenstad van …’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ook deze wandelgids heeft een standaard opbouw:

 • Lengte in kilometers
 • Start- en eindpunt
 • Bezienswaardigheden tijdens de wandeling
 • De QR-code en het nr. van de wandeling op de website van Wandelzoekpagina. Deze QR-code staat op de openingspagina van elke wandeling. Met deze QR-code krijg je gratis toegang tot de betreffende wandeling op de website van Wandelzoekpagina.nl. Elke wandeling heeft een viercijferige code. Met deze code kun je gratis de meest actuele routebestanden downloaden
 • Uitgebreide routebeschrijving met plattegrond en interessante achtergrondinformatie
 • Mooie foto’s

Het start- en eindpunt zijn goed bereikbaar en onderweg zijn horecagelegenheden die op het kaartje worden aangegeven en in wandelbeschrijvingen worden vermeld.

De wandelingen zijn niet gemarkeerd maar met behulp van de routebeschrijving in deze wandelgids en eventueel het GPX-bestand van je gekozen wandeling die je kunt vinden op de website van Wandelzoekpagina kun je niet verdwalen.

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Lees meer: Alles over GPX-bestanden en GPS-wandelen

 

Wandelingen

De wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ bevat 8 wandelingen met een afstand van 8 tot 16 kilometer.

 • Architectuuriconen : 8 kilometer
 • Groen en waterrijk Feijenoord : 16 kilometer
 • Herinneringen aan de oorlog : 12 kilometer
 • Herleefde havens : 11 kilometer
 • Naar Kralingen : 10 kilometer
 • Op Zuid : 11 kilometer
 • Teksten in de stad : 12 kilometer
 • Trendy Rotterdam : 13 kilometer

 

De wandelgids ‘Rotterdam acht keer anders’ is een aanrader. Heb jij deze wandelgids al gekocht? De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 17,95 te koop bij de uitgever of via Bol.com.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog

De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog De wandelgids 'Rotterdam acht keer anders' van Gerard Goudriaan is een gids met 8 wandelingen in Rotterdam. Elke wandeling heeft een thema. Wandel je mee? #rotterdam #achtkeeranders #wandelen #hiken #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com