Wandelnetwerk Noord-Holland : Wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp

Klimpark21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer die start bij startpunt Toolenburg bij knooppunt 70. Zoals elke knooppuntenwandeling kun je de wandeling bij elk knooppunt beginnen en ook in tegenovergestelde richting lopen. Wandel je mee met deze wandeling langs de Toolenburgerplas, PARK 21 en de wijk Floriande in Hoofddorp.

Deze wandelroute loop je door de blauwe pijlen te volgen. Deze wandelroute zoekt de sportieve en avontuurlijke kanten op van de Toolenburgerplas en PARK21 in Hoofddorp waar zwemmers, duikers, surfers en klimmers hun lol op kunnen, maar ook wandelaars en natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Deze route gaat ook door de wijk Floriande-Oost langs de Cycladen­archipel en de groene zoom rond het Altenapad.

 

Toolenburgerplas

De Toolenburgerplas is een kunstmatig meer en een natuur- en recreatiedomein in Hoofddorp, ten westen van de woonwijk Toolenburg. Het recreatiegebied en het meer zijn sinds 2003 officieel in gebruik. Recreatiegebied Toolenburgerplas is ruim 85 hectare groot. Het gebied is in 1994 ontstaan door zandwinning voor de wijken Toolenburg en Floriande. Op het toenmalig braakliggende akkerland ontstond een steeds grotere waterplas omgeven door zandbergen. Het gebied is omsloten door bebouwing van de woonwijk, de IJweg, de Bennebroekerweg en de busbaan van de Zuidtangent. Het domein bestaat uit een parkgebied, een natuurgebied en een gebied voor oever- en waterrecreatie. Het wandelpad rondom de Toolenburgerplas heeft een lengte van 3,2 kilometer.
Rondom de Toolenburgerplas zijn restaurants waar je binnen of buiten op het terras aan het water kunt zitten: Restaurant Lieveling en Restaurant Long Island. In de Toolenburgerplas kun je zwemmen. De plas wordt omringd door stranden en ligweiden. De natuur rondom is gevarieerd met kronkelige oevers, slingerende paden en rafelige randen met keien en riet. De vormgeving van de Toolenburgerplas is geïnspireerd door de omliggende polder.

Toolenburgerplas tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

PARK21

PARK 21 ligt aan de zuidkant van de wijk Floriande. Dit was vroeger een akkerbouwgebied. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling.  In PARK21 is veel beleven. Er is het sportpark van honk- en softbalclub de ‘Hoofddorp Pioniers’ en je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden in het groene gebied. De paden brengen je naar bijvoorbeeld speeltuin Kleiland, het bijenpaleis en de biologische moestuin, Klimpark21 en het Electric Motorcross Park. In het oostelijk deel komt een evenemententerrein. De basis van PARK21 is het polderland met de kenmerkende lange rechte bomenrijen en de boerenerven. Sinds de drooglegging van het Haarlemmermeer in 1852 is de Haarlemmermeer de plek waar vernieuwers blijvend kunnen pionieren. Ook in PARK21 is volop ruimte voor innovatie. Het is een mooi gebied waar ik tijdens deze wandeling gelopen heb. Ook nu heb nog maar een klein stukje gezien. Tijdens de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp heb ik een ander deel van PARK21 verkend.

PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Floriande

De wijk Floriande is een Vinex-nieuwbouwwijk gelegen aan de westkant van Hoofddorp. Ik had vroeger een collega die op één van de dertien eilanden woonde. Toen had ik zoiets van, wat woon jij in de middle of nowhere want dit deel was tot begin van deze eeuw landbouwgebied. Een paar jaar later woonde ik zelf in de wijk. Ik hoefde niet te pionieren, zoals dit ongetwijfeld in het begin bij de aanleg wel moest. Toen ik er kwam wonen was er al een winkelcentrum en andere faciliteiten. Toegegeven, je woont aan de rand van Hoofddorp, maar ik mag er graag wonen. Als ik ergens heen wil, is er een goede busverbinding naar Haarlem (met overstappen) of een rechtstreekse verbinding naar Hoofddorp Centrum en door naar Schiphol.  Floriande ligt tussen De IJweg, Bennebroekerweg en de N205 een volledige nieuwbouwwijk uit de grond gestampt met alle faciliteiten die een mens nodig heeft, zoals een winkelcentrum met meerdere supermarkten, winkelketens en horecagelegenheden, scholen, apotheek, bibliotheek en aan de rand van de wijk het ziekenhuis.

Volkstuin in Floriande tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp

Ik start mijn wandeling bij startpunt Toolenburg bij Restaurant Long Island. Bij het startpunt kun je je fiets of auto goed parkeren.

