Recept : Gehaktballetjesgoulash

Ik heb een heerlijk recept van gehaktballetjesgoulash met penne.  Dit is snelle variant van goulash. Je maakt deze goulash niet met suddervlees, maar met gehaktballetjes.

Inhoudsopgave

Wat is goulash?

Goulash is een gerecht dat afkomstig is uit de Balkan keuken. Goulash is de nationale schotel van Hongarije. Maar ook in Roemenië en in landen van voormalig Joegoslavië is goulash populair. Je kunt goulash eten als schotel, maar ook in de soep. Goulash is in veel verschillende varianten verkrijgbaar, zoals met rundvlees, vis, varkensvlees en schapenvlees. De versie met vis is een zeer pikante variant. Ik heb in dit gerecht gekozen voor gehaktballetjesgoulash. Goulash wordt meestal klaargemaakt met uien, paprikapoeder, knoflook en karwijzaad (ook wel kummel genoemd).

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 theelepels scherpe paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren macaroni, ik heb in dit geval voor penne gekozen
  • 150 gram witte kool
Recept : Gehaktballetjesgoulash

Bereiding

  • Week het brood in een beetje water.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Maak de paprika schoon.
  • Snijd een stukje paprika heel fijn.
  • Was de peterselie en hak de steeltjes klein.
  • Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, een beetje ui, een beetje knoflook, de fijn gesneden paprika, de peterseliesteeltjes en peper.
  • Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan.
  • Fruit de rest van de ui, de knoflook en de paprika in de achtergebleven margarine.
  • Roer er het paprikapoeder en de tomatenblokjes door.
  • Breng de saus aan de kook en schep de gehaktballetjes door de saus.
  • Laat ze op klein vuur 15 minuten zacht pruttelen.
  • Kook de macaroni/penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak het stuk kool schoon en schaaf of snijd het in fijne repen.
  • Stoof de witte kool een paar minuten mee met de goulash.
  • Snijd of knip de blaadjes peterselie klein en roer ze erdoor.

Eet smakelijk!

Meer recepten

Bewaar op Pinterest
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt: Gehaktballetjesgoulash met penne. Makkelijk en snel te maken. Eet smakelijk. Hier lees je hoe je dit recept zelf kunt maken. #recept #gehaktballetjesgoulash #penne #goulash #pasta #jtravel #jtravelblog
Auteur foto

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Skyscanner
De zonnigste bestemmingen



Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

De Zwerver voor al je reisgidsen en landkaarten
Boekenwereld.com

Meer over dit onderwerp

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

Vind je mijn blogs leuk? Koop dan een virtueel kopje koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat jij kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites.

Handige links

voor het plannen van je reis

Al mijn reistips zijn gratis voor jou beschikbaar. Om mij te helpen om dit gratis voor jou te kunnen blijven doen, werken ik samen met verschillende partners. Als je via een van de onderstaande links iets boekt of koopt, dan ontvang ik een klein percentage van het bedrag. Dit kost jou niks extra, maar wordt door mij zeer gewaardeerd. Meer handige links vind je in het artikel JTravelBlog steunen.

Deel deze blog op sociale media

Foto van Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravelBlog en ook achter JTravel. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem je mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef je reisinspiratie en handige reistips. Ga je mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg JTravelBlog op Instagram

Copyright © 2018-2025 JTravelBlog.nl

Scroll naar boven