Street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

Street art van Super A tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Een tijdje terug las ik een item in de Libelle over Street art in Rotterdam. Er zijn verschillende wandelroutes in verschillende wijken uitgezet. Dit is mijn derde wandeling langs street art in Rotterdam. Dit keer maak ik een street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Ik heb al meer street art wandelingen gemaakt in Rotterdam, Haarlem en Amsterdam. Op naar Rotterdam voor deze Street art wandeling van 6 kilometer vanaf Metrostation Rijnhaven.

Rewriters010

Het artikel dat ik las in de Libelle verwijst naar de website Rewriters010. Ik zie hier een aantal leuke wandelingen maar geen uitgebreide informatie over de street art werken en de routes. Daarvoor word ik doorverwezen naar de gratis te downloaden apps. De Rewriters app kun je downloaden via de App Store of Google Play. In deze app lees en hoor je veel achtergrond informatie over de verschillende kunstwerken.

Rewriters biedt begeleide wandelingen aan door negen wijken (Feijenoord, Afrikaanderwijk, Central District, Centrum, Crooswijk, M4H Gebied, Crooswijk, Noord, Delfshaven en het Oude Westen). Deze wandelingen staan onder begeleiding van een gids of je maakt gebruik van de app.

Rewriters maakt zich hard voor straatkunst (graffiti & street art) in Rotterdam. Ze bieden Rotterdamse straatkunstenaars een platform in Rotterdam zodat ze hun eigen werk kunnen etaleren in de buitenruimte.

Tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Wat is street art?

Street art is een kunstvorm dat gerelateerd is aan de graffitibeweging. De kunstwerken vallen niet niet onder de pure graffiti maar street art is wel gerelateerd aan graffiti en behoren niet tot een officiële kunstvorm. Street art is in de vorige eeuw ontstaan om politieke standpunten tot uiting te brengen. Tegenwoordig zijn er in veel steden wandelingen en fietsroutes uitgezet langs de vele street art werken. Bekende steden in Nederland met street art zijn naast Rotterdam, ook Amsterdam, Heerlen, Groningen, Delft, Breda en Den Haag. Ongetwijfeld zijn er nog veel meer steden met street art. Street art zie je op verschillende manieren: muurschilderingen (murals), sjabloondruk, posters, stickers en eigenmatig gepositioneerde beelden. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder graffiti vallen en ook niet tot de officiële kunst behoren. Bij street art zijn de afbeeldingen en de boodschap belangrijker dan bij graffiti, waar het om de decoratieve naamtags en dus om de makers gaat. Heerlen is de street art stad van Nederland. Het schijnt dat daar jaarlijks € 10.000,– wordt uitgegeven om de top van de wereld daar murals te laten te maken.

 

Mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

Ik reis met de intercity direct van Schiphol naar Rotterdam Centraal Station. Vandaar neem ik de metro naar metrohalte Rijnhaven.

Bij metrostation Rijnhaven ligt het beginpunt van mijn street art wandeling door de Afrikaanderwijk in Rotterdam.

Pilaren bij metrostation Rijnhaven

Als ik metrostation Rijnhaven uitloop, is het eerste wat ik zie een rij pilaren met street art. Het zijn in totaal 18 steunpilaren die onder de metrolijn liggen. Deze zijn beschilderd met spray paint. De onderwerpen zijn zeer verschillend, van gekleurde vlakken, gezichten, dieren en Rotterdam. Bekende (inter)nationale street art artiesten hebben meegewerkt, zoals Said Kinos, Bier & Brood, Jan Kaláb, Tymon de Laat, OKO, Vunik, Zedz, Daan Botlek, I am Eelco, Sarme & Chez, Thijs Lansbergen, Danny Rumble, Nacho Eterno en Opera & Taroe. De eerste die je ziet is een van de mooiste Set Sail (schipper) van Tymon de Laat. Het project heet Rotterdam Art Ride en is georganiseerd door Foundation Mesh en Marjon van der Linde. Overal zie je de fleurige pilaren van de metrobaan.

Pilaar bij metrostation Rijnhaven tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Ik loop in de richting waarvan ik ook gekomen ben.

 

Thijs Lansbergen

Achter de Hogeschool Rotterdam is achter het hek een werk van Thijs Lansbergen te zien. Het werk is aangebracht op een muur van de RET.

