De bezienswaardigheden op het Kaapse Schiereiland

Het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

 

In deze blog heb ik de bezienswaardigheden op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Ik heb het schiereiland ten zuiden van Kaapstad twee keer bezocht en maakte beide keren hetzelfde rondje naar Duikereiland en Houtbaai, via Chapman’s Peak, de vuurtoren bij Capepoint, het bord van Kaap De Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach terug naar Kaapstad.

Het Kaapse Schiereiland is vanuit Kaapstad in een dag via een dagexcursie te bekijken. Maar wat kun je allemaal zien op het Kaapse Schiereiland? Hieronder een aantal bekende must-sees op het Kaapse Schiereiland.

 

Kaapse Schiereiland

Het Kaapse Schiereiland, of Cape Peninsula, is een grotendeels rotsachtig schiereiland dat op de meest zuidwestelijke hoek van Afrika 75 kilometer de Atlantische Oceaan inloopt. Het meest zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland staat bekend om Capepoint en Kaap de Goede Hoop. De noordkant van het schiereiland grenst aan de Tafelberg.

Het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

 

De natuur op het Kaapse Schiereiland is prachtig. Wist je dat hier maar liefst 2.200 fynbos planten voorkomen, zoals de Erica, Protea, vetplanten en rietsoorten? Veel van deze planten zijn nergens anders in de wereld te vinden. Fynbos is uniek voor Kaapstad en omgeving. Het fynbos bestaat uit vier groepen: protea (suikerbossie in het Afrikaans), erica (heideachtige gewassen), restio (rietsoorten), geophytes (bolgewassen zoals orchideeën en dahlia’s).

Suikerbossie op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Suikerbossie

 

Het fynbos staat sinds 2004 officieel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast planten leven hier ook dieren als bontebok, elanden, bavianen, zebra’s en struisvogels. De bavianen zijn heel brutaal. Als je met de auto rondrijdt, houd je ramen gesloten, want ze klimmen naar binnen of steken hun armen door het raampje naar binnen om iets weg te grissen. Soms rijden ze ongezien met je mee op het dak van je auto.

Bavianen op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Bavianen

 

Om de punt van Zuid-Afrika moet je rekening houden met de koude Golfstroom.

Naast de al genoemde plekken liggen hier ook leuke strandbestemmingen, zoals Muizenberg met de felgekleurde strandhuisjes langs het strand, Noordhoek en Fish Hoek of één van de oudste wijngaarden van Zuid-Afrika, Groot Constantia.

 

Bezienswaardigheden Kaapse Schiereiland

Clifton

De stranden van Clifton worden tot de mooiste stranden van Zuid-Afrika gerekend. En Clifton is één van de tien beste stranden in de wereld. Deze stranden zijn omringd door met tropische planten overwoekerde hoge kliffen. Clifton heeft vier kleine stranden, die door rotspartijen van elkaar gescheiden worden. Je zwemt in de Atlantische Oceaan.

Maiden Cove op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Maiden Cove

 

Camps Bay

Camps Bay Beach wordt ook wel het Zuid-Afrikaanse St.Tropez genoemd. Deze badplaats ligt niet ver van Clifton. Deze badplaats is ook een hotspot voor de inwoners van Kaapstad. Vanaf het strand heb je zicht op de Twaalf Apostelen, een groot gebergte met twaalf toppen.

 

Houtbaai

Houtbaai (Hout Bay) ligt op ongeveer een half uur rijden van Kaapstad. Het is een pittoreske plaatsje aan de kust en staat bekend om haar mooie vissershaven. Hier zijn veel visrestaurants en souvenirwinkels. Ook op de kade liggen de souvenirs al op je te wachten. Houtbaai is de vertrekhaven voor een boottocht van 40 minuten naar de zeehonden van Duikereiland. Ook in de haven van Houtbaai liggen een aantal zeehonden. Bij terugkomst vanaf Duikereiland word je verwelkomd door een muziekband. Houtbaai wordt omringd door bergen en de Atlantische Oceaan. Door zijn beschutte ligging is de baai één van de veiligste zeilplaatsen of andere watersporten te beoefenen ter wereld.