Hier staat ook het informatiebord met de 3 wandelroutes die vanaf dit startpunt beginnen:

De Toolenburgerplas kwam tot stand door zandwinning voor de wijken Toolenburg en Floriande en is pas in 2003 voor recreatie in gebruik genomen. De plas gaat in de toekomst deel uitmaken van het grote PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

  • Het Ommetje Toolenburgerplas (rood) voert door verschillende zones rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp. De parkzone biedt gelegenheid voor spel en sport, de waterrecreatiezone voor surfen, zwemmen en vissen. In het natuurgebied wisselen zanderig terrein met duinvegetatie en drassige stukken elkaar af. Een broedplaatsenmuur biedt nestel­gelegenheid voor oeverzwaluwen. Uitspanningen zijn er aan de plas. Deze wandelroute heeft een lengte van 2,97 kilometer.
  • De Floriande-Oostroute (blauw) in Hoofddorp zoekt de sportieve en avontuurlijke kanten op van de Toolenburgerplas en PARK21 waar zwemmers, duikers, surfers en klimmers hun lol op kunnen, maar ook wandelaars en natuurliefhebbers. Daarnaast voert de route door de wijk Floriande-Oost langs de Cycladen­archipel en de groene zoom rond het Altenapad. Deze wandelroute heeft een lengte van 7,86 kilometer.
  • De PARK21-route (groen) voert door het buitengebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Er is een mooi parkontwerp gemaakt voor dit gebied, waarvan de delen in verschillende staat van ontwikkeling zijn. Het landschap en de beleving van de route zal in de loop der jaren flink veranderen. Veel buitengevoel ervaart u nu al langs de Toolenburgerplas, aan de grassige oostkant van de busbaan, op landgoed de Nieuwe Vennep en in park en ruigtes in het zuidelijke Meerbos Zwaansbroek, in de omgeving van de sportvelden van Pioniers. Deze wandelroute is 11,94 kilometer.

De eerste route trekt me niet. De derde route heb ik op mijn lange bucketlist met wandelingen gezet.

Bij Startpunt Toolenburg staat routepaaltje 70. Ik volg vanaf dit punt de blauwe pijlen.

Blauwe routepijl tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Toolenburgerplas

Er ligt een asfaltpad rondom de Toolenburgerplas, maar deze wandelroute neemt de onverharde paden een stukje achter het asfaltpad. De paden zijn ondanks de regen van de afgelopen dagen goed beloopbaar. Er liggen wel plassen maar daar kan ik omheen.

Een bospad tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Rondom de Toolenburgerplas liggen ook routepaaltjes 60 en 82. Het is druk met wandelaars met honden. Gelukkig lopen die op het asfaltpad. Ik heb er geen last van.

Na routepaaltje 82 verlaat ik Recreatiegebied Toolenburgerplas en kom ik uit bij de Oude Bennebroekerweg naast het viaduct waar de busbaan ligt voor de bus van Nieuw-Vennep naar Amsterdam. Via een voetpad loop ik omhoog en loop een stukje parallel aan de busbaan. In de verte ligt Nieuw-Vennep.

 

PARK21

Via een brug loop ik naar beneden. Aan de voet van de brug staat routepaaltje 78.

Brug naar PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Voor mij ligt Klimpark21. Hier is niets te beleven. Het klimpark heeft 40 verschillende hindernissen op een hoogte van 1 tot 10 meter. Er moet flink worden betaald om hier te mogen klimmen lees ik later online. Klimpark21  is elke woensdag en vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur geopend. In het weekend vanaf 11.00 uur. Vanaf 30 oktober is het klimpark gesloten. Dat is ook de reden dat er nu niets te zien is, want ik loop hier na 30 oktober. Meer informatie lees je op de website van Klimpark21.

Klimpark21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Mijn route gaat onverhard verder. Er is ook een verhard pad, het pad dat de rest van de wandelaars kiest. Het onverharde pad is een uitdaging. Dit omdat het de afgelopen tijd veel geregend heeft. Wonderbaarlijk is het heel goed te belopen.

PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Ik loop om het Klimpark heen en kom langs het bijenpaleis en de moestuin.

PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

In het gras staan nog een paar mooie bloemen en paddenstoelen.

Paddenstoel in PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Aan het eind van het onverharde pad kom ik uit op een asfaltweg. Aan de andere kant van het water ligt de Oude Bennebroekerweg. Dit asfaltpad loopt langs tuincentrum Ranzijn en komt uit op de IJweg.

