Wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’

De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

De wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ is een wandelgids met tien wandelingen van 14 tot 18 kilometer in het gebied tussen het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug. Een wandelgids voor ervaren wandelaars en natuurliefhebbers.

Deze wandelgids krijg ik toegestuurd door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog moeten worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager.

De uitgever heeft regelmatig aanbiedingen met wandelgidsen die nog worden uitgegeven. De kosten zijn, als je ze voor de uitgiftedatum bestelt, een paar euro lager. Ik open, zoals altijd, nieuwsgierig de envelop die in mijn brievenbus ligt.

Deze wandelgids is geschreven door Cock Hazeu en Peter Kuiper. Cock Hazeu en Peter Kuiper zijn vertrouwde routemakers uit de stal van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ze maakten al diverse gidsen onder het motto ‘Wandelen Dichtbij’. Hun uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, zelfs in de drukke Randstad, valt prima te wandelen. Als je maar weet waar je moet zijn. Een paar voorbeelden van gidsen van deze routemakers zijn Wandelgids ‘Wandelen in de Hollandse Delta’, Wandelgids ‘Wandelen in Rijnland’Wandelgids ‘Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard’ en Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’. Hun uitgangspunt: ook in je eigen omgeving, zelfs in de drukke Randstad, valt prima te wandelen. Als je maar weet waar je moet zijn. En dat weten beide heren als geen ander.

 

Waterschap De Stichtse Rijnlanden

Het gebied van waterschap De Stichtse Rijnlanden ligt voor het overgrote deel in de provincie Utrecht. Je wandelt in het Groene Hart, het stroomgebied van de Kromme Rijn, het Waterliniegebied ten zuidoosten van stad Utrecht, en op de Utrechtse Heuvelrug. De Stichtse Rijnlanden strekken zich uit van Gouda in het Groene Hart tot Veenendaal op de grens van de Veluwe met het Rivierengebied. Met Utrecht als middelpunt is het voor iedereen ook nog eens gemakkelijk bereikbaar. Wandelauteurs Cock Hazeu en Peter Kuiper hebben zelden meer diversiteit aan de dag kunnen leggen bij het samenstellen van een gids.

Het waterschap De Stichtse Rijnlanden is een waterschap in de provincies Utrecht en Zuid-Holland, op het gebied van 21 gemeenten. Het waterschap is in 1994 ontstaan uit de voormalige waterschappen Kromme Rijn, Leidse Rijn en Lopikerwaard. Ook de stedelijke gebieden van de gemeenten Utrecht, De Bilt en Maarssen kwamen in het waterschapsverband. Tot die tijd verzorgden deze gemeenten zelf hun waterhuishoudkundige taken. Het waterschap heeft diverse taken op het gebied van de waterhuishouding, zoals veilige dijken, schoon water en droge voeten.

In het Groene Hart struin je over polderdijken en vliegen ganzen en zwanen op ooghoogte voorbij terwijl je in het oostelijke gedeelte van dit waterschap door dennenbossen op de Utrechtse Heuvelrug zwerft. Meer naar het zuiden kan de wandelaar genieten van het rivierengebied. Op iedere wandeling tref je wel een kasteeltje, een molen of een gemaal. De auteurs hebben wandelen in waterschappen tot kunst verheven. Tijdens verschillende wandelingen passeer je een brug of moet je jezelf met een pontje naar de overkant trekken.

 

Wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’

De wandelingen gaan door de Stichtse Rijnlanden, een groene streek vol wandelmogelijkheden. Met populaire gebieden als Amelisweerd, het stroomgebied van de Kromme Rijn, de Utrechtse Heuvelrug bij Austerlitz en het veenweidegebied rond de Woerdense Verlaat. De bekende routemakers Cock Hazeu en Peter Kuiper nemen de wandelaar mee naar bekende en onbekende landschappen.

Iedere wandeling biedt een andere wandelervaring: van veenweides en polderdijken in het Groene Hart tot de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug langs kastelen, molens, sluizen, gemalen en schilderachtige bruggen passeren de wandelrevue. Cock Hazeu en Peter Kuiper vertellen interessante verhalen uit de streek waar je doorheen wandelt. Pontjes brengen je naar de overkant van vaart of kanaal.  Alle wandelingen zijn bereikbaar met het OV. Met deze wandelgids op zak doe je niet alleen tien mooie, nieuwe wandelingen, maar maak je ook goed kennis met deze fraaie en gevarieerde streek. En dat in het hart van Nederland, ‘dichtbij’, conform ons motto: WandelenDichtbij. Want om mooi te kunnen wandelen, hoef je niet persé eerst ver te reizen

Deze wandelgids ‘Wandelen in De Stichtse Rijnlanden’ is de nieuwste wandelgids in de serie ‘waterschapswandelingen’. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig startte zes jaar geleden met deze serie. Voor de echte liefhebbers heeft de uitgever een mooie aanbieding met alle 5 waterschapswandelgidsen van Cock en Peter die bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig verschenen: de 5 gidsen, die samen de ‘waterschapsbox‘ vormen, kosten samen € 50,– (inclusief verzendkosten). Waterschappen blijken een goede maat te zijn om in een compacte regio een serie van mooie en interessante (rond)wandelingen te kunnen ontwikkelen.

Zoals alle wandelgidsen van Gegarandeerd Onregelmatig hebben heeft ook deze wandelgids een standaard opbouw:

 • Lengte in kilometers
 • Start- en eindpunt met parkeermogelijkheden
 • Bereikbaarheid met het openbaar vervoer
 • Horecagelegenheden onderweg
 • Eventuele bijzonderheden
 • De QR-code en het nr. van de wandeling op de website van Wandelzoekpagina. Deze QR-code staat op de openingspagina van elke wandeling. Met deze QR-code krijg je gratis toegang tot de betreffende wandeling op de website van Wandelzoekpagina.nl. Elke wandeling heeft een viercijferige code. Met deze code kun je gratis de meest actuele routebestanden downloaden
 • Uitgebreide routebeschrijving met plattegrond en interessante achtergrondinformatie
 • Mooie foto’s

Een voorbeeld van een wandeling in de wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Een voorbeeld van een wandeling uit de wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

 

Lees meer: Alles over GPX-bestanden en GPS-wandelen

 

Wandelingen

De wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 wandelingen met een afstand tussen 14 en 18 kilometer.

 • Amelisweerd en Rhijnauwen : 14 kilometer
 • Austerlitz : 16 kilometer
 • Cabauw : 16 kilometer
 • Haarzuilens : 15 kilometer
 • IJsselstein : 16/18 kilometer
 • Kanis : 16 kilometer
 • Leersum : 16 kilometer
 • Schalkwijk : 17 kilometer
 • Waarder : 15 kilometer
 • Werkhoven : 16 kilometer

 

De wandelgids ‘Wandelgids ‘Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ is een aanrader. Heb jij deze wandelgids al gekocht? De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 17,95 rechtstreeks te koop bij de uitgever of via Bol.com.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel

De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel De wandelgids 'Wandelen in de Stichtse Rijnlanden’ bevat 10 rondwandelingen van 14 tot 18 kilometer op de Utrechtse Heuvelrug en in het Groene Hart. Wandel je mee? #wandelen #stichtserijnlanden #wandelgids #gegarandeerdonregelmatig #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com