De haven van Houtbaai op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

Zeehonden in de haven van Houtbaai op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika De haven van Houtbaai

 

Duikereiland

Voor de kust van Houtbaai ligt Duikereiland. Met de boot vaar je vanuit de haven van Houtbaai naar Duikereiland. Dit is een boottocht van ongeveer 40 minuten.  Duikereiland is 77 meter bij 95 meter groot, met een oppervlakte van ongeveer 0,4 hectare. Het eiland staat bekend om zijn marine fauna, zoals vogels en pelsrobben. Er leven 6.000 pelsrobben, in alle maten en vormen. De boten varen als het weer het toelaat ongeveer 6x per dag uit. De belangrijkste bootmaatschappijen die Duikereiland aandoen zijn Drumbeat en Nauticat Charters. Beide maatschappijen hebben hun vertrekpunt in de haven van Houtbaai.

Pelsrobben op Duikereiland op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

Pelsrobben op Duikereiland op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Pelsrobben op Duikereiland

 

Chapman’s Peak Drive

De Chapman’s Peak Drive is een toeristische route tussen Houtbaai en Noordhoek van 9 kilometer lang en 114 bochten. Op de top van de berg (592 meter) heb je een zicht van 360°. De weg is bij slecht weer of bij werkzaamheden gesloten. In 1915 werd met de aanleg begonnen, gevangenen hakten deze weg letterlijk uit de rotsen. Zeven jaar, in 1922, en 20.000 pond later reed de eerste auto over de weg. Onderweg zijn diverse stopplekken ingericht waar je foto’s kunt maken van het uitzicht. Een leuke route om langs te toeren op weg naar Kaap de Goede Hoop en Capepoint. De route staat bekend als één van de mooiste wegen ter wereld. Vanaf deze weg heb je een mooi uitzicht op Houtbaai. In elke hoek en achter elke bocht heb je weer een ander uitzicht. Je moet tol betalen (50 ZAR per auto) om over deze weg te rijden.

Houtbaai vanaf Chapman's Peak op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Houtbaai vanaf Chapman’s Peak

 

Noordhoek

Noordhoek is vanwege de sterke stromingen niet geschikt om te gaan zwemmen. Wel kun je hier uitstekend  surfen en/of waterskiën. Op het strand kun je paardrijden of een lange wandeling maken. Hier ligt een wrak van een stoomboot de ‘Kakapo’, deze is in 1900 tijdens een storm vergaan. In de Noordhoek Farm Village kun je wijnproeven en zijn er winkeltjes, kunstgalerijen, workshops en restaurantjes.

 

Kommetjie

In Kommetjie zie je van verre de Slangkoppunt Vuurtoren aan het strand. ’s Nachts is de lichtbundel zelfs vanuit Houtbaai te zien. Je kunt de vuurtoren beklimmen en hebt dan uitzicht op de Tafelberg en de Chapman’s Peak. Het strand is vooral populair bij windsurfers. De Imhoff Farm bestaat uit een kwekerij, restaurants, snakepark, art & craft shops en er wordt handgemaakte kaas verkocht. Elke eerste zaterdag van de maand vindt hier een populaire boerenmarkt plaats. In de township Masiphumele wonen Xhosa’s. Deze township is te bezoeken.

 

Scarborough

Scarborough is een klein plaatsje aan de Atlantische kust met een klein maar veilig strand en prachtige zonsondergangen. In Shusters Bay leeft de Cape Clawless otter. Tussen juni en november zijn er walvissen te spotten. Bij Scarborough liggen Witsand Bay, Misty Cliffs en Scarborough Beach waar je kunt wandelen en surfen. Het gebied is ook populair om te vissen. Aan de hoofdstraat zie je een rotsformatie die lijkt op een kameel en daarom Camel Rock is genoemd.

 

Kaap de Goede Hoop

Kaap De Goede Hoop maakt onderdeel uit van het Table Mountain Nationaal Park en ligt op 1,5 uur rijden van Kaapstad. Hier leven veel dieren, zoals brutale bavianen. In het park zijn verschillende afslagen, die leiden naar uitkijkpunten, startpunten van wandelroutes en picknickplaatsen. Aan het einde van het park is een afslag naar rechts die naar Cape of Good Hope leidt. Op de parkeerplaats zie je het beroemde bord dat je op het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika bent beland. Het kan hier flink waaien en ook kan het hier heel druk zijn met toeristen. Heb geduld bij het fotograferen. Van Kaap de Goede Hoop wordt gezegd dat hier de Indische en Atlantische Oceaan samenstromen. Maar dat klopt niet, want beide oceanen komen samen bij Agulhas. Maar door de betere ligging en het toerisme van Kaap de Goede Hoop heeft deze plek de voorkeur boven Agulhas. De Kaap is niet het zuidelijkste punt van Afrika (dit is bij Cape Agulhas) maar wel het meest zuidelijke punt van het schiereiland.