Ik steek de IJweg over en vervolg mijn weg langs de manege. Op de hoek staat het beeld van Jan Anne Beijerinck, een Nederlands waterbouwkundige. Hij is bekend vanwege de droogmaking van de Haarlemmermeer en een ontwerp voor gedeeltelijke droogmaking van de Zuiderzee. Voor de droogmaking van de Haarlemmermeer ontwierp hij de stoomgemalen De Cruquius, De Leeghwater en De Lynden, die de Haarlemmermeer leegpompten.

Beeld van Jan Anne Beijerinck tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Via een betonpad loop ik door dit stuk van PARK21 waar niet zoveel te zien is. Ik kom uit bij routepaaltje 95.

PARK21 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Het stukje dat volgt heb ik al een keer in omgekeerde volgorde gelopen tijdens de Pioniersroute tussen Zwaanshoek en Hoofddorp. Dit is het einde van PARK21. Ik loop via de brug over de Nieuwe Bennebroekerweg en de trap en loop langs HappyKids – Kinderdagverblijf (KDV) Floriande en Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

 

Floriande

Bij het stoplicht steek ik de Bennebroekerweg over. Aan de overkant van het water weer een deel met mooie huizen. Het Heusdenpad is voor mij een bekend stukje van de wijk Floriande. Via de Verbeekstraat loop ik naar de Kramerhof. Hier staat, achter een hek, een gloednieuwe speeltuin voor deze buurt.

Kramerhof tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Aan de andere kant van de Kramerhof loop ik via de Mulderstraat naar de Biesheuvelstraat. Ik loop rechtdoor langs de volkstuinen en daarachter het skatepark van de wijk. De route gaat langs de volkstuinen, maar dit paadje is overstroomd door de vele regen die in de dagen voor mijn wandeling gevallen is. Maar er zijn meer paadjes die ik kan nemen en waar ik wel droge voeten houd. In het midden van de Fanny Blankers-Koenlaan hangt routeplaatje 24.

Ik steek deze drukke doorgaande weg over en loop via het Altenapad naar knooppuntenpaaltje 50. Langs het water loop ik achter de sportvelden langs. Aan de andere kant ligt Floriande Sportdorp. Bij de bussluis steek ik de weg over en loop het voetpad af tot aan de IJweg.

Floriande tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Toolenburgerplas

Via een zigzag route loop ik een stukje door de wijk Toolenburg tot aan de Toolenburgerplas. Ook hier gaat de route niet via de asfaltweg strak langs het water maar via een grindpad er naast. Een eindje verderop ligt Restaurant Lieveling.

Toolenburgerplas tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

Toolenburgerplas tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Net voor Restaurant Lieveling sla ik bij knooppunt 88 rechtsaf en via een wandelpad, die dwars door de Toolenburgerplas loopt, kom ik uit bij mijn begin-/eindpunt, knooppunt 70 bij Restaurant Long Island.

Restaurant Long Island tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Wandelroute

Deze wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp staat op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Ik vond het ook heel handig om de app van Wandelnetwerk Noord-Holland te gebruiken. Zo kon ik precies zien of ik de juiste route nam. Deze wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp staat onderweg heel goed aangegeven met blauwe pijlen.

De knooppunten zijn: 70, 60, 82, 78, 30, 95, 24, 50, 56, 88 en 70.

Knooppunt 50 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Afstand

De wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp heeft een lengte van 7,86 kilometer.

 

Bereikbaarheid

Auto: Je auto kun je onderweg op meerdere plekken parkeren, zoals bij het startpunt bij de Toolenburgerplas of in de wijk Floriande.

Openbaar vervoer: R-Net bus 341 rijdt vanuit Schiphol en Hoofddorp door de wijk Floriande naar het Spaarne Ziekenhuis. Bij het Spaarne Ziekenhuis aan de rand van de wijk kun je overstappen op R-Net bus 340 naar Haarlem of Aalsmeer/Uithoorn. Ook kun je hier R-Net bus 300 naar Haarlem of naar Schiphol nemen.

Fiets: Je fiets kun je onderweg overal stallen.

 

Horeca

Aan de Toolenburgerplas zijn twee horecagelegenheden gevestigd: Restaurant Lieveling en Restaurant Long Island. Het startpunt van deze wandeling ligt bij Restaurant Long Island.

Restaurant Lieveling tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

In de wijk Floriande kun je even van de route afwijken om naar Winkelcentrum Floriande te lopen waar verschillende horecagelegenheden zijn gevestigd. Hier zijn ook twee supermarkten gevestigd.

 

Honden

Honden zijn op deze wandelroute toegestaan.