Street art van Thijs Lansbergen tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Zedz

Voor het werk van Zedz moest ik zoeken. Dit werk valt vanaf de grond bijna niet op. Het is aangebracht op het speelveldje op de hoek van de Zuiderspoorstraat en het Hillekopplein. Het is een robot. Een robot komt vaak voor in het werk van Zedz. Hij ziet het als grafisch werk. Het beste komt het werk tot zijn recht als je in een van de flats staat en op het sportveld neerkijkt.

Street art van Zedz tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

We are all a work in progress van Tim Bontan/Bijdevleet

De paarse muur van de flat aan het Hillekopplein is geschilderd door Tim Bontan alias Bijdevleet. Het werk We are all a work in progress slaat op een stad waar bouwkranen en bouwschuttingen nooit ver buiten het zicht zijn. Rotterdam is sinds de Tweede Wereldoorlog een stad in beweging, een stad ‘work in progress’. Deze schildering gaat niet alleen over Rotterdam, maar ook over de individuele mens in de stad en overal ter wereld. Iedereen kan elke dag weer proberen een betere versie van zichzelf te worden.

Street art van Tim Bontan tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Raket van JanIsDeMan

In de Hilledwarsstraat zie ik bij de liftschacht van een flatgebouw de mural raket van JanIsDeMan. Het is een optische illusie. Het werk valt samen met de omgeving (iets wat niet te zien was toen ik hier liep, omdat er wegwerkzaamheden waren). Het stroomkastje naast de liftschacht is beschilderd met een knoppenpaneel waarop de bestemming van de raket staat. Deze mural dateert uit 2020.

Street art van JanIsDeMan tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Ricardo van Zwol

Ricardo van Zwol/R-75 maakte deze mural van een meisje in 2018. Als je dichterbij komt zie je dat het niet één meisjesgezicht is, maar drie meisjes. Het werk staat in meerdere directe verbindingen met de omgeving. De twee dikke slingerende lijnen lopen diagonaal door het werk en volgen de vorm van het gebouw. Dit werk vind je op een van de muren van de doorgang bij de Hillestraat en de Hilledwarsstraat.

Street art van Ricardo van Zwol tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Telmo Miel

Vlakbij metrostation Rijnhaven zie je een megamuurschildering van een skelet en een vrouw. Een muurschildering die je niet over het hoofd kunt zien vanwege de grootte en locatie. Dit is een mural van Telmo Miel, een Rotterdams kunstenaarsduo dat bestaat uit Telmo Pieper en Miel Krutzmann. Ze lieten zich inspireren door de Hollandse meesters. Er moest een geraamte in het werk te zien zijn. De boodschap is dat wanneer alle uiterlijke verschillen verdwenen zijn het moeilijk wordt om mensen nog van elkaar te onderscheiden. Diep van binnen, zijn we allemaal hetzelfde. Een mooie boodschap. Het grote geraamte dat achterop de fiets zit bij een dame lijkt bijna echt. Telmo Miel kregen hulp van de Australiër Sam Bates/Smug. Dit werk is gemaakt tijdens POW WOW 2019.

Street art van Telmo Miel tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Vanaf dit werk is het een stukje lopen naar De La Reystraat.

 

Fruit bats – Nina Valkhoff

Fruit bats van de Rotterdamse Nina Valkhoff zie je op de muur van een coffeeshop op de hoek van De La Reystraat. Zij laat graag aparte en enge dieren zien in haar werk, zoals deze vleermuizen en papegaai. Nina Valkhoff heeft flora en fauna als terugkerend thema in haar werk. Ze wil, de in onze ogen, enge dieren op een voetstuk zetten, zodat wij bereid zijn de dieren te waarderen voor wat ze zijn. Het werk gaat ook over kameraadschap. Ze beeldt nog een ander dier af naast het hoofdonderwerp, vaak een soort die niet met het andere dier geassocieerd wordt. In dit werk zijn dat vleermuizen en een papegaai.

Street art van Nina Valkhoff tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Pinokkio – Super A

Dit vind ik een van de mooiste werken in de Afrikaanderwijk. Super A staat voor Stefan Thelen. Zijn werk bestaat uit een serie cartoonfiguren die als lint om een mens wikkelt. Naast Pinokkio zie je de zoon van Stefan Thelen. Deze mural is te zien op de muur bij de ingang van het binnenterrein Hevaza.