Ik bij het bord van Kaap de Goede Hoop op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Kaap de Goede Hoop

 

Capepoint

Capepoint is het zuidelijkste puntje van het Tafelberg National Park. Capepoint heeft een wilde prachtige kustlijn en bestaat uit ruige kliffen, die meer dan 200 meter boven de zee uittorenen. Het mooiste is om hier lopend naar boven te gaan. Het is een goed aangelegd wandelpad, maar je gaat wel redelijk steil naar boven. Geniet onderweg van de mooie uitzichten over de Indische- en Atlantische Oceaan. Klim naar boven naar de vuurtoren en geniet ook daar van het uitzicht over de oceanen. De vuurtoren bij Capepoint is de meest krachtige aan de kust van Zuid-Afrika. De vuurtoren heeft een bereik van 63 kilometer. Er worden om de 30 seconden drie flitsen van 10 miljoen candela per stuk uitgeseind. Mocht je niet zo goed te been zijn, dan is er de kabelbaan ‘The Flying Dutchman’ omhoog nemen. Toen ik hier de eerste keer was, reed er een auto naar voet van de vuurtoren. Een kabelbaan heb ik toen niet gezien. Bij Capepoint komen twee zeestromingen samen, de Benguela- en de Agulhasstroming. Deze zeestromen voeren koud en warm water aan. Aan de voet van Capepoint bij de parkeerplaats bevinden zich het restaurant (Two Oceans Restaurant met heerlijke seafood), een informatiecentrum en een souvenirwinkel.

Capepoint op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

Het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Capepoint

De vuurtoren op Capepoint op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika De vuurtoren op Capepoint

 

Simon’s Town

Simon’s Town staat bekend vanwege zijn een actieve marinebasis. De stad heeft zijn naam te danken aan gouverneur Simon van der Stel. Simon’s Town werd de basis en het trainingscentrum van de Zuid-Afrikaanse Marine. Veel vissersboten en jachten maken ook gebruik van deze haven. Het havenstadje heeft steile, kronkelende straatjes en Victoriaanse gebouwen met 18e en 19e eeuwse huizen zien. Inscripties op grafstenen op het oude kerkhof, de Martello toren en het standbeeld van de bekende Deense dog, Able Seaman Just Nuisance, dat op Jubilee Square staat zijn enkele van de attracties die de aandacht trekken.

Simon's Town op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Simon’s Town

 

Boulders Beach

In Boulders Beach, aan de oostkant van het schiereiland, leeft een kolonie van meer dan 3.000 pinguïns. De pinguïns leven op het strand tussen de boulders, grote klompen graniet die bescherming bieden tegen de harde en straffe wind die er vaak staat. Boulders Beach is beschermd natuurgebied waar pinguïns vrij rond kunnen lopen. De kolonie leeft hier sinds 1983. De pinguïns zijn van dichtbij te zien. Je ziet iets van het sociale leven en gewoontes van deze komische vogels. Het voeren van de pinguïns is niet toegestaan. Jij, als bezoeker, loopt over houten vlonders om ze te bekijken en te fotograferen. Dit is zo aangelegd om geen planten te plet en de dieren minder te storen. De entreekosten bedragen 160 ZAR per persoon.

Pinguïns in Boulders Beach op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika

Een pinguïn in Boulders Beach op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Pinguïns in Boulders Beach

 

Fish Hoek

Op het strand van Fish Hoek staan kleedhokjes, koffiehuizen en een jachtclub. Je kunt hier veilig zwemmen en daardoor is het strand vooral populair bij gezinnen. Ook zeilliefhebbers en windsurfers komen hier graag. De Jager’s Walk Promenade loopt langs de rotsachtige kustlijn. In de baai komen de walvissen om te kalven. In de haven ziet je veel catamarans en hobie cats. In Peers Cave zijn overblijfselen te zien van de 12.000 jaar oude Fish Hoek Man evenals wat gereedschap uit het stenen tijdperk. De opgravingen uit de Peers Cave liggen in het Fish Hoek Valley Museum.

 

Kalk Bay

Kalk Bay is een pittoresk vissersplaatsje. Rond lunchtijd laden de vissersmannen hun vangst uit in de haven. In Kalk Bay zijn drie grotten die te bezoeken zijn. In Main Street zijn veel antiekwinkels en galerieën gevestigd. Het Kalk Bay Theatre is een theater met restaurant en gevestigd in een voormalige historische kerk.