 

Overnachten

Er zijn in de buurt van deze wandeling in Hoofddorp bijna geen overnachtingsmogelijkheden, je zult iets verder van de route een accommodatie zoals Floriande Bed & Breakfast op eiland 4 in de wijk Floriande kunnen boeken. Je vergelijkt de hotels en de prijzen via Booking.com.

Je kunt ook een natuurhuisje in het nabijgelegen Zwaanshoek boeken waar je in de natuur kunt uitrusten van je wandeling en later de rest van de mooie omgeving kunt verkennen.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B.

Vanuit Hoofddorp kun je de mooie omgeving verkennen en bijv. de rest van de Haarlemmermeer, de Bollenstreek, Leiden, Haarlem of Amsterdam bezoeken.

 

Wandelnetwerk Noord-Holland

De website van Wandelnetwerk Noord-Holland bied je de keuze uit bestaande routes of het maken van je eigen route. Dit kan met behulp van de routeplanner. De gratis routekaarten download en/of print je vanaf de website. Je kunt ze ook delen met vrienden of toevoegen aan de app. De markering van het wandelnetwerk in het veld is leidend voor de routes. Je wandelt vanaf één van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Deze startpunten liggen op strategische locaties (bij stations, parkeerterreinen en/of horeca gelegenheden) waar een informatiebord (startpaneel) de rondwandelingen vanaf dat startpunt toont. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Naast de routeplanner zijn er ook de ommetjes van de maand, themaroutes en startpuntenroutes. Wandelnetwerk Noord-Holland wordt beheerd door Recreatie Noord-Holland en Recreatieschap West-Friesland en in samenwerking met verschillende terreinbeheerders. Wandelnetwerk Noord-Holland bestond in 2021 10 jaar. De wandelingen gaan via verharde en onverharde paden. Deze wandelroute is grotendeels verhard, een deel over de Boseilanden in Zwaanshoek en in PARK21 zijn onverhard.

Routepaaltje 70 tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Sinds februari 2023 is Wandelnetwerk Noord-Holland uitgebreid met Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland. Tegelijk met de opening Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland werden ook negen nieuwe TOP’s (Toeristisch Overstappunt) geopend. Wandelnetwerk Noord-Holland is uitgebreid met 150 nieuwe wandelroutes  tussen Zandvoort en de westkant van Amsterdam en van Velsen tot het zuidelijkste puntje van de Haarlemmermeer. Het 486 kilometer lange netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Het bevat 428 keuzepunten, 48 startpuntpanelen en 9 Toeristische Overstappunten. Deze TOP’s zijn opvallend groenblauwe informatiezuilen waarop fiets-, wandel- en vaarroutes in de omgeving vermeld staan. Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland is de enige regio met wandelroutes in de duingebieden van PWN, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en Staatsbosbeheer. Het wandelnetwerk sluit aan op omringende wandelnetwerken van Midden-Kennemerland, Amstelland en Duin- en Bollenstreek. Het routebureau van Recreatie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het uitgestrekte wandelgebied. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en een route te lopen in mijn eigen regio. Ik kies voor de Floriande-Oostroute, de blauwe route vanaf startpunt Toolenburg aan de Toolenburgerplas  in Hoofddorp.

Startpunt Toolenburg tijdens mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Wandelnetwerk Noord-Holland heeft een wandel-app ontwikkeld met alle routes van het wandelnetwerk. Deze gratis app kun je downloaden in de App Store en in PlayStore. Wat mij opvalt in deze app is dat er geen mogelijkheid is om vanuit de app de GPS-track te downloaden. Het downloaden kan wel als je de website van Wandelnetwerk Noord-Holland opent en via de oranje button opslaan kiest voor GPS. Ik download tijdens elke wandeling het GPX-bestand. Mocht de route onderweg slecht aangegeven worden, kan ik terugvallen op mijn telefoon. Dit keer heb ik mijn telefoon niet nodig gehad omdat ik de blauwe pijlen moest volgen.

Mijn wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 van Wandelnetwerk Noord-Holland

De wandel app van Wandelnetwerk Noord-Holland

 

Heb jij wel eens een wandeling van het Wandelnetwerk Noord-Holland gemaakt? Zo ja, waar was dat en kan je het aanbevelen?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel Ik maakte een wandeling langs de Toolenburgerplas en door PARK21 in Hoofddorp, een wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland met een lengte van 7,86 kilometer. Wandel je mee? #toolenburgerplas #park21 #hoofddorp #wandelnetwerknoordholland #wandelen #jtravelblog #jtravel

Geen reacties

Geef een reactie

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com