Het is winter, als zou je dat niet zeggen als je naar buiten kijkt. Tijd voor een maaltijdsoep. Ik heb dit keer witte bonensoep gemaakt. Ik zie je denken, witte bonensoep, ik ken alleen de bruine bonensoep. Dat kan ย kloppen, want het recept voor witte bonensoep is bij de meeste mensen niet bekend.
Al vanaf dat ik klein was, eet ik ’s winters alleen maar witte bonensoep. Toen mijn broer in een strenge winter geboren is, kwam de kraamverzorgster van mijn moeder met dit recept. Voor die tijd hadden mijn ouders deze maaltijdsoep ook nog nooit gegeten. Sinds die winter eet ik geen andere bonensoep meer. Bruine bonensoep lust ik niet eens. Nog altijd maakt mijn moeder, als ik in de winter bij hen ben, een pan witte bonensoep. Ik vind het zo lekker. Ik heb het recept voor je opgeschreven. Kokkerel je mee?
Ingrediรซnten voor 4 personen
- 4 (runder) saucijsjes of verse worst (mocht je vegetarisch zijn, kun je dit weglaten)
- 1 pot witte bonen
- 1 pakje Indiase kerriesoep
- 1,5 liter water
- een handje vermicelli
- een handje witte rijst
Bereiding
- Vul een grote soeppan met 1,5 liter water en voeg de 4 (runder) saucijsjes of verse worst en de pot witte bonen toe.
- Breng het water met de bonen en de saucijsjes zachtjes aan de kook.
- Doe de inhoud van het pakje Indiase kerriesoep in een kannetje en leng dit aan met een beetje water.
- Als het water kookt en de (runder) saucijsjes/verse worst gaar zijn, voeg je de inhoud van het kannetje met Indiase kerriesoep toe.
- Voeg de vermicelli en de rijst toe.
- Laat het geheel doorkoken, zodat alles gaar wordt.
- Blijf roeren.
- Pas op met aanbranden, want de bonen, vermicelli en rijst willen nog wel eens vastkoken op de bodem van je pan.

Heb jij nog een lekker recept voor een maaltijdsoep? Of een ander lekker recept?
Eet smakelijk!
Meer recepten