 

Muizenberg

Muizenberg ligt op 28 kilometer van Kaapstad. Het strand van Muizenberg is bekend vanwege de vele kleurrijke strandhuisjes. Deze huisjes zie je regelmatig is reisgidsen en op ansichtkaarten. De beste tijd voor een bezoek aan Muizenberg is vroeg in de ochtend om in alle rust het mooie strand en de mooie strandhuisjes te fotograferen en te genieten van het strand. Ik heb Muizenberg (helaas) niet bezocht.

 

Groot Constantia

Groot Constantia is één van de oudste wijngaarden van Zuid-Afrika. De wijngaard werd in 1685 gesticht door de Nederlander Simon van der Stel. Hij was hier door de VOC gestationeerd. Van der Stel bouwde het hoofdhuis. In 1792 bouwde Hendrik Cloete de wijnkelder. Sinds 1927 is het een museum en sinds 1938 een nationaal monument. Er zijn rondleidingen door de kelders en natuurlijk wijnproeverijen. Het hoofdhuis is op oud-Nederlandse stijl ingericht. In de stal staan wijnattributen en koetsen opgesteld.

 

Praktische informatie over het Kaapse Schiereiland

Vliegtickets Kaapse Schiereiland

De dichtstbijzijnde luchthaven voor een bezoek aan het Kaapse Schiereiland is de luchthaven van Kaapstad. Kaapstad wordt rechtstreeks door de KLM aangevlogen. De vluchtduur van en naar Kaapstad bedraagt 11 uur. De eerste keer dat ik Zuid-Afrika en dus Kaapstad en het Kaapse Schiereiland bezocht, vloog ik terug vanaf Kaapstad naar Amsterdam (ik vloog heen rechtstreeks naar Johannesburg). De tweede keer was de heenreis vanaf Amsterdam naar Kaapstad (ik vloog terug vanaf Windhoek/Namibië via Johannesburg naar Amsterdam). Beide keren maakte ik een rondreis en was Kaapstad het eindpunt of beginpunt.

 

Vervoer op het Kaapse Schiereiland

Ik raad je voor een tour op het Kaapse Schiereiland aan om een auto te huren. Je kunt er voor kiezen om deze al op de luchthaven op te halen of bij je hotel/appartement in bijv. Kaapstad.

Wil of kun je geen auto huren, dan kun je deelnemen aan een georganiseerde tour. Op deze manier zie je tijdens een dagexcursie de highlights van het Kaapse Schiereiland.

Met de hop on – hop off bus, een sightseeingtocht met dubbeldekker bus, kun je een deel van het Kaapse Schiereiland bezoeken. Je kunt kiezen uit tickets voor 1 of 2 dagen (afhankelijk van de gekozen optie) en je hebt toegang tot alle 4 de routes, inclusief een stadstour naar de Tafelberg en het centrum van Kaapstad, Constantia Valley wijntocht en de Schiereilandtocht. Heb je een ticket voor 2 dagen dan zijn er ook 2 wandeltochten, een Seal en V&A havenvaart of rondvaart en alleen ’s zomers een bustocht tijdens zonsondergang inbegrepen in de prijs.

Het Kaapse Schiereiland is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Het openbaar vervoer in en rond Kaapstad wordt uitgevoerd door MyCiTi. Via deze organisatie is Houtbaai wel bereikbaar. Je buskaartje kost voor ritten korter dan 5 kilometer ± 5 rand, voor afstanden tussen 10-20 kilometer betaal je 7,40 rand en voor afstanden langer dan 60 kilometer betaal je 16 rand. Maak je vaak gebruik van de MyCiTi bus koop een myconnect kaart. Dat is goedkoper dan elke keer een los ticket kopen.

Je kunt er ook voor kiezen om het Kaapse Schiereiland per fiets te verkennen. Hoe Hollandser wil je het hebben als je de plek waar de Nederlanders zoveel sporen nalieten, wilt verkennen.

 

Hotels op het Kaapse Schiereiland en in Kaapstad

Ik bezocht het Kaapse Schiereiland tijdens mijn verblijven in Kaapstad. Vanuit deze fascinerende stad maakte ik tijdens mijn groepsrondreizen een dagexcursie naar het Kaapse Schiereiland. Zowel in Kaapstad als op het Kaapse Schiereiland zijn genoeg hotels te boeken. Als je in Kaapstad verblijft,  raad ik je aan om op een centrale plek te verblijven, zodat je makkelijk of lopend, met een taxi of openbaar vervoer de bezienswaardigheden kunt bereiken.

Ik heb in 3 verschillende hotels in Kaapstad verbleven. De tweede keer dat ik in Zuid-Afrika was, moest ik nl. na een nacht verhuizen naar het hotel waar de rest van de groep zou verblijven. Ik had een extra nacht in Kaapstad omdat ik een dag eerder in de stad aankwam.