Street art van Super A tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Ik steek de binnentuin met speeltuin over en kom uit bij de tunnel aan de Riebeekstraat.

 

Naomi King

Aan beide muren van de tunnel zijn muurschilderingen te zien van Naomi King. Zij laat in de tunnel het konijnenhol zien waar Alice in Wonderland doorheen tuimelde. Helaas zijn er mensen die het nodig vinden hun eigen ‘graffiti’ over dit kunstwerk te spuiten.

Street art van Naomi King tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Joos van Barneveld

Dit werk van Joos van Barneveld kun je al vanuit het binnenterrein Hevaza zien. Voor een betere foto raad ik je aan om om te lopen naar de hoek van de Riebeekstraat en De La Reystraat. Joos van Barneveld alias DOES, leidde jarenlang een dubbelleven. Overdag voetbalde hij bij Fortuna Sittard, ’s nachts spoot hij graffiti als uitlaatklep. Hij had ooit een schets verscheurd die hij later weer tegen elkaar legde. De combinatie van de verschillende lagen, de scheurrand en de schaduw zijn kenmerken van zijn stijl.

Street art van Joos van Barneveld tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Danny Rumbl

Het werk van de Rotterdammer Danny Rumbl/Ready2Rumble zie je op de hoek van de Christiaan de Wetstraat. Zijn werk kenmerkt zich door de humor, kleur en een duidelijke beeldtaal. Hij is een grote animatiefan en gefascineerd door beweging in ontwerpen. Voor deze muurschildering combineerde hij een aantal van zijn favoriete personages, waaronder de rennende benen die we allemaal wel herkennen: altijd haast!
Er tegenover zie je Pluto, Goofy en Mickey in een cartoonachtige schildering op een elektriciteitshuisje, ook gemaakt door Danny Rumbl.

Street art van Danny Rumbl tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Didier Jaba Mathieu

Het werk van Colombiaan Didier Jaba Mathieu zie je op de andere hoek van de Christiaan de Wetstraat en de Putselaan. Wat zie jij? Zijn het werkmannen of krijgsmannen. De figuren zien er uit als krijger-goden. De foto die hij gebruikte bij het maken van deze mural was een foto met werkmannen tijdens hun lunchpauze.

Street art van Jaba tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Woes

Woes is een kunstenaar afkomstig uit Hawaii. Deze mural op de hoek van de Johannes Brandstraat met de Putselaan stelt een hip hop panda voor. De panda op zijn muurschildering weerspiegelt de kunstenaar zelf. Je ziet Hawaiiaanse bloemen, een sinaasappel en speldjes op de oranje muts die verwijzen naar de favoriete hiphopartiesten van Woes.

Street art van Woes tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Visuele overkill – Said Kinos

Said Kinos is een Rotterdamse kunstenaar. Hij laat in zijn werk de manier waarop mensen met elkaar communiceren zien. Eén van de belangrijkste inspiratiebronnen voor zijn werken is dan ook communicatie via taal, symbolen en (sociale) media. Hij is gefascineerd door letters. Hij beeldt ze gefragmenteerd af, waardoor boodschappen en letters onleesbaar worden. Hier staat ‘Nothing in particular’, zijn standaard antwoord als mensen hem vragen wat hij schildert. Het werk van Said Kinos is de te vinden op de muur op de hoek van de Johannes Brandtstraat.

Street art van Said Kinos tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Ik loop rechtdoor tot aan de ingang van de speeltuin. Bij de stichting Vogelklas zijn een paar mooie schilderingen met vogels te zien die niet opgenomen zijn in deze wandeling.

 

Ilse Weisfelt

Bij de ingang van de speeltuin van de Afrikaanderwijk is een werk van Ilse Weisfelt te zien. Helaas deels achter het toegangshek. Haar werk bestaat uit grote egale kleurvlakken. Het heeft een grafisch aspect. Het is een tekening van spelende kinderen en een kat.

Street art van Ilse Weisfelt tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Ik loop een stukje terug tot aan de Martinus Steijnstraat. Hier sla ik rechtsaf de de Martinus Steijnstraat in.

