Vandaag heb ik een heerlijk Recept : Penne met tomatensaus online gezet. De penne met tomatensaus is heerlijk en makkelijk te maken.
Inhoudsopgave
Wat is penne?
Penne is een pastavorm. Penne betekent letterlijk vertaald ‘veren’ of ‘pennen’. De buisjes zijn ‘medium lang’ en zijn schuin afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. Penne wordt meestal met een tomaten-/vleessaus gegeten. Er bestaand een paar soorten: penne rigate en penne lisce. Penne rigate heeft een geribbelde buitenkant en penne lisce is glad.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 duopak magere spekreepjes
- 2 blikken tomatenblokjes van
- 400 gram (of een paar verse tomaten)
- 1 klein blikje tomatenpuree van 70 gram
- 3 eetlepels Worcestershire saus
- 300 gram penne (pasta)
Bereiding
- Pel de knoflook en uien.
- Verhit de olie in een pan en voeg 2 minuten de knoflook en uien toe.
- Voeg de spekreepjes toe en bak deze ook 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblikjes, tomatenpuree en worcestershire saus toe.
- Dek de pan half af en laat dit 15 minuten sudderen.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de penne af en meng het met de tomatensaus.
- Breng het eventueel op smaak met extra worcestershire saus.

Eet smakelijk!
Meer recepten
Bewaar op Pinterest