Ik verbleef de eerste keer in het Strand Tower Hotel (nu het Cresta Grande Cape Town), een leuk hotel niet ver van het Nederlands Consulaat en centraal gelegen. De tweede keer verbleef ik een nacht in het Cape Diamond Hotel, niet ver van Greenmarket Square en Company’s Garden en ik verhuisde naar het Lady Hamilton Hotel, op dat moment geen aanrader, oud en dringend toe aan renovatie. Ik weet niet hoe het nu is.

 

Restaurants op het Kaapse Schiereiland

Op het Kaapse Schiereiland en bij Capepoint zijn in de kustplaatsen restaurants gevestigd.

Ik heb beide keren dat ik het Kaapse Schiereiland bezocht onderweg op het schiereiland geluncht:

  • De eerste keer was bij Capepoint in het Two Oceans Restaurant, met een heerlijke paella met zeevruchten. Dit is een druk restaurant, waardoor het even kan duren voor je lunch op tafel staat.
  • De tweede keer lunchte ik in Simon’s Town in Restaurant Meeting Place. Het is een leuk restaurant maar het duurde wel heel erg lang voor we ons eten krijgen. Vanuit dit restaurant heb je een mooi uitzicht over een deel van de marinehaven van Simon’s Town. De club sandwich was erg lekker. Ik heb bij een sandwich andere associaties dan dat ik voorgeschoteld kreeg.

Paella in het Two Oceans Restaurant op het Kaapse Schiereiland in Zuid-Afrika Paella in het Two Oceans Restaurant

 

Beste reistijd voor het Kaapse Schiereiland

Je kunt het Kaapse Schiereiland (en Kaapstad) het hele jaar door bezoeken. Houdt er rekening mee dat de seizoenen zijn omgedraaid. Dit betekent dat als het in Zuid-Afrika zomer is, het in Nederland winter is. En andersom. De beste reistijd voor het Kaapse Schiereiland is vanaf oktober tot en met april (de Zuid-Afrikaanse zomer). Maar ook dan kan het ‘s ochtends het mistig zijn en regenen en kan het in de loop van de dag opklaren en kan de zon doorbreken. December, januari en februari zijn de beste tijd voor een bezoek aan het  Kaapse Schiereiland. De temperaturen liggen overdag tussen de 25 en 27° C en ’s nachts 15-16° C. Gemiddeld schijnt de zon 11 uur per dag. Bekijk hier het actuele weer op het Kaapse Schiereiland.

 

Reisgidsen over Kaapse Schiereiland

Een goede reisgids is een aanrader voor het Kaapse Schiereiland, zoals de Engelstalige Lonely Planet Cape Town & the Garden Route met goede tips per wijk en plattegronden en informatie over dat wat er in de directe omgeving van het Kaapse Schiereiland te zien is.

Andere goede reisgidsen over het Kaapse Schiereiland zijn bijv. de Dominicus Kaapstad, Capitool Reisgids Top 10 Kaapstad en de wijngebieden of de ANWB uitgave Ontdek Kaapstad & de Kaap.

 

Heb jij  het Kaapse Schiereiland al een keer gezien? Wat vond je de leukste en indrukwekkendste plek die je hebt bezocht?

 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik je in de Disclaimer.

 

Meer lezen over Zuid-Afrika

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel

Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel Een leuke excursie vanuit Kaapstad is een dagexcursie over het Kaapse schiereiland. Hier is zoveel te zien, zoals Capepoint, Kaap de Goede Hoop, Duikereiland en Boulders Beach. Wat er nog meer te zien is lees je hier. Lees je mee? #kaapseschiereiland #kaapstad #zuidafrika #jtravelblog #jtravel

Meer over dit onderwerp

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over JTravelBlog

Welkom op de website van JTravelBlog. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de websites JTravelBlog en JTravel.Het gezicht achter JTravelBlog.

Zoeken

Abonneer je op de nieuwsbrieven van JTravelBlog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van JTravelBlog. Je ontvangt een e-mail als er een nieuwe blog verschijnt.

Buy me a coffee

Aanbiedingen

Heb je de wekelijkse aanbiedingen van JTravelBlog al eens bekeken?

Aanbiedingen van JTravelBlog.nl

Boek een vlucht

Skyscanner

Boek je hotelBooking.com

Boek je Natuurhuisje

Boek hier je Natuurhuisje

Heb je nog iets nodig?

Bol.com