 

Dourone

Een mooi kleurrijk werk is de mural van de Spaanse Fabio Lopez Gonzalo/Dourone en zijn vriendin Elodie. Het werk weerspiegelt het verstrijken van de tijd in een statisch beeld. De ondertekening met ‘Audrey’ heeft een speciale betekenis. Het is de naam van het model dat hier geportretteerd is. Het is een verwijzing naar hoe digitale video soms kan glitchen (storen). Je vindt deze muurschildering op de hoek van de Martinus Steijnstraat en de Retiefstraat.

Street art van Dourone tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Murmure

Murmure is een street art duo uit Parijs dat bestaat uit Paul Ressencourt en Simon Roche. In dit street art werk is afval het thema. Je ziet een vogel in de vorm van een vuilniszak. De vogel zag ik niet maar het thema is duidelijk: Denk na over de hoeveelheid plastic die we gebruiken.  Dit werk is te zien aan de Martinus Steijnstraat tegenover de moskee.

Street art van Murmure tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Joram Roukes

Op de hoek van de Pretorialaan en het Afrikaanderplein, aan het begin van de markt (op woensdag en zaterdag), zie je deze blauwgetinte muurschildering van een man. De mural is gemaakt door Joram Roukes. De groot in beeld gebrachte schoenen verwijzen naar de arbeiderswijk waar het werk te vinden is. De man in een besneeuwd landschap zie je niet over het hoofd, hij torent hoog boven de kraampjes van de Afrikaandermarkt uit.

Street art van Joram Roukes tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Erico Smit

Vlakbij het hek om de speeltuin staat een huisje op het Afrikaanderplein, het blijkt bij het nalezen een theehuis te zijn. Ik dacht dat het een elektriciteitshuisje was. Op het theehuis Erico Smit, een Rotterdamse kunstenaar en stadstekenaar, zijn zoontje met verschillende gezichtsuitdrukkingen en emoties geschilderd.

Street art van Erico Smit tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Afri – Thijs Kelder

Een werk dat niet opvalt als je de app niet gebruikt en waar ik ook wel even naar heb moeten zoeken, is het werk Afri van Thijs Kelder. Je moet op een bepaalde manier naar hek dicht bij het theehuis van Erico Smit kijken om de kunst te zien. Ik had ook nog eens de pech dat er precies achter het gele deel een gele bestelauto van een van marktkooplui stond, waardoor het helemaal niet opviel. Mijn foto’s zijn gemaakt aan de binnenkant van het hek, dit omdat ik vanwege de markt niet bij het deel buiten het plein kon komen. Elke spijl heeft meerdere vlakken. De drie vlakken die aan de buitenkant zichtbaar zijn, hebben hun eigen ontwerp gekregen. Je ziet als je aan de linkerkant staat de tekst ‘Alles Is’, aan de rechterkant staat ‘Samen’ en recht van voren lees je ‘In Afri’. Samen maakt dit ‘Alles Is Samen In Afri’, een verwijzing naar de multiculturele Afrikaanderwijk en de markt die hier 2x per week gehouden wordt.

Street art van Thijs Kelder tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Via de Pretorialaan loop ik de Putselaan in.

 

Nazif Lopulissa

In de Putselaan op de zijmuur naast een advocatenkantoor zie ik achter een hek het werk van Nazif Lopulissa. Het is een compositie van elementen die typisch zijn voor zijn werk geclusterde vierhoeken die doen denken aan ramen in combinatie met elementen die lijken op bloemen/planten.

Street art van Nazif Lopulissa tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Chas Loveletters

Chas Loveletters beschilderde liftschacht van de flat, die me doet denken aan de schilder Mondriaan, aan de Paul Krugerstraat 100-198. Het is een tekst die bestaat uit elkaar overlappende letters. Door de overlapping beïnvloedt het de kleur van de letter. Het is een puzzel van kleurwaardes die als metafoor gezien kan worden voor alle culturen in Rotterdam en de invloed dit dit heeft op de stad.

Street art van Chas Loveletters tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Thomas & Jurgen

Thomas & Jurgen (Thomas Bevelander en Jurgen Wiegraad) beschilderden de onderdoorgang in de Kaapstraat. Mij zegt dit werk niets. Het is een strak vormgegeven tunnel. Maar kijk goed, de elementen komen niet exact uit. De mural bestaat uit elkaar opvolgende, abstracte figuren die aan het begin van de gang smal zijn en elkaar daarna snel opvolgen. Het is een echo, die wegvalt als de figuren zich verder uitvouwen en groter worden en daardoor een rustiger patroon vormen.

Street art van Thomas & Jurgen tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Collin van der Sluijs

Aan de Kaapstraat 21-119 van dezelfde flat waar aan de Paul Krugerstraat 100-198 Chas Loveletters de liftschacht beschilderde is aan de achterkant werk van Collin van der Sluijs te zien. Vogels spelen een hoofdrol in zijn werk. Vogels staan voor vrijheid en het kunnen gaan en staan waar je wilt. Alle drie kanten van de liftschacht zijn beschilderd.

Street art van Collin van der Sluijs tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Vanuit de Kaapstraat loop ik terug naar het water van de Maashaven.

 

Pilaren tussen metrostations Maashaven en Rijnhaven

Aan de Maashaven, tussen het gelijknamige metrostation en metrostation Rijnhaven zijn nog meer pilaren met street art te zien. Het zijn in totaal 18 steunpilaren die onder de metrolijn liggen. Deze zijn beschilderd met spray paint. De onderwerpen zijn zeer verschillend, van gekleurde vlakken, gezichten, dieren en Rotterdam. Bekende (inter)nationale street art artiesten hebben meegewerkt, zoals Said Kinos, Bier & Brood, Jan Kaláb, Tymon de Laat, OKO, Vunik, Zedz, Daan Botlek, I am Eelco, Sarme & Chez, Thijs Lansbergen, Danny Rumble, Nacho Eterno en Opera & Taroe. De eerste die je ziet is een van de mooiste Set Sail (schipper) van Tymon de Laat. Het project heet Rotterdam Art Ride en is georganiseerd door Foundation Mesh en Marjon van der Linde. Overal zie je de fleurige pilaren van de metrobaan.

Pilaar bij de Maashaven tijdens mijn street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam

 

Dit is het laatste street art werk van deze street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Met de metro reis ik naar Rotterdam Centraal Station. Vanaf Rotterdam Centraal Station neem ik de intercity direct naar Schiphol.

 

Mijn route

 

Praktische informatie

Afstand

Deze street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam heeft een lengte van 6 kilometer.

 

Start- en eindpunt

Het start- en eindpunt van deze street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam is metrostation Rijnhaven.

 

Bereikbaarheid

  • Auto: In Rotterdam moet je voor het parkeren van je auto in de binnenstad, in het gebied rond Rotterdam Centraal Station.
  • Openbaar vervoer: Het makkelijkst is om met de trein naar Rotterdam Centraal Station te reizen. Deze street art wandeling in de Afrikaanderwijk in Rotterdam start en eindigt bij metrostation Rijnhaven. Ik reisde met de IC direct vanaf Schiphol in een half uur naar Rotterdam CS. Vanaf Rotterdam Centraal Station neem ik vanaf perron D de metro naar metrostation Rijnhaven.
  • Fiets: Mocht je met de fiets komen, bij metrostation Rijnhaven kun je je fiets stallen.

 

Horeca

Onderweg kom je zoveel horeca tegen dat ik ze hier niet ga opnoemen.

 

Overnachten

In Rotterdam zijn meer dan 200 hotels. Je vergelijkt hotels en de prijzen via Booking.com.

Wil je niet in een hotel verblijven dan is een huisje via Natuurhuisje in Rotterdam een mogelijkheid.

Je kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb.

 

Wandelingen in Rotterdam

Wil je nog meer wandelen in Rotterdam? Bestel dan hier de wandelgidsen ‘Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam’ en ‘Rotterdam acht keer anders’ rechtstreeks bij de uitgever of via Bol.com.

 

Heb jij ideeën voor leuke street art wandelingen? Laat het me weten.

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

 

Meer lezen

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Threads, Twitter, Mastodon, Bluesky, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog

Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog Ik maakte een wandeling langs de vele street art werken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In deze blog lees je waar je de street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam kunt vinden. #streetart #streetartrotterdam #afrikaanderwijk #rotterdam #jtravel #jtravelblog

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com